Napa kita seneng kucing

Anak kucing disenengi

Iki minangka pitakon sing manungsa nate takon marang awake dhewe ... lan saiki uga dheweke isih takon marang awake dhewe. Pungkasan, iki minangka kewan mandiri, kesepian sing ora pengin dadi wong liya. Iki sing wis dicritakake, bener? Nanging, kita sing duwe kesempatan dadi bagean saka kulawarga sawetara, lan uga kulawarga kita, Kita ngerti yen ora kaya ngono. Ora babar pisan.

Yen sampeyan isih ora duwe kucing cilik, ing kene sampeyan bakal nemokake kok seneng kucing.

Napa kita seneng banget karo dheweke?

Kucing minangka kewan introvert

Kucing lan wong ora bisa beda-beda: sawetara, asring kesasar, kesepian, sing seneng ora nggatekake lan nggunakake turu sing apik; wong liya, kita sosial, seneng kesepian, nanging dosis cilik (umume), lan biasane seneng ing njobo.

Nanging, ana akeh wong sing seneng banget karo pandhangane, gerakane sing lincah, sing ora bisa dianggep, sanajan bisa uga katon beda, nuduhake genetika kanthi kewan kayata macan, singa utawa cougar.

Apa pancen, pungkasane, apa sing gumun karo kucing kita? Lah dheweke ora dijinengi, utawa ora babar pisan. Dheweke ora kaya segawon, wulu sing apik banget nanging ora beda karo kucing, dheweke mesthi seneng nyenengke manungsa. Kucing mlaku dhewe-dhewe.

Sampeyan bisa mulang trik, nanging mung bakal sinau yen pengin; yen entuk hadiah (hadiah, sesi memanjakan lan / utawa sesi game).

Miturut aku, kita seneng kewan wulunen amarga ...:

Dheweke duwe watak sing padha karo kita

Iku bener. Wis dingerteni manawa kewan uga wong, kita luwih bisa sesambungan karo makhluk urip liyane sing nduweni watak padha karo kita. Sanajan kucing isih kewan predator, sing wiwit lair nganti pungkasane nyampurnakake teknik mburu kanthi dolanan, nanging padha karo kita ing sawetara perkara. Mbok, sing paling penting duwe urip bareng sing apik. Contone:

  • Yen sampeyan menehi katresnan, dheweke bakal menehi sampeyan. Lan yen sampeyan ora nggatekake dheweke, bakal nindakake kabeh sing bisa kanggo njaluk perhatian sampeyan.
  • Salam nalika ndeleng sampeyan teka, lan kadang dheweke malah ujar "pamit" - meong - nalika sampeyan lunga.
  • Dheweke seneng banget nalika sampeyan menehi perawatan - kanggo kucing-, lan akeh mas nalika sampeyan menehi sepotong salmon asap, utawa ham.
  • Yen sampeyan ngrawat dheweke sepisan, hubungan kasebut bakal saya suda, lan kapercayan ilang. Saka kana, butuh sawetara wulan supaya kucing bakal kepenak maneh.

Apa sampeyan ngerti sawetara prilaku kasebut ing manungsa?

Kucing

Dheweke minangka kanca wulu sing paling apik

Dheweke nyenengake, grapyak, grapyak, nggawe kita ngguyu ... Lan kabeh, mung duwe gendheng kanggo nglindhungi dheweke saka cuaca sing ora apik, lan feeder lengkap. Uga, lan dolanan, goresan, nampan sampah ... Nanging kita pengin sing paling apik kanggo dheweke, dadi biaya finansial sing ana ... dudu perkara sing nguwatirake.

Amarga iku kalebu kulawarga kita.

Apa sing diarani ilmu pengetahuan?

Artikel iki ora bakal lengkap tanpa ngerteni apa sing ditemokake ilmihe. Sejatine nalika sinau babagan tumindak kucing lan / utawa wong sing tresna marang dheweke, kita banjur takon marang awake dhewe kaya: »lan saiki dheweke ngerti?». Bener.

Nanging kita ora kudu lali, yen kita duwe akal sehat, kanggo akeh wong iku anyar. Lan isih akeh sing kepengin weruh apa kucing duwe perasaan utawa ora.

Ngelingi kabeh iki, ayo saiki ndeleng apa sing diarani ilmu pengetahuan.

Penyayang kucing cenderung luwih introvert

Ing taun 2010, ana 4500 wong sing ngisi formulir sing dikembangake dening Universitas Texas. Wetan sinau Iki dipimpin dening psikolog Sam Gosling, lan mbagi responden dadi penyayang asu, penyayang kucing, kewan utawa liya-liyane.

Pitakon-pitakon kasebut dirumusake kanggo ngerti kecenderungan supaya bisa dadi sosial, yen dheweke mbukak, yen grapyak, lan / utawa yen kuwatir, antara liya. A) Ya, Tes Golding nemtokake penyayang kucing minangka wong sing luwih reflektif lan introvert, kurang stabil emosional, nanging kanthi imajinasi sing luwih gedhe lan predisposisi sing luwih dhuwur kanggo duwe pengalaman anyar.

Kanggo 'catlover'dheweke luwih seneng budaya

Sekawan taun sawise Gosling sinau, sawijining profesor psikologi ing Universitas Carroll ing Wisconsin, jenenge Denise Guastello, nganakake kegiatane dhewe, ora mung njupuk kapribadhalan para penyayang kewan, nanging uga lingkungane.

Contone, wong sing ora kudu mlaku ing segawon, bisa nggunakake wektu luang kanggo maca buku, utawa ngunjungi museum, kayata. Sanajan, temenan, ora ateges yen penyayang kucing luwih pinter tinimbang penyayang segawon, ora kabeh; nanging ya kuwi pecandu kucing cenderung duwe watak luwih loma lan introvert.

Mungkin, lan mung bisa uga, mulane ana akeh seniman lan panulis, sing wis tilar donya utawa ora, sing wis urip utawa urip bareng kucing, kayata Jorge Luis Borges utawa Ray Bradbury, lan liya-liyane.

Yen pengin, sampeyan bisa maca sinau Kene (Ana ing basa Inggris).

Aku ora seneng kucing, kenapa?

Kucing bisa dadi tresno

Ana uga wong sing ora seneng kucing amarga nggawe fobia, utawa amarga kecelakaan, utawa amarga ora seneng karo dheweke amarga kita ora bisa seneng hamster, kayata.

Yen kanggo sing terakhir, ora ana sing bisa ditindakake. Nanging yen amarga fobia utawa kahanan traumatik sing dialami sadurunge, luwih becik konsultasi karo profesional, psikolog, luwih-luwih yen sampeyan bakal urip karo wong sing seneng kucing. Iki bakal nggawe urip bareng tanpa mangu-mangu dadi luwih apik.

Sanajan ngono, aja meksa dhewe. Yaiku, Phobias ora mari saka sedina utawa sedina, uga ora ngrusuhi kucing sing nyedhaki sampeyan. Sampeyan kudu lunga kanthi mbaka sethithik, kanthi kacepetan sampeyan dhewe. Sumangga ngerti mau, iki bisa uga nggawe sampeyan luwih apik.

Muga-muga bisa migunani kanggo sampeyan 🙂.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

2 komentar, tinggalake sampeyan

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

  1.   Yajaira Lopez ngandika

    Aku tresna. Dheweke minangka makhluk urip sing apik banget. Makhluk Gusti Allah kaya kabeh makhluk urip sing ana ing jagad raya

  2.   manual ngandika

    Dicritakake yen Gusti Allah nyipta kucing, kanggo ngelus-elus lan dicekel ing tangan kita, kita ora bisa nindakake karo kucing kaya, Macan, Singa, Panther, macan tutul, cheetah, lsp, lsp. komentar sing bener?