Kepiye mbantu kucing sing wedi

Kucing ajrih ndhelikake ing mburi sofa

Kucing iku wulu sensitif banget Sampeyan bisa ngalami wektu sing ala banget yen sampeyan ana ing kahanan sing durung nate ana sadurunge, utawa yen ana prekara sing ora disenengi. Kita minangka pengasuh, kudu nglakoni kabeh sing bisa ditindakake supaya dheweke bisa tenang maneh, nanging… kepiye?

Ngerti carane mbantu kucing sing wedi bakal mbantu supaya tenang. Amarga alesan iki, ing Noti Gatos kita bakal nerangake apa sing bisa sampeyan lakoni yen kanca sampeyan wedi lan / utawa rumangsa wedi.

Kepiye ngerti yen kucingku wedi?

Gumantung saka kahanan sampeyan, bisa uga pratandha ing ngisor iki sing bakal nggawe kita curiga yen pikirane kanca ora kaya sing dikarepake:

  • Nduwe rambut bristly
  • Growls
  • Ngorok
  • Mripat mbukak amba
  • Ndhelikake lan / utawa mundur saka wong

Saben kasus beda. Kucing sing kesasar pojok ora duwe rasa wedi sing padha karo kucing sing wis mesthi kontak karo manungsa lan, kayata, ing dokter hewan. Sampeyan kudu netepke kahanan lan tumindak adhedhasar saben kasus lan njupuk langkah sing cocog.

Kepiye mbantu kucing sing wedi?

Kucing kasebut ndhelikake feromon ing bagean awak sing beda-beda: pipi, bantalan pion, cipratan. Ana sawetara khusus sing ana ing pipi sing mbantu sampeyan ngrasakake kepenak. Mula, ora ana sing luwih apik tinimbang mbantu wong wulunen sing keweden tinimbang nggunakake produk sing digawe kanthi feromon sintetis sing duwe efek sing padha karo sing alami, kayata feliway.

Yen kita ora duwe cara kanggo entuk, mula aja padha sumelang. Ana prekara liya sing bisa ditindakake kanggo mbantu sampeyan:

  • Dolanan karo dheweke: Yen kucing sing sehat, luwih disaranake nuduhake dolanan, kayata tali, lan ngajak supaya nyekel kanthi ngalih saka sisih menyang sisih liyane.
  • Deleng dheweke kanthi tresno- Squinting minangka salah sawijining cara supaya sampeyan ngerti yen sampeyan bisa dipercaya karo kita. Yen dheweke nindakake perkara sing padha, kita bakal yakin manawa dheweke tresna lan percaya marang kita.
  • Ngomong alon-alon marang dheweke: Sampeyan bisa uga ora ngerti babagan kita, nanging sampeyan bakal ngerti swarane. Mula, yen ngomong karo sampeyan kaya nalika ngomong karo bayi utawa bocah manungsa, kanthi alus, kanthi swasana sing nyenengake lan tenang, kita bakal mbantu sampeyan supaya luwih apik.

Kucing disusoni manungsa

Sithik mbaka sethithik rasa wedi bakal ilang.


Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.