Kucing apa

Kucing tricolor enom

Kucing minangka kewan sing luar biasa. Dheweke dadi siji-sijine anggota kulawarga kucing sing pengin urip karo manungsa, mula bisa nggawe hubungan unik ing antarane kerajaan kewan kasebut. Kita yakin manawa kita wis milih wong-wong mau, nanging nyatane kekancan sing nyawiji kita tetep dijaga amarga kita nampa norma-norme kanggo ngganti katresnan gedhe sing diwenehake.

Nanging, Apa kita ngerti apa sejatine kucing? 

Kucing iku kaya apa?

Kucing bicolor

Kucing kalebu spesies kasebut smartphone catus, yaiku, dheweke dadi kucing, kanthi cara sing padha karo singa, macan, pumas, lan liya-liyane. Awak kewan iki digawe dening lan kanggo mburu, dadi karnivora, tegese supaya bisa urip, dheweke kudu golek buron lan dipangan. Iki minangka perkara sing ora angel banget, amarga bisa keprungu swara mouse saka jarak 7 meter amarga pangrungon sing wis berkembang, lan uga bisa ndeleng wengi sing apik.

Dheweke kompak, lincah lan duwe memori sing apik bangetSupaya dheweke bisa sinau bab anyar liwat pengamatan lan pengalaman. Bobot antara 4 lan 7kg (utawa luwih, yen kalebu jenis khusus, kayata Savannah, yaiku kucing hibrida sing bobote nganti 11kg).

Umume kewan dhewekan lan dhaerah bangetNanging iki bisa uga owah yen dheweke ditinggal utawa duweni watak sing akrab banget. Sanajan, ya, sampeyan kudu ngerti manawa dheweke mesthi pengin duwe papan sing bisa dituju saben-saben pengin ngenteni sawetara wektu.

Umur umure udakara 20 taun, nanging bisa uga luwih cekak utawa luwih dawa gumantung saka pola diet sing diwenehake, manawa ana ing komputer utawa ora (kucing sing urip ora suwe bisa urip luwih dawa tinimbang sing "utuh", amarga ora prelu golek pasangan lan mulane, dheweke ora gelut), lan apa metu utawa ora (umume, yen nginep ing omah umure luwih dawa tinimbang sing metu).

Apa habitat kucing?

Saiki, kita nemokake kucing sing cedhak karo omah kita, amarga ing kana dheweke duwe panganan sing aman lan papan perlindungan. Nanging biyen dheweke urip ing alas, grumbul lan gulma sing kandhel, ing endi kucing liar urip (felis silvestris) simbah langsung kucing sing nuduhake sofa karo kita.

Ngendi kucing manggon?

Kucing urip ing saindenging jagad

Dina iki kita nemokake kucing sak ndonya: ing pesisir, pedalaman, gunung, ing ara-ara samun ... Masalahe yaiku manungsa nggawe urbanisasi planet lan nggawe akeh bebaya, sing asring dadi omah sing paling apik yaiku kucing sing duwe omah: omah, lantai, apartemen, nanging ora dalan.

Ati-ati: ana kucing sing ora bisa dikunci, kayata kucing liar, kayata kewan sing lair lan gedhe ing njaba, meh ora ana kontak manungsa. Supaya bisa urip kanthi aman lan aman, luwih becik - yen bisa, nggawa menyang taman utawa kebon sing amba banget, utawa dadi papan perlindungan sing ditutup ing kabeh sisih papat.

Apa sing dipangan kucing?

Kucing Iki minangka kewan sing digawe lan kanggo mburu kewan cilik, utamane tikus lan manuk cilik. Kita asring ndeleng dheweke lagi main lan malah mateni jinis kewan liyane, kayata serangga utawa uga ula cilik, nanging umume ora bisa dipangan.

Nalika urip karo manungsa, utawa nalika dirawat manungsa, dheweke mangan panganan, garing utawa udan, utawa arang Barf utawa panganan krasan. Sing terakhir minangka sing paling apik sing bisa ditawakake, amarga ngurus awake, naluri, lan pungkasane dadi predator.

Nanging mesthine, feed cocog banget kanggo kita, amarga kita mung kudu mbukak lan nglayani. Lan ora ana sing kedadeyan: bakal apik banget yen ora ngemot sereal (Dheweke ora duwe enzim sing dibutuhake kanggo dicerna kanthi becik, sing bisa nyebabake masalah kesehatan ing jangka cendhak utawa medium) utawa produk sampingan (ora ana sing duwe pikiran sing becik mangan kulit, paku, lemak, ..., kajaba diapusi pewarna lan roso gawean buatan).

Yen wis dingerteni, ana pitakon: apa kita mesthi ninggali panganan kanthi bebas utawa menehi dibagi dadi pirang-pirang dosis? Ya, ana panemu kanggo kabeh selera. Aku Aku nyaranake supaya piring mesthi kebak amarga macem-macem sebab:

  • Nyaman banget lan nyenengake: luwih-luwih yen sampeyan wong sing sibuk banget utawa ngenteni sawetara jam ing njaba. Elinga yen kucing mangan kaping pirang-pirang dina, saben wektu.
  • Kucing bakal bisa mangan kapan wae pengin: yen panganan sing diwenehake kanthi kualitas dhuwur, bakal ngatur jumlah panganan sing dikonsumsi, kanthi cara iki bakal sithik amarga kaya protein hewani, bakal wareg enggal
  • Rasa kuwatir panganan bisa dihindari: apa sing bakal kedadeyan karo kucing sing mung mangan nalika dikarepake.

Keturunan kucing

Ana luwih saka 40 jinis kucing, nanging sing paling populer yaiku:

Eropa utawa Romawi umume

Kucing umum ireng

Yaiku sing katon ing dalan, papan perlindungan, lsp. Yaiku kewan sing megah, bobote nganti 7-8kg (Wanita rada kurang), kanthi warna jas sing bisa beda-beda gumantung saka saben wong; nyatane, bisa uga ana ing bi utawa tricolor, ireng, putih, oranye, abu-abu utawa oranye ...

Kucing Mongel
Artikel sing gegandhengan:
Kucing Eropa sing umume, monyet ing lurung-lurung

persa

Kucing Persia tenang

Iki minangka jinis kucing ditondoi kanthi duwe jas dawa, warna-warni, endhas dibunderaké lan irung sing rata. Ukurane sedheng nganti ukurane, lan watake biasane ayem, saengga yen sampeyan wis biasa ngatasi kucing Eropa, kayata, sampeyan bakal kaget (Aku ngomong saka pengalaman 🙂).

Kucing Persia bisa nandhang penyakit kongenital
Artikel sing gegandhengan:
Kucing Persia

ragdoll

Ragdoll minangka jenis sing apik

Iki minangka jinis sing asale saka California, ing taun 1960an. Dheweke duwe reputasi amarga tresna banget lan gumantung, uga larang regane. Wulune putih, kanthi endhas, mburi lan buntut warna coklat.

Kucing Ragdoll
Artikel sing gegandhengan:
Ragdoll

Sphynx

Kucing sphinx meh ora ana rambut

Dikenal minangka kucing sphinx, iki minangka jenis sing minangka asil saka mutasi genetik alami sing kedadeyan ing Kanada. Ing taun 60-an, sawetara peternak wiwit milih anak kucing lan banjur nyebrang, mula saiki kita duwe kucing tanpa rambut sing katon endhas segi telu, mripat gedhe, lan awake ukuran sedheng kanggo medium dawa.

Sphynx minangka jinis kucing
Artikel sing gegandhengan:
Kabeh babagan Sphynx

Lan kanthi iki kita rampung. Yen sampeyan pengin informasi luwih lengkap babagan kucing, klik kene.


Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.