Apa Kucing bisa Ndeteksi Penyakit ing Manungsa?

Kamungkinan saka kéwan ingon duwe kualitas sing ngidini ngelingi pangowahan kesehatan wong jupuk tikar maneh kanthi kasus Wendy Humphreys, sing njamin manawa duweke kucing sapa sing ngelingake babagan penyakit iki sing ngancam dheweke.

Wendy umure 52 taun, manggon ing London lan seneng karo kucing putih sing ayu kanthi bintik-bintik ireng, sing pungkasane dheweke tumindak aneh, apamaneh nalika turu, nalika semana dheweke bakal turu mlumpat ing sisih amben semangat banget, rampung nenggang ing dhadhane tengen Wendy.

Sawise mbaleni adegan sing padha kaping pirang-pirang maneh, Wendy, kuatir karo jinis "firasat", mutusake arep nggawe pemeriksaan medis, sing bakal ndeteksi tumor cilik nanging ganas ing sisih padha dodo sing lagi prowling anak kucing.

Wiwit wektu kasebut, Wendy yakin manawa kucinge nylametake nyawane. Dheweke saiki gelut nglawan kanker payudara ing perawatan kemoterapi, saka ngendi dheweke pulih kanthi sehat, nanging kita kaget banget karo kasus iki.

Kebeneran utawa apa? Nalika ilmuwan ora bisa nerangake kepiye apa kewan bisa ndeteksi perubahan ing manungsa, kasunyatane yaiku, yen ana segawon, wis kabukten manawa asu bisa ngerti sawetara penyakit sing tuwuh ing pamilike, utawa ngelingake babagan kejang epilepsi, kayata.

Saiki uga kayane cats dheweke duwe "Indera kaping enem"Ing kahanan kesehatan manungsa, mula yen kita prilaku karo kewan kewan ingon-ingon, bisa uga ngirim warta babagan kahanan fisik, sing bakal ngidini kita nyegah piala sing luwih gedhe.


Komentar, ninggalake sampeyan

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

  1.   alex ngandika

    Crita saya kaya dina iki ing garwaku, bojoku banjur mangan bareng kanca-kancane ing restoran lan kabeh apik-apik nganti bojoku mulai kejang, dheweke ora sadhar. Sawise suwe dheweke mikir amarga petugas pemadam kebakaran sing langsung teka. tetep lan aku bali moro-moro rada wedi banjur dheweke leren ing omah, kita duwe kucing sing bojone tresnani banget nanging aku wedi yen dheweke weruh aku minggat. Nanging apa sing dideleng, dheweke ora wedi lan miwiti utawa mambu lingkungan lan tetep ana ing sandinge karo aku. Aku kepengin ngapa iki kenapa ora uwal saka kana, aku duwe curiga yen ana sing ora bener, aku wedi Dina esuke bojoku lunga menyang Ahli saraf kanggo ngerti sebabe dheweke kejang yen ora ngalami epilepsi njupuk scan otak amarga dhokter ngandhani yen ana sing duwe sirah nanging asil pindai ora nemokake kelainan. Sajrone pirang-pirang dina, kucing saben wengi teka ing ruangane mambu sing ora nate lingkungan banjur mlebu ing lemari. Telung wulan kliwat lan dheweke nggawa, bojoku mulai ora bisa ngomong, dheweke langsung marani dokter sing njaluk scan otak liyane sing ditemokake tumor otak sing para dokter gumun sing dudu berita sing apik. tumor ganas