Obat rumah kanggo batuk ing kucing

Kucing siam kanthi mripat biru

Batuk minangka gejala sing biasane dialami kucing nalika urip. Asale saka bawana Afrika, ana akeh wong sing golek papan perlindungan kemul utawa lengen manungsa nalika musim gugur lan mangsa. Nanging isih bisa adhem lan batuk.

Biasane ora masalah serius, kajaba yen gejala liyane kayata demam, mutah lan / utawa diare, nanging isih penting yen ditambani. Mula, ing ngisor iki, sampeyan menehi seri obat ing omah kanggo batuk ing kucing.

Napa kucing kula watuk?

Batuk minangka gejala saka macem-macem sebab. Yaiku:

  • Masalah jantung: gagal jantung, heartworm utawa filariasis, edema paru utawa trombosis.
  • Saka saluran napas ndhuwur: kadhemen umum, tumor ing tenggorokan, trakea utawa laring.
  • Saka saluran napas ngisor: peradangan, infeksi utawa tumor ing paru-paru, bronchi utawa kelenjar getah bening.

Obat batuk krasan

Obat sing bakal dakkandhakake sabanjure yaiku ngilangake batuk. Nanging sampeyan kudu ngerti, sadurunge nindakake tindakan, luwih becik golek dokter hewan kanggo mriksa. Ing sawetara kasus, dheweke butuh perawatan veterinary supaya bisa mari. Mangkene, iki minangka perawatan sing bisa diwenehake ing omah:

  • Sampeyan kudu tetep anget, nyedhiyakake kemul. Sampeyan uga bisa tuku sawetara kasur jinis guwa, sing dilapisi kain boneka sing ora mung kepenak nanging uga nglindhungi hawa sing adhem.
  • Kabeh lawang lan jendhela ditutup. Iki ngalangi rancangan.
  • Resiki mripat lan irung. Kanggo nindakake iki, gunakake kasa sing resik kanthi uyah fisiologis kanggo saben mripat lan kanggo irung liyane.
  • Sampeyan kudu ngeculake dheweke ngaso. Penting banget supaya dheweke bisa turu yen kudu pulih.
  • Priksa manawa dheweke ngombe cukup. Yen ngalami dehidrasi, mula bakal saya parah. Supaya sampeyan bisa ngontrol luwih becik, sampeyan kudu ngerti yen kucing kudu ngombe udakara 50ml saben kg bobote. Yen kurang ngombe, wenehi panganan kucing udan utawa duduh kaldu pitik tanpa rambut supaya entuk banyu sing dibutuhake.

Kucing anget

Muga-muga artikel iki migunani kanggo sampeyan.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.