Kepiye carane mbantu kucing liar?

Kucing kesasar

Kucing sing urip pisah karo manungsa ngalami kesulitan kanggo urip. Saben dina lan saben wengi ana tantangan sing bisa mungkasi uripe, sanajan umure. Mulane, sawetara ngukur kudu dijupuk supaya padha bisa duwe soko kanggo isi weteng karo.

Nanging apa langkah-langkah kasebut? Yen sampeyan pengin ngerti carane mbantu kucing liar, utawa kucing keblasuk umume, aku nyaranake sampeyan nggatekake perkara ing ngisor iki.

Priksa peraturan lan hukum saiki

Iki minangka salah sawijining tantangan utama sing diadhepi para sukarelawan: hukum. Ing Spanyol, salah sawijining negara sing paling akeh ditinggalake (kira-kira udakara 200.000 asu lan kucing ana ing dalan lan / utawa papan perlindungan saben taun) lan ing ngendi kewan dianiaya (luwih saka 60.000, miturut artikel iki diterbitake ing portal Advokasi Spanyol), ana hukum sing ora nglindhungi wong sing manggon ing alam bébas: artikel 337.4. Artikel kasebut ngukum penganiayaan kewan, nanging mung kewan domestik lan / utawa tamed.

Apa kucing liar kucing domestik? Yen kita nggoleki definisi domestik ing kamus apa wae, kita bisa maca kaya mangkene:

Iku kewan sing bisa urip karo wong, lan malah manggon ing omahe.

Kucing liar asring dianggep minangka kewan liar, amarga dheweke durung diwasa karo wong lan, nyatane, dheweke bisa wedi banget karo wong-wong mau. Nanging, Ora aneh yen kucing sing padha percaya karo manungsa sing nggawa panganan, lan / utawa sing cepet utawa mengko dheweke bakal nyedhaki dheweke, utawa malah ngidini dhéwé kanggo caressed.

Apa tenan iki kewan galak? Nalika aku mikir babagan kewan galak, sing manggon ing habitat alame dadi pikiran: macan ing alas Sumatra, lumba-lumba ing samodra, gajah ing sabana Afrika. Sapa wae bisa mungkasi uripe manungsa kanthi cepet, amarga dheweke dudu kewan sing bisa sampeyan jinak (kajaba, kaya sing diarani Frank Cuesta, sampeyan ngrusak jiwane, nggunakake rasa wedi minangka metode 'latihan').

Nanging kasunyatan sing menang. Dheweke tansah nindakake. Lan manawa kita seneng utawa ora, ing pirang-pirang kutha lan kutha ing Spanyol, sampeyan bisa didenda amarga menehi panganan kucing sing manggon ing dalan. Untunge, mbaka sethithik padha menehi kertu, saka kotamadya dhewe, sing ngidini wong sing njaluk iku kanggo Feed kewan ing cara babar blas legal (sawetara panggonan sing wis ana yaiku Gijón, Madrid, utawa Cádiz). Ing kutha-kutha liyane, contone, kertu ora diwenehi, nanging sampeyan bisa Feed wong anggere ora ana ing dalan umum.

Nyedhiyakake perawatan lan perhatian

Kucing kesasar sing lara

Padha feral, kéwan werna, nanging padha ora bisa nyukupi awake dhewe. Kanggo sing mengkono, iku bakal perlu kanggo wong-wong mau kanggo manggon ing habitat alam; sing, ing farms, prairies lan mbukak kothak, ora ing kutha utawa kutha ngendi aspal, gangguan lan polusi unsur umum.

Napa Penting yen sampeyan mutusake kanggo nulungi utawa ngurus koloni kucing, sampeyan kudu mikir kanthi becik yen sampeyan mesthi nindakake utawa nindakake. ora. Padha bakal digunakake kanggo sampeyan liwat wektu, amarga padha ndeleng sampeyan teka karo pangan. Dheweke bisa uga ngidini sampeyan ngrawat dheweke ing wektu sing dipercaya.

Mangkono, sampeyan bakal mbangun hubungan kekancan karo wong-wong mau. Apa sing dikarepake? Yen mangkono, sampeyan kudu ngerti luwih becik menehi panganan garing, amarga iki nyuda rereget. Kajaba iku, utamane ing mangsa panas, iki minangka panganan sing tetep utuh luwih suwe, ora kaya feed udan, sing bisa langsung narik laler lan serangga liyane.

Sing jelas, padha uga kudu duwe banyu seger lan resik, utawa paling resik sabisa. Salah sawijining gagasan yaiku nyelehake banyu mancur sing kasebar ing saubengé wilayah kasebut, sing didhelikake ing semak-semak utawa ing panggonan sing ora bisa diakses wong. Yen padha ora duwe, Sampeyan bisa nggawe papan perlindungan kanggo wong-wong mau, contone karo operator utawa malah kandhang sing ora digunakake maneh, lan diselehake ing panggonan sing dilindhungi saka udan lan kadhemen.

Pungkasan, nanging paling ora, sampeyan kudu nyedhiyani, sabisa-bisa, kanthi perawatan Veterinary yen perlu. Kucing liar, sanajan ana ing dalan, uga kudu dideleng dening dokter hewan, amarga bisa uga lara. Salajengipun, kanggo nyegah luwih akeh anak kucing lair ing kahanan kasebut, sampeyan kudu ngecor wong diwasa lan digawa bali menyang panggonan sing padha manggon. Iku mung cara efektif kanggo ngontrol populasi.

Kucing liar bisa dadi kanca sing luar biasa, nanging iki mbutuhake perawatan kaya sing kita deleng ing artikel iki.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.