Kucing Bengali, wulu kanthi rupane liar lan ati gedhe banget

Rong kucing bengal dewasa

Kucing Bengal utawa kucing Benggala minangka wulu sing apik tenan. Panampilane banget ngelingake macan tutul; Nanging, kita ora kena diapusi karo penampilan fisik, amarga dheweke duwe kepribadian kucing domestik sing lembut lan apik banget.

Iki minangka jenis sing relatif anyar, nanging saya populer. Lan yaiku, sapa sing ora pengin duwe macan tutul miniatur ing omah? Ayo sinau luwih lengkap babagan dheweke.

Riwayat kucing bengali

Kucing bengal diwasa lagi ngaso

Kucing ayu iki muncul minangka silang antara kucing domestik lan kucing liar, wiwit diwiwiti minangka hibrida kucing macan tutul Asia (Prionailurus bengalensis) lan jinis kucing ingon liyane: Ocicat, Abyssinian, Inggris Inggris lan Mau Mesir. Mula bisa duwe kucing sing katon liar, nanging kanthi watak sing apik lan maha tresna.

Ing taun 40-an, wis ana kucing Bengal ing Jepang, nanging jenis kasebut durung berkembang nganti 20-30 taun mengko, ing Amerika Serikat, ing papan iki pisanan dipamerake ing taun 1985. Dheweke narik kawigatene mula dheweke banjur dikenal dadi jenis Asosiasi Kucing Internasional (ICA).

Sanajan ana, ana asosiasi, kayata CFA, sing durung ditampa minangka jenis amarga ora nampa hibrida. Mung Bengali generasi kaping papat sing bisa melu acara kasebut kanthi tujuan supaya genetika liar bisa diencerke. Nanging sing sejatine ana peternak sing terus milih spesimen lan nglintasi kanggo nambah trah; lan nyatane saiki ora prelu nyebrang kucing macan tutul karo kucing ingon.

Ciri fisik

Sparkler ing kursi

Kucing bengal ing kursi

Kucing Bengali Minangka kewan gedhe, bobote nganti 9kg kanggo pria, lan nganti 4kg kanggo wanita. Awak kuwat banget lan otot, dilindhungi rambut cekak, alus lan kenthel. Sirahe amba, bunder, mripat ijo, kuping cilik lan buntut ukurane kandel.

Miturut standar, Sampeyan kudu duwe pucuk buntut ireng, weteng mottled, lan footpadJas kasebut mung brindle, lan warna dhasar bisa dadi krim, emas, oranye, gading, kuning utawa putih.

Kucing bengal putih

Kucing bengal putih sing lagi surem srengenge.

Gambar - Amolife.com

Kowe isih kelingan macan albino, ta? Sing khas kucing katon, sikap swasembada sing dianut nalika srengenge ... Kucing bengal putih minangka kewan sing ayu sing sampeyan bakal kanthi cepet dadi kanca paling apik ing kabeh kulawarga. Mesthine, sampeyan kudu ngerti manawa putih, sampeyan kudu ngindhari raja srengenge suwe banget, amarga yen ora ing jangka panjang sampeyan bisa ngalami kanker kulit.

Pira taun bisa urip kucing Benggala utawa Benggali?

Yen sampeyan nampa perawatan sing tepat, bisa urip kanthi sampurna 9 lan 15 taun. Mesthine, dheweke kudu manggon ing njero omah, amarga yen kita ngeculake, umur umume bakal suda.

Kepiye karaktere?

Kucing Bengali minangka kucing sing istimewa. Dheweke cerdas banget, maha, lan aktif banget. Dheweke seneng dolanan, njelajah, sinau prekara anyar, lan bareng kulawarga.. Kajaba iku, minangka salah sawijining kewan sing nggawe ikatan sing kuat karo wong siji, sanajan bisa tresna karo kabeh manungsa ing omah kasebut.

Dheweke seneng mlumpat, menek, lan sanajan katon aneh, renang, dheweke ngerti kepiye carane bisa ditindakake kanthi apik amarga iku kualitas sing diwarisake saka kucing macan tutul Asia, sing kudu mburu mangsane ing rawa.

Kepiye cara ngrawat kucing Benggala utawa Benggala?

Kucing bengal ing amben

Yen sampeyan milih urip karo kucing Bengal, sampeyan kudu menehi perawatan ing ngisor iki:

Panganan

Yen bisa, disaranake menehi panganan alamiSalah siji Diet Yum kanggo Kucing, utawa Barf (kanthi bantuan ahli gizi kucing). Panganan sing sampeyan bakal ngidinke sing paling apik lan sing bakal entuk mupangat sing paling akeh, utamane yaiku:

  • Rambute mengkilap
  • Untu kuwat, sehat lan resik
  • Swasana apik
  • Wutah lan pangembangan optimal
  • Kesehatan sing apik

Ing kasus ora bisa milih jinis diet iki, alternatif sing paling apik yaiku menehi panganan sing ora ngemot biji-bijian utawa produk sampingan, kayata Applaws, Orijen, Taste of the Wild, lan liya-liyane amarga iki ora bakal nimbulaké masalah. Mesthine, sampeyan kudu ngerti yen kanthong 7kg larang: bisa regane gampang nganti 40 euro, nanging jumlah sing kudu diwenehake luwih murah tinimbang yen diwenehi panganan sing luwih murah amarga ngemot protein kewan sing luwih akeh.

Olahraga

Kucing Bengali minangka kucing sing aktif banget. Sampeyan kudu dimainake saben dina, kaping pirang-pirang. Telu utawa patang sesi suwene 10-15 menit bakal tetep bugar, lan sampeyan bakal luwih tenang lan luwih bahagia.

Sampeyan uga bisa narik ati nalika mulang dheweke mlaku-mlaku abah-abah. Yen sampeyan ora ngerti carane nggawe, aja padha sumelang. On artikel iki We nerangake sampeyan.

Hygiene

Kucing bengal enom

Rambut

Rambut kudu disapu sapisan dina nganggo kertu utawa sisir supaya bisa ngilangi wulu sing wis mati. Sampeyan ora prelu adus. Sajrone musim molting, luwih becik menehi malta kanggo nyegah rambut kakehan ing weteng.

Eyes

Mripat bisa diresiki saben 3-4 dina nggunakake gauze sing resik (siji kanggo saben mripat) dibasahi infus chamomile.

Ears

Kuping kudu diresiki sepisan seminggu nganggo kasa sing resik lan tetes mata sing diresepake karo dokter hewan. Sampeyan kudu nambah 1-2 tetes lan ngresiki sisih paling njaba saben kuping kanthi gauze.

Kesehatan

Kaya kucing liyane, sajrone taun kapisan sampeyan kudu nggawa dheweke menyang dokter hewan supaya sampeyan sijine ing vaksinasi sing dibutuhake lan kanggo neutering utawa spaying dheweke yen ora pinuju anakan.

Ing taun lan saben taun, disaranake bali supaya entuk vaksin penguat lan priksa manawa bisa nemokake masalah sing bisa ditindakake.

Kajaba iku, saben-saben sampeyan curiga yen lara, sampeyan kudu takon spesialis kanggo nambani sampeyan.

Apa regane kucing bengal?

Anak kucing bengal sing apik banget

Yen sampeyan pancene pengin urip karo kucing Benggala, lan sampeyan mikir sampeyan siyap kanggo nyedhiyakake kabeh perawatan sing dibutuhake sajrone urip, sampeyan kudu mikir yen kirik kudu dibayar udakara 1500 euro tuku saka hatchery.

Foto

Kita ngerti sampeyan seneng banget, mula ayo mungkasi artikel iki kanthi masang galeri foto kucing Benggala utawa Bengal:


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.