Napa kucing mangan kucing sing nembe lahir?

ibu kucing lan anak kucing mangan kuping

Kasunyatan manawa duwe kucing sing hamil mesthi dadi sebab kabungahan, luwih-luwih yen bocah cilik wis diselehake ing omah sing apik sadurunge dilahirake (prekara sing kudu ditindakake supaya bisa ngindhari masalah mengko). Nanging kadhang kala perkara ora sesuai karo sing diarepake.

Sampeyan bisa uga duwe pengiriman sing apik, nanging yen sampeyan ora kepenak, paling ala bisa kedadeyan. Dadi yen sampeyan wis nate mikir ngapaKucing kasebut nembe mangan kucingIng lair, sabanjure aku bakal crita babagan tumindak aneh iki.

Stress

Minangka salah sawijining sebab sing paling umum. Manungsa sing nyengkuyung kucing, utamane bocah-bocah, yen ndeleng uwuh kucing, kita pengin ndemek, ngrawat, dadi kanca ... Lan mung kucing sing ora dikarepake. Dheweke pengin tenang, ing kasur, lan ngurus turune dhewe-dhewe. Wis siyap kanggo kuwi. Ora prelu manungsa utawa kewan wulu liyane sing dadi ibu.

Kanggo alasan iki, nyedhiyakake papan sing aman pancen penting, kaya kamar sing ora ana wong liya, jelasake marang kulawarga manawa kudu ngurmati kucing lan bocah cilik, lan sing paling penting, aja nganti kewan liyane sing adoh saka dheweke.

Muda lair ringkih

Nalika wanita, saka jinis apa wae, mangan pedhang sing lara utawa lemes, dheweke duwe sebab sing apik: ing alam ora bakal bisa urip lan mulane sampeyan ora pengin nglampahi energi kanggo ngrawat. Pancen angel, nanging kaya ngono. Kucing kasebut, sanajan dheweke manggon ing omah sing paling apik ing donya, nuruti prabawa.

Lan iku, sanajan manungsa bisa nylametake nyawane wulu sing ala, kekasih wulunen kita ora ngerti. Dadi disaranake kudu waspada babagan pangiriman, yen ana bayi sing lair ala.

ibu kucing narik kucing

Kurang naluri ibu

Kadhangkala sing kedadeyan yaiku, mung, kucing ora duwe minatyaiku ngurus sing isih enom. Sampeyan bisa kedadeyan yen sampeyan dadi ibu anyar, yen bakal ngalami panas maneh, utawa yen sampeyan ngalami stres sajrone meteng lan / utawa nglairake.

Napa kanggo ngirit anak kucing paling akeh, sampeyan kudu ngetrapake prilaku kasebut. Yen kita ngerteni manawa dheweke ana ing bebaya, kita bakal misahake dheweke saka ibu lan kita bakal ngurus dheweke (ing artikel iki kita nerangake kepiye).

Ora ngerti sing enom

Ana ing kucing sing dibutuhake a Bagean Caesarean tuladhane. Lan nalika nglairake bayi alami, awak nerbitake oksitosin, yaiku hormon sing langsung nggawe sampeyan sayang karo bocah cilik lan pengin nglindhungi; Nanging mesthine, sawise operasi, iki ora mesthi kedadeyan, mula bisa uga sampeyan ndeleng anak kucing nanging ora ngerti.

Amarga iku, lan kanggo nyuda resiko dipangan, aja nganti bisa dimanipulasi amarga ambune manungsa ngilangake kucing, mula bakal angel dingerteni yen dheweke dhewe.

Mastitis kucing

La mastitis yaiku penyakit sing kena pengaruh kelenjar susu saka macem-macem kewan mamalia. Nimbulake rasa lara nalika nyoba nyedhot, saengga bisa nyebabake ibu nolak bocah cilik lan malah mateni supaya ora dirasakake.

Yen ora diobati iku agawe mematikanMula, penting banget kanggo nggawa dheweke menyang dokter kewan kasebut sanalika bisa.

Rasane diancam

Kucing ibu bisa uga diancam dening kewan liyane, kalebu kewan ingon sing disenengi sadurunge ibu, nanging saiki dheweke duwe bayi, dheweke ora krasa aman banget. Sampeyan uga bisa rumangsa yen masarakat ing sekitar sampeyan ana ancaman.

ibu kucing karo bayine

Sawise anak kucing wis umur udan, biasane iki nalika bisa dikenalake karo kewan lan wong liya. Sampeyan kudu nindakake kanthi bertahap supaya ora mbebayani anak kucing. Nanging sadurunge wis siyap nyapih, iki dudu wektu sing pas kanggo ngenalake dheweke karo sampeyan. amarga yen si ibu rumangsa diancam bakal bisa mateni bayine.

Prilaku sing normal nanging minangka tandha peringatan

Ana sawetara prilaku ing kucing ibu sing, sanajan normal, dheweke minangka pratandha yen ana sing salah lan ibu sing bisa mungkasi urip anak kucing amarga stres utawa rasa ora aman. Ing pangertene iki, kudu menehi perhatian marang tumindake supaya ora kedadeyan.

Pindhah banget kucing

Kucing ibu bisa mindhah anak kucing kanthi asring. Iki bisa uga minangka pratandha manawa sampeyan ora aran aman ing dununge. Yen sampeyan ngerteni yen dheweke wis ora aman, luwih becik menehi dheweke papan sing krasa papan perlindungan, direksa karo kucing, lan ora diganggu wong liya.

Tolak anak kucing

Sawetara kucing ibu bisa nolak rereged utawa kucinge. Sawetara faktor sing nyebabake kedadeyan kasebut bisa uga amarga manungsa kakehan nggepok kucing utawa duwe cacat lair. Ing pangertèn iki, kudu diwatesi interaksi karo anak kucing nganti umure paling ora patang minggu (kajaba nyawane ana ing bebaya amarga sawetara sebab).

Nglirwakake anak kucing

Sampeyan uga bisa kedadeyan yen kucing ibu ora nggatekake anak kucing, lan iki ora padha karo nolak. Mbok menawa dirasakake, dheweke ora ngidini menehi panganan ... iki bisa uga nanggepi lingkungan. Ing pangertene iki, kudu diwatesi interaksi manungsa karo anak kucing. lan kucing lan sinaoni kepiye polahe dheweke berkembang.

ibu kucing lan bayine

Kucing agresif

Agresi bisa muncul kanthi macem-macem sebab, sanajan sing paling umum yaiku amarga kucing krasa diancam ing sawetara cara. Kucing kasebut bisa nggrundel utawa nyerang kewan liya utawa wong sing nyedhaki anak kucing kanggo nglindhungi, yen dheweke ndeleng manawa ora bisa dilindhungi utawa rumangsa yen ancamane nyata banget, mula dheweke bisa mangan uwuh. Mula, penting banget supaya kucing bisa ngrasakake aman kabeh wektu. Ngamati kucing saka kadohan mung ngganggu yen bayine mbutuhake perawatan darurat.

Apa sing kudu ditindakake yen ibu mangan kucing

Sampeyan bisa medeni banget yen ndeleng ibu lagi mangan kucing, nanging sampeyan kudu tenang. Aja kakehan reaksi amarga mung bakal nambah kahanan. Aja nolak kucing, nanging ngerteni kenapa dheweke nindakake wiwitane. Biasane kucing duwe sebab kanggo nindakake, sanajan sampeyan ora pengin ndeleng.

Ngerti apa sing kedadeyan karo ibu lan anak kucing minangka langkah pertama kanggo ngatasi masalah kasebut. Yen sampeyan ngerti manawa salah siji kucing luwih lemah, sampeyan kudu nyuda rega rereged kanggo nyegah ibu sing mangan. Sampeyan kudu menehi feed lan njaga dheweke supaya tetep aman. Elinga yen sampeyan kudu misahake anak kucing karo ibune, sampeyan bakal tanggung jawab kanggo kucing bayi nganti bisa mangan dhewe.

Muga-muga artikel iki migunani kanggo sampeyan, nanging sing penting, yaiku aja ndeleng kucing kanthi mripat ala utawa nolak dheweke. Pikir dheweke mung tumindak naluri, ora liya. Temokake sebabe bocah-bocah enom dipangan supaya sampeyan ora bisa kedadeyan maneh. Oalah, aku ngelingake sampeyan yen sampeyan ora bisa ngurus bocah cilik, lan nyoba nyuda kucing sing akeh banget, sing becik yaiku castrate dheweke.


4 komentar, tinggalake sampeyan

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

  1.   yariel ngandika

    Kucingku mateni dheweke papat kucing dina iki dina Rebo 18'3'2020 nalika aku tangi kanggo ngopeni ibune, aku weruh papat endhas kucing ana ing sangisore sikilku lan ora percaya aku isih mlayu menyang kamar ing halaman omahku sing adoh saka omah lan aku bisa mung ndeleng papat awak sing ora dingerteni sadurunge. sejatine aku mikir aku salah kabeh salah amarga aku kesel banget lan aku turu ing moche lan aku lali menehi panganan lan aku mikir sebabe aku mateni yen ngerti yen aku njupuk banget ngrawat kéwan ingon-ingon, preduli dirawat, utawa rasa tresna sing mesthi padha.

    1.    Monica santos ngandika

      Hai Yariel.

      Aja nyiksa awakmu dhewe. Tinggalake piring sing kebak panganan, banjur wis. Dadi sampeyan ora prelu waspada.

      Sumangga.

  2.   Bianca villalba ngandika

    Kucingku mangan 1 anak kucing sing umure kurang saka sewulan nanging anak kucing lair lara, dheweke ora bisa mlaku kanthi becik dibiarake nganti pungkasan nalika mandheg ambegan dheweke mangan.

    1.    Monica santos ngandika

      Hai bianca.

      Ugh, angel banget. Nanging kadhangkala kedadeyan.
      Nyatane, dheweke wis nindakake apa sing bakal ditindakake kewan liyane ing alam. Sedhih, nanging wong sing ringkih utawa sing lara ora bisa urip, kajaba manungsa bisa ngurus, mesthi.

      Sumangga.