Kepiye cara ngrawat kucing sing umure sewulan

Kucing oranye umur sewulan

Kucing bayi lucu, nanging yen sampeyan ketemu ing dalan sing ditinggal utawa ibune ditolak, yen ora ana sing ngurus, umume ora bakal maju. Sedhih banget, nanging kasunyatane yaiku: yen umure kurang saka rong wulan dheweke ora ngerti golek pangan, amarga meh ora bisa mlaku kanthi apik.

Mula, yen sampeyan wis nemokake siji, dakkandhani carane ngrawat kucing umur sewulan dadi, kanthi cara iki, bisa terus tuwuh tanpa ana masalah.

Apa sing dibutuhake anak kucing umur sewulan?

Panganan panganan kucing kucing sing umure sewulan

Umume kucing sing umure isih enom kaya ngono:

  • Panganan udan kanggo kucingSanajan umur iki wis duwe untu bayi, nanging isih tuwuh. Amarga iku, penting supaya dheweke diwenehi panganan empuk tanpa sereal, dicincang kanthi apik, supaya bisa ngunyah tanpa kangelan. Kaya ing umur iki, dheweke akeh mangan, sing ideal yaiku kudu menehi feeder lengkap kanggo dheweke, utawa menehi panganan saben telung utawa patang jam.
  • Banyu: sing biasane yaiku wiwitane sampeyan ora seneng banget, nanging sampeyan kudu mboko sithik mbiyantu banyu. Kanggo nindakake iki, sampeyan kudu nambah sethithik panganan.
  • Papan sing aman, nyaman lan anget: Sampeyan ngaso udakara 20 jam saben dinane, mula luwih apik yen kasur sampeyan ana ing ruangan sing ora ana draf lan kepenak banget.
Artikel sing gegandhengan:
Apa sing dipangan kucing nalika isih cilik?

Tips supaya tuwuh kanthi apik

Anak kucing, saliyane kanggo panganan, banyu lan amben, dheweke bakal njaluk akeh katresnan lan perusahaan. Penting banget yen kita nglampahi wektu sabisa karo dheweke, supaya kita dicekel, ngelus lan dolanan karo dheweke, kayata tali. Sejatine, ing umur iki, dheweke isih isih ora bisa mlaku akeh, nanging sikile wiwit dikuwatake kanthi cukup saengga wulu bisa urip kaya kirik.

Uga, luwih becik kita nggawa dheweke menyang dokter hewan ing dina kapisan. Nopo nopo Amarga kita kudu priksa manawa dheweke wis sehat. Normal banget yen kucing sing kesasar duwe parasit usus, lan para ibu ngirimake menyang anake. Yen anak kucing ora ana dewormed, kita bakal langsung ndeleng manawa dheweke mangan akeh banget, kanthi semangat lan weteng abuh banget. Kanggo nambah, kita kudu menehi sirup Telmin Unidia sajrone limang dina (utawa liyane sing diwartakake profesional).

Mula, bocah cilik bisa tuwuh kuwat lan sehat.

Apa sing kudu ditindakake karo kucing sing umur sewulan ditinggal

Mbok menawi sampeyan bathi nemokake anak kucing sing umur sewulan utawa kurang ing dalan, sampeyan wis krungu dheweke nangis saka omah sampeyan lan sampeyan ora bisa ngindhari nggoleki dheweke kanggo ngerteni manawa dheweke butuh pitulung. Sampeyan wis apik, amarga kanthi tumindak sampeyan malah bisa nylametake nyawane.

Apa sampeyan mikir bisa nemokake anak kucing sing ditinggal utawa uwuh kucing? Lah umume ibu kucing ora adoh banget lan sejatine ora ninggali bayine. Mangkene sawetara saran babagan langkah sabanjure.

Aja ngganggu anak kucing

Luwih becik ndeleng dhisik saka kadohan sawetara jam kanggo nemtokake manawa ibune wis bali menyang papan perlindungan. Kucing ibu bisa uga golek panganan, istirahat, utawa malah ndhelik saka sampeyan.

Yen sampeyan ndeleng anak kucing lan dudu ibu, ngenteni sawetara jam sadurunge nyoba nylametake. Anak kucing duwe kesempatan luwih apik kanggo urip bareng ibune. Yen ibu bali, sing paling apik yaiku menehi panganan kucing lan banyu kanggo dheweke. Luwih becik ora dipriksa maneh luwih saka sepisan saben dina supaya ora ngganggu.

Nalika ibune bali nggawa anak kucing sing lagi umur sewulan

Yen bisa, jupuk ibu lan anak kucing ing njero omah yen sampeyan mikir bisa uga ana bebaya ing njaba.

Anak kucing sing umur sewulan butuh area sing apik dhewe kanggo amben, kothak uwuh sing resik, banyu seger, lan panganan kucing. Anak kucing bisa disapih nalika wiwit dhahar panganan sing padhet udakara udakara 4-6 minggu.. Nanging luwih dhisik nawakake panganan basah sing dicampur karo banyu sajrone 4 minggu.

Nalika anak kucing wis disapih saka ibu, ibune kudu diluncurake banjur diadopsi utawa bali ing njaba. Anak kucing kudu sehat lan diadopsi udakara 8-10 minggu. Nangani kucing asring sawise umur 5 minggu kanggo mbantu sosialisasi. Segera goleki dokter kewan yen anak kucing utawa ibu nuduhake tandha-tandha lara, cilaka, utawa nandhang susah.

Kepiye yen ibu ora bali

Yen sampeyan wis nemokake uwuh kucing kurang saka sewulan utawa sewulan umure lan ibune ora bali, apa sing bisa ditindakake? Godhong kulawarga ing njaba lan nyedhiyakake panganan, banyu lan papan perlindungan. Ibune mbokne mesthi mindhah anak kucing, aja padha sumelang.

Yen sampeyan ngerti iki minangka papan sing aman kanthi sumber panganan sing stabil, sampeyan bakal bali maneh. Yen sampeyan bisa nindakake, anak kucing kudu dicopot saka ibune nalika bisa mangan dhewe (umure udakara 4 nganti 5 minggu). Yen nggawa ing omah, cekel supaya bisa digunakake kanggo sosialisasi manungsa. 

Anak kucing kudu diadopsi udakara 8-10 minggu, kaya sing wis dirembug ing ndhuwur. Nanging yen ibune ora bali, sampeyan kudu "ibu angkat" lan menehi panganan saben rong jam nganti dheweke ngerti cara menehi panganan. Yen sampeyan ora bisa nyengkuyung lan sosialisasi anak kucing, tinggalen! Aja bersosialisasi karo anak kucing sing mengko ora bisa nginep ing omah utawa njupuk. Dheweke bakal sinau katrampilan slamet saka ibune sing bakal menehi kesempatan paling apik kanggo urip ing njobo kaya kucing galak, yen ibune cepet-cepet bali.

Anak kucing wis ditinggal

Uga bisa uga ana kucing sing ditinggal ibune. Ing kasus iki, sampeyan kudu njupuk sawetara aspek. Anak kucing kayane ditinggal Apa sampeyan bisa mbantu?

Sawise sampeyan ngilangi bayi saka zona bebaya ing dalan, sampeyan kudu tetep ing suhu awak sing cocog. Ing kasus iki, sampeyan bisa nggunakake kothak kanthi andhuk sing resik, empuk lan gendul anget. Gawe papan perlindungan ing njero kothak lan lebokake kucing ing njero. Supaya adoh saka draf lan kelembapan.

Dheweke butuh ruangan sing tetep anget saben wektu. Anak kucing sing ora ditenun mbutuhake perawatan lan tindak lanjut 24 jam. Anak kucing kudu diwenehi botol karo susu pengganti saben 2-3 jam (sanajan sewengi) lan anget lan garing. Opo maneh:

  • Umur 1 nganti 4 minggu: kudu dipakani botol.
  • 5 minggu lan luwih- Panganan kaleng mung bisa ditawakake kanggo kucing bayi, nanging bisa uga diwenehi panganan botol. Panganan kaleng kudu tekstur krim, tanpa panganan sing alus utawa potongan gedhe. Coba golek panganan anak kucing kaleng sing paling apik ing toko pet.

Yen sampeyan, tanggi, kanca, utawa sedulur bisa njupuk tanggung jawab iki, sampeyan bisa menehi kesempatan kanggo kucing sing ditinggalake iki! Yen jadwal utawa tanggung jawab sampeyan ora ngidini, bisa uga ana sumber daya ing komunitas sing mbantu sampeyan, kayata asosiasi sing nglindhungi kucing lan golek omah. Elinga yen umume papan perlindungan lokal ora duwe staf kanggo pakan anak kucing sedina muput lan angka kematian bocah-bocah kasebut akeh banget. Nanging kanthi pitulung sampeyan bisa nylametake nyawane.

Panganan kanggo Bayi sing Ditinggal Sasi Wulan

Kucing umur setaun kudu dirawat meh 24 jam saben dinane

Aja menehi susu sapi, kecap utawa beras. Ganti susu (formula anak kucing) lan bisa dituku ing toko pet. Tindakake pandhuan ing paket kanggo ngresiki lan nyiyapake botol lan rasio campuran sing cocog kanggo ngganti susu.

Aja panas cairan langsung, luwih becik botol ing pot banyu panas kanggo dadi panas lan coba ing bangkekan sampeyan dhewe. Cuci tangan sadurunge lan sawise nangani formula lan pakan kucing.

Aja ngombe kucing ing punggung (ngadhepi). Lebokake pasuryan banjur angkat dagu kanthi alon. Gosok liner botol kasebut bolak-balik ing lambe lan permen karet nganti bocah kucing wiwit ngrasakake formula lan wis kecanthol nalika njupuk.

Elinga ngiringake botol kasebut supaya anak kucing ora nyedhot hawa. Penetes bisa uga dibutuhake sajrone rong minggu kapisan. Saben dipakani kaping telu, wenehake banyu sithik ing botol kanggo diwiwiti. Anak kucing umume bakal mandheg nalika nyedhot. Aja feed cepet banget utawa meksa dheweke. Anak kucing sing mangan formula kudu dikepung. Iki ditindakake kanthi nahan pasuryan lan nyelehake ing pangkon sampeyan utawa ing pundhak sampeyan banjur ngelus-elus mburi.

Yen sampeyan duwe pitakon babagan menehi anak kucing sing umur sewulan, guneman karo dokter hewan supaya bocah cilik bisa dirawat kanthi tliti.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

4 komentar, tinggalake sampeyan

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

  1.   carlos ngandika

    Aku duwe kucing siji wulan, aku manggon ing apartemen kanthi urutan kaping 5 kanthi balkon tanpa bisa mlumpat menyang balkon utawa jendhela liyane. - Aku wedi yen mlaku ing balkon amarga wedi yen bakal mlumpat, (sanajan aku bakal nindakake ing vakum) Ana lantai 15 ing lantai ngisor. - Dheweke durung neuter, aku ngenteni nganti 4 wulan kanggo nindakake. - Ing lantai ngisor, ana kucing sing lemah lembut, apa bahaya yen dheweke bisa mlumpat ??????

    1.    Monica santos ngandika

      Hello Carlos.
      Sijine jaring, yen ngono. Regane sithik banget (ing Spanyol sampeyan bisa nemokake rega 4 euro) lan bisa nylametake nyawane.
      A Salam.

  2.   Julia ngandika

    Kulawarga plancongan kaping loro utawa telu saben taun. Apa sing bisa ditindakake karo kucing kasebut, lan apa kudune dijaga?

    1.    Monica santos ngandika

      Halo Julia.

      Keputusan kanggo tetep karo kucing utawa ora mung bisa sampeyan lakoni. Saiki, sing ideal yaiku kewan kasebut ing papan sing padha, amarga kucing umume ora seneng karo perubahan.

      regards