Naha urang resep ucing

Anak ucing anu dipikacinta

Éta mangrupikeun patarosan anu manusa kantos naros ka dirina nyalira ... komo ayeuna anjeunna masih naroskeun ka dirina nyalira. Barina ogé, éta mangrupikeun sato anu mandiri, ngalamun anu henteu hoyong janten jalmi. Ieu anu parantos disebatkeun, leres? Tapi, kami anu ngagaduhan kasempetan pikeun janten bagian tina kulawarga salah sahiji diantarana, sareng aranjeunna ti kulawarga urang, Kami terang éta henteu kitu. Henteu pisan.

Upami anjeun masih henteu gaduh kucing leutik, didieu anjeun bakal mendakan naha urang resep ucing.

Naha urang resep pisan ka aranjeunna?

Ucing sato introvert

Ucing sareng jalma henteu tiasa langkung bénten: sababaraha, sering palay, ngalamun, anu resep henteu diperhatoskeun sareng nyéépkeun bagian anu hadé dina kahirupan aranjeunna bobo; batur di sisi anu sanésna, kami sosial, urang resep nyalira tapi dina dosis alit (sacara umum), sareng kami biasana sering resep di luar ruangan.

Nanging, aya seueur urang anu murag asih sareng teuteup anu amis na, gerakan lincah na, anu licik éta, sanaos sigana béda-béda, ngabagi seueur genetika na sareng sato sapertos macan, singa atanapi cougars.

Naha tepatna, pamustunganana, naon anu matak urang pikareueuseun ngeunaan ucing? Nya, henteu dijinak, atanapi henteu pisan. Aranjeunna henteu sapertos anjing, anu buluan sapertos anu saé tapi henteu sapertos ucing, aranjeunna sok daék nyenangkeun manusa. Ucing angkat ka jalan masing-masing.

Anjeun tiasa ngajar aranjeunna trik, tapi aranjeunna ngan bakal diajar upami aranjeunna hoyong; upami aranjeunna nampi naon-naon (saréat, sési memanjakan sareng / atanapi sési permainan).

Numutkeun kuring, urang resep sato buluan kusabab ...:

Aranjeunna ngagaduhan karakter anu sami sareng urang

Éta leres. Dipikanyaho yén sato, ogé jalma, urang berinteraksi langkung saé sareng mahluk hirup anu sanés anu ngagaduhan karakter anu sami sareng urang. Sanaos ucing masih sato predator, anu ti saprak lahir dugi ka akhir jaman na nyampurnakeun téhnik moro na ku jalan ulin, éta mirip pisan sareng urang dina sababaraha hal. Sugan, anu paling penting ngagaduhan hirup babarengan anu saé. Salaku conto:

  • Upami anjeun masihan aranjeunna cinta, anjeunna bakal masihan ka anjeun. Sareng upami anjeun malire anjeunna, bakal ngalakukeun sagala mungkin pikeun meunang perhatian Anjeun.
  • Salam anjeun nalika anjeunna ningali anjeun sumping, sareng kadang anjeunna malah nyarios "wilujeng" - meong - nalika anjeun angkat.
  • Anjeunna janten bagja pisan nalika anjeun masihan anjeunna ngubaran -kanggo ucing-, sareng pisan langkung nalika anjeun masihan anjeunna sapotong salmon asep, atanapi ham.
  • Nalika anjeun ngarawat anjeunna parah sakali, hubungan lemah, sareng kapercayaan leungit. Ti dinya, panginten peryogi sababaraha bulan ucing ngaraos raoseun deui ka anjeun.

Naha anjeun mikawanoh sababaraha paripolah ieu pikeun manusa?

Ucing

Aranjeunna sobat wuluku pangsaéna

Aranjeunna pikaresepeun, marahmay, marahmay, aranjeunna ngajantenkeun urang seuri ... Sareng sadayana, ngan ukur ngagaduhan hateup pikeun ngajagi aranjeunna tina cuaca anu teu damang, sareng pakan feed lengkep. Nya, sareng cocooan, goresan, baki sampah ... Tapi kami hoyong anu pangsaéna pikeun aranjeunna, tah biaya kauangan kauangan ... ngan saukur lain hal anu matak pikahariwangeun.

Sabab aranjeunna bagian tina kulawarga urang. 🙂

Naon saur élmu?

Tulisan ieu moal lengkep upami henteu terang élmu naon anu parantos kauninga. Leres pisan nalika aranjeunna diajar kabiasaan ucing sareng / atanapi jalma-jalma anu mikanyaah aranjeunna, urang tungtungna naroskeun ka diri urang sapertos: »sareng ayeuna aranjeunna sadar?». Éta leres.

Tapi urang kedah henteu mopohokeun éta, pikeun naon urang aya akal sehat, pikeun seueur jalma éta hal anu énggal. Sareng aya kénéh anu panasaran naha ucing gaduh perasaan atanapi henteu.

Ngitung sadayana ieu, hayu urang ayeuna tingali naon anu saur sains.

Pecinta ucing condong langkung introvert

Dina 2010, sajumlah 4500 jalma ngeusian formulir anu dikembangkeun ku Universitas Texas. Wétan diajar Éta dipimpin ku psikolog Sam Gosling, sareng ngabagi réspondén kana pecinta anjing, anu resep ucing, boh sato boh sanés.

Patarosan dirumuskeun pikeun terang naon kacenderungan anu bersosialisasi, upami aranjeunna kabuka, upami aranjeunna marahmay, sareng / atanapi naha aranjeunna hariwang, sareng anu sanésna. A) Leres, Tes Golding ngahartikeun anu resep ucing salaku jalma anu langkung réfléktif sareng introvert, kirang stabil sacara émosina, tapi ku imajinasi anu langkung ageung sareng kacenderungan anu langkung luhur pikeun gaduh pangalaman énggal.

Ka 'catlovers'aranjeunna panginten langkung resep budaya

Opat taun saatos Gosling ngalaksanakeun kajianna, saurang profésor psikologi di Carroll University di Wisconsin anu namina Denise Guastello ngalaksanakeun dirina nyalira, kalayan henteu ngan ukur kapribadian pencinta sato, tapi ogé lingkunganana.

Salaku conto, saha waé anu henteu kedah milarian anjing, tiasa nyéépkeun waktos luang kana maca buku, atanapi ngadatangan musium contona. Sanaos, jelas, éta henteu hartosna yén anu resep ucing langkung pinter tibatan anu resep anjing, henteu pisan; tapi enya éta pecandu ucing condong ngagaduhan karakter langkung soméah sareng introvert.

Sugan, ngan ukur meureun, éta sababna seueur pisan seniman sareng panulis, almarhum atanapi henteu, anu parantos cicing atanapi cicing sareng ucing, sapertos Jorge Luis Borges atanapi Ray Bradbury, sareng anu sanésna.

Upami anjeun hoyong, anjeun tiasa maca pangajian di dieu (Éta dina basa Inggris).

Abdi henteu resep ucing, kunaon?

Ucing tiasa marahmay

Aya jalma anu henteu resep ucing, ogé sabab ngembangkeun phobia pikeun aranjeunna, atanapi kusabab kacilakaan, atanapi kusabab aranjeunna henteu resep aranjeunna sabab salah sahiji urang henteu tiasa resep hamster contona.

Upami éta pikeun anu terakhir, teu aya anu tiasa dilakukeun. Tapi upami éta disababkeun ku kaayaan phobia atanapi traumatis anu dialaman di jaman baheula, maka bakal disarankan konsultasi ka ahli psikologi, psikolog, utamina upami anjeun badé cicing sareng jalma anu resep ucing. Ieu bakal ngajantenkeun hirup babarengan tanpa ragu langkung hadé.

Sanaos kitu, tong maksakeun diri. Nyaéta, Phobias henteu cageur ti hiji dinten ka énjing, atanapi ku cara ngusapan ucing anu ngadeukeutan anjeun. Anjeun kedah angkat sakedik-sakedik, dina waktos anu anjeun lakukeun. Tong sedih ngartos aranjeunna, ieu sigana bakal ngaraos langkung raos.

Kuring miharep éta mangpaat pikeun anjeun 🙂.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

2 koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

  1.   Yajaira Lopez cenahna

    Abdi resep. Aranjeunna mahluk hirup anu saé. Mahluk Gusti sapertos sadaya mahluk hirup anu nyicingan jagad raya

  2.   Manuel cenahna

    Dicarioskeun yen Gusti Allah nyiptakeun ucing, pikeun nguseup sareng nyandak kana panangan urang, urang moal tiasa ngalakukeun éta ku kucing sapertos, Macan, Singa, Panther, macan tutul, cheetah, jst, sareng sajabana éta mangrupikeun komentar anu leres 😊