Kepiye cara mulang kucing supaya ora nggaruk

Kucing ing kursi

Kucing nggunakake kuku kanggo kabeh: menehi tandha wilayah, mburu, dolanan ... Iki minangka bagean dhasar saka awak kucing, nanging mesthine bisa nglarani kita. Sejatine nalika isih bocah, dheweke ora nindakake akeh, nanging sampeyan kudu mikir manawa bakal tuwuh, lan nalika tuwuh, mula kita bisa nemoni masalah.

Kepiye cara supaya ora? Gampang banget: ora ngidini sampeyan nggunakake kuku karo kita. Maca terus kanggo ngerti carane mulang kucing supaya ora nggaruk.

Kaya sing wis diandharake, wulu iki nggunakake kukune kanggo lan kabeh. Amarga iku, penting banget, wiwit dina kapisan sampeyan pindhah karo kita, sampeyan mulang manawa ana sawetara perkara sing ora bisa ditindakake, kayata ngeruk. Kewan iki kadang bisa nggunakake paku karo wong liya, lan ora ana kedadeyan sing kedadeyan duwe klambi rambut sing luwih kenthel tinimbang karo manungsa. Nyatane, kabeh wong ngerti luwih saka rambut, sing duweni yaiku rambut sing ora bisa nglindhungi saka goresan kucing.

Dadi, apa sing kudu kita lakoni supaya ora ngganggu kita? Kanggo miwiti, Kita ora kudu main kanthi cara iki:

Kucing dolanan lan nyokot

Yen kita nindakake iki, lan uga mindhah tangan kita menyang sisih liyane, apa sing bakal kita gayuh yaiku kucing sinau kanthi tepat nyerang lan nyakot kita. Awak kita - dudu bagean - dolanan, mula kita kudu duwe dolanan kucing (umpamane tali) sing ana ing tengah-tengah kekarone. Kewan kasebut kudu dolanan karo dolanane, lan seneng-seneng karo manungsa sing ngurus dheweke, sing uga kudu seneng-seneng karo dheweke.

Game kasebut ora kudu "kasar" utawa "kasar", nanging luwih alus "alus." Yen kucing sampeyan arep ngeruk sampeyan, mungkasi game langsung lan wiwiti nindakake perkara liyane. Sithik mbaka sethithik dheweke bakal ngerti yen dheweke ora bisa nggaru manungsa.

Wani sing apik, lan sabar, yen pungkasane padinan saben dinane bakal lunas 😉.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

4 komentar, tinggalake sampeyan

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

  1.   Monica santos ngandika

    We seneng sampeyan seneng, Coralia 🙂.

  2.   Monica santos ngandika

    Hai, Diana.
    Supaya bisa sinau supaya ora cokotan sampeyan, sampeyan kudu mandheg game kasebut yen sampeyan pengin nggawe, utawa ninggalake ing lantai yen ana ing papan sing dhuwur (sofa, amben, meja,. ..).
    En artikel iki sampeyan duwe informasi luwih lengkap.
    A Salam.

  3.   ESTHER ngandika

    Good morning,
    Lan yen sampeyan ngeruk tembok nanging mbusak sawetara stiker / vinyl sing dipasang, kepiye sampeyan mbenerake tumindak iki? Utawa kepiye carane bisa nglawan dheweke tanpa keweden? utawa tanpa wedi?

    1.    Monica santos ngandika

      Hai Ester.

      Coba disambi nganggo tali. Yen dheweke isih enom utawa kucing gemeter, sampeyan uga kudu muter dheweke sajrone sajam saben dina (dibagi dadi sawetara sesi cekak) nganti kesel.

      Oalah, yen sampeyan pengin aku mandheg nindakake iki, luwih becik disemprotake / disemprotake, ing tembok iki, nganggo prau jeruk (jeruk, jeruk,…) Kucing ora seneng karo aroma kasebut.

      Matur suwun!