Kepiye cara ngrawat kucing umur 4 wulan?

Kucing oranye cilik umur 4 wulan

Apa anak kucing sampeyan wis tekan utawa meh 4 wulan urip? Banjur artikel iki narik minat sampeyan. Ing umur kasebut kucing kasebut isih duwe akeh energi, nanging saiki wis mangan panganan padhet (dakkira, utawa barf) suwe-suwe, otot wis dikuwatake supaya kewan bisa mlaku, mlumpat lan mlaku tanpa masalah .

Lan pramila kita kudu luwih nggatekake sadurunge supaya ora kacilakan. Dadi ayo ndeleng carane ngrawat kucing umur 4 wulan.

Panganan

Penting, yen kucing wiwit nyapih terus panganan utamane kanggo daging; ora muspra, iku kewan karnivora. Saiki dheweke isih cilik, sampeyan bisa menehi panganan sing luwih apik humeda kanggo anak kucing -kaya ora ngemot sereal utawa produk sampingan-, utawa feed khusus kanthi kualitas direndhem nganggo banyu utawa susu kanggo anak kucing.

Temokake apa sing kudu dipangan bocah cilik
Artikel sing gegandhengan:
Apa sing dipangan kucing nalika isih cilik?

Disapu

Yen durung rampung, saiki wayahe paling pas kanggo nggawe dheweke biasa karo rutin sikat. Dheweke isih ora rontog rambut (nyatane, normal yen dheweke prakteke ora tiba babar pisan), nanging yen ora wiwit nyikat dheweke saiki amarga isih enom, mula yen wis diwasa bakal luwih larang .

Mula, kita bakal njupuk sisir yen sampeyan duwe rambut cekak utawa sikat yen sampeyan duwe rambut dawa, bakal dituduhake, sampeyan bakal ngidini sampeyan ngambu lan ndemek, lan banjur bakal alon-alon ngliwati wilayah kasebut ngelus-elus lan / utawa kita menehi katrampilan kucing.

Baño

Aku ora gelem adus kucing. Kewan sing wis njaga awake dadi resik amarga mbuwang wektu kanggo ngresiki awake dhewe. Ilate duwe "kait" cilik sing nyekel rambut lan rereget sing wis mati, lan jas lan panganan sing berkualitas bakal nggawe jas katon sehat lan mengkilap.

Saiki, yen dadi reget banget - sing bisa kedadeyan enom banget, kita bisa njupuk kain sing dibasahi banyu anget lan sampo kucing lan diresiki kaya iki, umpamane ngadeg ing sadhuwure wastafel.

Game

Penting banget kanggo njupuk wektu kanggo muter él. Kaya sing wis dakkandhakake sadurunge, sampeyan duwe akeh energi, lan energi kasebut ... apa sampeyan kudu mbuwang? . Kanggo iku kita kudu tuku dolanan, utawa nggawe dhewe. Contone, karo aluminium foil kita bisa nggawe bal ukuran golf sing bakal tresna, utawa karo tali ditempelake ing kelet bab 40cm dawa kita bakal mesthekake yen sampeyan tetep nglipur lan uga sampurna technique mburu.

Kucing nganggo bal wulu
Artikel sing gegandhengan:
Cara dolanan kucing cilik

Kabeh kanggo mbuwang imajinasi. Mesthi, penting, sesi game kudu suwene perlu nganti wulune kesel. Bisa dadi 15 menit utawa bisa uga 20. Iki bakal dikandhakake. Opo maneh, sampeyan kudu nindakake 2-3 sesi sedina; Kanthi cara iki, kita bakal njaga sampeyan supaya sehat lan seneng.

Katresnan lan perusahaan

Sanajan iki ing sisih ngisor dhaptar, sejatine minangka salah sawijining perkara sing paling penting, yen ora sing paling penting. Yen ora ana rasa tresno utawa perusahaan, bocah-bocah kasebut bakal ora apik karo kita. Lan yaiku, wiwit dina kapisan kita kudu nggawe dheweke rumangsa yen kita tresna marang dheweke lan kita peduli, mesthi ngormati papan lan awake dhewe.

kucing cilik wedi 4 wulan utawa luwih enom, kembang

Ing patang wulan, apa sampeyan kudu nganggep kucing kaya kucing diwasa?

Anak kucing duwe tuwuhing perkembangan lan perkembangan sing cepet banget sajrone sawetara minggu kepungkur. Dheweke lair kanthi mripat lan kuping sing durung berkembang. Dheweke ora bisa mlaku, nanging dheweke nyusup ing weteng sing nyeret lemah lan gumantung karo rasa mambu sing bisa ditemokake kanggo golek ibu lan panganan. Perkembangane kaya ing ngisor iki:

  • Ing umur 2 minggu, mripate bocah kucing wis dibukak.
  • Ing umur 3 minggu, kanal kupinge kucing wis dibukak kabeh.
  • Ing umur 4 minggu, anak kucing bisa ngetokake cipratan lan feses dhewe, sadurunge iki, gumantung karo ibu kanggo stimulasi kanggo menehi kotoran. Untu bayi sing landhep jarum nyuntik permen karet
  • Ing umur 4 mingguNalika kucing wiwit njelajah lingkungane rada adoh saka ibu lan sesambungan sing cocog karo kanca-kanca liyane, dheweke nuduhake minat marang panganan ibu lan saiki bisa disapih ing panganan kucing
  • Antarane umur 8 nganti 12 minggu, kucing wis cukup umur kanggo nampa vaksinasi lan ninggalake ibune menyang omah sing anyar.
  • Ing umur 4 wulan, untu utama wiwit rontog amarga diganti untu permanen. Anak kucing bakal duwe untu diwasa kabeh umure udakara 7 wulan.
  • Ing 5-6 wulan, anak kucing wis tuwa bisa dipilah utawa

Kucing bisa wiwit katon kaya kucing diwasa nalika umure 6 wulan, nanging ora sadurunge. Ing patang wulan, dheweke isih dadi kucing cilik sing dolanan. Perlu dhukungan nutrisi kanggo kesehatan lan pangembangan optimal sajrone fase tuwuh, suwene suwene setaun. Dheweke butuh panganan sing seimbang lan lengkap nganti umure 12 wulan, yaiku nalika dianggep diwasa lan bisa diwenehi panganan kanggo kucing diwasa.

kucing cilik ing lemah

Sampeyan kudu ngerti sadurunge duwe kucing umur patang wulan ing omah

Saliyane kabeh perkara sing dibahas ing ndhuwur, sampeyan kudu ngelingi sawetara perkara nalika arep ngurus anak kucing umur 4 wulan:

  • Gawanen menyang dokter kewan kanthi rutin.
  • Duwe a operator kucing supaya bisa nggawa dheweke menyang kantor dokter hewan utawa plancongan.
  • Duwe siji ing omah amben, a pakan lan ngombe sing cocog kanggo kucing cilik sampeyan.
  • Sampeyan uga ora bisa kejawab dolanan, kothak uwuh, sikat kucing lan sisir kanggo kucing (luwih-luwih yen rambut dawa).
  • Tuku panganan kanggo anak kucing kurang saka nem wulan.
  • Tuku dheweke a kalung bukti pecah lan nggawe dheweke kepenak ing omah sampeyan.

Kajaba iku, amarga kucing sampeyan isih cilik lan dolanan, mula sampeyan kudu eling:

  • Sisihake ing kabel lemah.
  • Singidaken kabeh bahan kimia lan ora duwe tanduran beracun kanggo kucing.
  • Singidaken kabeh obat lan apa wae sing bisa mbebayani kanggo kucing sampeyan.
  • Nduwe scraper supaya kucing sampeyan bisa ngrampungake naluri kanggo ngeruk.
  • Cadangan area pribadi saengga kucing sampeyan bisa ngrasakake aman, contone ngaso utawa nggunakake kothak rereged.
  • Sijine banyu lan panganan ing macem-macem panggonan omah sampeyan supaya sampeyan duwe akses terus.
  • Jaga omah sing tentrem lan tenang supaya anak kucing sampeyan rumangsa aman. Sampeyan bisa nyelehake a amben karton lan kemul ing cedhak kono ngendi biasane ngaso
  • Tetep ing kothak sampah adoh ing panggonan kucing sampeyan mangan utawa ngombe banyu.

Kucing umur 4 wulan sing ora tuwuh

Tandha sing kudu diperhatikan

Yen sampeyan duwe anak kucing umur patang wulan, isih cilik lan sampeyan kudu njupuk prekara-prekara supaya, kanthi cara iki, sampeyan bisa ngrampungake yen mbutuhake perawatan medis. Umume isih cilik lan pertahanane durung dikembangake kanthi lengkap, mula Ana sawetara pratandha kesehatan sing kudu sampeyan tonton kanthi tliti.

Yen bocah kucing nindakake salah sawijining perkara, sanajan sapisan, sampeyan kudu prihatin. Ing kasus biasane, ora ana apa-apa ... nanging, sampeyan kudu takon dokter hewan yen kuwatir sampeyan utawa kedadeyan:

  • Wahing
  • Batuk
  • Mual / bola rambut sing gedhe banget
  • Ngepel
  • Ban gampang
  • diare
  • Saring nguyuh utawa buang air besar
  • Pendarahan saka bagean awak apa wae.
  • Kejahatan sing ora normal
  • Kelangan utawa nyuda napsu
  • Owahi polah utawa prilaku.
  • Lesu utawa depresi
  • Ambegan abot banget
  • Utawa ana masalah utawa masalah liyane!

Ngelingi kabeh iki, sampeyan kudu nggawa dheweke menyang dokter hewan kanggo mriksa manawa sehat, utawa yen ana kedadeyan sing kudu ditindakake supaya bisa luwih cepet. Kanthi tips iki, kucing kita saka 4 wulan sampeyan bisa terus tuwuh kanthi seneng.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.