Gas dina ucing: sabab sareng solusi

Gas ngambek pisan pikeun ucing

nu gas dina ucing Aranjeunna biasana masalah anu urang henteu pati pentingkeun dugi aranjeunna mimiti bau pisan. Aranjeunna biasana bagian alami tina prosés pencernaan, tapi nalika gejala anu sanésna kajadian, kaséhatan buluan sigana bakal merhatoskeun.

Hayu urang tingali naon sababna, gejala sareng solusi gas dina ucing.

Nyababkeun gas dina ucing

Kadang-kadang anjeun kedah nyandak ucing ka dokter hewan upami éta gaduh bénsin

Kaseueuran gas asalna tina asupan hawa, janten salah sahiji panyabab utama nyaéta ucing tuang gancang pisanboh kusabab anjeunna bersaing sareng ucing sanés kanggo kéngingkeunana atanapi bahkan pikeun tekenan (inpormasi lengkep di dieu). Alesan sanésna nyaéta kusabab anjeun mimiti tuang pas ngajalankeun sareng olahraga bari. Tapi aranjeunna henteu ngan ukur alesan.

Diét anu luhur gandum, jagong atanapi turunan tiasa nyababkeun kaleuwihan gas. Dina hal ieu, kedah disebatkeun yén ucing mangrupikeun karnivora, sareng sistem pencernaan anjeun moal tiasa nyerna pangan ieu ogé. Ogé, upami aranjeunna dibéré susu atanapi produk susu, éta ogé tiasa ngalirénkeun gas. Sareng, saliwatan, anjeun kedah nyingkahan caket sampah, sabab éta tiasa tuang tuangeun anu goréng sareng ngajantenkeun anjeun raos goréng. Anjeun ogé kedah sikat unggal dinten, upami henteu anjeun bakal résiko kabentuk bal buuk, sareng salaku hasilna, anjeun tiasa gaduh bénsin.

nu parasit peujit jeung panyakit gastrointestinal Éta ogé tiasa janten panyabab ucing ngagaduhan masalah sapertos kieu.

Gejala gas dina ucing

99% gas peujit henteu bau, janten terang upami ucing urang ngagaduhan masalah pencernaan henteu gampang. Tapi tong hariwang, Ieu daptar gejala anu paling sering:

  • Utah
  • mencret
  • Kurang napsu
  • Ngirangan beurat
  • Beuteung bareuh
  • Sora dina saluran pencernaan

Pangubaran bumi pikeun gas dina ucing

Upami gas ucing anjeun parantos janten masalah, sareng utamina upami anjeun curiga yén éta panyakit, anjeun kedah candak anjeunna ka dokter hewan kanggo anjeun nalungtik. Tapi di bumi anjeun ogé tiasa ngalakukeun sababaraha hal, sapertos kieu:

Cegah masihan susu

Susu sapi ngagaduhan laktosa, nyaéta gula anu henteu tiasa dicerna ku ucing kumargi henteu ngahasilkeun énzim anu diperyogikeun, laktase. Pasihan susu sareng produk susu sanés anu asalna tina sato kedah dilawan, kacuali pikeun anu teu gaduh laktosa.

Pasihan anjeunna diet rendah serat sareng séréal

Kaseueuran kadaharan ucing seueur serat sareng séréal, anu sanaos sumber protéinna, sato ieu henteu tiasa dicerna kalayan saé. Pikeun nyegah ucing anjeun kéngingkeun bénsin, Disarankeun masihan anjeunna pakan anu euyeub ku protéin anu asalna sato sareng goréng dina séréal sareng turunan.

Langkung ubar pikeun ngubaran gas dina ucing

Anjeun tiasa ngubaran ucing ku sababaraha ubar

Salaku tambahan kana hal di luhur, kami bade nyaritakeun ngeunaan pangubaran sanés anu ogé saé kanggo anjeun terang ... ku cara ieu anjeun bakal terang kumaha ngabantosan ucing anjeun henteu sangsara tina gas (sabab éta tiasa nyeri pisan dina sababaraha kasus ).

Di hiji sisi, mangrupakeun ide anu saé pikeun nyerat naon anu dihakan ucing anjeun dina 24 jam sareng tujuan pikeun tiasa ngalakukeun tindak lanjut anu saé sahingga mendakan naon waé katuangan anu tiasa nyababkeun gas ieu.

Salaku tambahan, pikeun ngabantosan ucing anjeun ngaleungitkeun gas-gas ieu, langkung saé anjeun kedah tumut kana hal-hal ieu:

  • Ngarobih diét anjeun sacara rutin kana serat anu handap serat sareng ngagaduhan tuangeun anu gampang dicerna. Dokter hewan anjeun tiasa nyarankeun anu paling saé pikeun kucing anjeun.
  • Tuang ucing anjeun tuang alit tapi beuki sering beurang.
  • Upami anjeun ngagaduhan langkung ti hiji ucing di bumi, maka anjeun bakal kedah tuang nyalira ngajaga aranjeunna tina gelut tuangeun dahareun.
  • Cegah ucing anjeun tina tuang tuang (contona, anu aya dina sampah).
  • Anjeun kedah pastikeun éta latihan ucing anjeun rutin.

Upami anjeun mikir yén gas-gas teuing parah dina kucing anjeun, maka anjeun bakal kedah ngobrol sareng dokter hewan anjeun pikeun mamatahan anjeun ngeunaan ubar anu cocog pikeun ucing sareng anu tiasa ngabantosan anjeun pikeun ngaluarkeun gas anu langkung saé.

Aya sababaraha solusi pikeun masalah gas dina ucing, contona:

  • Séng asétat
  • Suplemén énzim pankreas
  • Bismut salisilat

Entong pernah masihan ucing pikeun ubar atanapi solusi bénsin anjeun upami henteu disawalakeun heula sareng dokter hewan anjeun., bahkan upami anjeun mikir yén éta mangrupikeun ubar alami sareng éta moal ngarugikeun anjeun. Profésional kedah ngira-ngira sababaraha faktor penting sapertos breed, umur atanapi beurat piaraan anjeun.

Naha masalah kaséhatan?

Pikeun seueur pamilik ucing béngsin, aranjeunna hariwang pisan kusabab aranjeunna nyangka yén gas anu ngaganggu tiasa janten masalah kaséhatan anu serius. Sabenerna, gas spontan henteu kedah janten hal anu goréng, tapi nalika janten kaleuleuwihi anjeun panginten peryogi perhatosan médis sabab éta janten masalah anu langkung serius tibatan anu dipikirkeun aslina. Sababaraha masalah anu anjeun sangsara.

  • Panyakit radang usus
  • Virus peujit
  • Kanker beuteung
  • Cacing
  • Parasit (inpo leuwih)
  • Masalah pankreas
  • Halangan peujit
  • Lelembutan beuteung

Bisi wae, upami anjeun mikir yén ucing anjeun tiasa kaserang panyakit naon waé, boh anu disebut di luhur atanapi anu sanés, penting pisan anjeun angkat ka dokter hewan anjeun pikeun ngalakukeun tés anu relevan. Ku cara kieu, anjeun bakal tiasa terang persis naon anu lumangsung ka ucing anjeun sahingga mendakan perlakuan anu cocog pikeun anjeunna.

Iraha badé ka dokter hewan?

Bawa ucing anjeun ka dokter hewan upami anjeunna ngagaduhan masalah bénsin

Sakumaha anu parantos kami carioskeun di luhur, penting pikeun buka dokter hewan iraha anjeun mikir yén ucing anjeun gaduh sababaraha panyakit, tapi kumaha waé ogé, penting pikeun ningali anu ahli dina kasus gas sareng sababaraha gejala ieu, sabab éta tiasa nunjukkeun masalah kaséhatan anu serius:

  • Gaduh nyeri beuteung nalika anjeun némpél anjeunna
  • Kagungan beuteung anu bareuh
  • Teu birit
  • Kudu utah
  • Drool
  • Anjeun gaduh getih dina tai anjeun
  • Muntah getih

Pamustunganana, sareng salaku langkah pencegahan, penting pisan anjeun merhatoskeun dimana piaraan anjeun ngagaduhan aksés kana tuangeun. Salaku conto, di bumi, teras-terasan nutupan tempat sampah sareng ulah ngantep ingon piaraan anjeun ngorondang atanapi nincak teras-teras tatangga, atanapi henteu kéngingkeun anjeunna jalan-jalan dimana tempat sampah disimpen.

Ogé, upami ingon-ingon anjeun tuang tai (boh milikna boh sato anu sanés) sabab anjeunna kakurangan nutrisi dina pola makan, anjeun kedah nambihan sareng ngobrol sareng dokter hewan ngeunaan naon anu lumangsung.

Gas dina ucing tiasa janten masalah anu teu raoseun, tapi ku trik ieu anjeun pasti bakal tiasa ngumbarana.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

4 koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

  1.   Lissette ivonne castillo zambrano cenahna

    Ucing abdi gaduh beuteung pinuh ku gas tapi anjeunna henteu tuang sareng anjeunna ceking sareng handap, anu kuring tiasa pasihkeun kusabab kembung sabab sepertos gendang

    1.    Monica sanchez cenahna

      Hai Lissette.
      Hapunten ucing anjeun goréng, tapi kuring henteu tiasa ngabantosan anjeun kusabab sanés dokter hewan.
      Abdi nyarankeun anjeun nyandak ka ahli propésional.
      Hiji salam.

  2.   Ana cenahna

    Anak ucing abdi yuswa 10 dinten, indungna nilar anjeunna sareng kuring ngasuh anjeunna, tapi sadayana susu ngabareuhan beuteungna sareng anjeunna ngagaduhan seueur colic sareng gas, naon anu kuring tiasa lakukeun?

    1.    Monica sanchez cenahna

      Halo Ana.
      Abdi nyarankeun anjeun nyandak anjeunna ka dokter hewan (kuring sanés).
      Anjeun panginten tiasa gaduh cacing. Dina umur ieu aranjeunna rentan pisan.
      Hiji salam.