Coronavirus lan kucing: apa bisa nularake penyakit iki?

Kucing ora bisa kena virus corona

Miturut WHO saiki, ora ana bukti yen ingon-ingon kayata segawon lan kucing wis nginfeksi manungsa karo Covid-19. Dadi yen sampeyan duwe kewan ingon ing omah kaya kucing, Sampeyan ora kudu nyingkirake utawa mikir yen bebaya kanggo kesehatan sampeyan utawa kulawarga, kewan sampeyan ora bisa nginfeksi virus corona, dadi sampeyan bisa tenang babagan iki.

Ing kasus apa wae, ing ngisor iki kita bakal nerangake langkah-langkah sing kudu sampeyan lakoni kanggo keamanan kucing lan kucing sampeyan.

Sampeyan kudu ati-ati supaya luwih becik

Jaga kucing sampeyan

Posisi sing direvisi asale saka asu sing kena infeksi sing ditemokake ing Hong Kong. Anjing kasebut positif sawise nginep karo pamilik sing lara virus. Anjing kasebut ora nuduhake tandha klinis penyakit kasebut, miturut a laporan Organisasi Dunia kanggo Kesehatan Kewan. Ora ana bukti yen asu utawa kucing bisa nyebar penyakit utawa penyakit bisa nyebabake kewan lara, ujare organisasi kasebut, sanajan panelitian liyane bisa uga nemokake temuan anyar.

Organisasi kasebut menehi saran marang pamilik ingon-ingon sing kena infeksi utawa rentan kena infeksi virus coronavirus supaya ora cedhak karo kewan kewan kasebut lan duwe anggota rumah tangga liyane kanggo ngurus kewan kasebut. Yen sampeyan kudu ngopeni kewan ingon, sampeyan kudu njaga kebersihan sing becik lan nganggo masker rai yen bisa.

Tips kanggo kulawarga sing duwe kewan ingon

Mangkene sawetara rekomendasi sing paling penting yen sampeyan duwe kucing (utawa segawon) ing omah sajrone krisis kesehatan masyarakat sing nyebabake pandemi Coronavirus (COVID-19). Kita menehi tips kasebut amarga saka College of Veterinarians Resmi Madrid lan Universitas Complutense Madrid.

Pisanan dijlentrehake manawa ora ana bukti ilmiah yen kewan nularake virus corona, informasi sing ora mesthi bisa nggawe akeh para kéwan kasebut luwih tenang, utamane segawon sing mlaku-mlaku lan nutul kabeh kucing lan kucing. omah Kita bakal ngomong babagan langkah-langkah sing sampeyan komentar kanggo njupuk akun.

Langkah pencegahan umum kanggo sapa wae

Kaping pisanan, dheweke ngobrol babagan langkah umum kanggo sapa wae, kanggo mikir babagan ing ngisor iki:

  • Cuci tangan nganggo sabun lan banyu
  • Jarak sosial (kurungan ing omah)
  • Tutup tutuk nganggo sikut nalika batuk
  • Aja ndemek mripat, irung lan / utawa cangkem

Langkah umum kanggo wong sing duwe kewan preduli saka virus corona

Jaga kucing sampeyan sanajan sampeyan positif ngalami coronavirus

Langkah-langkah sing kudu dipikirake kudu ditindakake, preduli saka virus corona:

  • Sawise ndemek kewan kasebut, wisuh tangan nganggo sabun lan banyu.
  • Sawise ndemek kewan kasebut, aja ndemek irung, mripat lan / utawa cangkem.

Langkah umum kanggo pasien coronavirus sing duwe kewan ingon

Yen sampeyan nandhang kacilakan amarga kena virus Coronavirus lan duwe kewan ingon-ingon, sampeyan kudu nindakake langkah-langkah ing ngisor iki:

  • Disaranake sampeyan supaya kasarasan kewan kewan liya marang wong liya. (Nanging aja nganti ditinggal, dheweke ora disalahake lan uga kalebu kulawarga sampeyan!).
  • Aja ninggalake peralatan biasa sing digunakake pet karo petugas kebon kasebut.
  • Yen prabot anyar ora bisa dipikolehi, barang-barang sing umum digunakake dening kewan ingon kena infeksi.

Langkah umum kanggo wong sing wis positif ngalami virus coronavirus, nanging kudu njaga kewan ingon ing omah

Langkah-langkah kasebut dirancang kanggo kabeh wong sing sayangé wis positif nandhang virus corona nanging kudu tetep njaga kewan ingon ing omah nalika bisa mari, amarga ora duwe wong sing bisa ngrawat kucing utawa kéwan liya. , kayata segawon:

  • Sadurunge menyang dokter kewan, nelpon liwat telpon kanggo dilaporake babagan carane nerusake kahanan iki.
  • Tansah nganggo topeng ing ngarsane kewan.
  • Sanajan angel, iku penting banget kanggo kesehatan kucing utawa kanine sampeyan supaya ora ngubungi langsung.
  • Cuci tangan asring banget.

Kucing bisa urip karo wong sing wis positif ngalami coronavirus

Iki minangka langkah menarik kanggo ngerti kabeh wong. Kita ninggalake sampeyan ing ngisor gambar sing ngringkes kabeh informasi iki supaya sampeyan duwe kanthi cara sing luwih visual lan malah, supaya sampeyan nyithak lan bisa nyelehake ing papan sing katon. Klik Kene kanggo se dheweke.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.