Kertu kanggo panganan kucing sing kesasar?

Yen sampeyan menehi panganan kucing sing ilang, dheweke bisa uga njaluk kertu feeder. Iki minangka proposal sing Wiwit diwiwiti ing sawetara kutha ing Spanyol kayata Torrevieja (Alicante) utawa El Vendrell (saka Baix Penedès ing Catalonia), kanggo ngindhari denda lan masalah.

Sayange, ana akeh provinsi sing dilarang mangan kucing sing kesasar, menehi denda kanggo wong-wong sing pengin ngrawat. Nanging, Kanthi kertu iki sampeyan bisa terus nindakake tanpa kudu risik.

Kanggo kertu feeder kucing apa?

Kucing kesasar

Sapa maneh sing paling ora ngerti manawa kucing liar sing urip ing kutha-kutha utawa uga ing kutha-kutha ora duwe perkara sing gampang diterusake. Ana akeh bebaya sing kudu diatasi saben dinane yen pengin urip, lan aku ora mung nuduhake mobil, nanging uga wong sing nglarani utawa ngracun, gelut karo kewan liya, adhem utawa panas, kanggo nilar,…

Untunge, ana akeh sukarelawan sing peduli karo dheweke lan menehi feed. Nanging dheweke duwe masalah: ing pirang-pirang kutha lan kutha-kutha ora pareng menehi panganan kucing iki, lan ing pirang-pirang kutha liyane, mung bisa nindakake ing sawetara panggonan.

Kanthi dipikirake, kertu feeder kucing mesthi dadi ide sing apik banget, amarga ing tangan siji ngidini para sukarelawan ngurus felines kanthi sahSaliyane, uga migunani kanggo kotamadya - lan para pengawal utamane - kanggo ngerti pirang-pirang kucing sing digawe lan endi papane ditemokake.

Apa syarat sing kudu dipenuhi kanggo njaluk panjaluk?

Sejatine ora akeh: bisa njaluk panjaluk Sampeyan kudu umure sah, didaftarkan ing kutha utawa kutha, lan durung entuk ukuman amarga nglanggar peraturan babagan perkara kewan.. Banjur, sampeyan mung kudu menyang balai kutha ing kutha sing ngukur langkah anyar iki, lan ing kana bakal njupuk data sampeyan lan menehi kertu kasebut.

Saiki, mung bisa dipikolehi ing provinsi Malaga, Valencia, Lleida lan Tarragona, nanging diarepake luwih akeh kutha bakal melu inisiatif iki.

Apa jinis panganan sing bisa diwenehake?

Milih feed sing apik kanggo kucing sampeyan kudu sehat

Sadurunge, lan nganti saiki, kucing sing kesasar biasane diwenehi panganan apa wae (garing utawa udan), mula bisa uga ana keluhan saka tangga teparo amarga kotoran sing bisa nglumpukake. Nanging dadi pemegang kertu kasebut sampeyan mung bisa menehi panganan garing.

Kajaba iku, yen kucing menyang kandhang (kayata peternakan utawa bangunan sing ditinggalake), kudu diresiki, yaiku kudu nyingkirake lan ngresiki pakan / peminum saben dina.

Kepiye milih feeder kanggo kucing sing ilang?

Kucing sing kesasar dadi kucing. Dheweke duwe kumis, asring dawa, lan liya-liyane Aku nyaranake supaya feeder bisa jembar. Kanthi cara iki, dheweke bakal ora kepenak kapan wae, sing bisa mbantu dheweke mangan kanthi luwih semangat.

Lan ora, sampeyan ora prelu tuku pakan kucing kaya ngono. Piring sing digunakake kanggo nyelehake ing ngisor panci kasebut cocog banget, amarga cekak lan diameteripun menarik.

Kajaba iku, kita ora bisa mandheg ngomong babagan regane: dene feeder kanthi kualitas bisa regane udakara 5 euro, piring pot sederhana ing toko sing adol kabeh bisa regane kurang saka 1 euro.

Pilih sing nganggo plastik utawa waja tahan karat, lan wisuh saben dina, luwih-luwih yen sampeyan nggawa dheweke ing njaba kabeh dina. Yen ngono wae.

Kucing aman nalika mangan

Penting banget feeders ing papan sing aman, umpamane, ing antarane wit-witan cilik, utawa luwih becik, ing njero gudang utawa sawetara panggonan kaya sing duwe izin marang sampeyan.

Yen sampeyan duwe kewan wulu ing kebon, aja ragu-ragu nggawe omah cilik, digawe saka blok, utawa tuku. omah kanggo kucing.

Artikel sing gegandhengan:
Cara nulungi kucing sing kesasar

Apa ana kriminal kanggo menehi panganan kucing sing kesasar?

Kucing ing Madrid

Kudune ora. Apa sing kedadeyan yaiku ana kucing sing akeh banget, lan saiki isih dipercaya manawa mati amarga keluwen utawa nggawa korban, bakal ngatasi masalah kasebut. Lan mesthi ora.

Dituduhake manawa kastrasi (yaiku ngilangi organ-organ reproduksi) saka kucing lan kucing wadon mbantu luwih akeh nyuda populasi kucing, lan uga kanggo mesthekake yen kewan kasebut duwe kualitas urip sing luwih apik. Nalika dikorbanake, apa sing kedadeyan mung sawetara wektu yaiku kucing anyar katon bakal 'kosong'.

Para Pelindung karo persetujuan sing wis digawe kanggo menehi kertu khusus kasebut Dheweke uga darmabakti kanggo identifikasi lan kontrol koloni, kanggo nindakake kampanye kastrasi kanggo ngindhari kucing luwih akeh sing urip ing lurung-lurung, lan pungkasane kewan wulu iki duwe kualitas urip sing apik.

Nanging, sampeyan kudu ngerti Yen kucing kasebut menyang garasi utawa kebon sampeyan, utawa kanca utawa sedulur sing ora seneng karo kewan iki, sanajan sampeyan manggon ing wilayah sing dilarang, ora ana sing bisa ngandhani sampeyan, amarga sing wulune menyang properti pribadi. Liyane bab sing beda banget yaiku sampeyan menehi feed ing dalan gedhe; banjur ya bisa menehi sanksi marang sampeyan kajaba yen menehi kertu feeder kucing.

Kepiye cara mbantu kucing nyasar?

Kucing liar utawa kucing liar: Kita duwe jeneng akeh kanggo kucing misterius sing kadang kita ngintip metu ing sangisore teras utawa mlebu bangunan sing ditinggalake. Nanging, umume sing duwe siji nasibe: urip cekak lan angel. Untunge, nulungi kucing liar utawa ditinggalake ora angel. Lan sampeyan bisa nindakake cukup.

Kepiye masalah kucing liar akeh

Kaping pisanan, apa kucing sing nyasar utawa nyasar? Kucing liar utawa nyasar yaiku "kucing sing sosialisasi banget supaya ora bisa dikendhaleni. Uga ora bisa diselehake ing omah pet sing khas. Biasane keturunan kucing sing ilang utawa ditinggal karo sing duwe, lan tuwuh ora sosialisasi karo manungsa.

Amarga kucing bisa meteng wiwit umur 16 minggu lan duwe loro utawa telung liter setahunMinangka populasi kucing liar lan masalah sing ana gandhengane tuwuh lan tetep.

Urip lan kesehatan kucing sing kesasar lan liar

Kucing liar ora bisa disimpen ing omah

Kucing sing kesasar asring urip ing papan sing amba, nyingkirake mobil, lan mangan ing komplong sampah; padha kena infeksi rai, penyakit, lan siklus kehamilan sing ora ana enteke. Dheweke ngalami ekstrem ing perawatan lan iklim. Nyawane kucing sing liar, nyasar, utawa ditinggalake asring ringkes, kadang dawa, mung rong utawa telung taun.

Mesthine, kucing liar uga menehi masalah ing lawang manungsa, kalebu gelut banter, ambu, kencing kanggo menehi tandha wilayah (uga dikenal minangka "disemprot" utawa "ditandhani"), infeksi kutu, lan breeding sing ora bisa dihindari. . . Akeh ahli setuju manawa salah sawijining cara paling apik kanggo mbantu kucing lan kelompok kucing sing diarani koloni, yaiku liwat program sterilisasi..

Napa Ngadopsi Kucing Feral Ora Pilihan

Akeh ahli setuju yen kucing liar iku mung liar dheweke ora bisa dijinakkan. Dheweke minangka kewan liar, kaya rakun lan sampeyan bisa ngurus, nanging tanpa nolak kebebasan kasebut, nggawa dheweke dadi disteril lan deworm, nanging mengko ditinggalake ing omah, yaiku dalan.

Dheweke cenderung adoh saka manungsa, ndhelik nalika awan, lan angel banget srawungan nalika diadopsi. Kaya sampeyan ora bakal nyoba ngontrol rakun, sampeyan ora bakal nyoba njaga kucing liar.

Nanging kucing cilik, utamane sing umure kurang saka 8 minggu, asring bisa disosialisasikan. Kucing sing ditinggal lan ilang uga bisa diwiwiti maneh dadi urip ing omah. Kucing liar sing kesasar bisa duwe masalah sosialisasi paling gedhe.

Kepiye sampeyan bisa ngerti kucing sing kesasar saka kucing liar?

Felines sing ilang utawa ditinggalake umume seneng karo wong lan bakal asring nyoba urip ing cedhak manungsa, ing sangisore teras, utawa ing garasi, gudang, utawa halaman mburi omah.

Kita ora ngomong babagan kucing sing neuter banjur dibuwang. Sing sejatine diomongake yaiku koloni sing dikelola, kanthi manungsa menehi kucing, ngrawat, nyedhiyakake perawatan medis lan papan perlindungan. Kanthi cara iki, koloni kucing ora bakal dadi masalah lan kucing lan manungsa bisa urip bebarengan tanpa kudu ngilangi kucing ing dalan.

5 Cara Sampeyan Bisa Mbantu Kucing sing Kesasar lan Liar

Penghormatan minangka dhasar saka hubungan apa wae

Wiwit cilik nganti gedhe, ana pirang-pirang cara kanggo mbantu kucing liar lan liar. Mangkene sawetara tips sing bisa diwiwiti dina iki:

  • Aja nyumbang masalah kasebut. Ora perlu dikandhani manawa sampeyan kudu nyisihake kucing dhewe. Sampeyan uga kudu njaga kucing ing njero omah, ora mung kanggo keamanan, nanging uga supaya ora ilang lan pungkasane dadi bagean saka koloni liar.
  • Aja pakan lan lali karo kucing liar. Mangkani kucing sing kesasar lan liar iku loma, nanging uga butuh perawatan medis. Yen sampeyan ora bisa ngatur perawatan sing lagi ditindakake, paling ora kucing sampeyan kudu dipotong.
  • Dhuwit sithik. Kanthi dhuwit sithik, sampeyan bisa nulungi kucing kanthi akeh, kanggo spaying utawa neutering. Nyumbang dhuwit menyang pusat kewan utawa asosiasi kucing bakal mbantu kucing luwih akeh mbantu saben dinane. Sampeyan uga bisa menehi dhuwit kanggo klompok kesejahteraan kewan liwat warisan utawa kekarepan.
  • Sukarela wektu sampeyan. Asosiasi asring dikelola dening organisasi nirlaba sing gumantung karo pitulung sukarela. Yen sampeyan ora bisa ngrewangi klinis, sampeyan bisa melu ing level komunitas, ngubungi dokter hewan lan bisnis lokal, nulis surat, golek dana, utawa golek booth ing acara komunitas.
  • Dadi penjaga koloni. Ing koloni sing dikelola, kucing bisa urip antara 12 lan 16 taun. Yen sampeyan mikir bisa nyedhiyakake papan perlindungan, panganan, utawa perawatan medis kanggo klompok kucing sing ilang, hubungi klompok kesejahteraan kewan kanggo nemokake cara miwiti. Nanging sadurunge nindakake, ngerti manawa komitmen kanggo ngrawat koloni minangka tanggung jawab gedhe. Koloni bakal gumantung karo sampeyan, kaya kucing omah. Yen sampeyan lunga utawa obah, penting yen sampeyan golek wong liya kanggo ngrawat kucing nalika ora ana.

Minangka bagéan saka urip ing masarakat sing beradab, dadi kuwajiban kita kanggo ngrawat wong sing ringkih, lara utawa ora kuwat. Tanggung jawab kita kalebu kéwan ingon, sing dijupuk saka alam lan gumantung karo kita.

Kanthi kabeh, kita arep ujar manawa kanggo ngrawat kucing liar, deworming, sterilisasi, papan perlindungan, panganan lan perawatan medis iku penting. Sampeyan bisa mesthekake yen koloni kucing bisa urip kanthi seneng sajrone pirang-pirang taun. Anggere sampeyan setya marang kuwatir lan ora ana sing kedadeyan. Kucing iki bakal tresna sampeyan kaya kewan ingon ... sanajan dheweke seneng urip bebas.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

68 komentar, tinggalake sampeyan

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

  1.   Ro de Vir (@RocioTech) ngandika

    Contone, yen sampeyan entuk lisensi ing Valencia, nanging sampeyan menehi panganan kucing ing dalan ing Madrid, apa sampeyan bakal entuk dhendha utawa ora?
    Apa sampeyan bisa entuk kertu kanthi online lan dikirim menyang omah sampeyan utawa kudu ana ing wong?

    1.    Monica santos ngandika

      Halo Ro de Vir.
      Sejatine, kertu mung menehi idin kanggo menehi kucing ing kutha sing sampeyan tampa. Kanggo menehi panganan kucing saka papan liya, sampeyan kudu njaluk kertu liyane utawa idin saka balai kutha lokal. Kanggo njaluk kertu, sampeyan kudu langsung mlebu.
      Salam!

      1.    Sandra Milena ngandika

        Halo Sugeng siang Monica.
        Aku pengin ngerti ing endi aku kudu golek kanggo golek sapa sing nglumpukake pitulung dewan kota, kanggo disterilake anak kucing? Aku duwe 3 koloni (dhuwit 52 + 8) lan disterilake 6 saka dalan, amarga duweke kabeh dioperasikake, nanging akeh koloni lan aku wis ndeleng sawetara kucing sing lagi ngandut ... Matur nuwun
        Aku manggon ing Mont-roit bahia (Tarragona)

        1.    Monica santos ngandika

          Halo Sandra.
          Nuwun sewu, nanging aku ora ngerti kepiye arep dakkandhani.
          Intine, dewan kota sing menehi sampeyan kertu kudu bisa menehi informasi babagan kabeh. Yen ora, para pelindung wilayah kasebut.

          Muga-muga bisa menehi katrangan, yaiku 60 kucing ... mbutuhake akeh biaya.

          Sumangga.

  2.   Pizagatos ngandika

    Muga-muga ora suwe dewan kutha Salamanca mutusake tumindak iki

  3.   Monica santos ngandika

    Ya, kita ngarep-arep supaya kabeh kotamadya nggunakake langkah iki. Salam 🙂.

  4.   Langkawi ngandika

    Halo Monica, aku pengin ngerti ing kutha endi kertu sing wis ditanam, apa sampeyan duwe informasi babagan kabeh Spanyol? Iki kanggo mengaruhi dewan kota Malaga, amarga sanajan dheweke ujar yen bakal menehi, paling ora aku durung bisa nemokake ing endi. Lan sampeyan bakal duwe informasi babagan proyek CES sing wis ditanam, ing kutha-kutha q lan q wis mandhegani pembunuhan akeh kucing amarga ora ngetrapake. Kita wis bosen iki. Ora ana pendhidhikan kewan. Wong isih nindakake ora nampa dheweke ing koloni Sanajan wis resik, sehat, dikebiri. Sampeyan kudu ndhidhik populasi kaping 1.

    1.    Carolina ngandika

      Halo. Aku manggon ing kutha ing Valencia (Antella) duwe kertu kanggo Feed kucing alam bébas ing bale kutha padha menehi kula, ing kutha utawa ing Town Hall ibukutha Valencia. Matur nuwun8

      1.    Monica santos ngandika

        Halo Caroline.

        Aku ngerti sing dewan saben lokalitas menehi wong. Nanging aku nyaranake sampeyan hubungi asosiasi ing Valencia sing darmabakti kanggo ngrawat kucing keblasuk supaya bisa menehi informasi luwih apik.

        Greetings.

  5.   Monica santos ngandika

    Halo Vero.
    Aku wis takon, nanging saiki mung komunitas sing dakkandhakake ing artikel sing ngetrapake utawa lagi proses the
    Babagan CES, ditanem ing Palencia, Zaragoza, lan Mogán (Las Palmas de Gran Canaria). Ing Madrid kaya aku ngerti uga isih ana proses.

    Isih ana akeh perbaikan ing babagan iki. Aku ngerti frustasi sampeyan, amarga ing kene ing Mallorca, kucing kucing sing kesasar uga ora gampang.

    Muga-muga kahanane saya apik.

    A Salam.

  6.   Vane ngandika

    Hola
    Aku Palentina lan aku ngerti ing kene, sayangé isih ora ana cara Ces kanggo ngontrol koloni anak kucing, muga-muga ora suwe aku bisa ngomong liyane

  7.   Claudia ngandika

    Napa pareng menehi panganan kucing ing dalan ing Catalonia yen kewan dilindhungi ing Catalonia? Ora logis.

  8.   Juan ngandika

    Sampeyan ngerti manawa Manises minangka kertu sing padha karo Valencia utawa kudu saka kotamadya iki.

    1.    Monica santos ngandika

      Hi, Juan.
      Aku mikir yen saben kotamadya bakal duwe kertu dhewe, njupuk apa sing wis diwiwiti ing omahku (Mallorca). Kotamadya wiwit nyedhiyakake jinis kertu iki.
      A Salam.

  9.   Carmen ngandika

    Apa sampeyan ngerti manawa wis ditanem ing Madrid lan ing endi sampeyan kudu takon lan takon marang Komunitas utawa Dewan Kota

    1.    Monica santos ngandika

      Hai carmen.
      Aku wis nyelidiki lan aku bakal ujar manawa dheweke wis ngetrapake ing Madrid. Yen mangkono, sampeyan bisa njaluk ing Balai Kota.
      A Salam.

  10.   Mª Trinidad Reina ngandika

    Halo, apa sampeyan ngerti yen wis ditanem ing Seville utawa paling ora tegese implan

    1.    Monica santos ngandika

      Halo Mª Trinidad.
      Saiki aku ora ngerti apa-apa, nanging dakkira ora bakal suwe. Contone, ing Mijas (Malaga), wis diterapake.
      Kudu ngenteni. Kanggo ndeleng manawa bakal ditrapake mengko.
      A Salam.

  11.   Mª Trinidad Reina ngandika

    Matur nuwun, lan muga-muga bisa enggal dipakai, amarga sayangé ana akeh wong sing ora ngerti lan anti-kucing lan dheweke njupuk panganan lan banyu. Lan sing kudu bisa dilaporake minangka nyiksa kewan ...

    A Salam.

    1.    Monica santos ngandika

      Ya, aku setuju tenan. Lan liyane yen dheweke ngerti yen sampeyan ngurusi kabeh biaya sing kudu diurus ... Oalah. Muga-muga dheweke bakal enggal nyedhiyakake ing kabeh komunitas.

  12.   Esther Velarde Salguero ngandika

    Ing Basauri, Vizcaya wis nggawa kertu kasebut wiwit wulan Maret.
    Orozko uga wis suwe banget ing Vizcaya.
    Cheers kanggo kabeh penyayang kucing

    1.    Monica santos ngandika

      Apik tenan. Aku bungah tenan. Kittens bisa dadi luwih tenang

  13.   maria valle ngandika

    Hai, aku Maria lan aku njaluk tulung, ing Benidorm, bukak saiki kanggo ndhaptar kertu kanggo pakan kucing, mangga, saben dina, aku kudu gelut karo wong lan dheweke ngancam arep nglaporake aku amarga menehi panganan anak kucing, matur nuwun, ngerti kanthi cepet

    1.    Monica santos ngandika

      Halo Maria Valle.
      Nuwun sewu sampeyan ndeleng sampeyan ing kahanan iki. Isih akeh sing kudu dibahas ing babagan kewan 🙁
      Ing Torrevieja (Alicante) aku ngerti manawa kertu jinis iki wis diwenehake, nanging ing Benidorm… Aku golek informasi lan ora nemu apa-apa. Kajaba iku, balai kutha bisa menehi informasi luwih lengkap.
      A Salam.

  14.   maria valle ngandika

    akeh. Matur nuwun Monica, uga ora ana sing kedadeyan, aku bakal terus nglakoni, kewan dadi sebabku gelut, matur nuwun kanggo informasi, ucapan sing apik

  15.   Antonia ngandika

    Halo, sadurunge aku menehi panganan dheweke lan anak kucing, sanajan saiki dheweke dhewekan wiwit anak-anak kucing wis diadopsi. Yen aku mutusake njaluk kertu kanggo menehi feed, apa kewajiban liyane sing dakwenehake karo kertu kasebut, yaiku ing Madrid, aku nuwun sewu amarga dheweke lancip banget, sanajan aku wedi karo kewan, aku ngurmati lan mbantu dheweke urip. Matur nuwun

    1.    Monica santos ngandika

      Halo Antonia.
      Kertu ora nggawa kewajiban apa wae 🙂
      Ngidini sampeyan mangan kucing sing kesasar kanthi sah.
      A Salam.

  16.   Antonia ngandika

    Halo, aku nelpon 010 dina iki, sing saka Dewan Kota Madrid lan dheweke ngandhani yen iki ora ana lan pareng menehi panganan, sampeyan ngerti yen dheweke menehi informasi kanthi bener
    Aku uga bakal terus menehi panganan

    1.    Monica santos ngandika

      Wigati
      Ya, jebule ya, dheweke wis menehi informasi kanthi apik marang sampeyan. Ing Madrid, dheweke isih ora duwe 🙁

  17.   omar Ajeng ngandika

    Wigati
    Ana tangga teparo sing pengin nglaporake aku amarga menehi panganan kanggo Stray Cats ing Algemesi, aku pengin ngerti manawa dilarang dening hukum utawa ora. Salam ...

    1.    Monica santos ngandika

      Halo Omar.
      Kaya sing dak ngerteni, ing ibukota Valencia dheweke pengin ngetrapake, yen durung rampung, kertu kanggo menehi kucing kucing sing kesasar. Nanging masarakat masarakat ora ngerti apa isih dilarang, nuwun sewu 🙁. Sampeyan bisa nelpon bale kutha kanggo ndeleng apa sing dicritakake.
      Muga-muga wis sah menehi panganan.

  18.   Georgina ngandika

    Halo, aku pengin ngerti manawa ing Cascante Navarra uga menehi kertu kasebut, supaya bisa menehi panganan bocah-bocah ing dalan, amarga polisi banjur ngandhani Viso yen sabanjure aku bakal nglaporake, nanging aku menehi ing lawang saka garasi, saiki sing daklakoni yaiku aku mbukak garasi lan menehi panganan kanggo dheweke lan dheweke mlebu lan nalika rampung mangan dheweke budhal, aku bisa nglaporake maneh babagan apa sing dakwenehake ing njero garasi utawa ora, lan yen dheweke wenehi kertu ing papan sing dakkarepake, matur nuwun kanthi sanget.

    1.    Monica santos ngandika

      Hai Georgina.
      Aku wis nyelidiki lan jebule dheweke ora menehi. Oalah, sampeyan bisa takon ing Balai Kota.
      Nanging yen sampeyan menehi feed ing garasi, dheweke ora bisa menehi omong apa-apa. Garasi duweke sampeyan, iku papan pribadi, dadi tenang wae 🙂.
      Sumangga.

      1.    Georgina ngandika

        Matur nuwun kanthi sanget, Monica, aku tetep menehi panganan kucing ing garasi, dheweke mangan lan 6 wong padha bebarengan ing papan sing ngerti.

        1.    Monica santos ngandika

          Matur nuwun wis ngenteni wektu lan dhuwit kanggo ngurus kucing sing kesasar 🙂.

  19.   Monica nicoleta Marin ngandika

    Halo, jenengku Monica lan isih mangan kucing dalan, apa dingerteni yen ing Benalmadena aku bisa entuk lisensi? Matur nuwun

    1.    Monica santos ngandika

      Hello monica
      Aku wis golek informasi, lan durung nemokake babagan iki.
      Aku ngerti manawa ing Malaga dheweke wis menehi kertu saka jinis iki, nanging ing Benalmadena aku ora ngerti, nuwun sewu.
      Mungkin balai kutha bisa menehi katrangan.
      A Salam.

  20.   Ora resik ngandika

    Halo, kita lagi mangan sawetara kucing ing pekarangan kita. Sadurunge teka lan mangan panganan asu kasebut, mula kita mutusake tuku panganan kucing, intine yaiku ana kucing sing wis nglairake kaping pirang-pirang kali lan saiki amarga bisa dicekel, kita bakal disterilake.
    Aku duwe pitakon, apa tanggane bisa lapor yen aku menehi panganan ing teras? Aku ngomong iki amarga aku wiwit duwe masalah amarga dheweke mbuwang sardine seger kanthi sawetara pin sing dipasang, lan 80 pin ngeculake sing kasebar ing pirang-pirang tumpukan ing teras. Sesuk aku arep nglaporake dheweke menyang polisi, amarga aku mikir apa sing ditindakake pancen ala lan wong ala, saliyane mlebu omahku.
    Tulung, sampeyan bisa ngomong yen ana kertu kaya ing sadulur loro?
    Matur suwun sanget lan salam

    1.    Monica santos ngandika

      Hello Immaculate.
      Ora, yen sampeyan menehi feed ing teras sampeyan ora bisa ngandhani apa-apa, amarga iku properti pribadi.
      Ing Dos Hermanas aku golek informasi, lan aku durung nemokake akeh, mung iki plataforma.
      Mupangat akeh semangat, lan aku ngajak sampeyan menehi komplain kasebut. Apa sing ditindakake pancen salah banget.
      A Salam.

  21.   Kelly ngandika

    Halo, yen ora salah ing Madrid Capital, dheweke wis menehi kertu feeder koloni kucing.
    Yen tangga teparo nglaporake aku, yen aku duwe ijin, apa aku bisa didenda?
    Aku ujar, amarga 1 taun kepungkur aku nelpon polisi, nanging dheweke ora menehi dhendha amarga aku kaping pisanan. ing wektu iki, yen ora salah, aku isih ora duwe lisensi.
    Gracias

    1.    Monica santos ngandika

      Hai Kelly.
      Ya, ing Madrid, dheweke wiwit menehi: http://ccaa.elpais.com/ccaa/2017/02/13/madrid/1486987447_007158.html
      Yen sampeyan duwe lan nggawa, sampeyan ora bisa didenda.
      A Salam.

  22.   Marta ngandika

    Halo, aku pengin takon apa-apa
    Yen feed mung garing
    Kucing sing ilang untu utawa lara? Apa panganan kucing khusus udan luwih apik?

    1.    Monica santos ngandika

      Halo, Marta.
      Ya, yen kucing ora duwe untu, utawa yen lara, luwih becik diwenehi panganan udan utawa rendhem panganan sing garing karo banyu.
      A Salam.

  23.   Ana ngandika

    Apa dheweke bisa nglarang sampeyan menehi panganan kucing ing kompleks sing wis urip pirang-pirang taun kepungkur lan negesake manawa dilarang kanthi keputusan Dewan Kota?
    Dewan Kota khusus yaiku San Bartolomé de Tirajana ing Pulo Canary. Matur nuwun

    1.    Monica santos ngandika

      Halo Ana.
      Miturut anyar ikiSampeyan kudu njaluk kertu kanggo terus menehi kucing, yen ora bisa didenda.
      A Salam.

  24.   Max ngandika

    Halo, aku saka Alicante lan aku pengin ngerti yen dheweke menehi kertu kasebut ing kene lan ing endi aku bisa njaluk. Matur nuwun

    1.    Monica santos ngandika

      Hai Max.
      Miturut anyar ikiya wis padha diwenehake ing kana.
      A Salam.

      1.    Konchi ngandika

        Halo Monica, apa sampeyan ngerti yen ing Torrejón de Ardoz, (Madrid) dheweke menehi kertu iki kanggo menehi feed
        kucing? Aku uga pakan lan ngombe sawetara kucing lurung lan aku wis nemoni masalah.
        Nanging aku ora yakin yen kucing ana ing papan sing kosong, panganan diwenehake
        ing papan kasebut, apa ana ing dalan? kapal kosong sing dakkira duweke kapal al liyane
        sisihane yen dienggoni.
        Matur suwun lan salam.

        1.    Monica santos ngandika

          Hai Conchi.
          Ing ibukota Madrid aku ngerti, nanging ing Torrejón de Ardoz aku wis golek informasi lan aku ora nemu apa-apa.
          Babagan pitakon liyane sampeyan: yen kapal duweke wong sing sampeyan kenal lan dheweke menehi idin, mula dheweke ora bisa ngandhani apa-apa. Lan yen sampeyan ora ngerti sing duwe, aku saranake sampeyan nyoba hubungi dheweke lan takon, yen ngono.
          A Salam.

  25.   Conchita ngandika

    Hai Monica, aku bakal crita babagan kasusku. Aku lagi mangan lan ngombe kucing dalan lan
    Sawetara dina kepungkur, loro polisi teka karo aku lan ngandhani yen dilarang lan amarga iku
    keluhan karo dhendha sing cocog. Aku ngubungi Pelindung Kewan
    saka lokalitas, supaya dheweke bakal ngandhani apa sing bisa dakbantu kanggo mbantu kucing, kaya sing dakkerteni
    yen Proyek CES ana lan kucing ana ing koloni kucing sing dirawat lan dipangan
    dadi sukarelawan, aku uga nawakake dadi sukarelawan, nanging Pelindung durung bisa
    ndandani apa wae. Kepiye aku ora pengin ninggalake kewan-kewan iki dadi nasib lan mati
    keluwen lan ngelak, aku wis nulis sawetara Organisasi Pertahanan Kewan lan malah
    Aku wis ngubungi PACMA (Partai Anímalista Ngalangi Panyalahgunaan Kewan).
    Aku terus menehi panganan ngelingi akibate, aku ora bisa ninggalake iki
    ajak kaya ngono wae.
    Matur suwun wangsulan sadurunge lan yen sampeyan bisa menehi informasi luwih lengkap babagan carane
    nulungi kucing dalan, aku matur nuwun kanggo kewan sing apik banget.
    Ana kaca sing nglumpukake tapak tangan dadi Dewan Kota Torrejón de Ardoz
    (Madrid) menehi kertu feeder kucing, aku menehi kaca ing kene:
    Dewan Pakan Kucing Torrejon de Ardoz Town Hall lan sampeyan kudu njaluk Petisi.
    Matur suwun lan salam.

    1.    Monica santos ngandika

      Halo Conchita.
      Kaping pisanan, aku ora ngerti kepiye cara menehi panganan bisa dilarang. Dhuwit kasebut kudu dibuwang kanggo nambah kesadaran lan kampanye neutering, tinimbang dhendha kanggo menehi panganan. Spanyol adoh banget ing prekara kewan. 🙁

      Nanging sedhih, yen ing sawijining wilayah dheweke isih durung menehi kertu, yen kejiret sampeyan bisa nggoleki sampeyan. Mesthine, kucing kudu mangan saben dina. Apa sampeyan kepengin pindhah menyang wilayah liya? Mbok menyang wilayah negara, utawa liyane sing sepi. Kanthi iki manawa ana pelindung sing bisa nulungi sampeyan.

      Sumangga.

  26.   Kt ngandika

    Sugeng Enjing,
    Aku saka Badalona, ​​Barcelona lan ana kucing sing saben dina teka ing tetanggan kanggo diwenehi panganan, dheweke malah wiwit meong njaluk panganan. Wingi ana tanggane mbuwang panganan kasebut ing tong sampah lan njaga ing lawang omahe kanggo ndeleng manawa ana wong sing bakal nggawa luwih akeh panganan lan tanpa ujar apa-apa, mengko aku luwih akeh ngudhunake kucing kasebut.
    Pitakonku: apa ana kertu sing dakenggoni?

    1.    Monica santos ngandika

      Hai Kt
      Ya, aku wis golek informasi lan aku ora nemu apa-apa.
      Saiki aku wis nemokake anyar iki.
      Kayane, ana 32 koloni sing dikuasai dewan kota. Dheweke uga bisa menehi informasi ing kana.
      A Salam.

  27.   Orts Conchi ngandika

    Hai Monica, wingi aku ngandhani ponakanku yen aku wis nindakake kabeh cara kanggo mbantu iki
    kewan? lan wangsulane manawa aku wis nindakake kabeh kekuwatane, sing kudu daklakoni
    kesadharan babagan ketidakadilan lan tumindak sing cocog lan ora katon adoh, nanging aku duwe
    gerakan kanggo mbantu wong-wong mau. Tembung-tembung saka ponakanku wis dadi pengarep-arep,
    Dheweke malah wis nulungi tuku kontaner sing dibutuhake kanggo panganan lan banyu lan
    Aku mikir. Dheweke wis ngancani aku nalika aku rumangsa wedi lan ora berdaya lan aku nangis lan
    Aku ujar sampeyan bener, mung delengen mripate wulu sing sedhih iki, katon alus iki,
    kanggo ngrasakake kepinginan kanggo nglindhungi.
    Saiki kucing kasebut wis didaftar minangka koloni kucing karo Protector ing
    Proyek CES lan aku dadi pengasuh sampeyan karo wong liya.
    Lan kanggo ngrampungake crita iki, aku nulis geguritan iki.
    Kucing warna iki ayu.
    Aku ndeleng kekuwatan ing tengah dalan,
    Aku ndeleng gerakane sing teror lan gumun.
    Aku bisa ndemek awake cilik lan meneng
    yen dakgawe tangane sedhih banget,
    rasakake perasaan sampeyan ing antarane driji utawa bisa uga
    marang malaekat sing nangis kucing iki,
    ing nilar iki,
    ing lali manungsa iki.
    Greetings.

    1.    Monica santos ngandika

      Hai Conchi.
      Aku seneng banget yen kucing kasebut duwe wong, mesthine saliyane menehi panganan lan banyu, uga menehi rasa tresna banget 🙂.
      Sugeng tenan.
      Ngomong-ngomong, geguritan sing apik!
      A Salam.

  28.   ross ngandika

    Muni kaya ngukur sing gedhe kanggo aku. Ing dalanku ana wanita sing pengin menehi panganan kucing ing dalan, dalane njijiki, ambune kencing kucing lan poop, sampeyan ora bisa mlaku bareng karo segawon sampeyan (yen aku duwe segawon cilik) amarga ing kana yaiku kucing sing nggrundel lan malah nyebrang segawon, dheweke mikir yen dheweke apik, nanging siji bab sing bakal dakkandhakake kanggo wong-wong sing khusus menehi panganan kewan iki, yen sampeyan pengin nulungi sampeyan, sampeyan bakal njupuk mulih lan Sampeyan menehi omah, amarga ing dalan, ora mung dadi gangguan, nanging kewan iki biasane mlebu mesin mobil, utamane ing mangsa adhem lan akeh sing mati diobong, mabur ing tengah dalan, mlebu ing komplong ing ngendi dheweke mangan sampah lan nyekel penyakit lan mundhakake ing dalan, dheweke terus reproduksi lan duwe kucing sing nyasar lan ditinggalake, mula dakkandhani apa sing sampeyan lakoni kanggo kewan iki lan aku wani ujar manawa wis padha nyiksa dheweke amarga Sampeyan nambah kasunyatan manawa ana luwih akeh kucing sing urip ing kahanan sing ala lan ora duwe kualitas urip sing kurang.

    1.    Monica santos ngandika

      Ross, aku ngerti dhewe yen ana wong sing ora seneng karo kucing, nanging ora sopan yen aku ujar yen wong sing peduli karo dheweke iku nyiksa. Sukarelawan, kaya dokter hewan, aku ora kudu ngurus kucing sing kesasar, nanging dewan kota. Nanging kita ngerti tenan manawa kutha-kutha asring milih korban. Kepiye sampeyan bisa mateni bocah cilik umur rong wulan?

      Ora ana kamar kanggo kabeh wong, sing jelas. Nanging ngorbanake iku dudu pilihan. Sing paling penting yaiku supaya dheweke nindakake kampanye sing luwih anyar, amarga sukarelawan kasebut nggunakake dhuwit saka kanthonge kanggo ngurus kucing sing dudu duweke lan ora disalahake amarga wis tekan dalan.

  29.   Konchi ngandika

    Kewan iki, makhluk urip iki, manggon ing lurung-lurung, taman, pasir kita ... amarga ing
    ing sawetara titik, kucing "domestik" ilang, utawa ing pirang-pirang kasus, ditinggalake
    kanggo luck kanggo "manungsa apik."
    Spesies manungsa lan kabeh sing ana ing sakiwa tengene, bisa uga ana risiko
    terus kanggo kucing ing dalan.
    Ing kutha-kutha ing negara-negara tartamtu, kewan-kewan kasebut dijaga, dirawat.
    Kucing "urip bebas" kudu dijaga, dijaga ...
    lan ora dianiaya utawa dibasmi.
    Penjaga Pelindung sing ngurus koloni kucing, ngetutake sawetara
    Aturan kebersihan lan panganan, supaya ora ngganggu sawetara wong
    lan dheweke nindakake kabeh kekuwatane kanggo nglindhungi.

    1.    Monica santos ngandika

      Matur suwun komentar, Conchi.
      Muga-muga bisa ningkatake kesadharan babagan kepemilikan tanggung jawab kewan, uga bantuan gedhe sing dibutuhake kucing sing ora bisa dilahirake ing dalan ing negara sing keadilan kewan kudu dikarepake.

  30.   M.ANGELES RICO ngandika

    Halo, aku pengin ngerti manawa jinis kertu kasebut diwenehake ing ibukutha Alicante.
    thanks.

    1.    Monica santos ngandika

      Halo M. Angeles.
      Miturut anyar iki sí.
      A Salam.

  31.   Vicente Caballero ngandika

    Halo, aku pengin ngerti manawa ing Mostoles menehi jinis kertu iki.
    thanks.

    1.    Monica santos ngandika

      Hai Vincent.
      Sejujuré aku ora ngerti. Ing Parla aku wis maca manawa, dadi padha karo Móstoles, dheweke uga wis menehi utawa ora bakal akeh.
      Aku nyaranake sampeyan mriksa karo balai kutha kanggo ndeleng. Muga-muga ana nasib.
      A Salam.

    2.    Maling ngandika

      Halo, aku manggon ing Tenerife lan aku pengin ngerti manawa ing kene bisa entuk lisensi kanggo menehi kucing kucing sing ilang amarga ana wong sing ngancam arep nglaporake sampeyan yen ndeleng sampeyan lagi menehi panganan kucing ing dalan.

      1.    Monica santos ngandika

        Halo maling.
        Intine, ing Santa Cruz de Tenerife sampeyan bisa takon, nanging disaranake sampeyan takon ing aula kutha kutha sampeyan, amarga dheweke bakal bisa menehi informasi luwih becik tinimbang sing bisa.
        Greetings.

  32.   bojomu ngandika

    Lan dewan kota San Roque nggoleki dhuwit kanggo mangan bocah cilik. Aku ora percaya, nanging sejatine. Dheweke ora menehi sepeser kanggo kastrat. Individu nindakake kanthi dhuwit lan luwih saka iku kanthi didenda.

    1.    bojomu ngandika

      Dheweke nolak lisensi kasebut marang kita

    2.    Monica santos ngandika

      Hai Mari.

      Ya, ing Spanyol ukum nglindhungi kewan luwih penting banget tinimbang liyane ...
      Ana dalan sing dawa banget.