perkara reklameu

Maine Coon

Upami anjeun milarian licik domestik anu pikaresepeun sareng kaasih anu ogé langkung ageung tibatan Éropa biasa sareng anu katingali ...

moro ucing abyssinian

Ucing abyssinian

El Abyssinian Mangrupikeun salah sahiji sato ucing anu pangkolotna dipikaterang sareng aya sababaraha kateupastian ngeunaan sajarah na.

Urang Abyssinian mirip ucing dina Mesir Kuno sapertos anu dipidangkeun dina lukisan sareng patung. Ngaran "Abyssinia" henteu aya hubunganana sareng asal usulna, tapi dianggap yén urang Abyssinian munggaran diimpor ti Abyssinia.

Sesebutan mimiti ucing Abyssinian aya dina buku Inggris ku Gordon Staples diterbitkeun dina 1874 dipirig ku lithograph warna ucing Abyssinian anu nempatkeun di Inggris dina akhir perang.

Nanging, teu aya catetan yén ucing diimpor ti Britania Ageung sareng aya sababaraha anu ayeuna gaduh pendapat yén Abyssinian didamel ngalangkungan palang-belang anu béda-béda ras di Inggris.

Tapi aya panilitian ku ahli genetik anu nunjukkeun yén basisir Samudera Hindia sareng bagéan Asia Tenggara mangrupikeun daérah anu paling dipikaresep asalna tina ucing Abyssinian. Ucing Abyssinian diimpor ka Amérika Kalér ti Inggris ti mimiti 1900 sareng di akhir taun 1930 Aranjeunna diimpor ka Amérika ti Inggris.

Urang Abyssinian nyaéta pinter, waspada sareng aktip, nyaéta ucing anu resep sibuk. Urang Abyssinian resep sareng jalma, tapi mandiri sareng bakal nyobian mendominasi di bumi.
Anjeunna elegan sareng awak berotot.

Boga panon ageung sareng ngawangun almond, tapi ceuli na langkung alit tibatan normal.