Mitos babagan sparting kucing lan neutering

Kucing bermata ijo

Loro-lorone sparting kucing lan neutering minangka operasi bedah sing dienggo aja nganti sampah sing ora dikarepake, amarga ana akeh kewan sing pungkasane urip ing dalan, lan akeh liyane sing disembelih amarga durung bisa golek omah.

Ing pirang-pirang dekade pungkasan, amarga kita duwe omah wulu kasebut ing omah flat, apartemen utawa omah, mula ana sawetara mitos babagan spaying lan neutering. Nanging apa bener? Kasunyatane yaiku, kaya sing bakal dideleng, ora kabeh.

Nanging luwih dhisik, penting supaya kita ngerti apa sing diarani neutering lan apa sing diarani sterilisasi, amarga dheweke asring bingung.

Apa kastrasi?

Kucing tricolor

Iki minangka operasi ing kucing kelenjar jinis sampeyan bakal dicopot. Ing wanita, uteri lan ovarium bisa dicopot, sing dikenal minangka ovariohysterectomy, utawa mung ovarium, ing endi kita bakal ngobrol babagan ooforektomi. Saliyane, lanang wis ngilangi testis.

Wektu pemulihan bakal gumantung ing saben kewan. Umume, wanita biasane njupuk 3 nganti 7 dina, dene para pria wiwit dina kapindho wis padha mlaku kaya apa-apa.

Lan sterilisasi?

Nalika kita njupuk kucing kanggo disterilisasi, sing bakal ditindakake yaiku, yen wadon, dasi tabung fallopi; lan yen lanang bakal Cut saluran seminiferous. Dadi, dadi operasi sing kurang invasif, wektu pamulihan luwih cepet: saka 2 nganti 5 dina, nanging sampeyan kudu ngerti kewan kasebut bakal terus panas, lan mulane, prilaku sing bisa diduweni lanang lan wadon, asale ora bakal ilang.

Mitos babagan spaying lan neutering

Kucing ndeleng kamera

Saiki kita ngerti apa bedane utama antarane siji intervensi lan liyane, saiki wayahe mitos apa sing muncul babagan masalah kasebut, lan sing paling penting, yaiku bener utawa ora.

1.- Wanita kudu duwe sampah sapisan sajrone urip

Nganti saiki, ora ana bukti medis sing ndhukung argumen kasebut. Sampeyan kudu mikir manawa kucing ora manungsa, lan dheweke ora butuh kabutuh kaya sing bisa dadi wong tuwa. Dheweke lagi dipandu naluri: lan naluri mung bakal "meksa" supaya reproduksi kanggo tujuane kanggo njaga spesies kasebut. Ora liya.

Kanggo mikir yen sampeyan kudu nglilani kucing dadi ibu paling ora sepisan, supaya dheweke seneng lan ngerti apa sejatine, uga bisa ngrampungake perkembangan fisik, iku salah. Ana akeh kucing lan kucing wadon sing durung nate panas lan / utawa sing durung duwe kucing, lan dheweke wis diwasa tanpa masalah.

Ya Yen dioperasikake sadurunge umur 5 wulan, bisa uga isih cilik. Iki minangka kedadeyan saka salah sawijining kucing ing koloni kucing sing wis dakrawat pirang-pirang taun. Sawetara sukarelawan nggawa dheweke dibuang nalika dheweke isih 4 wulan - cepet banget 🙁 - lan dheweke wis enom banget.

2.- Cukup kanggo mbuwang / nyuntikake wanita kanggo nyuda sampah sing ora dikarepake

Iku salah. Nggawa turunan menyang jagad, yen ana mamalia, prakara loro. Wanita bisa diputer / spay, nanging kita ora bisa yakin 100% manawa ora ana kucing siji sing durung dioperasikake, amarga mesthi ana wong sing ngganti tetanggan, utawa sing wis ditinggal nasib.

Titik liyane sing pengin dakkomentari lan sing asring dipikirake yaiku kucing sing ora duweuter "kurang lanang", yaiku iku dudu. Bakal dadi kucing kaya kucing liyane, nanging ora prelu mburu wanita uga ora bakal nemoni masalah.

3.- Sawise operasi, bobote lan ngowahi watake

Ya, gumantung. Nanging sawetara bagean: kucing bisa nambah bobot apa ora dioperasikake yen ora olahraga lan / utawa yen diwenehi panganan luwih akeh tinimbang kabutuhan. Saliyane, watake biasane diganti, nanging ora kabeh. Apa sing kedadeyan yaiku dheweke mandheg-ing kasus yen dheweke wis ora duwe komputer - dadi panas lan, mula, kucing ora terus-terusan muring-muring nalika wengi, lan kucing kasebut tenang. Nanging yen ora, kepinginan kanggo muter lan menehi tresno ora bakal owah; ing sawetara kasus malah nambah.

4.- Risiko penyakit kucing kena nyuda

Iki pancen bener, luwih-luwih yen dikandiri. Ing wanita, infeksi uterus lan kanker payudara bisa dihindari, yaiku rong penyakit sing ngancam nyawa ing kucing; lan kanggo pria risiko kanker prostatitis, testis, prostat lan anal bisa dikurangi.

Napa kucing kasebut kudu dikomputer utawa dibuwang?

Nonton kucing

Saliyane kabeh sing wis dibahas, aku nyaranake sampeyan nggawa kanca sampeyan supaya bisa beroperasi kanthi alesan sing gampang yaiku tumindak tanggung jawab kanggo dheweke. Sampeyan kudu mikir yen kucing bisa wiwit duwe anak sawise 6 wulan, lan bakal panas saben 6 wulan. Saben bisa duwe 3 nganti 12 enom. Apa sampeyan ngerti pirang-pirang sing bakal duwe omah? Kabeh

Paling akeh siji utawa loro. Bener, akeh wong sing seneng kucing, nanging ora kabeh seneng kucing diwasa. Lan kucing kasebut yen bisa tuwuh yen bisa urip ing papan perlindungan kewan utawa ing lurung-lurung ana akeh.

Uga, aku bakal menehi pitutur marang kowe: yen sampeyan wulune metu ing njaba, kucing sampeyan bakal tetep tetep ing dalan sing padha, lan kucing sampeyan bisa uga lunga ing rong dalan. Yen ora dioperasekake, mula bakal luwih maju; tegese dheweke bakal nemokake luwih akeh kucing sing pungkasane bisa gelut. Dadi, nalika gandheng wulu mesthi cedhak karo sampeyan, sing sedina muput bisa adoh banget mula bisa uga ora bisa bali maneh.

Ati-ati, aku ora ngomong yen kucing sing dioperasikake bisa mandheg sampeyan nelpon, nanging sejatine yaiku risiko kedadeyan kasebut, miturut pengalamanku, yaiku banget kurang. Kucing kabeh saben 6 wulan bakal golek jodho, lan ana kedadeyan sing bisa ditindakake.

Kucing ngapusi

Dadi, muga-muga aku bisa ngatasi keraguan babagan perkara iki. Yen sampeyan duwe luwih akeh, tinggalake komentar sampeyan 🙂.


3 komentar, tinggalake sampeyan

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

  1.   welas asih ngandika

    Neutering utawa spaying? Aku crita karo kucing:

    Pisanan aku pengin negesake prekara penting sing wis dakdeleng ing kiriman liyane, mula dianjurake kanggo mbuwang kucing nalika umur 6 nganti 8 wulan. Aku njupuk 3 lanang sethithik luwih saka 7 wulan menyang dokter hewan lan dheweke wis ngandut 3 mbakyune, dadi luwih aman tinimbang kudu "nyeleh" 16 larang regane (uga kudu dikandhani) lan kucing lucu.

    Miturut cara iki, 3 wong kasebut disterilake, ora dibuwang, yaiku nggawe potongan cilik ing testikel. Dheweke pulih kanthi cepet, bisa uga cepet banget amarga kita esuk ditinggal ing kantor lan udakara jam 17:XNUMX sore kita kumpul. Dheweke ngandhani yen dheweke bakal turu / groggy nganti wengi, ora metu saka operator amarga bisa nglarani awake dhewe nalika isih ana obat bius, lsp.

    Wis tekan omah lan dheweke kepengen banget metu saka operator. Wiwitane rada kikuk, nanging sawise sawetara mlaku, mangan, ngombe, lsp.

    Loro-lorone duwe potongan sing apik dijahit, nanging sing katelu potongan terbuka, nanging kita nonton ora kena infeksi, sawetara dina ditutup kanthi apik.

    Tingkah lakune 3 lanang sawise disterilisasi:

    Wong lanang loro iku sampurna, dakkandhakake kaya sadurunge, mesthine ora meong, ora menehi tandha, uga durung nindakake sadurunge, lan meh ora nggatekake wanita. Apik tenan

    Sing liyane, sing nomer telu, wis lemu kaya panda, mangan lan mangan persis padha karo liyane amarga dheweke bebarengan. Sanajan sterilisasi wis apik amarga wis ora ditandhani maneh, sing dadi gangguan, kasunyatane, sampeyan nemokake tandha cipratan, utawa apa wae sing dipasang, ing macem-macem panggonan, lan padha karo sing ditindakake, utawa dilebokake papan (4 utawa 5) sing dipilih. Kita mung bisa ngumbah, sing kanthi cara tuku semprotan khusus, soko carillo, sing ngilangi ambune, nanging ora noda, aku nyoba sawetara produk lan akhire aku nemokake solusi ing sabun paling cedhak, bilah tipe «Lux» sinetron tangan. Iku kaya pemutih nanging tanpa luntur lan uga wangi.

    Lan aku ngelingake sampeyan, ora ana gunane yen menehi tegel, ngukum utawa cara liya sing biasane digunakake, dheweke ora nemokake apa-apa utawa "tugas" sing wis ditindakake. Sawise bocah cilik lucu "menehi tandha" buku-buku ing sekolah putri, jelas aku nesu lan dikunci ing galeri, aku ndeleng dheweke liwat lawang kaca, aku weruh sedhihane lan ing wektu sing padha nekat metu saka kana (Yaiku galeri sing adhep-adhepan karo dalan dadi ora enak banget) ndeleng dheweke wedi / bingung luwih ala tinimbang ngresiki buku, yaiku nalika dheweke ana ing kana, mula yen kedadeyan, luwih becik disterilake lan sabar sampeyan aja.

    Ukurane kepengin weruh amarga sterilisasi, ing uwuh sing dakwenehake, yaiku para sadulur, saka siji menyang liyane njupuk kaping pindho, siji tetep cilik, sing putih lan ireng sing dakkandhakake ing kiriman liyane , paling lucu kabeh utawa paling ora ... kabeh, penasaran, cerdas, dolanan, tresna, madrassa sanajan dheweke durung duwe bayi, pancen hebat banget carane dheweke ngurus 16 bayi liyane 3 ibu, dheweke wisuh, digawa saka kene menyang kana yen dheweke nganggep dheweke ora dirawat kanthi apik, apamaneh carane dheweke ngrawat ibu nalika nglairake, dheweke nglipur ing pangkone, ndhelik rai, lan sawise nglairake, wis ngiwa dheweke (kesel banget), resik kanggo "bagean" lan saiki ngasuh bayi, dolanan karo kucing, dheweke pancen perhatian yen aku bakal ujar manawa dheweke ora nate turu, dheweke mesthi ndeleng aku wektu iku.

    Uga 2 saka 16 anak kucing dadi "kerdil", utamane saya lucu, katon kaya bayi lan ing jangka panjang, bakal mangan luwih sithik, lemah sithik, lsp. Yen dheweke tetep cilik, aku nganggep luwih kauntungan tinimbang kerugian.

    Lan sejatine nalika lagi panas, dheweke mlaku lan ewu perkara bisa kedadeyan, kabeh ala.

  2.   manual ngandika

    Aku duwe kucing loro umur 5 wulan. wadon lan lanang ... Aku mung mbaleni wong lanang .. kabeh apik .. kajaba adhine .. ora pengin nyedhaki dheweke lan dheweke malah agresif karo dheweke .. sadurunge kastrasi dheweke «kanca ». Aku kudu ngomong yen dina kastrasi kucing dakbuwangake sedina muput ing klinik ... Apa sing kudu daklakoni supaya bisa dadi kanca maneh?

    1.    Monica santos ngandika

      Halo Manuel.
      Lumrahe nalika dina pisanan (sanajan sajrone rong minggu pisanan) sawise kastrasi, kucing sing wis kekancan sadurunge tumindak ala, amarga ambune kucing sing diwenehiuter beda karo sing sadurunge.
      Kanggo mbantu dheweke dadi kanca maneh, sampeyan bisa nggunakake Feliway ing diffuser - dilebokake ing kamar sing saiki dioperasikake. Kanthi cara iki, mbakyumu bakal luwih tenang.
      Sumangga.