Naha ucing kuring tuang antusias?

Ucing tuang antusias kadang-kadang

Waktu tuang kedah janten waktos anu tenang pikeun sadayana, naha ngagaduhan dua atanapi opat suku. Tapi kadang-kadang urang mendakan ucing anu sigana buru-buru bérés tuang na sareng ngamimitian ngalakukeun hal-hal sanés. Naon anu tiasa dilakukeun dina kasus ieu?

Nalika ucing abdi tuang pisan, kuring terang waktuna parantos hariwang. Teu normal pikeun kuring tuang seueur pisan sareng gancang pisan. Pikeun ngabantosan anjeun, penting pikeun terang heula kunaon anjeun ngalakukeun éta.

Naha ucing kuring tuang antusias?

Ucing hoyong pisan tuang nalika gugup

Salajengna urang bade ningali alesan supados anjeun tiasa ngartos alesan anu sanés kunaon ucing anjeun tiasa gaduh obsesi ieu kana dahareun sareng éta naha anjeunna tuang pisan.

Éta anak ucing yatim

Ucing anu teu acan di tuang ku indung, henteu paduli alesanana, biasana gedé méré kesan yén éta sok lapar. Ieu kusabab nalika urang tuangeun kana botol, urang teuing ngalindunganana dugi ka urang teu hoyong lapar sakitar menit, anu logis. A) Leres, Budak leutik tumuh terang yén anjeunna bakal teras ngagaduhan tuangeun ku anjeunna sareng yén teu aya anu badé nyarios nanaon ka anjeunna ngeunaan tuang, janten anjeunna ngamangpaatkeun éta.

Nanging, indungna ngantep anak ucing sina lapar sakedik. Anjeun kedah upami anjeun hoyong aranjeunna diajar milari tuangeun nyalira kumargi anjeunna moal aya di sisi anjeun sacara permanen.

Nyaéta sangsara pelecehan

Upami di bumi aya mahluk hirup anu sanés (ucing, anjing atanapi jalmi) anu henteu ngantep anjeun nyalira, nyaéta anu ngudag atanapi ningali anjeun sepanjang waktos, anu hoyong teras nahan anjeun dina panangan sareng, singgetna, henteu henteu ngantep anjeun gaduh kahirupan anu tenang sapertos ucing, éta tiasa karaos yén éta ngagaduhan sakedik waktos kanggo tuang. Nalika anjeunna tungtungna mendakan saat tuang gancang kusabab anjeunna terang yén gancang atanapi engké anjeunna bakal dibuli deui.

Anjeunna gugup ku alam

Ucing gugup aranjeunna condong tuang tuangeun langkung gancang tibatan sésana, sanés kusabab nuju hirup anu goréng tapi ngan saukur kusabab éta sapertos kitu. Anjeun kedah sabar sareng nyobian milari jalan kaluarna supados teu kesel.

Ngala lapar

Urang kedah mastikeun yén ucing tuang tenang

Ucing anjeun panginten parantos ngaraos obsesi kana tuangeun kusabab henteu cukup tuangeun, Kusabab anjeunna lapar sareng nalika anjeun tuang anjeunna anjeunna ampir narik napasna pikeun ngarengsekeun sagala hal.

Éta panginten kusabab aranjeunna lapar pisan atanapi kusabab upami anjeun ngagaduhan langkung ucing, waktos sanésna éta kalaparan nalika ucing sanésna tuang tina tuang na. Janten Penting upami anjeun ngagaduhan langkung ti hiji ucing di bumi, masing-masing ngagaduhan pakan sareng inumna nyalira.

Kamungkinan engké, sadayana tuang dimana waé didahar ku anu sanés, tapi bakal aya cekap sahingga sadayana tuang saham anu adil sareng henteu lapar.

Biasana ucing tiasa tuang sakumaha paménta tanpa masalah kusabab éta jatah tuangeun nyalira sareng aranjeunna lirén nalika aranjeunna wareg. Tapi upami anjeun ngagaduhan ucing anu teuing panutam, maka anjeun kedah nyebatkeun dosis tuangeun.

Upami ieu kajantenan ka anjeun, anjeun kedah terang yén ucing tiasa tuang sakali atanapi dua kali sapoé sareng éta bakal cekap pikeun aranjeunna upami jumlahna cekap.

Dahareun kualitas handap

Anjeun panginten panginten tuangeun anu anjeun pasihkeun ucing na kualitasna saé, tapi dina kanyataanana éta henteu ngagaduhan nutrisi sareng vitamin ésénsial pikeun aranjeunna ngagaduhan kaséhatan anu saé atanapi sahenteuna ngarasa sugema parantos tuang.

Upami ieu kitu, upami kuring pikir anjeun nawiskeun ucing anjeun henteu ngagaduhan kualitas anu handap, wajar pikeun milari atanapi nyungkeun langkung seueur tuangeun. Anjeun henteu tuangeun anjeunna kalayan saé sareng anjeunna peryogi nutrisi! Ngobrol dokter hewan anjeun pikeun nasihat ngeunaan pakan anu leres-leres ngajantenkeun anjeunna raos wareg sareng dina waktos anu sasarengan, jaga kaséhatan anjeun sacara internal sareng éksternal.

Ucing peryogi protéin sareng tuangeun anu kualitasna saé. Henteu janten masalah naha anjeun anom atanapi langkung sepuh, tuangeunana kedah pas pikeun kabutuhan fisik, méntal sareng émosional anjeun.

Tulisan anu aya hubunganana:
Kumaha carana milih kadaharan ucing anu pangsaéna?

Bosen sareng masalah émosional

Éta ogé tiasa kajantenan yén ucing anjeun hoyong tuang kusabab anjeunna bosen, atanapi yén anjeunna ngagaduhan masalah émosional anu katelah "perilaku dahar abnormal psikogén". Ieu hartosna éta ucing anjeun kecanduan dahareun, kalayan sadaya konsékuansi anu tiasa dilakukeun dina kaséhatan anjeun.

Upami ieu kajantenan ka anjeun anjeun bakal kedah ngalatih anjeunna pikeun ngarobih kalakuananaUpami diperlukeun, anjeun kedah nyarios sareng ahli kabiasaan licik pikeun pangalihan kabiasaan ieu. Tapi ieu ngan bakal kajadian upami anjeun gaduh gejala sapertos:

  • Saatos tuang anjeunna hoyong tuang tuangeun sato anu sanés komo anjeun
  • Luncat kana méja tuang naon anu aya di dinya
  • Anjeunna sigana asa pisan nalika anjeun nempatkeun tuangeun kana feeder na
  • Milarian perhatian anu tetep ti anu bogana
  • Dahar obyék atanapi mamah aranjeunna sanaos éta sanés tuangeun

Gejala ieu penting pisan diperhatoskeun sabab ku cara ieu anjeun bakal tiasa terang upami leres-leres naon anu kajantenan pikeun anjeun pikeun ngubaranana gancang-gancang.

Nyababkeun sanés

Sanaos naon anu urang kantos tingali nyaéta alesan utama kunaon ucing tiasa tuang kalayan hariwang, aya batur anu urang henteu kedah ngaluarkeun:

  • Anjeunna resep tuangeunanaAnjeunna resep pisan janten anjeunna teu tiasa ngabantosan ngelekna gancang-gancang sapertos anjeunna.
  • Anjeunna gering: Aya sababaraha panyakit, sapertos hypothyroidism, sangsara tina henteu saimbangna tiroid atanapi ngagaduhan diabetes, anu geuwat na kaasup paningkatan napsu. Tapi anjeun henteu kedah kasieun kaseueuran panyakit ieu tiasa diubaran.

Naon anu kedah dilakukeun pikeun ngabantosan anjeun?

Ucing kedah raos wareg saatos tuang

Sakali panyababna parantos kapendak, parantos waktuna bertindak. Salah sahiji hal anu biasana dianggo paling saé nyaéta mésér feeder khusus pikeun sato hariwang, resep ieu:

Janten sakedik éta bakal nyandak sakedik usaha pikeun kéngingkeun tuangeun anjeun, anu bakal maksa anjeun tuang langkung laun. Tapi salaku tambahan, penting pisan yén tempat anu aman sareng sepi disayogikeun dimana anjeunna tiasa tuang nyalira tanpa kedah hariwang ngeunaan naon waé, sapertos kamar anjeun sapertos kamar.

Ogé tetep émut yén lamun anjeun keur pelecehan urang kedah netepkeun watesan anu tangtu sahingga sadayana anu di bumi hirup babarengan senang. Urang kedah hormat ka masing-masing anggota, upami henteu masalah bakal timbul. Upami anjeun gaduh mamang ngeunaan kumaha ngartos ucing anjeun, di Artikel ieu Kami masihan anjeun konci supados hubungan anjeun nguntungkeun pikeun anjeun duaan.

Upami henteu aya anu ngabantosan ucing anjeun, maka ngobrol ka dokter hewan anjeun atanapi ahli bisi kaayaan henteu ningkat. Samentawis waktos, anjeun tiasa nyimpen tips ieu dina pikiran:

  • Nengetan éta sareng nyéépkeun waktos kualitas sareng ucing anjeun
  • Pasihan anjeunna tuangeun anu saé kualitasna
  • Pasihan anjeunna dahareun baseuh sababaraha kali saminggu salian ti tuang garing na
  • Tambihkeun seueur cai kanggo anjeunna kanggo diinum sareng henteu garing dina awak sareng karaos cekap langkung lami
  • Jaga sababaraha rutinitas tuangeun sadidinten (contona dua kali sapoé), atanapi pasihkeun langkung seueur waktos siang, nanging dina jumlah anu langkung alit
  • Upami anjeunna nyuhungkeun tuangeun, tong dipaliré
  • Coba adaptasi waktos tuang anjeun ka waktosna pikeun nyingkahan konflik godaan
  • Entong masihan anjeunna tuangeun tambahan kusabab éta ngaraos kasieun

Kalayan tips ieu ucing anjeun bakal langkung saé, pasti.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

2 koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

  1.   Marcelo, Rosario, Argentina cenahna

    Sadaya inpormasi anu ditawarkeun dina situs ieu mangpaat pisan: singget, tepat sareng sareng basa anu ramah. Hatur nuhun!

    1.    Monica sanchez cenahna

      Nuhun kana pangandika anjeun, Marcelo 🙂.