Nyababkeun alopecia licik

Ucing kalayan alopecia tiasa seueur ngorotan

Kami resep pisan ka ucing kami sareng kami hoyong anjeunna tetep séhat, tapi kadang masalah timbul ampir tanpa disadari, sareng éta nalika urang leres-leres miara kasehatanana. Salah sahiji kejutan anu jahat nyaéta alopecia licik, nyaéta, éta rambut kaleungitan rambut anu tiasa nyababkeun botak dina sababaraha daérah awak anjeun.

Kaleungitan rambut dina licik tiasa ngagaduhan seueur sabab anu béda sapertos inféksi kulit (kurap, parasit) atanapi alesan sanés. Lumayan pikeun ucing kadang nyababkeun rambut rontok ieu ku meresihan nyalira teuing kusabab raoseun peurih kusabab alergi atanapi gaduh parasit dina jasna.

Naon sababna?

Feline alopecia mangrupikeun masalah serius

Aya waktos éta ucing anu nyeri dina sendi na ogé tiasa ngagaduhan bagian awak dina rambutna ku nyabak éta bari nyobian nenangkeun panyakit na. Ucing setrés ogé tiasa kéngingkeun alopecia kumargi aranjeunna teuing ngarawat diri sareng seueur teuing kali. Ieu mangrupikeun tanda setrés sareng upami anjeun pikir ucing gaduh, anjeun kedah milarian tenang deui di bumi anjeun.

Di sisi anu sanésna, nalika ucing parantos diasuh teuing, éta tiasa nyababkeun utah langkung seueur rambut ti anu sakuduna, bahkan ngagaduhan pencernaan anu beurat teuing ku ngelek teuing rambut dina dandan anu kaleuleuwihi.

Sajaba ti éta, aya ogé masalah hormonalSanaon aranjeunna jarang, aranjeunna ogé tiasa nyababkeun rambut rontok dina ucing, sanaos henteu ngirut sareng henteu narik rambut éta.

Perlu diperhatoskeun yén aya sababaraha panyabab alopecia feline, sapertos kurap, anu tiasa ditularkeun ka manusa sahingga, perlu diperlakukeun éta gancang-gancang.

Sakumaha anjeun tiasa tingali, aya sababaraha sabab anu tiasa nyababkeunana, janten urang bakal ningali éta nyalira terang kumaha polahna. Ngan ku cara kieu, anjeun tiasa meta gancang upami anjeun nganggap ucing anjeun tiasa ngalaman alopecia ku alesan naon waé anu peryogi bantosan médis gancang-gancang.

Entong sono naon sabab anu paling umum sahingga anjeun bakal terang kumaha polahna bisi aya anu kasebat di dieu anu kajadian ka ucing anjeun.

Mites

Organisme leutik ieu ngegel ucing nyababkeun seueur peurih. Tina seueur corétan, anjeun tiasa ngeureunkeun daérah anu henteu rambutna. Anjeun kedah ngajaga sato éta dikadalikeun pisan, sabab mites tiasa nyababkeun budugSareng aya hiji jinis, tai ceuli, anu pisan tepa naha ti ucing ka ucing ogé ti ucing ka manusa.

Perawatan diwangun ku nempatkeun antiparasitics anu ngaleungitkeun mites, sareng upami anjeun gaduh budug, pasihan ubar sato sacara intravena ku kituna anjeun tiasa ngahapus aranjeunna.

Alergi

Hanjakalna, ucing éta ogé tiasa ngagaduhan sababaraha jinis alergi, janten anu nyababkeun alopecia teh tuangeun jeung lingkungan. Tilasna disababkeun tina asupan tuangeun tertentu anu teu tiasa dicerna ogé, sapertos séréal anu biasana ngandung seueur tuangeun, sareng anu nyababkeun beureumna kulit di daérah alit, tapi anu tiasa sumebar ka saluruh awak.

Nghirupan alergen di lingkungan, sapertos sari atanapi tungau lebu, ogé tiasa nyababkeun alopecia.

Perlakuanana bakal diwangun ku jaga ucing jauh tina alergen éta anu nyababkeun peurih sareng ngarareunah.

Kasakit Cushing

Mangrupikeun kalainan kelenjar dicirikeun ku produksi hormon stéroid ku kelenjar adrénal. Salah sahiji gejala anu paling umum nyaéta karontokan rambut dina pola simetris.

Hanjakalna, masih teu aya perlakuan khusus pikeun panyakit ieu. Pangobatan sering digabungkeun sareng parobihan diét. 

Setrés

Ucing sato akal pisan, kana titik anu tekenan, bosen atanapi parobihan anu aya di bumi tiasa nyababkeun rambut rontok. Pikeun nyingkahan ieu, sato kedah dijaga tenang, hoyong sakumaha pantes sareng nganggo produk sapertos Feliway upami anjeun bade ngalangkungan kaayaan setrés (sapertos badé ka dokter hewan, contona).

Kutu ngegel

Éta anu paling umum. Kutu ngegel ucing, sareng ngorés nyalira salaku hasil tina katiisan anu disababkeun. Biasana ieu sanés masalah anu serius, tapi upami sato na seueur, anjeun tiasa ngeureunkeun ku budug sareng sisik dina kulit anjeun.

Perlakuanana saderhana. Diwangun dina nempatkeun antiparasit -sakumaha pipét, kerah, semprot- atanapi pasihan anjeunna pil anu disarankeun ku dokter hewan kanggo anjeun ngahapus aranjeunna. Dina kasus anu parah, panginten kedah ngamandian ucing nganggo sampo khusus, ogé disarankeun ku anu ahli.

Masalah tiroid

Kaleungitan rambut dina ucing tiasa janten tanda yén kelenjar tiroid henteu jalan leres. Licik mungkin gaduh hyperthyroidism atanapi hypothyroidism, anu mangrupakeun panyakit anu tiasa nyababkeun flaking na alopecia.

Perlakuanana bakal diwangun ku masihan anjeun hormon sahingga kelenjar balik pikeun minuhan fungsina.

anggapanana

Alopecia dina ucing ngaganggu pisan aranjeunna

Anu mimiti dokter hewan kedah nalungtik naon sabab anu nyababkeun alopecia dina ucing anjeun. Gumantung kana panyababna, pangobatanna bakal béda, sabab pangobatan kutu henteu sami sareng pangobatan kurap, contona.

Upami, contona, dokter hewan curiga yén ucing anjeun ngagaduhan alopecia sabab anjeunna nyababkeun éta nyalira kusabab masalah paripolah, anjeun kedah ngeunteung kana éta pemicu stres anu tiasa sangsara sareng milari pangobatan sateuacana. Coba ucing anjeun tiasa mendakan perdamaian sareng anjeun di jero bumi.

Upami saatos réfléksi anjeun masih henteu terang kunaon ucing anjeun rontok rambut, maka penting pisan anjeun ka dokter hewan anu ngagaduhan kakhususan dina dermatologi.

Biasana, anéh alopecia bakal salawasna gumantung kana sabab anu ngangsonanana. Gumantung kana naha éta tina kutu, parasit, setrés ... atanapi masalah sanés. Ngubaran naon anu nyababkeun éta gancang-gancang penting pisan.

Tapi émut yén konsultasi dokter hewan anu khusus dina dermatology penting pisan sabab anjeunna bakal janten jalma anu paling ngabantosan anjeun pikeun ngaidentipikasi sabab-musabab kajadian dina kucing anjeun. Bisi éta setrés atanapi masalah émosional ogé mangrupakeun ide anu saé pikeun buka ahli paripolah sato pikeun tiasa ngaidentipikasi naon anu lumangsung sareng ngamimitian ku padika dirémisi gancang-gancang.

Sakumaha anu parantos urang tingali, alopecia licik tiasa janten tanda yén ucing henteu raoseun. Upami anjeun curiga yén aya anu lepat sareng sobat anjeun, tong ragu nyandak anjeunna ka dokter hewan.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

3 koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

  1.   barina cenahna

    Halo, ucing abdi ngagaduhan alopecia tapi kuring henteu yakin mana patologi anu leres, janten kuring tiasa maca éta kusabab mites atanapi alergi pikeun ningali naha aranjeunna tiasa ngabantosan kuring:
    Anjeunna ngagaduhan dampal suku tukangna kulitna anu beureum saulas ngabareuhan sareng pisan peurihna tapi anjeunna narik rambutna sareng ngalangkungan éta licks sareng licks sareng sakapeung kuring ningali anjeunna ngagolér saré sareng ujug-ujug anjeunna luncat, lumpat, gulung-gulung, ngoyagkeun suku, sareng sumebar sapanjang daérah. tina suku, jadi mun diomongkeun, kuring lumpat sareng éra ningali anjeunna sapertos kieu

    1.    Monica sanchez cenahna

      Hai Karina.
      Abdi nyarankeun anjeun nyandak anjeunna ka dokter hewan. Éta jelas yén anjeunna ngalaman waktos anu parah pisan.
      Ngan dokter hewan anu tiasa nyaritakeun naon anu dipiboga sareng kumaha ngubaranana.
      Salam, sareng dorongan.

  2.   Luciano cenahna

    Tulisan anjeun pisan henteu lengkep sareng ngagaduhan kasalahan anu serius. Hipotiroidisme licik teu aya sareng di sisi sanésna, upami éta sato hipertiroid, éta henteu diubaran ku hormon sahingga kelenjar tiasa dianggo deui, kusabab masalah na éta jalan teuing. Meunang naséhat ti spesialis.