Kepiye milih panganan kucing sing paling apik?

Panganan paling apik kanggo kucing yaiku panganan sing ora duwe sereal

Saiki gampang yen kepenak golek feed sing beda kanggo kucing ing pasar, amarga kabeh merek ujar kanthi praktis padha: nggawe "panganan lengkap" kanggo kewan iki. Banjur sampeyan miwiti maca label bahan lan sampeyan ngerti yen ora, kabeh barang cemlorot dudu emas. Sayang banget yen dheweke investasi ing kampanye pariwara lan ora nggawe panganan sing berkualitas.

Nanging sabenere amarga iku kita bakal menehi katrangan marang sampeyan carane milih panganan sing paling apik kanggo kucing. Kanthi cara iki wulune bisa mangan kanthi apik, lan mulane duwe kesehatan sing luwih apik.

Apa sing dipangan kucing?

Kucing minangka alam karnivora

Ayo diwiwiti ing wiwitan: Apa sing dipangan kucing? Utawa kucing liar? Pancen: daging. Kabeh kucing, cilik utawa gedhe, sayang utawa angel dipahami, kesepian utawa sosial, rambut cekak utawa rambut dawa, kabeh kalebu karnivora. Dheweke minangka predator, lan iku minangka warisan saka wong tuwa.

Saka bayi banget, kurang luwih sawise telung minggu, yaiku nalika wiwit mlaku-mlaku lan njajahi wilayah kasebut, nalika main karo sedulur lan ibune nggawe teknik mburu. Ing umur enom iki yaiku nalika Dheweke wiwit sinau cokotan kanggo nyekel lan nyokot kanggo mateni.

Mangkene, nalika iku kita kudu miwiti menehi panganan kucing sing udan, dicincang kanthi saé supaya luwih gampang dipangan. Nanging ati-ati, kita ora kudu menehi sing pertama sing ditemokake. Lan yen kita ngelingi manawa kabeh iku karnivora, ora masuk akal yen menehi panganan sing isine jagung, beras, gandum utawa sereal liyane, amarga saliyane ora diladeni babar pisan, bisa cilaka banget amarga ora duwe enzim pencernaan sing dibutuhake kanggo dicerna ... lan iki bisa nyebabake diare, mutah lan ora nyaman. Dadi, apa sing bakal diwenehake?

Wong pribadi Aku menehi saran supaya menehi daging pitik alami, sing paling alus. Wis masak, nuli diidhog, wis disigar lan diparingake. Yen ibu cedhak - ana sing paling penting, paling ora nganti umure rong wulan - wenehi uga supaya bocah cilik bisa nuladha. Yen sampeyan ora pengin lan / utawa ora bisa menehi panganan jinis iki, goleki kaleng kanggo kucing sing ora ngemot sereal utawa produk sampingan, yaiku cucuk, kulit, lemak, ... uga, sing ora ana siji bakal mangan.

Apa sing paling dakkira?

Pakan sing nggawa pewarna murah

Saiki nalika wis ngobrol babagan sing dipangan kucing, saiki wayahe terus ngobrol babagan pakan. Kaya sing wis diandharake, ana akeh merek lan katon saben taun ana luwih akeh. Nanging sing endi sing paling apik? Wangsulane gampang banget kaya sing rumit: sing ora duwe sereal nanging akeh daging yen bisa seger, sanajan dehidrasi utawa garing uga enak.

Panganan sing ngemot glepung "apa wae", luwih becik dibuwang, amarga sanajan daging seger mung ngliwati siji proses produksi, glepung dadi loro dadi kurang alami.

Apa jinis feed sing ana?

Gumantung saka kualitas lan kontribusi nutrisi, merek kasebut diklasifikasikake dadi telung kisaran: kurang, medium lan dhuwur. Lan ing saben kisaran ana sing luwih apik lan luwih elek, luwih larang lan luwih murah.

  • Jarak kurang: dheweke sing bisa ditemokake utamane ing supermarket. Kemasane kanthi warna-warni lan pesen sing janjeni, nanging meh ora isine daging. Ora preduli yen duwe bahan iki minangka bahan utama: yen uga gandum 20%, beras 20%, lan gandum 15%, lan daging mung nggambarake 25%, panganan kasebut luwih becik diwenehi hérbivora kéwan amarga sereal 55%.
    Kajaba iku, bahan kasebut ngemot pewarna lan rempah-rempah, sawetara sing narik kawigaten. Apa sing sampeyan butuhake? Apa dheweke ngerti yen ora mbuwang, kucing ora bakal mangan? Kilo nganti 1-6 euro gumantung karo merek.
  • Jarak tengah: yaiku sing ditemokake ing toko ingon-ingon lan dokter hewan. Isine sereal lan produk sampingan, nanging jumlahe kurang saka sing endhek, lan regane luwih dhuwur.
    Ing klompok iki, kita nemokake mayoritas panganan kanggo kucing utawa kucing sing disterilisasi kanthi kebutuhan khusus. Kilo teka nganti 4-10 euro, gumantung karo merek.
  • Dhuwur-mburi: iki sing saiki luwih gampang ditemokake ing toko online tinimbang ing toko fisik. Dheweke ora nggawa sereal utawa produk sampingan, mung daging lan bisa uga sawetara sayuran kanthi persentase murah banget. Dheweke paling disaranake. Ora ana macem-macem macem-macem, nanging sithik mbaka sethithik, mula dheweke digawe kanggo kucing lemu (pakan "ringan") utawa kanggo sing ana ing komputer. Kilo nganti 3-20 euro gumantung karo merek.

Apa mupangate menehi panganan sing berkualitas?

Panganan sing kualitas apik bakal mbantu kucing dadi luwih apik

Aku dudu ahli nutrisi utawa dokter hewan, nanging wiwit aku menehi panganan kanggo kucing tanpa gandum, aku wis ngerti kepiye carane nambah:

  • Wulune dadi luwih cerah lan luwih alus.
  • Untu putih lan kuwat.
  • Ambegane ora ambune ora enak.
  • Dheweke duwe tingkat pertumbuhan normal (ora dipercepat).
  • Kesehatan sampeyan apik. Dheweke ora ngalami penyakit gedhe.
  • Dheweke ora kuwatir, ora bisa mangan apa-apa.
  • Dheweke mangan sethithik sekaligus nalika ngisi cepet, mula kanthong 7,5kg gampang suwene sewulan utawa sewulan utawa luwih karo papat kucing.

Kanggo kabeh iki, Aku nyaranake menehi feed sing berkualitas, amarga luwih becik mbuwang dhuwit kanggo panganan tinimbang karo dokter hewan 😉.


Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.