Weteng abuh ing kucing

Panyebab nyuda weteng ing kucing

Apa kucing sampeyan duwe Weteng abuh? Yen ana prekara sing bisa dideleng langsung lan kita prihatin kanthi cepet, mula kucing kita bakal luwih abuh tinimbang biasane. Yen kedadeyan kasebut, penting banget nemtokake sebab-sebab secepat mungkin kanggo nindakake perawatan sing paling cocog.

Ana akeh sebab sing bisa ditindakake lan kita bakal ngrembug kabeh babagan spesial iki. Kajaba iku, kita bakal ngandhani apa sing kudu ditindakake supaya kanca sampeyan pulih sanalika bisa, amarga weteng abuh ing kucing minangka masalah sing asring diobati karo dokter hewan.

Kapan kita kudu kuwatir

Kucing keracunan ing kebon

Asring kucing sing weteng buncit minangka kewan sing bakal rumangsa lesu, mula bakal napsu. Nanging kita kudu eling yen ora mesthi serius. Wulunen sing akeh mangan lan / utawa cepet banget, bisa uga weteng saya lara. Dadi, ing kasus kasebut, ora biasane njaluk panjaluk kewan hewan amarga biasane bisa pulih sajrone pirang-pirang dina.

Nanging, yen kanca biasane mangan lan ing sawijining dina bisa ndeleng dheweke luwih kembung tinimbang biasane, mula kita bakal kuwatir, amarga bisa dadi tandha kaping pisanan saka penyakit kayata peritonitis, cencer, hepatitis o nekrosis ati.

Peritonitis

Peritonitis ing kucing

Peritonitis infeksi kucing (FIP) Iki minangka penyakit nular sing kedadeyan nalika awak kucing menehi reaksi sing salah karo infeksi virus coronavirus (FcoV). Sanajan ana wulu sing bisa ngilangi virus tanpa masalah, ana liyane sing pungkasane ngalami FIP.

FIP minangka radang pembuluh getih sing, yen ora diobati kanthi tepat wektu, sayangé bisa mungkasi uripe kewan kasebut. Sing luwih parah, yaiku kondisi sing angel didiagnosis. Muga-muga, bisa dideteksi dening biopsi.

Kanker

Kucing kanthi weteng kembung

Kanker minangka penyakit sing kondhang uga kena kucing. Ing kasus felines, sampeyan kudu ngerti Pangowahan rutin sampeyan bisa uga nuduhake manawa ana prekara sing ora cocog karo sing kudune..

Gejala kanker sing paling umum ing kucing yaiku diare, kurang napsu lan bobote, mutah, depresi, isolasi. Kaya sing bisa dingerteni, bisa uga mikir manawa sampeyan pancen ora ngalami masalah kesehatan; nyatane, nalika kanker ditemokake ing kucing, tumor biasane nyebar. Dadi, aku negesake, yen sampeyan ngelingi ana pangowahane kanca sampeyan, ora kira sepele cilik lan sepele, mula aku nyaranake sampeyan golek dokter hewan.

hepatitis

Hepatitis ana nalika ati dadi radang amarga ora bisa ngilangi racun kanthi normal. Bisa uga disebabake dening diabetes, leukemia, infeksi, utawa keracunan. Yen kucing sampeyan dadi korban penyakit iki, sampeyan bakal sok dong mirsani dheweke ngombe akeh banyu tinimbang biasane, dheweke uga bakal nguyuh luwih akeh, jas bakal ilang sinaran lan weteng katon abuh.

Perawatan gumantung saka panyebabe, nanging yen sampeyan lara banget, sampeyan bakal nemoni sawetara dina ing rumah sakit hewan ing endi cairan bakal diatasi. Sawise ing omah, luwih becik menehi menehi Aku kurang sodium supaya ora kedadeyan maneh.

Nekrosis ati

Kucing lara kanthi weteng sing kenceng lan kembung

Tembung 'nekrosis' ing obat tegese 'pati', lan 'hepatik' nuduhake ati. Dadi, nekrosis ati tegese sawetara bagean-utawa kabeh- awak sing kasebut sadurunge ngalami owah-owahan sing ngalangi supaya ora bisa ngetrapake fungsine. Nalika nekrosis mung katon ing siji sektor, ora nyebabake kelainan, nanging bisa uga nyebabake gagal ati.

Ati minangka organ sing tanggung jawab kanggo detoksifikasi awak, mula yen sampeyan ngalami masalah, mula saya angel dienggo kanthi bener. Yen dipikirake, gejala sing asring ditemokake ing kucing yaiku mutah, bobot mundhut y tekanan darah tinggi.

Kanggo ndeteksi, dokter kewan bakal nindakake ultrasonik ing weteng lan tes getih lengkap kanggo mriksa kahanane. Perawatan, kayadene kahanan liyane, gumantung karo panyebabe, sing bisa kalebu saka hepatitis nganti infeksi serius, mula profesional bakal tumindak kaya biasane. Biasane, dheweke bakal menehi seri obat lan nyaranake istirahat kanggo wulunen. Nanging yen kahanane serius banget, sampeyan kudu milih Cangkok ati.

Bisa uga nyebabake weteng kembung

Kucing kanthi usus abuh

Sanajan ana sawetara penyakit sing bisa nyebabake weteng kanca lan mitra katon kembung, ana masalah liyane sing kudu kita perhatian. Dheweke melu ing ngisor iki:

Parasit usus

Utamane kucing sing nembe diadopsi utawa bubar ditarik ing dalan, biasane duwe parasit internal kayata toxoplasma gondii tuladhane. Kadhangkala ora ngalami gejala, bisa uga diare, nanging isih ana iku penting kanggo deworm kewan kasebut sanalika bisa uga vaksinasi angger sampeyan sehat lan wis tuwa.

Parasit internal biasane ora ditularake saka kucing menyang wong, kayata Kanthi aturan higienis dhasar kayata nganggo sarung tangan kanggo ngresiki kothak uwuh utawa ngumbah tangan sadurunge mangan, risiko infeksi bisa digunakake. Nanging nalika wulunen metu utawa ora ana dewormed - sing kudu dilakoni saben telung wulan - kemungkinan mundhak.

Pencernaan

Kucing kanthi parasit usus sing bisa nyebabake weteng kembung

Uga dikenal minangka gangguan pencernaan, kedadeyan nalika kucing bisa mangan luwih akeh tinimbang sadurunge. Weteng bengkak lan kewan kasebut wiwit lara. Ketegangan uga suhu awak sampeyan bisa uga saya mundhak (Dianggep sampeyan demam yen luwih saka 39ºC).

Umume, sampeyan aja kuwatir amarga sawetara jam sampeyan bakal krasa luwih apik. Nanging yen kita ngerteni yen angel ambegan, utawa yen ora buang air besar utawa kencing, kita bakal njaluk perhatian marang dokter kewan.

Keracunan

Penyebab liyane weteng sing bisa bengkak yaiku nguntal soko sing ora kudune: tanduran sing wis digawe insektisida kimia, panganan sing diracun, obat kanggo manungsa, utawa cairan sithik saka produk pembersih.

Yen sampeyan curiga yen kucing sampeyan wis diracun sampeyan kudu njupuk sanalika bisa ditliti, luwih-luwih yen sampeyan ngalami masalah ambegan, luwih becik nganggo conto racun.

Muga-muga artikel iki wis mbiyantu nemtokake sababe kanca sampeyan weteng kembung. Eling ngono diagnosis awal minangka jaminan paling apik kanggo pemulihan lengkap… lan awal.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

303 komentar, tinggalake sampeyan

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

  1.   Juan Carlos Daniel ngandika

    HELLO. SIJI KANGGO KAKING IKI KANGGO PANGGUNG Luwih Saka SIJI. CEMana ora ana. CComer. Ora ana apa-apa lan apa sing dakwenehake. Gering weteng. Pilih pon. lemu banget lan ora gelem mlaku. Apa sing bisa tak lakoni 🙁

    1.    Monica santos ngandika

      Hello Juan Carlos
      Yen wis kedadeyan, wenehi susu kucing, utawa komplong. Sampeyan bisa uga nyoba menehi sing wis masak - utawa tuna. Bawa dheweke menyang dokter kewan kanggo ndeleng apa ana masalah sing nyebabake dheweke 🙁.
      Muga-muga bisa dadi luwih apik. Sumangga.

    2.    Bryan C. ngandika

      Halo Dhokter, kucingku meh sewulan weteng abuh .... Dheweke main apik, mangan akeh, ngombe susu akeh nanging ora ngombe banyu sithik. Dheweke ora krasa lara, dheweke mesthi kebak energi, apa sampeyan mikir ana prekara pansita, kuwatir banget

      1.    Monica santos ngandika

        Halo Bryan.
        Aku dudu dokter hewan. Nanging, sampeyan bisa uga weteng kembung amarga ngombe susu akeh.
        Yen dheweke urip normal, aku ora bakal kuwatir, nanging yen dheweke wiwit saya parah, nggawa dheweke menyang dokter kewan.
        A Salam.

    3.    Monica santos ngandika

      Nalika kucing durung mangan seminggu, kucing kudu mangan apa wae, uga susu kucing. Kabeh sing paling apik.

      1.    Brithany Betlehem ngandika

        Halo, aku duwe pitakon, aku duwe kucing suwe-suwe lan ing dina-dina pungkasan iki aneh, weteng abuh lan setengah licik sadurunge seneng dirawat saiki, ora, aku ora ngerti apa salah karo lan kuwatir kula.

        1.    Monica santos ngandika

          Hai Brithany.

          Nuwun sewu, nanging ora bisa mbantu, amarga dudu dokter hewan. Hubungi siji kanggo ndeleng apa sing kedadeyan.

          Muga-muga bisa enggal nambah.

          Greetings.

    4.    Mary ngandika

      Buddy ditabuh lan wetenge dadi radang, dheweke ora patah tulang, dheweke isih ngadeg, nanging kuatir yen wetenge bisa ditindakake, dheweke ora nuduhake rasa ora nyaman, iku aneh….

      1.    Monica santos ngandika

        Halo Maria.
        Aku nyaranake sampeyan nggawa dheweke menyang dokter hewan. Aku dudu dokter hewan lan aku ora bisa ngandhani apa sing diduweni.
        Akeh semangat.

  2.   Gabriela ngandika

    Halo, sugeng dalu, aku ragu banget babagan kucing kancaku, aku keracunan lan untunge dheweke bisa nylametake, nanging sawise weteng pus wis abuh banget amarga cacat lan ing mburine katon kaya kobongan ana peeling. Dokter hewan nggawe dheweke plak lan ujar yen dheweke ora duwe apa-apa, nanging sing sejatine kuwatir banget kaya iki. Matur suwun dhisik.

    1.    Monica santos ngandika

      Halo Gabriela.
      Yen ora krasa lara, umume bisa pulih dhewe, nanging aku isih menehi saran supaya sampeyan njaluk pendapat veterinari liyane, yen ngono. Sejatine ora kudu serius, nanging ora prelu ngrampungake.
      Sumangga.

  3.   Paola ngandika

    Halo Apik, kucingku duwe weteng karo ascites. Ing praktik klinis, aku nindakake paracentesis, cair cairan ascites 120 cc, kucingku ora kelangan napsu, ora kena demam, apa sing bisa daklakoni minangka profilaksis ?

    1.    Monica santos ngandika

      Halo paola.
      Apa sampeyan wis golek tumor, ati sing ngalami radhang, utawa penyakit sing nyebabake? Saran kula supaya sampeyan nggawa dheweke menyang dokter hewan kanggo analisis urin lan cairan, uga ultrasonik weteng. Yen ngono wae.
      Minangka perawatan, spesialis bakal ngerti cara menehi saran luwih apik, nanging ing omah sampeyan bisa miwiti menehi panganan sing akeh protein, kaya alam sing bisa ditindakake.
      Sumangga.

  4.   Monica santos ngandika

    Halo Maria Jose.
    Yen sampeyan ndeleng manawa dheweke ora kepenak, mula bakal lara. Bawa dheweke menyang dokter hewan kanggo mriksa dheweke lan menehi perawatan sing paling cocog. Sampeyan bisa uga ora serius, nanging luwih becik nyegah.
    Good luck.

  5.   Cinthia ngandika

    Halo, piye kabare, anak kucingku umure kurang saka 3 wulan lan weteng. Dadi abuh banget, aku nggawa dheweke menyang dokter hewan, dheweke kandha yen bisa dadi gas, nanging sejatine aku wedi yen ana kesalahan.

    1.    Monica santos ngandika

      Halo Cinthia.
      Yen anak kucing duwe urip normal, yaiku yen mangan, ngombe lan ngredhakke awake dhewe, pokoke ora kuwatir. Yen dheweke mandheg nindakake salah siji saka 3 perkara kasebut, utawa yen dheweke wiwit sedhih utawa nandhang sungkowo, mula aku nyaranake njaluk pendapat babagan kewan kaping pindho.
      Salah siji kucingku bengkak banget. Aku nggawa dheweke menyang spesialis, dheweke nindakake sinar-X lan tes ... lan dheweke ora duwe apa-apa. Ing sawetara dina dheweke dadi luwih sehat. Panyebab sampeyan ora nyaman? Pencernaan
      Sepi tenan. Yen dadi tambah parah, jupuken maneh, nanging aku ora bakal bisa 🙂.
      Sumangga.

  6.   Alan ngandika

    Halo, dina iki aku teka ing omahku lan nemokake yen kucingku abuh, lara ing weteng lan demam.
    Dheweke minangka kucing sing mlaku-mlaku ing dalan amarga dheweke ngeculake dheweke, nanging iki pisanan kita ndeleng dheweke kaya iki lan dheweke akeh komplain.
    Sejatine aku ora ngerti apa sing duwe, aku seneng yen sampeyan bisa nulungi aku, matur nuwun kanthi sanget

    1.    Monica santos ngandika

      Hai Alana.
      Sampeyan bisa uga wis mangan sing nggawe sampeyan rumangsa ora enak. 'Mergo' iku bisa wae saka panganan sing rusak dadi racun, mula saranku yaiku yen sampeyan ora bisa ndeleng perbaikan dina iki, bukak profesional.
      Yen sampeyan nyoba mutah, sampeyan mesthi duwe sing pengin dilewati. Kanggo nindakake iki, sampeyan bisa nulungi dheweke kanthi menehi banyu asin cacah rong sendok cilik.
      Sumangga.

  7.   biayam ngandika

    Kucingku gelut lan dheweke nguyuh sawise 2 dina dheweke meh ora mangan lan saiki dheweke abuh lan tegang .. Dheweke duwe pansa sing angel .. Aku nggawe dheweke tresno lan dheweke pijet lan dheweke ngganggu aku, apa bisa dadi ? Tulung tulung = '/

    1.    Monica santos ngandika

      Hai Gastom.
      Saka sing sampeyan kira, bisa uga infeksi urin, kayata cystitis. Disaranake sampeyan supaya golek dokter hewan kanggo perawatan sing paling cocog. Mungkin sampeyan mung kudu ngganti panganan, wenehi panganan khusus kanggo masalah jinis iki. Nanging bisa uga ana sing luwih serius, kayata watu.
      Sumangga.

  8.   sara ngandika

    Sugeng dalu, konsultasi kita duwe anak kucing lan salah sijine mangan lan dolanan padha, nanging luwih alon tinimbang liyane. Aku ndemek roti sita u tetep tenang. Dheweke ora main akeh lan mangan padha karo wong liya.

    1.    Monica santos ngandika

      Hai Sara.
      Sampeyan bisa uga kena parasit usus. Ing umur kasebut dheweke wis umum banget.
      Aku menehi saran supaya sampeyan nggawa dheweke menyang dokter hewan kanggo ndeleng apa sebabe, utawa yen dheweke duwe prekara liya. Nanging, yen sampeyan ora nuduhake gejala maneh, mesthine kalebu parasit. Lan iki duwe solusi sing gampang 🙂.
      A Salam.

  9.   Shirley ngandika

    Halo sugeng siang,

    Aku duwe anak kucing umur 4 wulan, dheweke duwe gejala ing ngisor iki: iritasi lan pamisahan saka siji mripat, wahing, lendir lan wetenge abuh, aku nggawa dheweke menyang dokter hewan lan dheweke nindakake tes getih, dheweke ngandhani yen dheweke pif paling apik kanggo ngilangi dheweke, aku kudu takon karo dokter hewan liyane? Apa tes kasebut metu positif?

    1.    Monica santos ngandika

      Hai Shirley.
      Nuwun sewu banget marang kedadeyan bocah kucing sampeyan 🙁
      Nalika dokter kewan ngobrol babagan euthanizing kucing ..., aku luwih seneng njaluk pendapat kaping pindho, yaiku saranku. Apa ora luwih.
      Akeh semangat.

    2.    Jazmin ngandika

      Aku duwe masalah sing padha karo anak kucing, apa dheweke nulungi sampeyan utawa dheweke nggunakake euthanize?

      1.    Monica santos ngandika

        Hai Jazmin.
        Saben kucing beda, mulane aku nyaranake sampeyan nggawa anak kucing menyang dokter kewan yen ora sehat.
        Salam 🙂.

  10.   carla rosemary ngandika

    Halo sugeng siang !!!
    Aku duwe kucing umur 12 taun lan akhir-akhir iki rambute rontog banget, kajaba wetenge abuh, aku ora ngerti amarga bakal kakehan mangan utawa amarga ana liyane…
    Kuwatirake aku ing kana !! Dheweke nguyuh lan nguyuh kaya biasane. Aku pengin ngerti apa sing bisa ditindakake? 🙁

    1.    Monica santos ngandika

      Hai Carla.
      Apa sampeyan nemoni ketegangan utawa masalah ing kulawarga? Iki bisa dadi indikator stres, luwih-luwih yen sampeyan bubar mangan akeh. Delengen apa dheweke mangan cepet.
      Saran kula supaya sampeyan menehi panganan sing kenyal kanggo dheweke; yaiku, kibble cukup gedhe kanggo meksa sampeyan mamah. Lan, ing ndhuwur kabeh, penting supaya protein duwe akeh protein. Kanthi cara iki sampeyan bakal luwih cepet wareg lan, mula, sampeyan bakal mangan luwih saka sing sampeyan butuhake.
      Yen sampeyan ora weruh asil dandan, mula bisa uga dheweke duwe masalah sing luwih serius kayata penyakit virus lan kudu dideleng karo dokter hewan.
      Salam, lan semangat.

  11.   karen ngandika

    Halo, aku duwe kucing umur 9 taun sing ora pengin mangan lan weteng bengkak lan metu karo urin kanthi ambune ora enak.

    1.    Monica santos ngandika

      Halo Karen.
      Sampeyan bisa uga kena pencernaan, utawa bisa uga luwih serius kaya kerusakan ginjel sing kudu diwenehi perhatian babagan kewan. Kanggo ngerti manawa, luwih becik sampeyan nggawa menyang spesialis. Kangge, sampeyan bisa menehi kaldu pitik utawa menehi kaleng panganan kucing teles, kanggo ngerti apa dheweke bakal mangan.
      A Salam.

      1.    karen ngandika

        Matur nuwun kanthi sanget

  12.   claudia ngandika

    Halo, aku duwe anak kucing umur 7 minggu sing aku ora ngerti sebabe, nanging sadurunge menehi panganan nalika esuk, aku ngerteni yen wetenge bengkak lan kaya nyusut banjur mbengkas nanging sedina muput dheweke mangan biasane, lan aku ngerti yen dheweke tenang banget, dheweke trenyuh banget, apa bisa dadi gas?

    1.    Monica santos ngandika

      Hi, Claudia.
      Yen anak kucing ora apa-apa, yaiku yen urip normal, umume mung gas. Isih, yen sampeyan ndeleng manawa saya parah, aku nyaranake sampeyan njupuk supaya bisa dideleng, yen ngono.
      Salam 🙂

  13.   dadi gampang ngandika

    Kucingku ora suwe, ibuku ujar yen dheweke mangan sedina muput, nanging ing wayah wengi dheweke pengin menehi pitik sing disenengi, lan dheweke ora pengin mangan. Nalika disabetake ing weteng, dheweke njerit sithik, lan kita pengin nggawa dheweke menyang papan liya kanggo mriksa manawa dheweke cilaka lan dheweke dadi agresif lan mripate saya gedhe. Saiki dheweke kepengin ngombe akeh banyu lan dheweke ana ing bak mandi lan dheweke ora pengin metu.

    1.    Monica santos ngandika

      Halo cepet.
      Yen sampeyan ora pengin mangan apa-apa dina iki, ora kaleng kucing utawa duduh kaldu pitik, sampeyan bisa uga weteng lara sing kudu dipriksa dening profesional. Yen agresif, tutup nganggo andhuk utawa kemul. Kanthi mangkono, sampeyan ora bakal bisa ngeruk sampeyan lan sampeyan bisa mriksa
      A Salam.

      1.    dadi gampang ngandika

        Matur nuwun Monica, apikan banget, esuk iki kita nyoba nggawa dheweke menyang dokter kewan sing metu saka kandhang lan saiki dheweke ora katon iso, dheweke ora pengin mangan apa-apa esuk iki lan dheweke mesthi nggugah ibukku jam 6 kanggo menehi cookie.

        1.    Monica santos ngandika

          Halo cepet.
          Ora bakal adoh banget. Ninggalake panganan sing disenengi, lan mesthi katon. Sumangga.

  14.   Laura ngandika

    Halo sugeng dalu.
    Aku duwe anak kucing umur 1 wulan, dheweke mangan nugget kucing lan ngombe banyu normal, dheweke ora ngombe susu maneh. Sore iki aku menehi pitik, nanging ing wayah awan aku weruh yen wetenge abuh. Aku ngerti manawa bisa dadi parasit, nanging dheweke durung bisa ngombe. Amarga aku ngerteni yen dheweke abuh, dheweke durung nate lara, nanging dak kira lumrah amarga mung esuk. Dheweke ora tumindak aneh, aktinge normal, kaya biasane. Apa aku kudu kuwatir? Apa aku kudu nggawa dheweke menyang dokter hewan? Aku ngurmati tanggepan sampeyan.

    1.    Monica santos ngandika

      Halo Laura.
      Kanggo nyegah piala sing luwih gedhe, mula disaranake nggawa dheweke menyang dokter hewan.
      Kangge, sampeyan bisa nyampur thyme pepe karo panganan biasa, sing bakal nglawan parasit.
      A Salam.

  15.   indiana ngandika

    Hai piye kabare? Kucingku duwe weteng atos lan ngisor ngisor. Ora kembung, mung rada angel tinimbang biasane. Biyen, aku meruhi dheweke nanging saiki nalika maca babagan pif aku kuwatir. Dheweke ora apa-apa. mangan dolanan turu. Nanging wetenge sing kaku aku kepengin weruh. Dheweke umure wis 10 taun.

    1.    Monica santos ngandika

      Halo Indiana.
      Apa sampeyan wis ndeleng yen dheweke menyang kothak sampah kanggo ngatasi awake dhewe? Aku takon sampeyan amarga aku nganggep yen dheweke duwe sembelit.
      Coba wenehake sendok cuka lan, yen isih padha sawise rong dina, gawan menyang dokter kewan kanggo ndeleng. Nanging aku wis ngandhani, yen dheweke urip normal, mesthine ora bakal serius.
      Salam 🙂

  16.   Coral ngandika

    Hai, aku karang.
    Aku duwe kucing sing wiwit sedina tekan esuk wetenge dadi radang banget .. kucing mau terus mangan .. pooping .. dolanan ..
    Tumindake padha ...
    Ana saran ??

    1.    Monica santos ngandika

      Hai Karang.
      Apa sampeyan wis mriksa apa dheweke wis mangan akeh banget? Yen kucing sampeyan terus urip normal, bisa uga dheweke mung ngalami lemu.
      Sanajan ngono, yen sampeyan ngerti yen dheweke durung apik ing akhir minggu iki, nggawa dheweke menyang dokter hewan kanggo mriksa.
      A Salam.

  17.   yoh f ngandika

    Halo sugeng dalu. Aku duwe anak kucing: Manola; Dheweke saiki wis diwasa; dheweke mangan kabeh. Dheweke dewormed seminggu kepungkur lan wiwit wektu sing padha kita wis ngerteni weteng sing abuh; minangka gas. Kadhangkala alus. Dheweke nyaranake supaya kita ganti panganan sing luwih apik. Wis rampung nanging dheweke terus weteng kaya iki 🙁 Aku ora pengin dheweke lara. Aku entuk pendapat. Matur nuwun

    1.    Monica santos ngandika

      Hai Yoha.
      Kadhangkala bisa mbutuhake pirang-pirang dina nganti sampeyan bisa nambah perbaikan, luwih-luwih yen diet anyar.
      Oalah, aku nyaranake menehi duduh kaldu pitik karo sithik beras kanggo nambah.
      Salam, lan semangat.

  18.   Edwin ngandika

    Halo, aku duwe pitakon yaiku yen kucingku weteng abuh banget, sedhih banget, ora bisa mlaku lan ora pengin mangan krasa lara amarga nalika dakemut mula mula miagar.

    1.    Monica santos ngandika

      Hai Edwin.
      Apa sampeyan ngerti manawa dheweke wis mangan akeh banget utawa sing kudune ora mangan? Apa sampeyan wis kacilakan?
      Coba wenehi kaleng kucing sing apik kanggo ngerteni yen dheweke kepengin mangan; Yen ora, aku nyaranake sampeyan nggawa menyang dokter hewan kanggo mriksa.
      Salam, lan semangat.

  19.   Eliana david ngandika

    Sugeng dalu, Monica! Nuwun sewu nalika nulis kanggo sampeyan, nanging aku pengin takon karo sampeyan spesialis - lan ana hubungane karo postingan sing kasebut ing ndhuwur: Aku duwe kucing umur 15 taun. Dheweke wis diare rong minggu. Diwiwiti karo bangku sing luwih alus tinimbang biasane. Dokter hewan kulawarga saya ngombe obat antidiarrheal + kortikosteroid. Dheweke apik suwene rong dina, nganti gejala kasebut muncul maneh. Ultrasonik dijaluk, sing rinci usus "serat" karo cairan. Iki dhewe bisa dadi pemicu kanggo gejala kasebut. Pangobatan tetep padha, nambahake ganti panganan (dheweke menehi resep Royal Canin hypoallergenic). Kanggo iki, kita uga nambah banyu beras. Nanging nganti saiki kucingku durung apik. Dheweke terus nganggo kursi sing longgar, nanging saiki wis cair. Mangan enak. ngombe cair -karo-. Lan ing njero kabeh animasi - iku bakal ngganggu-. Aku mung weruh karo weteng abuh. Apa sing bisa ditindakake kabeh? Apa luwih becik luwih becik sinau luwih lengkap? Aku kuwatir banget, luwih saka pirang-pirang dina suwene diare.
    Aku bakal ngormati wangsulan sampeyan! Tulus

    1.    Monica santos ngandika

      Hai Eliana.
      Aku dudu dokter hewan, nanging aku bisa ngomong karo sampeyan adhedhasar pengalaman. Rekomendasi sampeyan yaiku sampeyan ngganti feed. Goleki sing duwe persentase daging sing akeh (minimal 70%), lan ora ana sereal (ora ana jagung, ora ana gandum, utawa asale). Sereal bisa nyebabake masalah infeksi kanggo kucing, uga diare, amarga panganan kasebut ora bisa dicerna kanthi apik.
      Sereal "paling ora apik" yaiku beras, lan nyatane, disaranake menehi kaldu pitik karo sithik nasi kanggo ngatasi diare.
      Matur suwun sanget, lan salam 🙂.

  20.   Diego ngandika

    Halo, aku duwe pitakon, aku duwe kothak sentri Siam lan aku menehi irungnya kanggo deworm lan wiwit dakbukak, dheweke kentut banget, dheweke mlaku kanthi paling apik, dheweke main, kabeh bisa lumaku, nanging gas-gas kasebut bisa uga ana sing kelakon ???

    1.    Monica santos ngandika

      Hai Diego.
      Asap kucing ambune wis arum tenan 🙂.
      Nanging yen ambune ora enak banget, mula kita kudu kuwatir, amarga kucing kasebut bisa dipangan karo panganan sereal sing akeh, mula panganan kasebut diganti kanthi cepet, bisa akeh utawa cepet banget, utawa ana masalah ing saluran pencernaan, kayata parasit usus.
      Yen sampeyan urip normal, aja kuwatir miturut prinsip. Nanging yen dadi rumit, aja ragu-ragu nggawa dheweke menyang dokter hewan, yen ngono.
      A Salam.

  21.   Langkawi ngandika

    Halo, aku duwe anak kucing umur 2 wulan, 5 dina kepungkur dheweke menehi injeksi kanggo deworm, nanging dina iki aku ngerteni yen wetenge abuh banget, biasane umume, mangan lan ora gelisah kaya biasane. Apa dheweke isih duwe parasit utawa bisa uga luwih elek?

    1.    Monica santos ngandika

      Halo Vero.
      Sampeyan bisa uga wis ngalami reaksi injeksi, utawa bisa uga kakehan mangan.
      Yen isih dina Senen, utawa yen ana gejala liyane, aku saranake nggawa menyang dokter hewan kanggo mriksa.
      A Salam.

  22.   karolay ngandika

    Ana kucing dalan lanang ana wetenge gedhe banget, awake ceking, nanging bisa mangan kanthi apik. Aku wis nyoba nyekel karo trapper lan aku ora duwe nasib, ana koloni kucing, aku wis nggawa 10 lan 18 bocah sing dikirim. Aku ala amarga ora bisa nyekel dheweke, aku ora pengin dheweke mati sangsara.

    1.    Monica santos ngandika

      Hai Carolay.
      Yen sampeyan bisa, coba goleki jebakan kucing. Wenehake palung kanthi panganan udan ing njero, banjur kudu ngenteni.
      Yen ora bisa, sampeyan kudu nyoba narik tanpa kurungan, nganggo sarung tangan supaya ora ngganggu. Coba pojok dheweke kanthi pitulung 2, 3, utawa wong liya sing dibutuhake. Nyedhaki dheweke kanthi sethithik, lan tutup nganggo andhuk. Banjur, langsung lebokake ing operator lan tutup supaya kucing ora bisa ndeleng apa-apa lan ora kuwatir maneh.
      Muga-muga sukses.

  23.   shantibell ngandika

    Halo, aku kuwatir karo kucingku, dheweke wis umur 8 wulan, mung sawetara dina kepungkur, dheweke ora ngupas amplop sing disenengi sadurunge, saiki dheweke mung mangan sawetara croquette lan ngombe banyu akeh lan pansita banget aku ora ngerti apa sing bakal dakwenehake lan uga nyedhot sampul? Aku ora ngerti apa sing kudu ditindakake kanggo ngilangi mania kasebut?

    1.    Monica santos ngandika

      Hai Shantibell.
      Yen sampeyan saiki mangan pakan garing, asupan banyu sampeyan normal bakal saya tambah, mula kanthi prinsip sampeyan ora kudu kuwatir. Saiki, yen dheweke ngenteni ngombe, mula aku nyaranake nggawa dheweke menyang dokter hewan, amarga bisa dadi tandha penyakit pisanan.
      A Salam.

  24.   carolina ngandika

    Halo, sugeng siang, kucing kula enem
    pirang-pirang wulan lan wetenge dadi radang, dubur dadi jengkel lan pusing banget yen dheweke mlaku banjur tiba lan aku ora ngerti apa sing kudu ditindakake, dokter hewan sing ndeleng dheweke ora ngerti apa sejatine. kula telung prekara sing beda

    1.    Monica santos ngandika

      Halo Caroline.
      Nyuwun ngapunten banget yen kucingmu kaya ngene 🙁
      Apa sampeyan ngerti manawa dheweke ngilangi penyakit neurologis? Apa sampeyan otitis bubar, utawa apa wis diracun? Kucing bisa suwe banget kanggo ngilangi racun ing awake.
      Saran kula yaiku golek dokter hewan liyane. Mung dheweke sing bisa ngandhani apa sing diduweni kucing sampeyan.
      A Salam.

  25.   vale ngandika

    Halo, aku pengin takon, aku duwe anak kucing umur 2 wulan, aku njupuk dheweke udakara sewulan lan wiwit wektu iku, weteng crunches, dheweke mangan normal, dheweke ngombe akeh banyu, muter lan kabeh normal , udakara 5 dina kepungkur, aku menehi tetesan kanggo parasit nanging ora ana owah-owahane, Nanging aku kuwatir amarga wetenge muni lan nalika nutul wetenge, aku krasa weteng. Aku ora ngerti apa sejatine, nanging kuwatir aku, apa bisa dadi?

    1.    Monica santos ngandika

      Hai oke
      Bisa uga saka ngombe banyu akeh. Kucing kudu ngombe banyu 100 ml kanggo saben bobote yen mangan panganan garing, yaiku yen bobote 1kg, kudu ngombe banyu 100 ml; yen mangan panganan udan, jumlah banyu bakal 50ml / bobote.
      Yen dheweke urip kanthi normal, yaiku yen dheweke mangan lan nindakake bisnis kanthi apik, lan njupuk manawa sampeyan wis menehi dheweke, miturut prinsip, aku ora bakal kuwatir. Kadhangkala swara bisa keprungu sawise mangan panganan, amarga pencernaan.
      Oalah, yen sampeyan ora ragu-ragu, luwih becik nggawa dheweke menyang dokter hewan.
      A Salam.

  26.   gustavo ngandika

    Aku mbaleni kucing duwe weteng sing radhang lan ditemtokake lan ora pupate, nanging bakal luwe lan mangan sing disaranake

    1.    Monica santos ngandika

      Halo Gustavo.
      Coba wenehake sendok cuka gedhe. Iki nggawe sampeyan pengin nggawe gerakan usus.
      Yen sampeyan mangan kanthi normal, sampeyan bisa uga kurang sembelit.
      Salam 🙂.

  27.   Raul ngandika

    Kucingku elek banget karo weteng bengkak nanging uga ceking, mrengenge surem, cipratan kuning ngemot, dheweke ora pengin mangan, dheweke mung njupuk banyu sithik, nuwun sewu amarga aku wis nggawa dheweke menyang dokter hewan 4 kaping luar biasa dadi dokter hewan. Dheweke mriksa lan dheweke kandha yen dheweke apik lan menehi suntikan kaping X kaping 2 dina kepungkur, dheweke ngajak aku nggawa dina Senen iki, nanging aku ngerti yen kucingku ora nangis nalika noleh menyang sisihku lan kekuwatan sing ditinggalake dheweke nyawang aku lan aku nyoba tresna marang aku kaya pamitan, aku ora ngerti apa sing kudu tak lakoni, tulungana aku.

    1.    Monica santos ngandika

      Halo Raul.
      Nyuwun ngapuro apa sing kedadeyan karo kucing sampeyan 🙁
      Aku nyaranake ngganti dokter hewan sampeyan. Nalika kucing ora pengin mangan, iku pratandha sing ala, lan yen dokter kewan sampeyan ora preduli, mula luwih becik njaluk pendapat kaping pindho.
      Coba wenehi tuna utawa duduh kaldu pitik. Lan, yen sampeyan bisa, njaluk pendapat kaping pindho.
      Akeh semangat.

  28.   Claudio ngandika

    Halo Monica

    Kucingku duwe weteng saya gedhe, wetenge lagi muni lan dheweke ora pengin mangan iki wis kedadeyan 3 dina, aku wedi yen pif amarga kucingku kecelakaan kita ora ngerti sebab tartamtu nanging dokter hewan ngandhani yen bisa uga amarga gelut, ngalah utawa tiba, dheweke ora bisa ngobahake buntut kanthi sukarela lan buang air kecil.

    Matur nuwun.

    1.    Monica santos ngandika

      Halo Claudio.
      Sampeyan angel nemtokake sebabe, mula miturut aku, apa sing kudu ditindakake saiki yaiku menehi perawatan kanggo nyuda gejala kasebut. Mung dokter hewan sing bisa ngerteni manawa PIF, nindakake tes tartamtu.
      Salam lan panglipur.

  29.   Laura ngandika

    Sugeng dalu !!
    Iki kanggo konsultasi, aku duwe anak kucing sewulan setengah lan dheweke ora sabar nalika awan nganti dumadakan aku ganti swasana lan dheweke mung pengin banyu lan wetenge abuh lan aku ngeculake sawetara tetes getih. ngerti yen anal utawa nalika aku buang air kecil, nanging kuatir amarga aku ndeleng dheweke banget njerit, nanging aku ora ngerti apa sing kudu dilakoni lan weteng nggawe swara !!

    1.    Monica santos ngandika

      Halo Laura.
      Yen kucing sampeyan mutah getih, dheweke bisa uga kena infeksi utawa penyakit gastrointestinal. Nanging, penting banget kanggo ndeleng dokter hewan supaya bisa nambah sanalika bisa.
      Salam lan panglipur.

  30.   Jessica ngandika

    Anak kucingku umure wis 2 wulan. Aku ngombe tetesan. Dina-dina kepungkur, aku wis ngerti yen dheweke lagi nggrundel nalika main utawa nalika ngumbah. Anehe krungu dheweke. Dheweke duwe semangat sing apik. Dheweke main apik, dheweke seneng . Bisa migunani.

    1.    Monica santos ngandika

      Hai Jessica.
      Yen anak kucing duwe urip normal, pokoke aku ora bakal kuwatir. Kadhangkala isih enom, dheweke nggawe swara aneh, nanging suwe-suwe dheweke mandheg nindakake. Ing kasus apa wae, yen sampeyan ngerteni yen dheweke mulai rumangsa ora apik utawa yen sampeyan ngira yen ana kedadeyan, nggawa dheweke menyang dokter hewan kanggo diagnosis. Nanging bocah lanang, yen sampeyan ora weruh dheweke mudhun utawa apa-apa, bisa uga bakal enggal liwati.
      A Salam.

  31.   Karina ngandika

    Halo, udakara 3 dina kepungkur, aku nggunakake bocah udakara udakara 2 wulan saka dalan, aku wis menehi panganan bocah kucing nganti 12 wulan, nanging wiwit wingi dheweke weteng lara, dheweke nguyuh biasane lan buang air besar kanthi normal, dheweke uga mangan normal lan dolanan, nanging kala-kala rumangsa dheweke turu akeh banget, nanging aku ora ngerti yen umume amarga cilik utawa liyane.
    Bakal ilang sanalika sampeyan nganggo nganggo tetesan.

    1.    Monica santos ngandika

      Hai Karina.
      Apa dheweke bisa mangan luwih cepet utawa luwih cepet saka biasane? Kadhangkala kirik sing mangan kakehan utawa cepet banget bisa dadi weteng sing rada bengkak.
      Pilihan liyane yaiku awak sampeyan isih bisa nggunakake panganan sing anyar. Yen wis suwene 3 dina, aku nyaranake ngenteni 7-10 dina maneh kanggo ndeleng kepiye kerjane. Yen dheweke wiwit nandhang gejala liyane, utawa yen wiwit saya parah, nggawa dheweke menyang dokter kewan. Nanging miturut prinsip katon ora serius.
      A Salam.

  32.   Accel ngandika

    Halo, aku duwe anak kucing umur 3 utawa 4 wulan. Pirang minggu kepungkur, aku ngerteni yen dheweke lungguh ndilati wetengku nganti suwe, meh nganti udan. Iku normal? Dheweke ora nuduhake gejala penyakit, dheweke mangan lan muter biasane. Matur suwun!

    1.    Monica santos ngandika

      Halo Acel.
      Jilat sing gedhe banget kadang-kadang dadi tandha stres sing disebabake amarga bosen, nanging saka sing sampeyan etung, sampeyan ngerteni yen parasit sampeyan. Aku nyaranake nyelehake pipet utawa kerah insektisida kanggo kucing ing kana.
      Yen dheweke isih nindakake, mula dheweke kudu nemoni dokter hewan, amarga dheweke bisa ngalami rasa ora nyaman ing weteng utawa ing wilayah kasebut.
      A Salam.

  33.   Massiel Quintero ngandika

    Sugeng enjang !!
    Konsultasi, aku duwe anak kucing udakara rong setengah wulan lan wingi aku ngerteni yen dheweke nggoleki aku lan dheweke mlebu ing jasku nalika aku ndemek dheweke demam lan aku ndemek wetenge lan dheweke wis abuh lan aku sadhar yen dheweke durung buang air besar! Dheweke konstipasi amarga aku weruh dheweke nyoba mbuwang air besar, nanging dheweke ora bisa lan aku ngandhani dokter kewan kasebut lan dheweke menehi aku menehi setengah sendok susu magnesia amarga iki minangka obat pencahar. Aku tangi esuk dina iki kanggo ndeleng dheweke lan dheweke durung nate nindakake lan wetenge abuh lan panas nanging dheweke ora swasana, nanging dheweke nggoleki aku amarga dheweke adhem yen aku ora pengin mangan!

    1.    Monica santos ngandika

      Halo Massiel.
      Coba wenehake sendok cuka gedhe. Yen ora bisa digunakake, wenehake maneh jam 8 esuk.
      Iki minangka obat pencahar alami sing kudu mbantu sampeyan ngalami gerakan usus.
      Yen dheweke ora bisa, sampeyan bisa menehi malt. Nanging yen dadi tambah parah utawa yen dheweke ora lega antarane dina iki nganti sesuk, aku nyaranake sampeyan nggawa dheweke bali amarga bisa duwe bola rambut.
      A Salam.

  34.   Luz ngandika

    Halo dina apik !!
    Siji konsultasi, aku duwe anak kucing siji setengah wulan, dheweke mesthi ceking lan aku menehi dheweke lan kabeh lan wingi dokter hewan teka nggawa obat nanging ing wayah wengi nalika arep menehi panganan, aku ngerti yen ngarepe sikile ditekuk lan bangkekane bakal ditekuk
    Iki gawe kuatir ... dheweke mangan apik lan nggoleki aku amarga dheweke wis nesu banget karo aku!
    Salam iki!

    1.    Monica santos ngandika

      Halo, Luz.
      Iki arang banget, nanging bisa uga obat kasebut nyebabake ing pion. Iki ing kasus apa wae kudu dikonfirmasi (utawa ditolak) dening spesialis. Nanging aku bisa ngandhani yen jinis obat kasebut kadang-kadang nyebabake reaksi sing ora kaduga ing kewan.
      A Salam.

  35.   Leticia ngandika

    Halo, patang dina kepungkur, dheweke nggawa anak kucing siji utawa rong wulan, dheweke ora ngombe banyu, kayane dheweke ora kenal dheweke lan dheweke wedi dhisik, nanging saiki dheweke ngambu lan ora njupuk, dheweke njaluk akeh panganan, aku menehi sawetara bagean tuna lan daging cincang, aku menehi daging karo minyak zaitun, aku uga menehi susu anget karo mentega lan susu karo minyak zaitun, kaping pisanan utawa kaping pindho aku dipangan dheweke gemeter. Aku ngerteni yen wetenge angel lan bengkak, dheweke kencing, nanging dheweke ora buang air besar nyatane dheweke mung nindakake kaping pindho sajrone patang dina iki aku nate melu dheweke, kaping pisanan aku ora ana, yaiku loro dina kepungkur lan sing nomer loro dina iki, nalika dheweke nindakake, dheweke nangis lan jebule regane yen nggawe, ambune kuwat banget lan ora ambune kaya kucing banjur ambune, yen sampeyan ngerti apa sing dakkandhakake, lan warnane peteng banget lan sawise ngerti yen wetenge kurang abuh. Hermaione minangka bocah cilik sing aktif banget, dheweke mlaku lan muter lan penasaran, dheweke mangan, kencing, mlaku lan muter banjur turu nalika sawetara dina, nalika dheweke nggawa dheweke menyang aku, dheweke crita yen dheweke nembe mangan daging Digigit lan sing ora apik, kajaba wedi banget lan gugup, dheweke uga teka kanthi weteng sing abuh lan bengkak, dheweke uga katon duwe buntut sing rusak utawa paling ora lara supaya dheweke tenang lan entuk kapercayan sing dakwenehake susu anget nanging sithik amarga uga aku ora njupuk kabeh Aku ora ngerti apa aku kudu mandheg menehi susu utawa apa aku kudu terus menehi susu lan mandheg karo tuna lan daging, aku ora ngerti kepiye supaya bisa ngombe banyu

    1.    Monica santos ngandika

      Hai, Leticia.
      Kanggo dheweke ngombe banyu, aku nyaranake menehi kaldu pitik, utawa kaleng kanggo kucing. Sampeyan uga bisa "meksa" ngombe banyu nganggo jarum suntik (tanpa jarum), utawa nganggo botol; dadi sithik mbaka sethithik dheweke bakal biasa.
      Kanggo nggawe dheweke buang air besar, wenehi sendok cuka. Cuka bakal tumindak minangka obat pencahar.
      Lan yen isih durung apik, utawa yen saya parah, nggawa dheweke menyang dokter kewan kanggo mriksa.
      A Salam.

  36.   Yolanda ngandika

    Halo Kita kuwatir banget. Adipati 4 lan setengah wulan yaiku Tabby Persia sing apik banget nganti seminggu kepungkur, kita ngerti yen dheweke weteng abuh banget. Iki menehi sensasi nalika nutul weteng sing kaya balon kebak banyu. Ing sinar x sampeyan ora bisa ndeleng apa-apa, kabeh iku titik putih, sampeyan ora bisa ndeleng organ, amarga akeh cairan sing ana. Iki cocog karo pangowahan feed, saka merek sing padha nanging diadaptasi karo umure. Analisis getih uga nuduhake paramèter sing ora bisa dikontrol. Dheweke durung kelangan napsu, saiki diet diet sing lembut, nanging dheweke buang air besar amarga diare. Apa sababe cairan iki?
    Sanajan mangan, dheweke ora main-main.
    Thanks in advance and greetings

    1.    Monica santos ngandika

      Hai Yolanda.
      Nyuwun pangapunten babagan kedadeyan Duque 🙁
      Diagnosis mung bisa ditindakake dening dokter hewan. Miturut aku, bisa uga dadi sebab infeksi. Nanging aku wis ngandhani, luwih becik dipriksa karo dokter hewan.
      Salam lan panglipur.

  37.   Aide chagoya ngandika

    Halo, cuka sing kudu dakwenehake marang kucing, apel, alkohol, anggur utawa liyane amarga dheweke durung buang air besar lan aku pengin nulungi dheweke.
    Matur nuwun kanthi sanget kanggo kawigatosanipun, salam sambutan

    1.    Monica santos ngandika

      Hai Aide.
      Sampeyan bisa menehi anggur, nanging aku nyaranake apel maneh.
      Salam 🙂

  38.   Yasna ngandika

    Halo! Aku ora ngerti babagan kucing. Seminggu kepungkur aku njupuk toko judi ing dalan, dheweke wis diare amarga aku duwe dheweke, dheweke kakehan mangan, ngombe banyu akeh, dheweke sambat lan akeh rambut, dina pisanan aku nggawa dheweke menyang dokter kewan, dheweke dewormed, dheweke menehi vitamin, lan liya-liyane. nanging dheweke isih diare, aku njupuk dheweke maneh lan nggunakake antibiotik, aku bisa uga amarga parasit lan anakku kuwatir dheweke bisa entuk sawetara amarga kucing noda kabeh karo pione, kuwi ta? Lan sepira seriuse?

    1.    Monica santos ngandika

      Hai Yasna.
      Saka dalan, mesthine sampeyan duwe parasit internal. Apa dheweke menehi sampeyan kanggo nyopot, kaya pil?
      Iki serius, amarga nalika diare, sampeyan bakal kelangan cairan lan mineral. Sing apik yaiku mangan lan ngombe. Oalah, aku nyaranake sampeyan nggawa dheweke bali menyang dokter hewan kanthi sampel bangku kanggo ditliti ing mikroskop. Iki minangka cara paling cepet kanggo ngerti manawa sampeyan duwe parasit internal.
      Ana penyakit sing bisa ditularake kucing liwat parasit, mula penting banget supaya ora munggah ing meja, kursi lan kasur, lan sampeyan uga kudu ngumbah tangan kanthi becik sawise ndemek.
      Salam lan panglipur.

  39.   alexandra ngandika

    Sugeng Enjing .... Udakara rong wulan kepungkur, aku nggunakake bocah wadon sing umure wis 5 wulan saiki ... dheweke diwenehi vaksin lan dewormed, nanging weteng saya gedhe, bengi iki ana fang sing tiba lan aku ngerti yen cuddles mbukak ing tips ... aku kuwatir banget

    1.    Monica santos ngandika

      Hai Alexandra.
      Intine, fang sing bisa tiba yaiku untu susu, amarga sawetara kucing butuh wektu luwih suwe kanggo ngganti untu bocah karo sing diwasa; Nanging iki uga bisa dadi pratandha babagan sing luwih serius, kayata sistem kekebalan awak sing ringkih.
      Kuku kasebut bisa disebabake dening jamur, nanging kanggo ngerti kanthi nyata, aku menehi saran supaya sampeyan nggawa menyang profesional.
      Salam, lan semangat.

  40.   alba liga ngandika

    Halo, anak kucingku duwe 5 kucing lan aku ngerti yen wetenge wis abuh. Dheweke mangan lan purrs nanging aku kuwatir weteng.

  41.   Camilo Acuna ngandika

    Hello!
    Aku pengin ngerti yen anak kucingku katon ceking banget lan kanthi sensasi bengkak sing katon kaya balon sing tuwuh lan mudhun, lan wiwit sawijining wektu nganti liyane dheweke lancip banget, aku kudu ngerti apa sing disenengi karo wanita tuwa. kita ora pengin ngerti yen dheweke bakal mati .... Aku ngarep-arep wangsulan sampeyan!

    1.    Monica santos ngandika

      Halo camilo.
      Nyuwun pangapunten babagan kedadeyan kucing sampeyan 🙁
      Aku menehi saran supaya sampeyan nggawa dheweke menyang dokter hewan kanggo mriksa. Dheweke bakal ngandhani apa sing salah karo sampeyan lan cara nambani.
      Aku dudu dokter hewan, lan aku ora bisa nulungi sampeyan. Aku mikir bisa uga dheweke ngulu apa sing ora kudune, lan ana sing nyebabake gejala kasebut, nanging apa sing sejatine kedadeyan dheweke mung bisa dingerteni dening profesional.
      Akeh semangat.

  42.   Daniela ngandika

    Halo, sugeng siang, muga-muga sampeyan bisa mangsuli, ajak !! Ternyata aku duwe anak kucing sing ditinggal karo ibune wiwit minggu umur saiki wis 2 wulan, aku nggawa dheweke menyang dokter hewan ing 17 dina kanggo mriksa dheweke lan dheweke mung ngandhani yen dheweke duwe hipotermia, aku menehi formula lan Saiki dheweke mangan kirik pelet kucing lan ngombe banyu kanthi apik. Masalahku yaiku weteng dheweke bengkak banget lan udakara rong minggu kepungkur aku menehi tetes antiparasit lan wiwit dina iki dheweke milih cairan jambon kanthi cacing mati. KANGGO AKU? saiki aku ora duwe dhuwit kanggo nggawa dheweke menyang dokter hewan, tulung tulung aku !!!! Aku kudu kuwatir yen dheweke wis milih wong sing wis seda lan dheweke wis nolak mbaka sethithik. Matur Nuwun

    1.    Monica santos ngandika

      Halo Daniela.
      Yen sampeyan mutah iku tandha sing apik. Menehi duduh kaldu banyu lan pitik - kanthi weteng sing alus, luwih becik ngetutake panganan sing empuk-, lan yen wis ora muntah maneh, mula sampeyan bisa menehi panganan maneh.
      A Salam.

  43.   Richard Ramirez ngandika

    Halo, sugeng siang, aku duwe pitakon, aku uga duwe bocah cilik, pansita bengkak lan sikile uga wiwit bengkak lan bisa uga kucing saya kakehan, dheweke matur nuwun: '(

    1.    Monica santos ngandika

      Hai Richard.
      Bisa uga ana alergi sing menehi sampeyan lan mulane awak sampeyan tumindak kaya ngono. Ing kasus apa wae, dokter kewan kudu nemoni dheweke.
      Salam, lan semangat.

  44.   Ariadna ngandika

    Halo sugeng dalu, aku arep takon apa-apa
    Aku duwe kothak sentry umur 10 wulan lan weteng lan pasuryane abuh. Esuk-esuk dheweke wis sehat, nanging saiki dheweke tenang banget lan ora pengin metu, apa sing bakal diduweni ???

    1.    Monica santos ngandika

      Halo Ariadna.
      Bisa uga ana sing nandhang lara ing ati, nanging mung bisa dikonfirmasi utawa ditolak dening profesional hewan.
      A Salam.

  45.   Noelia Taquichiri ngandika

    Halo, piye kabare? ... kucingku wis weteng abuh wis 2 dina, dheweke mudhun amarga wis ora mangan maneh nanging ngombe sethithik banyu. Sawetara dina sadurunge lara tenggorokan, amarga dheweke ngetokake serak serak lan muntah nanging ora mutah babar pisan. Saiki wetenge abuh. Kita kabeh kuwatir banget, apa miturut sampeyan duwe? …. Salam lan matur nuwun kanthi sanget.

    1.    Monica santos ngandika

      Hai Noelia.
      Aku nyaranake sampeyan nggawa dheweke menyang dokter kewan, amarga kucing ora bisa luwih saka 3 dina tanpa mangan (yen dheweke bisa, organ kasebut bisa mandheg kanthi bener).
      Nuwun sewu, aku ora bisa nulungi kowe maneh. Muga-muga bisa enggal mari.
      Sumangga.

  46.   Fernanda ngandika

    Halo, sore sing apik, aku nemokake bocah cilik ing dalan lan dokter hewan ngandhani yen umure udakara telung minggu, aku menehi susu bubuk khusus kanggo kucing, dheweke mangan kanthi apik, nggawe adus setengah banyu, nanging mung amarga wetenge saya gedhe nalika ngrangsang dheweke. Dheweke ngilangi gas saka jedhing, apa sing bisa dakbuwang kanggo ngilangi barang sing abuh? Ora bisa diombe amarga cilik banget, bisa daklakoni

    1.    Monica santos ngandika

      Halo Fernanda.
      Aku nyaranake menehi banyu kanthi sendok sendhok (kanggo panganan cuci mulut) karo cuka sari apel, amarga iki bisa ngresiki weteng. Nanging luwih becik sampeyan konsultasi karo dokter hewan sadurunge, amarga sampeyan ora kudu ngobati dhewe utawa menehi obat yen ora ngerti yen bisa nggawe sampeyan rumangsa ala utawa ora.
      Akeh semangat.

  47.   Lourdes ngandika

    HELLO MALAM MALAM .. Aku ngerti wis telat setengah, nanging muga-muga sampeyan bisa nanggapi kanthi cepet. Kucingku sing umur 1 setengah taun kangen wiwit kencing wiwit Setu, kita digawa menyang dokter hewan lan dheweke nyedhiyakake kateter kanggo ngosongake kandung kemih lan dheweke menehi antibiotik. Dina Senen dheweke njupuk lan aku nganggep dheweke bakal dadi luwih apik, nanging saiki dheweke ngalami kesulitan maneh lan getih metu nalika dheweke nguyuh (kanthi tetesan) lan dheweke ora buang air besar lan bengkak banget, bosok lan otot banget, aku arep nggawa dhisik esuk menyang dokter hewan, nanging aku kudu ngerti apa ana sing ngerti, lan apa ana sing bisa dakkurangi kanggo nyuda rasa lara utawa nulungi dheweke nindakake kabutuhane. Matur nuwun sanget. Aku kuwatir banget muga-muga bisa sesuk D:

    1.    Monica santos ngandika

      Hai Lourdes.
      Aku ora ngerti apa sampeyan wis nggawa dheweke menyang dokter hewan, nanging aku isih mikir dheweke kena infeksi urin. Nanging ayo ndeleng apa sing diwartakake dokter hewan.
      A Salam.

  48.   Kala ngandika

    Halo, aku dadi bocah cilik udakara 4 wulan, aku urip karo kulawarga angkat udakara sewulan setengah. Aku sehat banget, muter, mangan, ujare banjur menyang kamar mandhi biasane; Nanging aku duwe mania sing diwiwiti udakara 3 minggu kepungkur, aku kanthi mandhiri nglecet wetengku, utamane aku nyedhot puting susu sing ngombe susu saka ibuku. Kulawarga nyoba ngganggu aku kanthi main supaya aku ora nerusake kebiasaan, wiwitane sukses nanging saiki aku ora nggatekake lan terus nyedhot aku. Aku wis ngerti yen aku nindakake iki nalika bosen utawa yen wis kepenak banget. Aku dewormed 15 dina kepungkur. Tulung tulungana! Matur suwun!

    1.    Monica santos ngandika

      Hai Kala.
      Obat sing efektif nanging ngganggu yaiku nganggo kaos anak kucing. Nanging iki mung ora bakal cukup, nanging sampeyan uga kudu ngganggu sampeyan nganggo permen utawa panganan sing sampeyan seneng banget, lan dheweke uga bisa main bareng sampeyan. Ing umur kasebut, sampeyan kudu main akeh.
      Aku ora nganggep luwih serius tinimbang iki: mung bosen utawa stres. Sanajan ngono, lan yen sampeyan ora nambah suwe, dhawuhe nggawa sampeyan menyang dokter hewan, amarga bisa uga alergi utawa masalah dermatologis.
      Salam 🙂

  49.   Laura lanang ngandika

    Halo dina apik
    Kucingku umure wis 7 wulan lan aku weruh wetenge abuh nanging ora napsu.

    1.    Monica santos ngandika

      Halo Laura.
      Dheweke bisa uga wis mangan akeh, utawa kena parasit usus. Kanggo nyegah, aku nyaranake nggawa dheweke menyang dokter hewan.
      A Salam.

  50.   Klaribel R. ngandika

    Halo, aku wis nggunakake bocah kucing udakara 15 dina kepungkur sing udakara 2 wulan saiki, akeh kutu, sing ngilangi aku. Dheweke main normal, mangan apik, ngombe biasa, sampeyan nindakake kabutuhane normal kajaba mung tahan sawetara dina amarga diare, aku dewormed, dheweke ora bisa diare maneh. Nanging rong dina kepungkur wetenge wis ganti. Apa gas utawa serius?

    1.    Monica santos ngandika

      Hai Claribel.
      Weteng sampeyan bisa uga repot sawise deworming. Aku ora nganggep serius, nanging yen wiwit saya parah, aku nyaranake nggawa menyang dokter kewan.
      A Salam.

  51.   Constanza ngandika

    Halo sugeng ndalu, aku duwe kucing udakara 6 taun lan amarga udan sing lembab, kita ngira yen dheweke bakal kadhemen wiwit diwiwiti karo wahing, kita nggawa dheweke menyang dokter hewan lan dheweke ujar dudu kadhemen, nanging bisa uga menehi obat penghilang rasa lara Esuke, kita mbalekake nalika dheweke dadi saya parah, dheweke meh ora ambegan, mung nyidrani lan mung milih lawu, saliyane ambegan liwat cangkeme. Dina iki kita nggawa dheweke bali lan dokter hewan menehi komentar yen bisa dadi pyothorax anak kucing kaya ngono, dheweke ujar manawa dheweke bakal menehi kortikosteroid lan yen bakal luwih parah amarga dheweke ana pyothorax. Kucing ambegan luwih apik nanging saiki wis abuh ing weteng lan isih gagah. Aku pancen nekat, apa sing bisa daklakoni, apa sing bakal diduweni?

    1.    Monica santos ngandika

      Halo Constance.
      Menehi duduh kaldu pitik (tanpa rambut) kanggo dipangan, lan ora krasa lemes banget.
      Aku nyaranake, yen dokter kewan sampeyan mikir perlu, wenehi pil kanggo parasit internal, amarga kadang-kadang ngalami daerah weteng sing radang minangka gejala parasit.
      Akeh semangat.

  52.   Ariadna ngandika

    Tulung aku butuh pitulung, kothak sentryku wis ora mangan suwene 7 dina lan dheweke wis ora duwe kekuwatan maneh, aku mung menehi serum nanging dheweke ora duwe kekuwatan lan dheweke mung sedina muput lan ora bisa menyang kothak uwuh !!! Dheweke nyuntik obat kasebut kanthi obat sing suwene 14 dina, nanging ora ana asil dandan, tulung menehi saran !! Sejatine aku ora duwe dhuwit kanggo nggawa dheweke menyang dokter hewan, dheweke akeh mbayar! Jose apa sing kudu ditulungi

    1.    Monica santos ngandika

      Halo Ariadna.
      Sampeyan kudu mangan. Coba wenehake duduh kaldu pitik, sanajan nganggo jarum suntik (tanpa jarum), utawa kucing kucing.
      Aku nyaranake sampeyan golek papan perlindungan kewan kanggo ndeleng manawa bisa nulungi sampeyan, amarga dokter hewan biasane menehi rega istimewa.
      Akeh, akeh semangat.

  53.   esquibel ngandika

    Halo, kita wis nggunakake sawetara kucing dalan, umure udakara sewulan. Kita menehi susu sapi sing rata karo banyu lan roti uga diombe, uga panganan, amarga wingi dheweke weteng abuh lan ora bisa nduwe rasa seneng uga diare. Dheweke diwenehi embun-embunan rong minggu kepungkur. Apa kita kudu bali menyang dokter hewan? Matur nuwun

    1.    Monica santos ngandika

      Halo Esquibel.
      Kaping pisanan, selamat kanggo anggota kulawarga anyar 🙂
      Aku nyaranake sampeyan aja nganti menehi roti, amarga panganan kasebut pancen ora dikarepake lan bisa nggawe dheweke rumangsa ora enak. Kanthi sewulan dheweke bisa miwiti mangan panganan kucing udan.
      Oalah, ya, kanggo nyegah luwih becik sampeyan nggawa menyang dokter hewan. Luwih saka apa wae, amarga bisa uga mung roti ora apik, nanging bisa uga ana sing luwih ala.
      Salam, lan semangat.

      1.    Monica santos ngandika

        Kanggo sampeyan.

  54.   sawit maryorie ngandika

    Anak kucingku umur 7 wulan, dheweke wis ilang luwih saka sedina kepungkur lan nalika dheweke nggoleki dheweke, aku nemokake dheweke ing wit laurel sing ana ing omah, aku mikir dheweke ora ngerti cara mudhun amarga nalika jenenge meowing, ing sisih ndhuwur, aku kudu ngudhunake dheweke lan ora duwe pilihan, nanging narik pawane, nanging ing mripate aku ndeleng kaya ora duwe pengarep-arep, dheweke ora pengin mlaku, dheweke turu sedina muput, dheweke ora Aku ora pengin mangan apa-apa, dheweke ora mbukak cangkeme lan nalika dakkendhakake kaya bayi utawa diempet sithik, dheweke akeh banget lan wingi nalika ora sengaja meres, mula akeh. Aku ora duwe dhuwit kanggo golek dokter hewan lan aku duwe anak kucing sing umure luwih saka 1 taun 5 wulan lan dheweke mesthi ndilat anak kucingku karo adus, nanging dina iki dheweke mambu lan miwiti… Apa sing bisa dak lakoni

    1.    Monica santos ngandika

      Hai Maryorie.
      Nuwun sewu banget marang kedadeyan bocah kucing sampeyan 🙁
      Aku nyaranake njaluk papan perlindungan kewan utawa papan perlindungan kanggo njaluk tulung, supaya bisa dideleng karo dokter hewan. Sampeyan prelu.
      Kucing sing ora pengin mangan lan uga sedhih lan ora dhaptar, ana kedadeyan sing serius banget. Kasunyatan iku? Aku ora ngerti. Bisa uga dheweke ngonsumsi sing ora kudune, bisa uga tiba lan nglarani awake dhewe, aku ora ngerti; Nanging yen luwih saka 3 dina kliwat lan sampeyan ora mangan, kesehatane bakal saya parah.
      Akeh semangat.

  55.   Sheila ngandika

    Sugeng siang, garita kula yuswa 3 minggu, wetengipun bengkak lan mboten kathah dhahar, ngunjuk toya sanget, jasipun sampun padhang lan sampun boten malih lan turu sanget lan dheweke ora main kaya mbiyen.
    Aku sheilla

    1.    Monica santos ngandika

      Hai Sheilla.
      Nalika kucing ngombe akeh lan kurang aktif, bisa uga kena diabetes.
      Aku menehi saran supaya sampeyan nggawa dheweke menyang dokter hewan sanalika bisa.
      A Salam.

  56.   Matias Salinas Silva ngandika

    Halo, aku duwe masalah karo kucing ing ngisor iki.
    Saka wektu nganti saiki, kucingku wiwit nuduhake peradangan ing pion. Wiwitane kabeh mau, banjur padha kobongan banjur saiki sikile mburi dadi abuh.
    Dina iki dheweke tangi kanthi sisih siji pasuryane cilik dadi abuh lan wetenge uga bengkak lan atos.
    Apa sampeyan bisa nuntun aku babagan apa sing kudu ditindakake?
    Matur nuwun.

    1.    Monica santos ngandika

      Hai Matias.
      Penting sampeyan nggawa dheweke menyang dokter hewan, amarga bisa uga alergi, utawa penyakit sing luwih serius sing kudu didiagnosis dening profesional.
      Salam, lan semangat.

  57.   Kimberly ngandika

    Halo, aku nylametake bocah cilik saka dalan sing jebule duwe penyakit generatif utawa ukurane amarga ukurane kucing 6 wulan nanging duwe rai diwasa lan umure udakara 1 taun setengah taun. Dheweke ora duwe rambut amarga lemes, diare ijo lan kurang bobot, mbaka sethithik nambah bobot, diare tambah apik lan saiki coklat alus, rambute isih padha, nanging saya gedhe ukuran wetenge diwiwiti tuwuh saka siji dina menyang dina sabanjure lan gedhene !! Apa bakal dadi?

    1.    Monica santos ngandika

      Halo Kimberly.
      Diare ing kucing sing diklumpukake saka dalan biasane dadi sebab parasit. Gejala liyane bisa disebabake dening para penyewa sing ora dikarepake.
      Aku nyaranake menehi pil kanggo cacing, sing didol ing klinik hewan.
      Yen isih durung apik, mesthine kudu dingerteni dening profesional.
      A Salam.

  58.   sheilatavarez ngandika

    Thanks,
    Kucingku duwe tas karo lemu akeh, nanging aku mbandhingake karo tanggane lan ora bobote. Bobotane luwih akeh tinimbang timbal, nanging ora duwe weteng. Tambangku ora bobot nanging wiwit diwasa dheweke duwe tas cilik. Lan aku mung menehi kabeh gelas sedina panganan garing premium kadang udan lan dheweke munggah lan mudhun ing undhak-undhakan sing cukup kanggo dipangan, menyang jedhing, turu aku dolanan karo dheweke lan tikus, bal nanging weteng iki mung nggawe sandal , tutup saka sisih liyane. Aku ora ngerti apa sing kudu ditindakake

    1.    Monica santos ngandika

      Hai Sheila.
      Aku nyaranake nggawa dheweke menyang dokter hewan. Sampeyan bisa uga ora duwe apa-apa, nanging bisa uga nyegah cairan, sing bisa nyebabake gagal ginjel.
      Aja nganti kliwat.
      Salam, lan semangat.

  59.   Wiliam sanchez ngandika

    Hai Dok Monica,

    Telung minggu kepungkur, aku nggunakake kucing siji setengah taun ing dalan, nalika dites kanggo leukemia iku positif lan dheweke wis lara, akeh demam, dheweke ora mangan kanthi apik lan kita wis nyoba macem-macem panganan. dheweke urip karo segawon. Udakara 4 dina dheweke ora kepengin mangan, dheweke ngombe banyu akeh lan wis nguyuh ing panggonan kaya amben, awake lancip banget nanging wetenge dadi radang, sing saben dina saya saya mundhak.

    Aku pengin ngerti apa sing kudu ditindakake? Aku dudu ahli kucing lan aku ora ngerti yen kanca iki wis nandhang sangsara banget, angel dheweke mlumpat, dheweke ora pengin mangan lan dheweke kencing ing njaba kothak wedhi, aku ora ngerti apa kahanan iki mengaruhi segawon. Apa sing kudu aku lakoni? Aku wis maca akeh lan ngerti manawa penyakit iki ora bisa ditambani, nanging aku ora ngerti yen apa sing kedadeyan karo kucing iki nggawe saya lara banget.

    1.    Monica santos ngandika

      Halo William.
      Kaping pisanan, aku dudu dhokter, mula saran sing dakkandhani ora bakal ngganti apa wae pendapat saka profesional.
      Aku nuwun sewu banget babagan kedadeyan bocah kucing sampeyan, nanging ora ngira solusi bakal turu. Aku ora ngerti, aku kira sampeyan kudu ndeleng kahanan sampeyan, nanging aku dokter hewan kudu nyoba.
      Leukemia kucing ora nular. Sing bisa kedadeyan yaiku asu kasebut rumangsa sedhih amarga ndeleng bocah kucing, kancane, kaya ngene.
      Salam, lan semangat.

  60.   Ivan Vergara ngandika

    Halo, aku seneng yen kucing iku serius.
    Bengi iki aku ngerti yen wetenge abuh lan ungu, lan saben dak tutul, wetenge lara. Dadi, wiwit bengi dheweke lara, nanging wetenge ungu ora nuduhake rasa ora nyaman. Dheweke nindakake kegiyatan (mangan, ngombe banyu, buang air besar, buang air kecil, lan liya-liyane) biasane, kajaba wingi dheweke ora mangan apik banget wingi, lan dheweke uga nindakake (buang air besar) kanthi getih. Nanging dina iki dheweke rumangsa luwih apik lan nindakake perkara biasane. Iku ala?

    1.    Monica santos ngandika

      Halo Ivan.
      Sampeyan bisa uga duwe ketidakseimbangan mikroba, sing dianggep antibiotik.
      Penyebab liyane sing bisa ditrapake yaiku penyakit serius, nanging aku sangsi yen wingi luwih apik lan saiki ora tambah parah.
      Ing kasus apa wae, ora rumangsa yen ngunjungi dokter hewan. Dheweke bakal ngerti carane ngandhani apa sing sejatine diduweni, lan apa sing kudu ditindakake supaya dheweke kepenak.
      A Salam.

  61.   Sandra ngandika

    Halo, kucingku udakara udakara 2 wulan, aku dijemput ing dalan, dheweke super nanging wiwit awan mau dheweke wis gelisah karo weteng, nanging ambegan apik, nanging dheweke nesu banget ing wetenge, apa karepe dadi! Apa sampeyan bisa nuntun aku apa sing bisa daklakoni?

    1.    Monica santos ngandika

      Halo Sandra.
      Yen sampeyan njupuk saka lurung, mesthine bakal ngalami parasit usus. Aku nyaranake sampeyan menyang dokter kewan kanggo tuku pil kanggo wulune lan, kanthi sengaja, dheweke nuli ndeleng manawa dheweke duwe prekara liya. Dadi sithik mbaka sithik sampeyan bakal bakal luwih krasa.
      A Salam.

  62.   michel guiza ngandika

    Hai, aku njupuk kucing udakara rong minggu kepungkur lan nalika dak gawa mulih, dheweke main lan aktif banget, dheweke isih bayi, nanging wiwit wayahe nganti liyane dheweke pancen wis kapencil, dheweke ora bisa dolanan utawa apa-apa uga wetenge wiwit aku nggawa dheweke abuh

    1.    Monica santos ngandika

      Halo Michel.
      Apa dheweke dewormed (ora mung ing njaba, nanging uga ing njero? Yen ora, sing pertama sing dak saranake yaiku menehi pil kanggo cacing.
      Yen ora nambah pirang-pirang dina suwene, mesthine kudu dijaluk dokter hewan.
      A Salam.

  63.   thesniper "invincible45" murub ngandika

    Tulung aku kucingku muntah busa lan ngeculke banget yaiku penyakit keracunan? !!!! sumangga wangsulan

    1.    Monica santos ngandika

      Kamungkinan saka keracunan. Yen sampeyan durung nindakake, sampeyan kudu nggawa dheweke menyang dokter hewan darurat. Akeh semangat.

  64.   Karen ngandika

    Halo .. Aku mung njupuk anak kucing saka dalan, ngitung kudu umure 4 wulan .. wis guatita sing angel lan ediondo banget… apa sing bisa ana?… Tulung, tulung, ngombe lan ngombe banyu ngono wae

    1.    Monica santos ngandika

      Halo Karen.
      Umume sampeyan duwe parasit usus. Aku nyaranake nggawa dheweke menyang dokter hewan kanggo mriksa lan menehi pil deworming.
      Lan kanthi cara iki, sugeng 🙂

  65.   Kontrol Paola Parra ngandika

    Wigati
    Aku rada nandhang kasusahan, kucingku wis mutah, meh ora mangan nanging ora, tenagane lan mobilitas padha, nanging aku wis ngerteni owah-owahan jubah, dheweke uga luwih tipis lan wetenge muni spesifik sawise mutah, kuwat Dheweke dewormed, dheweke durung nate tindak jedhing lan sing mutah meh cair murni lan sethithik sing dipangan, warna ijo. Apa sing bisa tak lakoni? Apa sing bisa duweni? Aku kuwatir.

    1.    Monica santos ngandika

      Halo paola.
      Dheweke bisa uga mangan panganan sing wis elek, utawa, yen wis kontak karo kucing liyane, dheweke bisa uga kena virus kasebut.
      Aku nyaranake sampeyan nggawa dheweke menyang dokter hewan, lan diwenehi kaldu pitik (tanpa rambut) kanggo dipangan.
      Akeh semangat.

  66.   Gambar placeholder Claudia cardenas ngandika

    Aku duwe kucing anyar, kabeh apik banget, nanging seminggu mengko aku ngerti yen salah sijine duwe weteng kembung lan sing paling ala yaiku awake lancip, dheweke ora tuwuh nanging dheweke mangan biasane kaya liyane. Wiwitane aku mutusake ninggalake sawetara wektu maneh kanggo ndeleng kepiye terus, nanging isih padha lan malah luwih ala lan kuatir yen isih adhem, ngisolasi wong liya lan tenang banget. Aku ora ngerti apa sing kudu ditindakake yen umure mung 3 minggu.

    1.    Monica santos ngandika

      Hi, Claudia.
      Sampeyan kudu nggawa dheweke menyang dokter hewan. Ora normal yen adhem utawa ayem banget. Sampeyan bisa uga mung duwe parasit usus, nanging isih kudu diobati dening profesional.
      Akeh semangat.

  67.   claudia viloria ngandika

    Dok kucing ku gojeg-gegegeg suwene 3 dina dheweke mangan normal nggawe ramuan normal, dheweke seneng turu srengenge lan ngupas

  68.   claudia viloria ngandika

    Dok, tulung, kucingku sedhih, dheweke mangan normal, awake gundul lan ceking, kita wis menehi purgatif

    1.    Monica santos ngandika

      Hi, Claudia.
      Kaping pisanan, aku dudu dokter hewan, mula saran sing bisa dakkandhani ora bakal ngganti pendapat profesional.
      Aku nyaranake supaya sampeyan langsung nggawa dheweke menyang klinik kanggo mriksa. Bisa uga dheweke mung alergi, nanging luwih becik dipriksa karo dokter hewan.
      A Salam.

  69.   Carlos ngandika

    Halo: Aku duwe kucing udakara. 5 taun aku njupuk saka dalan sawise nyusoni bayine. Aku wis cedhak karo dheweke rong wulan lan aku wis wiwit abuh, ora ngetokake sekresi sing ora normal, dheweke luwe lan gerakane sethithik malah mlumpat sethithik saben, utawa nalika turu, turu kaya lungguh yen bisa ngapusi, sampeyan bakal duwe penyakit? salam lan matur nuwun kanggo wangsulan sampeyan

    1.    Monica santos ngandika

      Hello Carlos.
      Sampeyan bisa uga duwe parasit usus, luwih-luwih yen sampeyan wis urip ing dalan.
      Kanggo konfirmasi iki, aku nyaranake njupuk dheweke menyang dokter hewan.
      Lan supaya dheweke bisa mangan, wenehake duduh kaldu utawa kaleng panganan teles sing duwe rasa lan bau luwih akeh tinimbang panganan garing.
      A Salam.

      1.    claudia lariza ngandika

        Omahku dijaga segawon lan wiwit bengkak ing sisih weteng ing sisih kiwa, kita mikir bisa uga weteng pecah nanging ora ngerti apa sing kudu ditindakake, bocah cilik iki akeh komplain, apa sing kudu Kulo?

        1.    Monica santos ngandika

          Hi, Claudia.
          Nuwun sewu babagan kedadeyan bocah sampeyan, nanging luwih becik nggawa dheweke menyang dokter hewan. Aku dudu lan ora bisa nulungi sampeyan.
          Muga-muga bisa enggal dadi luwih apik.
          A Salam.

  70.   alexandra ngandika

    Halo, aku duwe kucing lara weteng, ora pengin mangan lan turu turu, apa sing kudu aku lakoni ing kahanan iki?

    1.    Monica santos ngandika

      Hai Alexandra.
      Ing kahanan kasebut, kewan kasebut kudu digawa menyang dokter kewan kanthi cepet. Nalika kucing ora pengin mangan lan turu awan, amarga bisa kena infeksi, parasit utawa penyakit virus sing nandhang lara.
      Sumangga.

  71.   Diana ngandika

    Halo, aku duwe kucing sing weteng saya gedhe lan mangan normal, meh sak wulan kaya iki, Apa sing bisa dakkurangi kanggo nyuda bengkak.

    1.    Monica santos ngandika

      Hai, Diana.
      Sampeyan bisa uga duwe parasit internal. Aku nyaranake nggawa dheweke menyang dokter hewan kanggo pil cacing.
      A Salam.

  72.   Daphne ngandika

    Sugeng dalu, aku duwe anak kucing 5.300 kg, dheweke ora bisa nggawe supositoria utawa kencing, dheweke ora pengin mangan lan dheweke nangis akeh, lan banyu sing dak wenehake lan diwutahake ing piringe, aku ora ngerti kanggo nindakake. Lan kanggo sedhih. Dokter hewan kasebut ujar ngenteni ndeleng reaksi kasebut, nanging nuwun sewu yen aku bisa nulungi anak kucing, tulung tulung aku.

    1.    Monica santos ngandika

      Hai Dafne.
      Aku nyaranake njaluk pendapat veterinari nomer loro. Cetha yen ana sing salah karo kucing lan yen nandhang sangsara. Sampeyan bisa menehi cuka sendok (saka panganan cuci mulut) supaya bisa buang air besar. Supaya dheweke mangan, coba wenehake duduh kaldu pitik (tanpa rambut), utawa panganan udan sing luwih ambune tinimbang garing.
      Akeh, akeh semangat.

  73.   Louis andry ngandika

    Sugeng sonten, kulo nate nulungi kula nuli nemoni masalah sing dakalami karo kucing saiki.
    Kucingku minangka wong Siam suwene 4 taun, sawise nyoba kanggo ginjel, luwih apik, nanging saiki sawise sawetara dina, kucing ora mangan apa-apa, weteng gedhe banget, balung bengkak, ngombe banyu akeh, mutah kakehan lan nguyuh dewe, ora obah akeh, lemes banget, tetep ing sak papan kaya wis mati lan ora obah, rambute elek banget lan kenceng. Nanging dheweke ora mangan apa-apa, dheweke mlaku 5 dina, dadi apa sing bisa ditindakake? Apa bakal dadi? Tulungana aku

    1.    Monica santos ngandika

      Hi Luis.
      Sampeyan kudu langsung nggawa dheweke menyang dokter hewan. Kucing sing ora mangan luwih saka 3 dina bisa ngalami akeh masalah, kayata hepatitis.
      Coba wenehi panganan kucing udan, utawa duduh kaldu pitik tanpa werni, banjur priksa manawa dheweke mangan.
      Sumangga.

  74.   George Edward ngandika

    Aku duwe anak kucing sing dina iki aku ngerteni yen wetenge abuh banget mula aku ngelus ndeleng dheweke lan wetenge krasa angel banget lan dumadakan dheweke tiba lan tetep mandheg udakara 5 detik, dak kira wis seda lan tangi alon-alon, Aku nyoba menehi daging Cilik lan dheweke ora mangan sawise udakara 7 menit, aku nyoba turu lan njupuk daging liyane lan dheweke mangan, kedadeyan iki bengi, sajrone 2 dina aku bakal nggawa dheweke menyang dokter hewan yen aku weruh luwih elek (mung dina Senen)

    1.    Monica santos ngandika

      Halo Jorge.
      Sampeyan bisa uga kena parasit usus, utawa ana masalah sing luwih serius sing nyebabake sistem pencernaan.
      Ya, disaranake supaya dokter hewan nemoni dheweke supaya ngandhani apa sing ana, lan sing paling penting kanggo ngobati dheweke.
      Sumangga.

  75.   Marta ngandika

    Halo, sugeng dalu lan nuwun sewu!
    Kita nemokake 3 dina kepungkur, kucing udakara 7 wulan pancen lemes lan rapi sanajan lancip, kita mudhun banyu lan dheweke ngombe kaya edan lan kita mutusake nggawa dheweke mulih, lan bangku pertama cair lan coklat karo susu, ambune ora enak banget. mung mangan aku mikir aku lunga menyang jedhing cair maneh nganti wiwit ndeleng getih,
    Aku wedi tenan. Saiki dheweke ora menyang kamar mandhi, nalika esuk dheweke ora cair cairan sanajan isih diare lan mengko yen mangan dheweke cair cairan maneh sanajan aku ora weruh getih, kucing duwe weteng abuh nanging lancip ... Dheweke mangan lan ngombe normal sanajan meh keselak kaping pindho kanthi idham-idham sing dipangan ....
    Aku nggawa dheweke menyang dokter hewan lan dheweke menehi pil kanggo deworm lan aku ngirim Flagyl kanggo diare, sesuk aku bakal menehi dheweke ... Aku uga sok dong mirsani ana sing sedhih lan kaping pirang-pirang dheweke katon kesepian sanajan ana uga sawetara wektu dolanan lan kegiyatan.
    Aku ora ngerti apa stres omah anyar sing bakal nyebabake iki lan bakal lunga dhewe utawa menehi antibiotik sing dikirim amarga ora bisa ndeleng sampel bangku amarga dheweke wiwit gremengan lan dheweke wedi kanggo nglakoni. Apa aku menehi, utawa apa aku sawetara dina kliwat? Aku wedi yen ora lemu .. Sanajan wis suwene 3 dina, .. Apa pungkasane bakal serius?
    Matur nuwun kanggo nulungi aku?

    1.    Monica santos ngandika

      Halo, Marta.
      Lumrahe kaya ngene. Kaping pisanan, amarga kabeh utawa meh kabeh kucing sing urip ing dalan duwe parasit usus; lan nomer loro amarga ing papan anyar.
      Saran kula supaya sampeyan menehi obat sing disaranake dokter hewan, lan akeh tresnane, (saliyane perawatan dhasar panganan lan banyu bening 🙂).
      Mangkono, sampeyan bakal weruh kepiye sajrone seminggu bakal luwih apik.
      Bungah, lan sugeng kanggo kanca wulunen sing anyar!

      1.    Marta ngandika

        Matur nuwun kanthi sanget kanggo njawab.
        Masalah karo obat saiki yaiku yen rasane krasa pait lan ora bisa dakparingake, uga sethithik sing ditelan dheweke muntah, ganti obat sing padha nanging ing pil dadi bisa dicincang lan dicampur karo pate khusus kanggo kucing sing diare nanging sanajan obat-obatan sing dakcampur meh ora apa-apa, nanging bisa dideteksi lan ora dipangan. Ing upaya pungkasan, aku njupuk nalika nyekel tangane lan nyekel kanthi apik, aku banjur mbukak cangkeme lan nyelehake pil nutup cangkeme (kaya ing klinik) nanging pancen mokal kanggo ngontrol lan pungkasane ngidoni lan drooling lan gagging….
        Aku nekat amarga dheweke nandhang lara diare lan wedi yen dheweke bakal ninggali dheweke amarga nandhang penyakit serius ... Kandhani apa sing sampeyan pikirake utawa apa sing bakal ditindakake ing panggonanku amarga aku ilang lan aku ora ngerti apa sing kudu ditindakake! Thanks in advance…

        1.    Monica santos ngandika

          Halo, Marta.
          Apa sampeyan nyoba menehi sirup nganggo banyu, utawa dicampur karo panganan kaleng (utawa tuna)? Kanthi cara iku dheweke bisa uga mangan.
          Yen ora ana cara, aku mung bisa mikir dokter hewan sing menehi obat injeksi.
          Akeh semangat.

          1.    Marta ngandika

            Halo, nuwun sewu ngganggu sampeyan maneh, dokter kewan wis menehi aku tuku malt kanggo ndeleng manawa dheweke seneng lan yen diare disebabake rambut sing bisa ngilangi, mula dheweke seneng malt lan nalika aku ndeleng, aku menehi cincang pastilla dicampur karo malt, lan bang !! Dheweke mangan !! Aku seneng banget, nanging nalika maca mburi malt, aku maca manawa sampeyan kudu menehi sethithik lan kaping pindho utawa kaping pindho saben minggu ...
            saiki aku duwe masalah liyane ... AKU DUWE DANDOLE !! Sawise menehi 2 kaping kanggo dosis tablet ing 2 nembak saka ukuran chestnut saben !! Apa sing dak lakoni? Bakal tambah diare yo ??? Apa obate luwih elek??? Cekap secepatnya please!! Kabeh apik !!????


          2.    Monica santos ngandika

            Aja padha sumelang.
            Ya, sampeyan bisa uga ngalami diare luwih sithik, nanging ora luwih.
            Menehi duduh kaldu pitik karo sithik beras yen ngono.
            Salam 🙂


          3.    Marta ngandika

            Halo maneh hehe, aku mung arep ngandhani yen aku wis menehi 3 kali flagyl lan isih diare cair.
            Apa sampeyan ngerti suwene biasane ditrapake? Sakliyane mangan tak wenehi pate khusus kanggo kucing mencret (apik) dicampur karo sega godhok. Matur nuwun sadurunge!! ??


          4.    Monica santos ngandika

            Halo, Marta.
            Diare ing kucing bisa uga suwe banget. Siji kucingku lara seminggu.
            Kita kudu sabar. Sing penting sampeyan mangan lan ngombe cairan.
            Sithik mbaka sethithik dheweke bakal mari.
            Sumangga.


          5.    Marta ngandika

            Halo maneh! Haha matur nuwun kanggo kabeh saran lan pitulung !!
            Biasane kucing yen mangan sega godhok akeh banjur metu kotorane? Dheweke dudu parasit! Salah siji iku beras utawa amarga flagyl sing aku menehi sampeyan ing tablet disigar ... Salah siji saka loro kudu. Thanks cantik! ??


          6.    Monica santos ngandika

            Halo Marta 🙂.
            Ya wis lumrah, aja padha sumelang.
            A Salam.


  76.   Marta ngandika

    Aku bakal terus nyoba, dina iki dheweke nganalisis kotoran amarga aku njupuk conto kanggo ngilangi masalah lan ora duwe parasit nanging bakteri ... Dadi aku bakal terus nyoba nyampur obat karo hal-hal sing disenengi! Matur nuwun kanthi sanget kanggo kabeh! Aku seneng karo sing sampeyan lakoni kanggo wong, sanajan sampeyan dudu dokter hewan, sampeyan bisa ndeleng tresnamu marang kewan. Aku uga tresna sampeyan kabeh !! Kabeh sing paling apik!

  77.   Yonathan C. ngandika

    Halo, aku kepengin banget duwe anak kucing udakara 1 wulan, 5 dina kepungkur, kabeh salah, ing dina kaping lima aku kudu budhal luwih dhisik kanggo nggarap dokumen (Bayaran, Kertas lan liya-liyane) dadi aku ora bisa menehi susu anak kucing lan sedulur menehi dheweke nalika dheweke teka nalika awan aku weruh piringe kebak susu mula aku negesake yen dheweke wis kebak wiwit wetenge kebak, mula aku ora kuwatir menehi panganan maneh, bengi uga dheweke Karo aku ing kasur nalika ora kepengin muntah, mula aku arep ninggalake dheweke ing teras kanggo muntah kanthi tenang, kabeh dadi saya parah, mula dheweke kepengin mlebu amarga meh saben kepengin turu dheweke lunga karo aku, Cekakipun, banjur aku ninggalake dheweke yen dheweke turu ing amben sawetara wektu, aku banjur nemoni dheweke lan amben dheweke muntah kaya busa, lan dheweke wis defecated ing kana, ing amben saka sing dakdeleng yaiku diare Aku kuwatir saya sedih amarga ngerti yen ana prekara serius, priksa manawa sampeyan nanggapi kabeh komentar
    Salam lan muga-muga wangsulan sanalika bisa ...

    1.    Monica santos ngandika

      Hai Yonatan.
      Nyuwun ngapunten kucing sampeyan elek 🙁. Nalika isih enom, bisa uga ana pengaruh sing gedhe.
      Aku pitutur marang kowe: yen mutah lan weteng abuh, bisa uga kena parasit usus. Aku ora ngerti yen sirup Telmin Unidia bakal didol ing negara sampeyan. Didol ing klinik veterinary, lan uga kasedhiya ing apotek. Obat iki bisa digunakake banget tumrap parasit usus. Dosisipun 1 ml / kg.
      Penyebab liyane yaiku diet. Ing umur kasebut, sampeyan bisa mangan panganan kucing (komplong, utawa panganan kucing sing direndhem ing banyu). Susu bisa nglarani sampeyan.

      Oalah, lan amarga cilik banget, luwih becik nggawa dheweke menyang dokter hewan kanggo mriksa. Yen ngono wae.

      Akeh semangat.

  78.   Gigi ngandika

    Anak kucingku umur 7 wulan lan disterilisasi, pansita abuh lan duwe gulungan sing dakgantung, dakkira awake lemu amarga akeh mangan. Dheweke ora duwe gejala, ora mutah, ora diare, lan aku deworm saben 3 wulan ... nanging sing kuwatir yaiku nalika nutul weteng dheweke ora bakal ngeculake lan nresep aku ... Ya, dheweke ora kaya penggemar rangkulan utawa ngelus nanging aku arep mangsuli. Matur suwun!

    1.    Monica santos ngandika

      Hai Gigi.
      Bisa uga tatu iki durung nutup kanthi apik, lan sampeyan bakal ngrasakake rasa ora nyaman.
      Aku nyaranake sampeyan nggawa dheweke menyang dokter hewan, yen ngono, mengko ora kena infeksi lan kahanane saya parah.
      A Salam.

  79.   Ashley / Mangle #FNAFHS ngandika

    Emmm... halo aku duwe masalah, kucingku mangan enak, nanging 2 dina dheweke gelut karo sawetara asu banjur wetenge rada bengkak lan aku pengin ngerti apa?

    1.    Monica santos ngandika

      Halo Ashley.
      Sampeyan bisa uga duwe tatu sing wis rada bengkak.
      Saran kula supaya sampeyan bisa ndeleng manawa ana prekara, lan yen wis ana, resiki nganggo hidrogen peroksida lan betadine - didol ing apotek.
      Yen ora apik, utawa yen saya suwe saya suwe, luwih becik pindhah menyang dokter hewan kanggo mriksa.
      A Salam.

  80.   Elena Jamrud ngandika

    Halo, kucingku lara weteng wis pirang-pirang dina suwene, dheweke terus mangan kanthi normal lan ora sambat lara utawa apa-apa.
    Apa sampeyan bisa nulungi aku?
    Perlu dielingake yen ing wayah wengi dheweke metu amarga tangga teparo uga duwe kucing liyane.
    Bruno cilikku kuwatir: /

    1.    Monica santos ngandika

      Hello elena
      Sampeyan wis dewormed? Aku takon sampeyan amarga yen duwe parasit bisa terus urip normal, nanging weteng bisa dadi abuh.
      Saran kula supaya sampeyan menehi pil antiparasit - dianjurake dening dokter hewan-, utawa pipet sing ngilangi kutu lan kutu uga cacing.
      A Salam.

      1.    Elena ngandika

        Matur suwun sanget Monica Salam!

        1.    Monica santos ngandika

          Matur suwun, salam 🙂.

  81.   Stephanie ngandika

    Halo! Anak kucingku umur 3 wulan, dheweke urip normal, dheweke main, mangan kanthi apik, nanging perlu dielingake yen dheweke ngombe susu luwih akeh tinimbang banyu, seminggu kepungkur aku ndeleng prilaku sing ora disenengi, mula aku ngerti dheweke turu luwih saka biasane, ora pengin dolanan lan napsu dheweke saya mudhun banget lan dheweke malah ora pengin ngombe susu, aku mutah kaya kaping telu nanging sing aneh yaiku dheweke adus normal, aku nggawa dheweke menyang dokter kewan lan dheweke ujar manawa dheweke bisa uga duwe parasit, mula aku menehi resep pil kanggo anak kucing kanggo njupuk, nanging aku ora weruh asil perbaikan, kosok baline, aku weruh dheweke malah luwih ala, pokoke uga ora ngunggahake sirahe, aku wedi amarga aku ora pengin dheweke mati, lan udakara telung dina kepungkur, kita ngerteni yen wetenge abuh banget. Kaya sing dakkandhakake ing wiwitan, anak kucingku mandheg mangan panganan kucing lan saiki dheweke mung njaluk daging, nanging kanthi cara sing padha mangan sethithik banget, saiki awake wis ceking lan sampeyan mung bisa ndeleng sepele abuh. Amarga kuwatir dheweke meh ora mangan meh apa-apa, aku wiwit tuku ati dina iki, dheweke mangan setengah nanging aku ngerti yen dheweke rampung mangan, dheweke nggulung lan nggawe bal ing pojokan, mesthine amarga weteng lara. Mangga, apa sing bisa dak lakoni? TULUNG !!!!

    1.    Monica santos ngandika

      Hai Stephanie.
      Saran kula supaya sampeyan nggawa dheweke menyang dokter hewan liyane. Aku dudu dokter hewan lan aku ora bisa nulungi sampeyan 🙁, nanging bisa dakkandhani, yen kucing durung apik, lan kasunyatane saya tambah parah amarga perawatan saka dokter hewan, luwih becik pindhah menyang wong liya, luwih-luwih nalika dheweke mangan sithik
      Yen sampeyan duwe weteng abuh, bisa uga organ wiwit gagal, utawa duwe nanah. Nanging iki mung bisa dikonfirmasi karo profesional.
      Akeh semangat.

      1.    Stephanie ngandika

        Halo! Matur suwun banget amarga wis mangsuli, dina iki nyatane ibune nggawa dheweke menyang dokter hewan liyane, aku njupuk suhu lan matur nuwun marang Gusti Allah yen ora demam, lan aku uga ora bisa ngatasi infeksi, dheweke ujar manawa apa sing diduweni iku parasit nanging dokter hewan sing njupuk dhisik, dheweke ora ngerti cara resep obat kanthi apik. Aku luwih yakin saiki, aku mung pengin anak kucingku pulih. Matur suwun maneh kanggo wektu sampeyan mbales aku.

        1.    Monica santos ngandika

          Aku seneng 🙂 Saiki wis bisa nambah.

  82.   Matthias ngandika

    Halo! Anak kucingku, sing umure 1 taun 2 wulan, takon akeh panganan lan main akeh, nanging 4 dina kepungkur aku esuk tangi lan ndeleng dheweke kaya biasane ing kasur (dheweke kadang ing njaba lan esuk dheweke goresan jendhela supaya mbukak kanggo dheweke, esuk mau aku nggodha dhewe, tegese dheweke ditinggal ing njaba) nanging nalika awan aku weruh dheweke sedhih, mudhun, panas lan kriting ing kasur. Amarga panas, aku menehi tuallita udan kanggo ndeleng kepiye tanggapane, dheweke ora seneng. Sawise sawetara jam kliwat lan aku nyoba menehi panganan kucing supaya aku diangkat alon-alon lan ditinggalake ing jubin, ora pindhah nalika dakwartani yen wedi lan aku nggawa menyang dokter kewan, dheweke nggawa dheweke suhu .. dheweke 41 demam, dheweke nyuntik antibiotik kanggo nyuda demam. Dina sabanjure aku nyekel dheweke lan nyelehake ing lemah kanggo ndeleng kepriye, aku nelpon dheweke kaping pirang-pirang lan dheweke pindhah, nanging dheweke kabeh obah ing sisih mburi. Aku isih menehi sethithik susu lan panganan kucing kanggo ngerteni manawa dheweke bakal mencerna ... lan ya, dheweke bisa nyerna. Ing dina kaping telu, dheweke nambah gerakan sikil lan menehi susu lan panganan kucing (dokter hewan ujar yen dehidrasi dina pisanan) nanging biasane dheweke mesthi ngombe banyu. Lan dina iki, yaiku dina kaping papat, aku terus mlengkung ing kasur lan ora pengin mangan sethithik sing dakpangan lan ngombe. Aku uga ngerti yen wetenge krasa lara, amarga nalika dakemut dheweke sithik. Nuwun sewu amarga wis kepenak lan nggawe crita, nanging muga-muga bisa menehi harapan amarga aku kepengin banget ora ngerti apa sing diduweni. Salam, aku bakal ngenteni komentar sampeyan.

    1.    Matthias ngandika

      Nuwun sewu, nanging aku lali ora ngandhani yen ing dina kaping papat nalika aku nyekel dheweke lan nuduhake panganan lan susu, dheweke ngalahake aku, aku ngira pengin ngomong apa-apa marang aku, muga-muga sampeyan nuntun kula. Matur nuwun

      1.    Monica santos ngandika

        Hai Matias.
        Nyuwun pangapunten yen anak kucing ngalami masa sing ala bad
        Apa sampeyan wis nggolek goresan? Aku takon sampeyan amarga dheweke isih gelut lan kucing goresan lan nularake penyakit - biasane disebabake virus.
        Sampeyan uga bisa uga wis kontak karo tinja utawa ludah kanggo kucing sing lara.

        Kanggo nindakake? Dadi, saranku supaya sampeyan nggawa dheweke menyang dokter hewan. Mung kanthi menehi panganan lan wis suwene 4 dina tanpa katon apik, awak bisa uga butuh pitulung luwih akeh kanggo kesehatan maneh.

        Akeh semangat.

  83.   Laura ngandika

    Halo Monica. Wetenge kucing saya bengkak nganti pecah, banjur dheweke mulai nanah pus lan getih kaya phlegm nganti weteng nyusut. Lan wulan candhake padha. Ora kedadeyan sadurunge dheweke. Apa semangat iki? Utawa apa ana masalah serius? Matur nuwun yen sampeyan bisa mangsuli aku lan njlentrehake luwih sithik

    1.    Monica santos ngandika

      Halo Laura.
      Kepiye emosi dheweke? Apa sampeyan urip normal?
      Yen ora ana ing komputer lan sampeyan manggon ing wilayah sing iklim anget utawa entheng, bisa uga dadi masalah sing digawe saka panas. Aku nyritakake babagan cuaca amarga kewan iki biasane duwe panas ing musim semi, nanging nalika kedadeyan, contone, ing Mediterania sing anget, bisa ngalami kaping pirang-pirang taun. Nanging panase dhewe dudu masalah, lan nyatane, kucing ora getihen.
      Yen ngono, ora rumangsa yen dokter hewan mriksa. Ora lumrah yen getihen.
      Akeh semangat.

  84.   leslie ngandika

    Halo, piye kabare ... kucingku lancip banget lan weteng sing radang banget nanging aku ora ngerti sebabe, akeh sing ujar manawa dheweke bisa ndeleng sawetara serangga utawa tanduran sing mbebayani awake awake lan aku pengin ngerti carane bisa mari ... nyuntikake sawetara obat sing diwartakake dokter kewan nanging ora efektif kanggo kucing ...

    1.    Monica santos ngandika

      Halo Leslie.
      Nyuwun ngapunten kucing sampeyan kangelan 🙁
      Aku nyaranake nggawa dheweke menyang dokter hewan liyane. Nyuwun profesional kanggo pendapat kaping pindho, mesthi migunani ing kasus kasebut.
      Kanggo nulungi dheweke mangan lan nambah bobot awak, panganan panganan udan kanggo ngrangsang napsu.
      Sumangga.

      1.    leslie ngandika

        iku sing matur nuwun Monica ...

        1.    Monica santos ngandika

          Matur nuwun Kabeh sing paling apik.

  85.   NiTuJo OsCat ngandika

    Halo, kucingku cilik, duwe pansa plancok banget sing daklakoni ..
    Lan mangan, ngombe banyu lan dolanan kanthi tenang lan tansah semangat
    lan aku ndemek wajan kanggo ndeleng apa lara, nanging aku ora sambat utawa apa-apa

    1.    Monica santos ngandika

      Halo NiTuOjo OsCat.
      Sampeyan bisa uga kena parasit usus. Aku nyaranake nggawa dheweke menyang dokter hewan kanggo perawatan anti-parasit.
      A Salam.

  86.   Jimena ngandika

    Halo, aku duwe kucing sing bisa uga dicakot asu ing gulu, wis diobong ing ndhuwur, ora mangan lan alangan ambegan, metu saka sing dipangan lan sauntara mung ngombe banyu, suwene suwene 3 dina nalika tekan kana, dheweke ana masalah sing bakal diatasi, nanging aku bakal kuwatir dheweke bakal mati, tulung aku

  87.   Jimena ngandika

    Halo, aku duwe kucing sing ora mangan, nduwe gulu bengkak ing ndhuwur, mung ngombe banyu, lan sing dipangan mung tumpah, mung ngombe banyu, wis sekarat, apa sing kudu tak lakoni, tulungana aku

    1.    Monica santos ngandika

      Halo Jimena.
      Saka sing sampeyan etung, kucing sampeyan wis ala banget. Dheweke butuh pitulung dokter hewan supaya bisa pulih.
      Nuwun sewu aku ora bisa nulungi sampeyan maneh.
      Akeh semangat.

      1.    Monica santos ngandika

        Akeh semangat !!

  88.   SELMA SANABRIA ORTEGA ngandika

    Halo siji pitakon ……. saben ndemek wetenge kucing, kepengin ngeruk sadurunge, ora kaya ngono, iku sing dialami 🙁

    1.    Monica santos ngandika

      Hai Selma.
      Yen dheweke sambat nalika nutul weteng, iku amarga dheweke krasa lara utawa ora nyaman.
      Saran kula supaya sampeyan nggawa dheweke menyang dokter hewan kanggo mriksa lan perawatan.
      A Salam.

  89.   Nicolas gómez ngandika

    Kucingku rasane tanpa energi, dheweke duwe bal ing kandung kemih utawa weteng utawa ginjel, aku ora ngerti, nanging dheweke angel lan bengkak, kaya bal golf lan luwih sithik, dheweke mudhun nalika dheweke turu dheweke nempil ilat, lan mripat separo mbukak, aku wedi yen ana kedadeyan, (kita ngerti saka pihak katelu lan entuk 700 peso kanggo konsultasi lan obat siji) kita ngalami krisis ekonomi ing omah lan ora menehi, yen kita duwe cadangan sethithik, kita bakal nampa, nanging ora menehi, apa sing bisa diduweni? Matur nuwun

    1.    Monica santos ngandika

      Hai Nicolas.
      Nyuwun ngapunten bilih kucing sampeyan mboten sehat 🙁.
      Bal kasebut bisa uga dadi tumor, sing kudune dideleng karo dokter hewan.
      Sampeyan bisa terus ngobrol karo wong kanggo ndeleng yen ngidini sampeyan mbayar sethithik. Yen sampeyan nerangake kahanan sampeyan marang dheweke, dheweke bisa uga nulungi sampeyan.
      Sumangga.

  90.   Denise ngandika

    Halo, aku pengin ngerti apa sing kedadeyan karo bocah kucing umurku rong wulan. Kita diadopsi seminggu kepungkur saka kulawarga liya, lan telung utawa patang dina wetenge dadi gedhe, dheweke main lan mangan biasane lan aktif banget, nanging dheweke duwe dubur abang, nanging dheweke kencing lan kotoran normal, apa sing bisa ditindakake ? Parasit? Kaping pisanan, Thanks. (:

    1.    Monica santos ngandika

      Hai Denisse.
      Sugeng anggota anyar kulawarga 🙂.
      Ya, umume ana parasit. Ing umur kasebut umume umume dheweke duwe. Dokter hewan bisa menehi antiparasit.
      A Salam.

  91.   Monica santos ngandika

    Halo Angie.
    Tanpa weruh, aku ora bakal ngerti carane menehi pitutur marang kowe 🙂. Nanging yen dokter hewan ujar yen dheweke lemu lan bocah-bocah wadon iku ora apa-apa, bisa uga dheweke isih lara.
    A Salam.

  92.   Alejandra ngandika

    Halo, apa sampeyan bisa nulungi aku? Kucingku duwe gambar anemik lan aku nggawa dheweke menyang dokter kewan sing dikandhani yen dheweke diwenehi daging mentah lan aku diwenehi vitamin, dheweke ora menehi serum amarga dheweke banget anemik Aku ora ngerti babagan kedokteran hewan nanging saiki wetenge bengkak sithik-sithik lan kita ndeleng ing ultrasonik nalika usus ngambang ing cairan sing miturut dokter hewan, dheweke ora bisa nyopot, nanging yen njupuk sethithik kanggo sinau ... nanging ing negara iki, ora ngerti kanthi becik nganti ngetrapake nilai-nilai anjing ing analisis ... apa sing bisa daklakoni ???

    1.    Monica santos ngandika

      Hai Alejandra.
      Nuwun sewu, kucing ora sehat, nanging nyaranake sampeyan njaluk pendapat kewan kaping pindho.
      Aku dudu dokter hewan.
      Sampeyan bisa menehi kaldu pitik tanpa rambut supaya ora bobote.
      Sumangga.

      1.    Alejandra ngandika

        Thanks kanggo saran, aku ngobrol babagan fotone menyang dokter hewan liyane lan dheweke menehi saran supaya aku turu, dheweke ora bisa mandheg amarga wetenge abuh, dina iki aku nggawe dheweke turu, critane sedhih banget ... dheweke teka menyang garasi kanthi kudis, kabeh balung lan wis sehat nanging ora bobote .... kita ngalami anemia nanging luwih kuat ... :(

        1.    Monica santos ngandika

          Nuwun sewu 🙁
          Aku ngerti sampeyan. Paling taun kepungkur aku kudu turu turu karo bocah cilik, sing uga ala banget. Diafragma wis pecah lan kabeh weteng ...
          Paling ora saiki dheweke ora bakal nandhang sangsara maneh. Akeh semangat.

  93.   pasir ngandika

    Sugeng dalu, rong dina kepungkur aku ketemu anak kucing sing ayu, umure udakara setengah sasi, aku digawa menyang dokter hewan, aku nambani cacing nanging dheweke meh ora mangan, aku menehi panganan kucing sing direndhem karo kaldu ayam tanpa uyah utawa Ora ana apa-apa lan dakwenehake karo penetes, dheweke ora ngombe banyu lan aku wiwit menehi dheweke susu sing kaya suplemen panganan kanggo bocah-bocah sing diarani enfagrow, kucing seneng nanging amarga aku duwe, dheweke ora ngompol. ora weruh apa sing ditindakake lan aku ndeleng wetenge rada abuh apa sing bisa daklakoni kanggo mbantu aku kuwatir lan ora duwe dhuwit akeh kanggo nggawa dheweke menyang dhokter. ?

    1.    Monica santos ngandika

      Hai Sandrid.
      Yen dheweke ora lega, coba wenehi gauze sing dibasahi banyu anget ing wilayah genital ano. Apa sing bakal ditindakake ibu kanggo ngrangsang dheweke.
      Yen dheweke isih ora nindakake apa-apa, takon menyang dokter kewan sampeyan carane menehi kateter ing dheweke lan obat apa sing bisa diwenehake kanggo ngilangi parasit internal, amarga bisa uga diombe.
      Sumangga.

  94.   Andrea Balmaceda ngandika

    Halo Monica! Aku pitutur marang kowe luwih saka rong minggu kepungkur, aku njupuk anak kucing meh umur 2 wulan saka dalan. Aku wis tes lan dheweke ora apa-apa, dheweke ora duwe toksoplasma lan jumlah getihe apik. Aku durung nggawe daging sapi amarga dheweke dikon ngenteni. Keprigelan kula yaiku wingi aku menehi tuna kanggo dipangan, sing dipangan lan ing wayah wengi dheweke wiwit ambegan banget. Dheweke tangi padha, ambegan gelisah, nanging yen mangan, ngombe banyu, dolanan (ora kakehan nanging ya) lan dheweke katon "normal" kajaba ambegan. Sanajan dheweke turu lungguh lan nalika aku momotan dheweke, dheweke sambat sithik. Aku nggawa dheweke menyang dokter hewan lan dheweke rampung ngandhani yen umume ambegan iki amarga ana gas amarga dheweke akeh. Aku menehi resep sawetara tetes kanggo gas, kaping pindho saben dina rolas jam, aku wis menehi dosis luwih awal, nanging dheweke isih napas, mula kuwatir. Aku ora nate ngerti manawa gas ngasilake napas sing ganggu kanggo bocah kucing, apa sampeyan ngerti babagan iki? Aku kepengin banget ora ngerti apa sing kudu ditindakake, rumangsa dokter hewan ora apik babagan subyek, aku bakal golek liyane nanging nalika kuatir. Aku ngenteni wangsulanmu. Matur nuwun!

    1.    ANGIE ngandika

      Halo Monica. Sajrone 6 wulan, aku duwe anak kucing sing dijupuk saka atap, dheweke tresno banget, dheweke teka kanthi weteng gedhe, mula dokter kewan sing ndeleng aku, kewan ingonku nganggep dheweke ngandut, nanging sawise dakoperasikake dheweke kula yen dudu apa sing duweni, akeh banget lemu, dheweke normal banget, main, mlayu, mlumpat lan mangan kanthi apik, nanging weteng ora bisa digunakake, dheweke katon sehat lan duwe jas sing apik kanggo mangan rencana pro sing bakal dakwenehake kucing lanang liyane kanggo urin. Aku kuwatir ngerti yen dheweke ora duwe apa-apa, nanging dokter hewanku ngandhani yen yen lara, dheweke bakal nuduhake lan dheweke bakal mudhun. sampeyan wis ndeleng kasus liyane kaya ngono. Aku ngenteni wangsulanmu sadurunge, matur nuwun.

      1.    Monica santos ngandika

        Halo Angie.
        Sejatine aku durung weruh kucing kaya ngono. Nanging apa sing dikandhakake dokter kewan sampeyan bener: yen kucing lara sampeyan bakal langsung ngerteni.
        Oalah, yen sampeyan durung nate menehi antiparasit kanggo cacing, mula luwih becik menehi. Dheweke adol kanthi bentuk pil lan uga ing pipet (Stronghold).
        A Salam.

    2.    Monica santos ngandika

      Halo Andrea.
      Tuna sing sampeyan wenehake, apa kaleng utawa seger? Yen saka kaleng, awak bisa uga reaksi ala. Tuna kaleng biasane ora dianjurake kanggo menehi kucing kanthi tepat amarga alasan kasebut, amarga bisa muntah, diare lan, pungkasane, kesehatane rada sithik.
      Kanthi tetes kudu nambah, nanging sampeyan kudu sabar. Kadhangkala butuh wektu kanggo nuduhake asil dandan.
      Nanging, luwih becik nggawa dheweke menyang dokter hewan kaping pindho. Yen ngono wae.
      A Salam.

  95.   Diego Barros Bustos ngandika

    Halo Dhokter, esuk iki anak kucing umur 2 minggu sing dakpethik saka dalan mati sawise turu kanthi akeh lan nalika mriksa, weteng abuh lan ungu. Kita ora ngerti apa sing kedadeyan dheweke, kita sedhih banget ing kulawarga amarga dheweke menehi kabeh perawatan sing bakal diwenehake kucing ibu.
    Apa sampeyan ngerti apa sing kedadeyan karo dheweke?

    1.    Monica santos ngandika

      Hai Diego.
      Nuwun sewu banget marang kedadeyan kucing sampeyan.
      Aku ora ngerti apa sing bisa kedadeyan karo dheweke. Aku dudu dhokter.
      Sampeyan bisa uga kena infeksi parasit usus sing signifikan, utawa getihen internal.
      Akeh semangat.

  96.   bryan g ngandika

    Halo, kucingku lara lan wetenge bengkak banget lan dheweke ora mangan apa-apa sing bisa daklakoni

    1.    Monica santos ngandika

      Hai Brian.
      Sampeyan bisa uga kena parasit usus. Saran kula supaya sampeyan nggawa dheweke menyang dokter hewan kanggo mriksa lan menehi perawatan.
      A Salam.

  97.   anna ngandika

    Anak kucingku ora pengin mangan, dheweke ora ngombe akeh banyu, aku uga wis ngerteni yen dubur dheweke jengkel, dheweke wiwit ora wungu wiwit dina wingi lan dheweke ora mandheg nangis, kepiye lan kepiye aku bisa mbantu dheweke?

    1.    Monica santos ngandika

      Halo Anna.
      Coba wenehake sendok cuka (apel). Iki bakal nggawe sampeyan luwih gampang ngungsi, lan sampeyan ora bakal krasa ala banget.
      Yen isih durung apik, jupuk dheweke menyang dokter hewan kanggo mriksa.
      A Salam.

  98.   srengenge ngandika

    halo kucingku weteng abuh lan angel ambegan
    (Iga gabung). Aku nggawa dheweke menyang dokter hewan lan aku menehi obat pencahar lan ora ana apa-apa, aku ngirim serum nanging dheweke katon mudhun amarga dheweke meh ora mangan. Apa bisa dadi Matur nuwun

    1.    Monica santos ngandika

      Hai Shirly.
      Apa dheweke nyawang parasit usus?
      Sampeyan bisa menehi kaldu pitik (tanpa rambut) kanggo dipangan.
      Ngeterake dheweke menyang dokter kewan liya kanggo mriksa uga dianjurake.
      Salam lan semangat.

  99.   Mylagros * ngandika

    halo aku duwe anak kucing umur 8 sasi lan dheweke kuru banget, aku ngrasa dheweke nganti balung nalika aku ngelus dheweke lan dheweke depresi sadurunge dheweke main saiki ora ana maneh lan dheweke mung turu akeh, mangan sethithik lan ngombe banyu sithik, aku mikir dheweke sedhih amarga udan amarga udan deres Ing negaraku, lan dheweke mangan sithik, wetenge 3 dina kepungkur bengkak nalika aku krungu swarane pansita sing aneh, bakal dadi parasit utawa hepatitis? tulung aku?.

    1.    Monica santos ngandika

      Halo Mylagros.
      Dheweke bisa uga parasit, nanging luwih becik nggawa dheweke menyang dokter kewan kanggo mriksa.
      Akeh semangat.

  100.   Thais ngandika

    Tulung tulung aku nemokake bocah cilik umur telung wulan ing kana lan dheweke nangis, wetenge abuh nganti irung katon abuh, nalika ndemek sampah dheweke metu, dheweke ora ngangkat buntute lan dheweke mlaku kaya konstipasi. tulungake apa sing daklakoni saiki wiwit saiki aku ora duwe dhuwit akeh.

    1.    Monica santos ngandika

      Halo wong Thai.
      Ala banget dheweke butuh pitulung dokter hewan 🙁.
      Sampeyan bisa uga kena parasit, utawa uga kacilakan ing mobil. Nanging iku ora bisa dingerteni kajaba sampeyan duwe sinar-X.
      Mungkin dheweke bisa nulungi sampeyan ing papan perlindungan kewan.
      Sumangga.

  101.   Lucy ngandika

    Halo Aku butuh tulung sampeyan, aku sedhih banget lan amarga aku duwe omah pengawal sing dakluwari 5 wulan kepungkur, wiwitane saya ceking lan mbaka sethithik dadi luwih apik ... dheweke ngganti cd kita lan dawa lelungan sajrone lelungan. apik, nanging mangan wedhi. Saiki 9 minggu mengko dheweke ora mangan, dheweke duwe weteng, mata bengkak, lemes, dheweke ora sambat lara lan dheweke ambegan apik lan ngombe banyu. Aku nggawa dheweke menyang kali lawas kaping 2 nalika sinar-X lan dheweke ora sambat yen wis diwenehake. Nanging dheweke terus padha, jarene komplain wis ana sing macet. Nanging ora poop 🙁 Aku ora ngerti apa sing kudu ditindakake lan pancen wis ngentekake dhuwit akeh. Aku ngowahi athena kanggo sing alami lan ora ana kedadeyan ... nanging yen dheweke nyedhaki wedhi sing lawas, dheweke langsung pengin mangan. .. aku opo ????

    1.    Monica santos ngandika

      Hai Lucy.
      Coba wenehi sendok (sup) cuka. Iki bakal mbantu dheweke buang air besar, utawa malt kucing sing bakal ditemokake ing toko pet utawa supermarket.
      Sumangga.

  102.   Eve Mary ngandika

    Halo, aku duwe kucing sing disterilisasi umur 20 taun. Sasi kepungkur, dheweke ala banget amarga dheweke mesthi mangan panganan garing, nanging asile asu lara sing diwenehi panganan udan dheweke uga banjur njupuk. awal taun aku ganti dheweke. Dheweke mulai panganan maneh lan pisanan ora apa-apa, nanging dheweke mandheg mangan lan bangku dheweke terus diare. Dheweke mung ngombe banyu lan meh ora mangan, dheweke ilang akeh bobot dokter hewan menehi perawatan antibiotik lan dina iki dheweke wis sewulan apik banget, aku mung kuwatir yen wiwit semana dheweke terus ngalami gangguan perut, kudu dielingake yen dokter hewan menehi saran supaya aku mangan apa wae sing dikarepake nalika umure, mula dheweke mung mangan panganan udan, swara iki bisa uga amarga pencernaan amarga deparasite uga nggawe seminggu lan wetenge malah wis mangan kaya orkestra ??? Matur nuwun Kabeh sing paling apik

    1.    Monica santos ngandika

      Halo Eva.
      Kaping pisanan, sugeng ngrawat kucing sing apik banget. 20 taun wis ... aku yakin dheweke pancen wis rusak 🙂
      Ing umur ya, apa sing sampeyan ucapake bisa uga katon. Pencernaan saya suwe saya suwe, lan lumrahe sampeyan bakal krungu swara aneh saka awak sampeyan.
      Oalah, yen sampeyan ora ragu-ragu, nggawa dheweke menyang dokter kewan kanggo ndeleng apa sing diucapake.
      A Salam.

  103.   lintang padhang ngandika

    Halo, kucingku duwe weteng abuh ... sawetara dokter hewan teka ing vaksin lan menehi deworm saka ing kana, dheweke mulai bosen yen kita nggawa dheweke ndeleng dheweke lan dheweke ujar yen dheweke tiba-tiba mabuk deworming amarga saben kewan beda-beda reaksi. sijine ampoya ... nanging banjur mutah maneh lan nangis kanthi ora nyaman yen dilebokake ampoya ... nanging dheweke isih mudhun lan ala, ana apa?

    1.    Monica santos ngandika

      Halo lucero.
      Sing paling aman yaiku efek samping saka antiparasitika. Sithik mbaka sethithik kudu nambah.
      Menehi panganan kucing teles utawa duduh kaldu pitik krasan kanggo dipangan.
      A Salam.

  104.   Ngerti ngandika

    Halo Monica, pitakonane yaiku aku duwe kucing sing nulungi dheweke wiwit isih cilik, dheweke wis nate bareng aku udakara 4 wulan lan udakara 1 wulan wetenge wiwit bengkak nanging dheweke nindakake kegiyatan kanthi normal lan wiwit wingi dheweke bisa nindakake ora mlaku maneh nalika dheweke nyoba. aja golek cara kanggo nindakake. Apa miturut sampeyan? lan apa sing sampeyan saranake?

    1.    Monica santos ngandika

      Halo Saur.
      Ing kahanan kasebut, luwih becik sampeyan nggawa dheweke menyang dokter hewan. Sampeyan bisa uga wis kacilakan lan mulane sikil sampeyan lara banget, nanging iki ora bisa dikonfirmasi tanpa sinar-X.
      A Salam.

  105.   Lourdes caamal ngandika

    Halo Monica. Muga-muga sampeyan bisa nulungi aku, aku duwe anak kucing sewulan setengah, aku njupuk dheweke sawetara dina kepungkur lan dheweke seneng banget, kanthi kesalahan aku ninggalake koran ing cedhak dheweke lan dheweke nguntal potongan cilik. Apa sampeyan mikir serius? Aku wedi yen ana kedadeyan sing kelakon

    1.    Monica santos ngandika

      Hai Lourdes.
      Ora ing wiwitan. Awak sampeyan bakal ngilangi tanpa masalah.
      A Salam.

  106.   Aku wis ngandika

    Halo, aku pengin ngerti apa sampeyan bisa nulungi aku, anak kucingku wis umure 12 taun, dheweke diwiwiti 8 dina kepungkur kanthi panas lan wetenge wiwit bengkak, ana sing durung kedadeyan, wetenge angel, yaiku Ora sadurunge, aku nggawa dheweke menyang dokter kewan. Dheweke nindakake sinar-X lan tes getih kanggo ngilangi penyakit ati, jantung lan ginjel, nanging asile metu sampurna. Dheweke menehi perawatan diuretik amarga dheweke menehi geringa ing inflamasi lan ana banyu. Dadi dheweke ngira yen dheweke nahan cairan lan ngira amarga ana panas lan musim gugur sing diduweni. Wingi-wingi dheweke miwiti perawatan, nanging aku ora bisa ndeleng pangowahan, dheweke mikir aku kudu ngenteni, aku ngerti yen cepet banget kaya karepku, nanging ndeleng dheweke saiki kaya kuwatir banget.

    1.    Monica santos ngandika

      Hai Yoya.
      Yen amarga semangat, aku bakal menehi saran supaya ora nggunakake dheweke. Operasi iki nyuda resiko kanker lan masalah liyane.
      Aku ora ngerti apa kucingmu, nuwun sewu. Aku dudu dokter hewan, nanging aku menehi saran supaya sampeyan nggawa dheweke menyang dokter hewan liyane kanggo pendapat kaping pindho.
      A Salam.

  107.   mariuxi ngandika

    Hai, aku nduwe masalah karo kucingku sing umure 3 taun, weteng angel lan kadhang mbuwang weteng ora enak lan cangkeme mambu lan kadang lara demam

    1.    Monica santos ngandika

      Halo Mariuxi.
      Saran kula yaiku nggawa dheweke menyang dokter hewan. Sampeyan duwe akeh gejala sing bisa nuduhake flu.
      Sumangga.

  108.   Dayana naranjo ngandika

    Sugeng dalu
    5 kepungkur aku nemokake 4 anak kucing anyar, aku mulai menehi susu nanging lara banget lan 2 mati amarga sembelit lan ora bisa ngliwati gas-gas
    Dokter hewan menehi resep sertal kanggo 2 wong sing urip nanging wetenge ora kempis lan ora buang air besar.
    Aku butuh pitulung cepet.
    Aku wis ngunjungi 2 klinik hewan lan dheweke ngandhani supaya stimulasi kasebut nanging cilik banget lan ora buang air besar
    Uga ing ujian kasebut duweni parasit

    1.    Monica santos ngandika

      Hai Dayana.
      Cilik banget, mula kudu dirangsang. Sampeyan kudu ngliwati gauze sing dibasahi banyu sing anget ing wilayah genital ano sekitar 15 menit sawise mangan. Pijet bunder ing weteng uga mbantu dheweke akeh.
      Yen isih ora buang air besar, sampeyan bisa ngolesi dubur karo cuka. Yen sampeyan bisa, nganggo swab saka kuping, coba lebokake ing njero, cukup sethithik. Ora ana sing gawe piala.
      Yen duwe parasit, dokter kewan bisa menehi sirup deworming.
      A Salam.

  109.   alberto rodriguez ngandika

    Halo, jenengku Alberto lan anak-anakku wadon nemokake kothak sentry sing umure mung sawetara dina, meh wae aku ora mbukak lan ora nindakake urusane. Dina iki dheweke wis dadi bagean saka kulawarga suwene 4 taun. Keprigelan kula yaiku sawetara wektu saiki dheweke wis ngilangi wulu ing weteng lan kulit jambon. Dheweke durung nate metu ing njaba, dheweke mesthi ngentekake wektu ing omah. Apa sampeyan mikir kuwatir? Aku bakal matur kanthi cepet balesan sampeyan. Saka Clermont Florida, Alberto.

    1.    Monica santos ngandika

      Hello Alberto
      Sanajan kucing ora metu saka omah, manungsa ora ana. Kadhangkala tanpa sadhar, kita nggawa penyewa, kayata obah, kutu utawa tungau. Yen wilayah kasebut rusak, disaranake sampeyan nggawa menyang dokter kewan.
      A Salam.

  110.   Helena Isabel Casas Forero ngandika

    Sugeng siang, sawetara dina kepungkur, aku njupuk bocah cilik, umure lagi rong setengah wulan, nanging salah sawijine anakku menehi cekelan ing weteng lan dheweke ora pengin mangan utawa dolanan, lan aku nggawa dheweke dokter hewan, dheweke ngirim obat, nanging aku ora ngerti apa sing kudu ditindakake amarga dheweke ora mangan apa-apa. Aku kuwatir karo apa sing aku lakoni, aku ngenteni wangsulan. Matur nuwun

    1.    Monica santos ngandika

      Halo Helena.
      Coba wenehi feed udan (kaleng). Dheweke luwih wangi lan enak kanggo kucing.
      Sumangga.

  111.   Kever ngandika

    Halo, rong dina kepungkur aku entuk bocah cilik udakara 2 wulan kanthi jotosan, aku nggawa dheweke menyang dokter kewan kanggo ndeleng manawa dheweke pisah lan dheweke ujar ora, nanging dina iki dheweke wungu kanthi weteng abuh lan uga sing cilik sikil sing kebak banyu Apa sing bisa dakwenehake kanggo ngusir cairan kasebut? Matur nuwun

    1.    Monica santos ngandika

      Hai Kever.
      Yen kedadeyan iki luwih becik nggawa dheweke menyang dokter hewan. Sampeyan ora bisa ngobati kucing yen ora ana saran saka profesional, amarga risiko yen bakal rumangsa ala banget.
      A Salam.

  112.   javiera ngandika

    Halo, anak kucingku umure wis 3 taun lan udakara 2 wulan kepungkur dheweke menehi infeksi kencing, dheweke ora ngidini dheweke nguyuh lan nalika njupuk obat kasebut aku nyuntik obat lan menehi rasa lara, aku ngetutake resep sing kalebu 10 dina nanging aku mung menehi obat (pil) 7 dina amarga sawise mari dheweke banjur mutah lan sarsaparilla nggawe kencing dhewe. Dheweke dadi luwih apik lan kabeh masalah yaiku seminggu kepungkur aku ndeleng dheweke ngalami masalah kencing lan dheweke wis nyedhot alat kelamin lan ora ngidini dheweke kena weteng. Aku pengin ngerti apa dheweke bisa nulungi aku nalika aku ora kerja sawetara wulan kepungkur lan aku ora duwe dhuwit kanggo nggawa dheweke menyang dokter hewan lan iki nggawe aku frustasi.

    1.    Monica santos ngandika

      Hai Javiera.
      Sampeyan bisa nyoba menehi panganan sing dicampur karo banyu, utawa kaleng panganan teles.
      Mesthi wae, sing penting sampeyan ora ngemot sereal, amarga akeh masalah kencing ing kucing disebabake saka panganan sing ngemot sereal.
      A Salam.

  113.   Eliz_22_25@hotmail.com .... ngandika

    Halo, aku duwe kucing umur 2 wulan lan dina iki aku ngerti yen dheweke turu banget angel lan angel kanggo dheweke .. Aku menehi panganan bayi kerajaan ... .apa sing bisa dakbantu kanggo mbantu dheweke

    1.    Monica santos ngandika

      Hai Eliz.
      Aku menehi saran supaya sampeyan menehi panganan sing ora duwe sereal. Asring panganan sing digawa nyebabake masalah ing kucing, utamane kucing.
      Ana macem-macem sing apik banget, kayata Applaws, Origen, Acana, Rasa Wild, Daging Tinggi Naluri Sejati.
      Sampeyan kudu luwih cepet, nanging yen isih durung, aja ragu-ragu nggawa menyang dokter hewan.
      A Salam.

  114.   Salima ngandika

    Halo Monica. Sawetara minggu kepungkur dheweke ngulu kucing ing dalan. Kasunyatane yaiku usus sing abuh banget wiwit aku duwe.
    Apa iki bisa amarga susu sing dakwenehake?

    1.    Monica santos ngandika

      Halo Salima.
      Susu bisa uga ora apik kanggo kucing.
      Nanging yen dheweke urip ing dalan, bisa uga dheweke duwe parasit usus, sing diilangi kanthi menehi antiparasit wulu sing disaranake dening dokter hewan.
      A Salam.

  115.   Limbert quispe ngandika

    Nuwun sewu dhokter:
    Kucingku ambegan kanthi angel, dheweke ora duwe dhaptar, wetenge abuh lan mung ngombe banyu lan mangan panganan sithik. Apa sampeyan bisa nulungi aku.

    1.    Monica santos ngandika

      Hai Limbert.
      Aku dudu dokter hewan.
      Aku nyaranake nggawa dheweke menyang dokter hewan kanggo mriksa.
      Akeh semangat.

  116.   Laura ngandika

    Siji pitakon: kucingku umure 3 taun lan mesthi ambune ora enak. Nalika aku takon, dheweke crita yen dheweke luwih kotor tinimbang wong liya (dheweke ditulungi). Nanging aku uga wis sok dong mirsani manawa aku tiba ing ndhuwurku, lan sawise sawetara wektu nalika mudhun, godhong halo cair mambu. Apa sing bisa dadi? Kanggo liyane, bukak uga. Mangan, dolanan lsp. Matur suwun!

    1.    Monica santos ngandika

      Halo Laura.
      Perkara sing padha karo salah sawijining kucingku. Dheweke ngalami gastroenteritis utama.
      Aku nyaranake sampeyan nggawa dheweke menyang dokter hewan kanthi cepet kanthi conto. Ora normal yen ninggalake reregetan.
      Sumangga.

  117.   Mary ngandika

    Halo, aku duwe kucing sing wajan abuh wiwit sedina nganti sesuk. Kuwi kedadeyan, banjur ana kucing liyane sing nabrak dheweke nanging aku ora ngerti apa sing kudu daklakoni lan aku ora duwe akeh dhuwit kanggo nggawa dheweke menyang dokter hewan.

    1.    Monica santos ngandika

      Halo Maria.
      Sampeyan bisa uga yen kucing wis nginfeksi virus sampeyan. Disaranake sampeyan nemoni dokter hewan.
      Yen ora bisa, bisa uga njaluk pitulung saka papan perlindungan kewan ing wilayah sampeyan, utawa uga dokter kewan.
      A Salam.

  118.   Giuliana ngandika

    Halo, aku duwe kucing umur sangang wulan, sawetara dina kepungkur, dheweke ngusir akeh muntah, gelas bengkak banget lan weteng uga, apa sing bisa dakbantu kanggo mbantu dheweke?

    1.    Monica santos ngandika

      Hai Giuliana.
      Ing kahanan kasebut, kudu nggawa dheweke menyang dokter hewan.
      Mung dheweke sing bisa menehi saran babagan cara ngobati.
      Bungah, muga-muga bisa enggal mari.

  119.   Alfonso Sierra ngandika

    Sugeng dalu, nuwun sewu
    Aku duwe anak kucing. Lan wis pirang-pirang wulan wetenge rame lan pansita krasa bengkak, aku mangan kanthi apik, nanging ngombe akeh banyu lan kencing akeh lan rambute rontog
    Muga-muga sampeyan bisa nulungi aku amarga, aku ora kepenak amarga ana dina nalika aku ndeleng dheweke sedhih
    Lan dokter hewan sing njupuk dheweke, menehi lan menehi obat, nanging ora ana rasa lega

    1.    Monica santos ngandika

      Hai Alfonso.
      Saka gejala sing sampeyan sebutake, kemungkinan sampeyan ngalami masalah ginjel (ginjel). Nanging supaya bisa pulih, dheweke kudu ditrapake karo dokter hewan liyane, amarga penyakit iki butuh obat sing bisa diobati.
      A Salam.

  120.   Brenda ngandika

    Sugeng dalu, aku duwe kucing umur 7 wulan lan polah sing aneh, kaya mbuwang jubin lan bolongan, nanging luwih saka biasane nganti putus asa lan nyusup ing lantai, lan aku ora ngerti apa sing kudu ditindakake kanggo nggawa dheweke menyang dokter hewan, apa prelu? Aku krasa nekat

    1.    Monica santos ngandika

      Hai Brenda.
      Apa neutered? Ing umur kasebut biasane duwe panas pertama. Sing paling disaranake yaiku nggawa dheweke supaya kelenjar reproduksi bisa dicopot supaya ora ana reregan sing ora dikarepake lan, kanthi sengaja, supaya dheweke luwih tenang.
      A Salam.

  121.   jelin ngandika

    Halo, kucingku sing lara rasane kepengin mutah, nanging dheweke ora bisa buang air besar, dheweke duwe 2 dina karo sikil mlaku kaya nyusup, aku nggawa dheweke menyang dokter hewan, nanging aku mung njaluk rong suntikan. amarga dheweke wis ora tahan, aku rumangsa ora duwe daya lan sing paling ala yen aku ora duwe dhuwit maneh, dudu apa maneh.

    1.    Monica santos ngandika

      Hai Jelin.
      Nuwun sewu kucing sampeyan ora apik, nanging dudu dokter hewan.
      Nanging, coba wenehake sendok cuka. Iki bakal mbantu sampeyan duwe gerakan usus.
      Supaya dipangan, wenehi panganan empuk. Duduh kaldu pitik krasan (tanpa rambut), panganan kucing teles.
      Muga-muga sampeyan enggal mari.
      Salam lan semangat.

  122.   leti ngandika

    Halo! Aku nemokake anak kucing ing dalan meh seminggu kepungkur, kita wis nyemprot lan isih durung bisa menehi vaksinasi amarga umure udakara 2 setengah wulan lan jarene isih cilik. Ternyata dheweke ana ing balung amarga ora mangan kayane, lan saiki kita wenehake kopi 3 nganti 4 gelas minangka panganan, uga susu lan banyu. Nanging wiwit wingi dheweke weteng kembung lan aku ngerteni dheweke rada mudhun. Nggawe macem-macem kotoran, cair, padat, coklat muda, peteng, lsp. Apa bisa uga amarga owah-owahan pola makan nggawe dheweke kembung?

    1.    Monica santos ngandika

      Hai Leti.
      Mbok susu wae. Umume kucing ora bisa ngidinke.
      Sampeyan bisa menehi kucing sing khusus kanggo kucing, nanging suwene rong setengah wulan dheweke ora butuh 🙂

      Ngomong-ngomong, sampeyan wis menehi deworm? Nalika teka saka dalan sampeyan bisa uga duwe cacing. Dokter hewan sampeyan bisa menehi saran sirup kanggo dheweke.

      A Salam.

  123.   bojomu ngandika

    Halo, 5 wulan kepungkur kita ngluwari anak kucing umur 1 wulan. Kita nggawa dheweke menyang dokter kewan lan nalika nggawe poop longgar sawise koprologi, dheweke weruh bakteri lan guiardias. Sawise rong perawatan panacur lan siji flagyl, kita bisa ngilangi.
    Isih diterusake nganggo weteng abuh lan kotoran sing longgar nganti ditemokake feed sing kompak.
    Dheweke aktif banget, dolanan lan mangan banget (asring jumlah sithik) nanging isih weteng abuh banget.
    Aku ora ngerti apa dheweke lemu nanging saya kaget amarga awak liyane sing dak deleng lancip, kaya bal gedhe ing area weteng.
    Aku kudu kepiye?
    muchas gracias

    1.    Monica santos ngandika

      Hai Mari.
      Sampeyan wis dewormed? Ing umur kasebut sampeyan wis bisa nyelehake pipet Stronghold, sing ngilangi kabeh jinis parasit, eksternal lan internal.
      Yen dheweke urip normal lan sampeyan mung bisa ndeleng, sing paling penting yaiku dheweke ora duwe apa-apa, utawa duwe cacing.
      A Salam.

  124.   Adriana Bolanos Murillo ngandika

    Halo! Dina iki kucingku wiwit nangis banget lan lara weteng saya lara, saya radhang lan atos banget, ditambah butuh banyu akeh nanging ora kencing! Apa sing bisa dadi? Apa ana sing nggawa aku sesuk menyang dokter hewan?

    1.    Monica santos ngandika

      Halo Adriana.
      Sampeyan bisa uga kena diabetes, nanging sayang ora ana obat ing omah.
      Muga-muga sampeyan enggal mari.
      Sumangga.

  125.   Marlon ngandika

    Sawise ana segawon nyakot kucing ing pinggul, weteng phage bengkak lan ora mandheg nguyuh, apa sing bisa dakbantu kanggo nambah kesehatan kucing?
    Lan ora napsu

    1.    Monica santos ngandika

      Hai Marlon.
      Aku nyaranake sampeyan nggawa dheweke menyang dokter hewan sanalika bisa.
      Dheweke bakal ngerti carane mbantu sampeyan supaya sehat maneh.
      Akeh semangat.

  126.   Gambar placeholder Tatiana Zamora ngandika

    Halo anak kucingku, anak kucing disabet mobil ing dina Setu 2 Desember lan duwe gumpalan gedhe, dokter hewan ujar manawa usus nanging isih urip, umure lagi seminggu lan dheweke nunggu operasi, bisa dadi

    1.    Monica santos ngandika

      Hai Tatiana.
      Nuwun sewu kucing sampeyan ora apik, nanging dudu dokter hewan.
      Muga-muga bisa enggal mari.
      Akeh semangat.

  127.   denise ngandika

    Halo, kucingku umure 7 wulan lan uga dheweke akeh mangan lan kuatir amarga weteng abuh lan keras, kita ngira iki cacing, nanging bubar ngobati dheweke, kita njupuk, yen ana wong kedadeyan dheweke, tulungi aku, aku ora pengin dheweke ora ana kedadeyan apa-apa. Dokter hewan uga menehi pil deworming sing padha saben wulan lan kanca sing wis sinau babagan iki nanging ora bisa digunakake minangka dokter hewan menehi katrangan yen ora normal yen ngobati dheweke.

    1.    Monica santos ngandika

      Hai Denise.
      Ya, bisa uga duwe cacing. Yen sampeyan bisa, coba golek sirup sing diarani Telmin Unidia, lan tindakake pandhuane.
      Yen ora, aku nyaranake sampeyan njaluk pendapat babagan kewan kaping pindho.
      A Salam.

  128.   gih cm ngandika

    Halo, sugeng enjang, kucingku mulai lemu ing weteng, katon kaya kucing sing lagi hamil, aku ngira yen bakal kliwat nanging wis kanggo minggu kaping loro, katon kurus sanajan weteng gedhe, turu akeh, kurang turu, turu luwih akeh, aku tutul, nanging ora sambat. pain utawa rasa ora nyaman aku ora ngerti apa sing kudu aku pengen ndeleng kanthi apik ... nanging dokter hewan ing wilayahku luwih seneng stylists saka tindakan liya

    1.    Monica santos ngandika

      Halo Yesicam.
      Bisa uga ana cacing. Nanging iki mung bisa dikonfirmasi karo dokter hewan, nuwun sewu.
      Sampeyan bisa mriksa ing barkibu.es
      A Salam.

  129.   Nelly bedoya osten ngandika

    Sugeng siang, kucing kula duwe weteng bengkak, nanging dheweke mangan biasane, lan asring njaluk panganan, dheweke wis 2 wulan kaya ngono, dokter hewan ngajak aku gin lan dakwenehake 1 sentimeter oxytetracycline, suwene 3 dina , nanging dheweke durung apik. mangga nyaranake kula liyane

    1.    Monica santos ngandika

      Hai Nelly.
      Aku nuwun sewu banget babagan kedadeyan kucing sampeyan, nanging aku dudu dokter hewan.
      Yen sampeyan bisa, aku nyaranake njupuk menyang profesional liyane. Uga ora bisa dipungkiri manawa sampeyan duwe masalah kaku.
      Sumangga.

  130.   Christian Alsina Gonzalez ngandika

    Salam dra. Monica Matur suwun dhisik kanggo saran sing bisa diwenehake. Aku duwe kucing umur enem taun sing wiwit mangan tinja sawetara dina kepungkur, aku nyoba ngresiki ruangane sing digunakake dadi jedhing amarga aku duwe kucing liyane, nanging amarga aku kudu kerja, mula dheweke nindakake. Aku ngombe dewormer kaping pindho, nanging aku wis ngerteni yen wetenge dadi radang, napsu mundhak, dheweke ngombe banyu ing njaba normal lan nalika mlaku tiba saka sisih. Kajaba iku, dheweke wis kelangan rasa stabilitas lan nalika mangan dheweke mangan kanthi ora wajar. Dheweke mangan lan ngresiki awake dhewe nanging gerakane ora pasulayan. Sanajan wis mesthi duwe kucing, iki pertama kaline aku ndeleng kasus kaya iki. Aku pengin sampeyan menehi panjelasan lan yen ana perawatan kanggo iki. Matur nuwun sanget

    1.    Monica santos ngandika

      Halo Cristian.
      Aku nuwun sewu banget babagan kedadeyan kucing sampeyan, nanging aku dudu dokter hewan.
      Aku nyaranake sampeyan njupuk menyang profesional sanalika bisa.
      Muga-muga sampeyan enggal mari.
      Sumangga.

  131.   wilbert humberto rico ramirez ngandika

    Anak kucingku umure wis 4 wulan, dheweke ora duwe koordinasi lan meh ora mangan, dheweke mesthi akeh mangan nanging rasane depresi, dheweke mung pengin turu

    1.    Monica santos ngandika

      Hai Wilbert.
      Sampeyan kudu nggawa dheweke menyang dokter hewan. Aku ora, lan uga saka kene (Spanyol) aku ora bisa nindakake akeh.
      Muga-muga sampeyan bisa enggal sehat.
      A Salam.

  132.   bri ngandika

    halo deleng ... pas ndemek wetenge kucing koyo banyune ... serius ...

    1.    Monica santos ngandika

      Hai Bri.
      Apa bisa dadi kaya aku cacing inestinal. Aku nyaranake nggawa dheweke menyang dokter hewan kanggo menehi dewormer lisan.
      A Salam.

  133.   Valentina ngandika

    Halo, kucingku wis bengkak banget lan wis telung dina… Kita ora ngerti, nganti bapakku weruh dheweke lagi mangan chives saka "kebon" kaya suket, kita wis nutupi dheweke supaya dheweke ora bisa mangan. , dheweke mangan kaya edan, meh kaya kucing. Oalah, aku ngerti bisa dadi masalah, amarga kabeh tanduran bawang "mentah" beracun kanggo kucing lan kewan liyane. Apa sing bisa tak lakoni? Dheweke mangan campuran panganan sing sakabehe lan sing liyane yaiku kostum utawa apa, apa aku kudu ngenteni utawa nggawa dheweke menyang dokter hewan kanggo njupuk? Dheweke ora nesu yen nyentuh weteng, mula yen nganggu dheweke, mula ora bakal ganggu dheweke utawa lara banget ... Yen nganti aku, aku bakal nggawa dheweke, nanging kulawarga luwih milih barang sing paling krasan, kajaba yen darurat, kanggo ngirit dhuwit, mula.
    Salam lan akeh banget

    1.    Monica santos ngandika

      Halo Valentina.

      Ya, aku ngerti kulawarga sampeyan. Nanging aku nyaranake sampeyan nggawa menyang dokter kewan yen durung, amarga kaya sing sampeyan ujar, bawang bombay beracun kanggo kucing.

      Greetings.

  134.   Ana ngandika

    Halo, kucingku duwe weteng kembung sing luwih gedhe suwene 4 dina, dheweke akeh mangan lan meh mung pengin daging. Dheweke pancen ceking amarga aku ora duwe dheweke disterilisasi nanging kadang aku ngira dheweke ngandut, nanging dheweke lanang.

    1.    Monica santos ngandika

      Halo Ana.

      Aku nyaranake sampeyan konsultasi karo dokter hewan. Sampeyan ora normal yen mangan akeh sewengi.

      Greetings.

  135.   Kayu Belen ngandika

    Halo, sugeng enjing, aku butuh bantuan sampeyan, aku ora duwe apa-apa, aku ora duwe apa-apa supaya bisa nggawa kucingku menyang dokter kewan. Dheweke diwatesi, dheweke pindhah saka sisih siji menyang sisih liyane, dheweke sambat, aku mriksa dheweke, sing ngisor bagean saka weteng abuh lan jambon. Aku ora ngerti yen sampeyan bisa nelpon dheweke please. bakal banget mbiyantu?

    1.    Monica santos ngandika

      Halo Belen.

      Nuwun sewu karo kucing sampeyan, nanging saranku supaya sampeyan contone ngubungi dokter hewan liwat Internet. Aku dudu dokter hewan lan aku ora bisa ngandhani apa sing diduweni.

      Greetings.

  136.   Muter flores ngandika

    Halo, sugeng dalu, mangu-mangu aku duwe kucing sing weteng abuh lan hard lan ora meteng, dheweke ora buang air besar, cair setengah lan kadang uga kapitunan kaya tetes, akeh mangan lan ngombe akeh banyu. Nanging aku ora ngerti tenan apa sing nduwe.

    1.    Monica santos ngandika

      Hai Musuh.

      Sampeyan bisa uga kena infeksi. Luwih becik nemoni dokter hewan.

      Greetings.

  137.   Leyla Lopez Navarro ngandika

    Hello Good morning sawetara dina kepungkur kucingku telung sasi-lawas wiwit mangan rereget saka kothak rereged, lan aku wis sijine cologne, cuka ing, nanging isih mangan wedhi, carane aku bisa supaya?

    1.    Monica santos ngandika

      Hi Leyla.

      Nalika kucing mangan barang sing ora bisa dipangan bisa amarga stres, bosen utawa amarga panganan sing diwenehake ora cukup.
      Yen umure telung sasi, penting banget kanggo dolanan karo dheweke saben dina, kaping pirang-pirang, supaya dheweke bisa seneng-seneng lan uga supaya dheweke kesel lan tenang.
      Kajaba iku, perlu kanggo menehi panganan kanthi kualitas khusus kanggo kucing sing tuwuh, sing ora duwe sereal utawa, paling ora, sereal mung ngemot beras. Kanthi cara iki sampeyan bakal luwih marem.

      Matur suwun!