Wutah kucing

Kucing akeh

Kucing minangka kucing cilik sing padha tuwuh luar biasa cepet. Mung sajrone setaun bobote udakara 100 gram nalika lair 2 utawa 3kg sepuluh wulan mengko. Nanging Kajaba iku, dheweke dianggep diwasa wiwit 6 utawa 7 wulan, amarga nalika umur kasebut wiwit panas lan mula, yen kawin kedadeyan, kucing bakal nglairake keturunane dhewe. Mung nem wulan, ya.

Nanging tuwuhing kucing ora rampung sajrone taun kapisan, nanging ing taun kapindho lan kaping telu, awak bakal tuwuh sithik, lan bakal nambah bobot amarga perkembangane wis cedhak. Ngerti saben tahapan sing bakal dialami kanca lan nikmati saben wong nganggo kamera ing tangane nalika cepet banget, lan sampeyan bakal bisa ndeleng manawa werni rambut sampeyan dadi Pak Kucing.

Tahap urip kucing

Ing ngisor iki kita rinci babagan macem-macem tahapan tuwuhing kucing sajrone urip. Ing saben wong, kita bakal nerangake babagan pangowahan sing ana ing awak lan prilaku supaya sampeyan ngerti kabeh babagan carane kucing tuwuh.

Wulan kapisan

Kucing umur sewulan

Anak kucing lair buta lan budheg. Dheweke gumantung marang ibu kanggo njaga suhu awak, menehi panganan lan njaga kebersihan, amarga dheweke mbantu nyuda awake dhewe. Ing umur dini, dheweke wis ngerti ambune salira ibune lan dipandu ambune ora bakal ngetutake, sanajan umure durung kaping telung minggu pangembangan iki bakal dikembangake kanthi lengkap.

Babagan sawise rong minggu dheweke bakal mbukak mripat, lan dheweke bakal miwiti njelajah lingkungane, nanging nggumunake, lan nganti 17 dina dheweke ora bisa mlaku kanthi apik. Saiki, dheweke tetep cedhak karo ibu sing ora bakal ragu-ragu kanggo mbela sapa wae sing prelu. Mula, ing tahap iki luwih becik, yen urip karo segawon, aja nganti ditinggalake dhewe karo kucing.

Ing telung minggu weaning bisa diwiwiti, menehi panganan kaleng (luwih becik yen alami). Uga Minangka jaman sing apik kanggo dheweke sinau nyuda awake dhewe ing nampan, amarga bisa ngilangi awake dhewe. Sampeyan bisa mulang kanthi nyelehake ing rereged sawise saben mangan; mula sampeyan bakal bisa ndeleng manawa dheweke bakal ngerti manawa ing kana dheweke kudu lunga saben-saben mbutuhake.

Kanthi patang minggu, dheweke wiwit main bareng-bareng, mlumpat ibu lan nresep. Ing tahap iki, dheweke ngerti yen kudu kontrol kekuwatan untuamarga kadang bisa nglarani.

Wulan kapindho

Kucing oranye umur rong wulan

Kanthi mripat lan kuping sing fungsional, bisa njaga suhu awak, lan kepengin banget njelajah kabeh, diwiwiti tahap sing penting: sosialisasi. Sithik-sithik ibune bakal mandheg nyusoni, mula bocah-bocah kudu sinau mandhiri. Dadi karo umur iki wayahe bakal teka kewan kasebut kontak karo manungsa. Kita kudu njupuk alon-alon, lan menehi belesan lan memanjakan supaya bisa nggandhengake kita karo sing positif (sayang), amarga kucing kasebut diarepake ora wedi karo wong, nanging suwalike.

Kanthi wolung minggu, dheweke bisa diadopsi. Nanging sampeyan kudu ngerti manawa dheweke aktif banget lan main-main, prabotan sing ora dikarepake kaya perabotan sampeyan. Sanajan sampeyan duwe scraper sing bisa ditindakake, ora bakal ana masalah.

Antarane wulan kaping telu lan enem

Kucing enom

Ing umur iki kucing "wis" dadi kucing. Sampeyan wis duwe kabeh sing dibutuhake kanggo nyiapake kanggo diwasa. Ora butuh ibu kanggo slamet, lan kemungkinan sampeyan wiwit kepengin lunga menyang luar negeri, soko sing mung bakal ngidini sampeyan yen sampeyan yakin manawa ora bakal ana bebaya apa wae.

Wanita bakal digawe panas udakara 6 wulan. Yen sampeyan mung pengin kanca, kewan ingon, luwih saka sing disaranake spay utawa neuter mau (lanang lan wadon) sak umur iki. Sanajan bisa ditindakake sajrone 4 lan 6 wulan, sing paling disaranake yaiku ngenteni nganti 6, supaya ora ana masalah pangembangan (utamane tumrap pria). Kajaba iku, yen sampeyan menehi idin kanggo mlaku-mlaku, iki bakal nyegah kucing sampeyan mulih kanthi cilaka utawa, yen wadon, kanthi kaget (meteng).

Wiwit wulan enem nganti setaun

Kucing diwasa

Saiki ya, sampeyan wis duwe kucing diwasa. Dheweke kayane turu banget, nanging sampeyan kudu ngerti yen dheweke seneng main, utamane ing wayah wengi. Ya, iku kewan nokturnal, mula yen sampeyan pengin turu ing wayah wengi sampeyan kudu gunakake wektu sampeyan siyap sajrone dolanan karo dheweke lan "ban dheweke metu." Ing pasar, sampeyan bakal nemokake akeh jinis dolanan, kaya tali, petunjuk laser, kewan boneka ... Pilih sing sampeyan nganggep paling disenengi, lan seneng-seneng karo kanca wulu sing paling apik.

Wiwit taun kapisan nganti telung taun

Sajrone tahap iki, kucing bakal rampung ngrembaka lan bakal nuduhake tingkah laku remaja. Biasane, sajrone taun-taun kasebut nglakoni sing mbok karepake, ora manut karo prentah sing diwenehake. Sanajan ukurane, dheweke isih dadi anak kirik sing seneng main lan narik kawigaten, mesthi wae bisa digayuh, bener?

Saka telung nganti pitung taun

Telpon kucing

Sithik mbaka sethithik kita bakal sok dong mirsani manawa kucing kita ora kepengin main kaya sadurunge. Dheweke turu akeh banget (udakara jam 14:XNUMX saben dina), lan polah tingkahe dadi luwih wilayah yen mathuk. Kasunyatane, wiwit jaman kasebut angel banget (nanging ora mokal) dheweke nampa kucing anyar ing wilayah kasebut, kanthi cara, omah sampeyan.

Saka pitu nganti rolas

Wiwit umur pitung taun, kucing wiwit umure. Dheweke dadi luwih akeh meneng, luwih tenang. Kanca sampeyan bakal ngentekake akeh wektu istirahat, lan ora kakehan muter. Mesthi wae bakal terus dilakoni kadang-kadang, nanging nalika sampeyan nyedhak taun sampeyan ora bakal duwe kepinginan maneh saka ngoyak dolanan.

Wiwit umur rolas taun

Kucing tuwa

Kucingmu wis tuwa. Sampeyan bakal sok dong mirsani kepiye napsu suda, lan rasane saya parah. Bisa diproduksi pangowahan dermatologis, ngalami hipertiroidisme y kukune bisa gedhe banget amarga nggunakake sithik. Dheweke kurang ngentekake wektu ngresiki, sing ora butuh wektu suwe kanggo ndeleng jas, sing bakal ilang.

Umur umure kucing udakara 25 taun. Nanging ora preduli babagan apa sejatine, yen sampeyan menehi perhatian, perhatian lan luwih saka rasa tresna, bakal dadi kanca sing paling apik.

Kucing lawas
Artikel sing gegandhengan:
Kepiye ngrawat kucing tuwa

Pira umure kucing?

Kucing akeh

Suwene kucing tuwuh? Kaya sing wis dingerteni, kucing iku kucing sing kucing tuwuh kanthi cepet. Mung sajrone setaun, balung lan otot sampeyan bakal diwasa. Iki tegese sampeyan bakal siyap 'ndeleng jagad' utawa, yen sampeyan ora bisa metu, dadi Lord Cat.

Tingkah lakune kita bakal weruh yen bakal owah, mbaka sethithik. Kepinginan kanggo muter bakal tetep dhuwur, nanging suwe-suwe, dheweke bakal seneng sesi memeluk lan ora seneng-seneng. Nanging ati-ati, iki ora ateges kita ora kudu dolanan karo dheweke, nanging ora bakal bisa ndeleng dheweke mlaku kanthi tenagane kaya bocah cilik.

Nanging, sanajan disaranake menehi panganan (kroket) kanggo kucing diwasa wiwit taun urip, pangembangane durung rampung. Yen ing wulan kapisan balung kasebut tuwuh, wiwit taun kapindho kita bakal weruh manawa 'njupuk awak', mula saya amba. Nalika massa otot rampung berkembang. Pangembangan iki bisa bertahan luwih utawa kurang, gumantung saka ukuran pungkasan kewan lan jinis, nanging biasane bakal rampung 3 taun.

Wiwit saiki, lan miturut Pendapatku, kita bakal duwe kucing diwasa kanthi nyata.

Kapan sampeyan wiwit ndeleng lan ngrungokake kucing?

Umumé, njupuk antarane 9 lan 16 dina. Kemampuan kanggo wiwit ngrungokake lan ndeleng bisa katon meh padha. Yen fokus ing mripat, wiwitane bakal biru, nanging nalika pirang-pirang dina, warna pungkasan bakal ditetepake, sing bisa dadi warna ijo, coklat utawa liyane semu kuning gumantung karo genetika.

Kupinge, sing dipasang nalika lair, saiki mbukak lan wiwit migunani tumrap bocah kucing. Thanks kanggo wong-wong mau, mbaka sethithik rasa seimbang bakal dominasi, amarga ana ing kuping tengah saben kuping.

Apa jisime awak kucing?

Kucing rampung tuwuh ing 3 taun

Bobot kucing bakal saya saya gedhe. Mula, ing ngisor iki kita bakal ngandhani apa bobot rata-rata:

  • Jabang bayi: 100 gram
  • Minggu kapisan: 115-170 gram
  • 2-3 minggu: 170-225 gram
  • 4-5 minggu: 225-450 gram
  • 2 sasi: 680-900 gram
  • 3 sasi: 1,4 kilo
  • 4 sasi: 1,8 kilo
  • 6 sasi: 3 kilo

Wiwit umur setengah taun nganti umure rolas wulan, antara 100 nganti 150 gram ditambah kira-kira saben wulan. Nanging ana akeh kucing sing ora bakal ngrampungake tuwuhe nganti rong taun, yaiku nalika tekan bobote maksimal yaiku rata-rata udakara 4 kilo.

Ngerti macem-macem tahapan anak kucing bisa mbantu sampeyan ngerti perkembangane. Dadi, muga-muga artikel iki wis migunani kanggo sampeyan.


23 komentar, tinggalake sampeyan

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

  1.   Matias Amaru Valdivia Silva ngandika

    Informasi sing apik banget, sejatine kabeh sing dak goleki, aku mung nggunakake 3 anak kucing lan wis duwe sing gedhe, umure meh 3 taun lan ora ngganggu kucing kurang saka 6 wulan.

    1.    Monica santos ngandika

      Aku seneng banget migunani kanggo sampeyan, Matías 🙂.

      1.    Kyle ngandika

        Aku kaget karo tema sing rampung dikembangake antara 2 lan 3 taun. 3 taun kepungkur aku nggunakake bocah kucing sing umure wis 5 wulan. Wulu cendhak nganti setaun setengah wiwit tuwuh wulu akeh lan rambut kaya singa sing ana ing gulu. Aku urip ing iklim sing anget udakara. 28 nganti 36 C mula dheweke ora nerangake babagan wulune marang aku.

  2.   Mary ngandika

    Aku duwe anak kucing umur limang wulan ing wayah wengi aku turu ing subtransport tertutup lan esuke aku digawa metu lan dijaluk mlayu-mlayu lan dolanan ing ruang tamu. Aku mangan sewulan karo dheweke ing omah, nanging dina liyane aku dolan saka sawetara kanca lan ing wayah wengi Kaya biasane setengah ngambung sadurunge turu nanging wiwit wengi nalika dakbebasake dheweke. Wedi banget lan surly lan dheweke nesu kanthi nemen, dheweke setengah ngambung lan banjur goyang lan nindakake perkara aneh kanthi cangkeme, miturut kanca kancaku, dheweke nambahake yen kecoa cilik bisa mlebu kupinge nanging aku durung weruh Ora ana siji uga sing ngandhani yen anak kucing kasebut mati, amarga endhog, aku ora duwe dhuwit nganti pungkasan wulan lan kuwatir banget. Sisihanku lan mangan, mangan kanthi apik lan muter nanging ora. ngerti apa sing kedadeyan wiwit dina kita dolan menyang tangga teparo, utawa apa sing ditindakake putri salah sawijining tangga teparo iki amarga wiwit iku aku nemokake dheweke rada adoh, tulung wangsuli aku sanalika bisa, matur nuwun wis rawuh

    1.    Monica santos ngandika

      Halo Maria.
      Ya, sing pertama, ora ana wong, utawa wong utawa kucing, sing bisa mati amarga duwe serangga ing njero kuping 🙂 Kanggo bagean iki, aja padha sumelang.
      Ya, bisa ngganggu banget. Sanajan sampeyan ora weruh, yen sampeyan pancen duwe, bakal didhelikake ing kuping njero.

      Warta sing apik yaiku, miturut sing sampeyan etung, kayane mbaka sethithik dheweke urip normal. Nanging yen polahé wis owah wiwit dina iku, kemungkinane ana wong utawa wong sing nyebabake masalah.

      Aku nyaranake sampeyan ngobrol karo kanca-kanca, karo kabeh wong sing ana ing omah sampeyan, kanggo ngerti apa sing bisa kedadeyan dheweke. Ora normal yen kucing ngowahi polah saka dina liyane. Ana kedadeyan sing ora nyenengake.

      Akeh semangat.

  3.   Paola Acuna ngandika

    Matur suwun informasi, pancen migunani, aku uga pengin nuduhake pengalaman karo anak kucing amarga aku kepengin nggunakake, dheweke menehi sing cilik, ora rong minggu kepungkur lan bisa lolos, sing nomer loro agresif lan dheweke Aku nyolong saka aku, intine aku mutusake njupuk loro kucing lan sedulur lanang lan wadon sing wis ditinggal ing omah, lan aku seneng banget karo dheweke yen dheweke tumindak apik lan ora uwal, dheweke rumangsa seneng ing kene lan saranku dudu supaya mung golek anak kucing cilik nanging Wong tuwa uga matur nuwun banget lan adaptasi kanthi sampurna yen sampeyan menehi akeh rasa tresna lan tresna, yen dheweke nggunakake sing gedhe, dheweke ora bakal getun.

    1.    Monica santos ngandika

      Matur suwun crita babagan Paola.
      Kita seneng pungkasan sing bahagia 🙂

  4.   Andrea ngandika

    Halo, aku tekan artikel iki amarga rumangsa anak kucingku ora tuwuh saya cepet, umure wis luwih saka rong wulan lan aku ora bisa nate nemoni sadurunge. Aku ora ngerti apa aku gagal diet.

    1.    Monica santos ngandika

      Halo Andrea.
      Bobote pira? Oalah, yen bocah cilik mangan kanthi apik lan urip normal, aja padha sumelang. Ana kucing sing tetep cilik.
      A Salam.

  5.   maguy ngandika

    Halo, mbakyuku duwe loro anak kucing limang wulan lan cilik, bobote luwih saka 500 gram utawa 600 gram lan aku ora ngerti yen tuwuh saya gedhe lan kita kuwatir

    1.    Monica santos ngandika

      Hai Maguy.
      Apa sampeyan wis menehi deworm? Yen ora, aku nyaranake nggawa menyang dokter kewan kanggo menehi obat sing bisa ngilangi cacing kasebut.
      Yen sehat, mula ora prelu kuatir. Ana kucing sing tetep cilik.
      A Salam.

  6.   Natalia ngandika

    Halo, apik lan nggunakake anak kucing umur sewulan dina iki wulan kepungkur lan seminggu bobote 337 gram, aku ora ngerti yen bobote utawa normal, bayi-bayine tilar donya kanthi tiba-tiba anak kucing iki mangan pokito pokito saiki x conto x esuk dipangan Sawetara cemilan banjur turu, aku kuwatir, yen kedadeyan sing padha, aku paling lemu saka telu, nanging pungkasane, dheweke ora main akeh.

    1.    Monica santos ngandika

      Halo Natalia.
      Anak kucing sing sehat kudu ijo kanthi weteng bunder; tanpa exaggeration, nanging nalika sampeyan lungguh saka mburi sampeyan kudu ndeleng bali menyang pundhak luwih utawa kurang lurus, banjur kurva sampeyan.
      Yen sampeyan ujar manawa sampeyan ndeleng dheweke sedhih, lan ngelingi manawa adhine wis tilar donya, aku nyaranake nggawa dheweke menyang dokter hewan kanthi cepet. Sampeyan bisa uga kena parasit usus (cacing), lan kanggo ngilangi, sampeyan kudu njupuk sirup.
      Sumangga.

  7.   nayeli glz ngandika

    Halo, lapuran sampeyan menarik banget, aku mung njupuk anak kucing, aku ora bakal ngeculake dheweke lan wedi yen dheweke bakal lunga.
    Kepiye carane supaya dheweke ora lunga?
    Gracias

    1.    Monica santos ngandika

      Hai Nayeli.
      Sampeyan kudu nglampahi akeh wektu karo dheweke: dolanan karo dheweke, bareng dheweke. Kajaba iku, sampeyan uga kudu mbuwang dheweke ing 6 wulan supaya dheweke ora kepengin metu golek mitra.
      A Salam.

  8.   Valeria ngandika

    Halo, kucingku sing umure 5 wulan metu lan jebul karo kucing 🙁 Kancane mbalik banget. Pitakonane, apa dheweke bisa hamil mung 5 wulan? Lan yen mangkono, apa isih bisa disterilisasi, utawa apa aku kudu ngenteni?
    Gracias

    1.    Monica santos ngandika

      Hai valeria.
      Yo bener. Sampeyan bisa njupuk saiki kanggo operasi tanpa masalah.
      A Salam.

  9.   Olga ngandika

    hello,
    Aku njupuk anak kucing umur sedina saka dalan lan ngunggahake botol lan menehi anget, katon ayu putih kanthi mripat biru lan buntut pirang sing docked. Dheweke seneng banget dolanan lan seneng metu menyang teras, aku manggon ing area omah, aku menehi dheweke lan saiki minggu iki aku bakal vaksin lan menehi xip, nanging dina Kemis iki dheweke lunga udakara 11 taun lan aku wis ora weruh dheweke maneh, aku wis nggoleki sakubenge takon marang tangga teparo.
    Pitakonku, apa kucing cilik kaya ngono bisa lunga utawa dadi panas .. Aku ora mikir angel yen bisa bali.
    bisa uga ana sing njupuk, nanging ora tenang banget

    1.    Monica santos ngandika

      Halo Olga.
      Pira umure? Jam 5-6 biasane pengin metu, malah luwih awal (kanthi udakara 4 lan setengah wulan).

      Babagan pitakon sampeyan, umume ana ing cedhak, didhelikake. Kucing biasane ora adoh, luwih cilik yen isih enom. Deleng ing ngisor mobil lan ing panggonan sing bisa uga wis ngerti apa sejatine dheweke wis begja.

      Sumangga.

  10.   Alex Deviya ngandika

    Halo, aku duwe anak kucing umur setaun, lan sawise telung wulan rambut rontog dadi masalah gedhe saengga sampeyan bisa nggawe gambar, sampeyan takon karo dokter hewan lan ternyata normal, ora kanggo kita, yaiku Kita wis ngowahi panganan kaping 4 saben taun, dheweke uga napsu sing kurang, saiki dheweke mangan Mirringo, kita ora ngerti yen cocog karo dheweke, ana sing ujar stres, sing liyane ora duwe vitamin, lan sadurunge kita tuku premium panganan, lan aku maca dheweke dumadakan rumangsa piyambakan, nggawa anak kirik lanang lan wadon umur 2 wulan, dheweke durung bisa nuduhake bareng dheweke, dheweke ngalami retak ing sikile sing cilik lan muga-muga bisa cepet, Aku mung pengin ndeleng dheweke seneng, ayu, tenang, kita tresna banget, ngarep-arep bisa ngrampungake masalah rambut, matur nuwun !!!

    1.    Monica santos ngandika

      Hai Alex.
      Aku nyaranake menehi feed tanpa gandum. Priksa label bahan, lan yen sampeyan nemokake oat, jagung, gandum, utawa sereal liyane, buwang.

      Aku ora bisa ngandhani yen panganan utawa ora sing ndadekake kucing sampeyan ronto rambut, amarga ana pirang-pirang sebab rambut bisa rontog, (Kene sampeyan duwe informasi luwih lengkap babagan iki), lan liyane, aku dudu dokter hewan. Nanging saka pengalaman, aku bisa ngandhani yen kewan karnivora kayata kucing yaiku nalika mangan panganan sing berkualitas, tanpa sereal, duwe jas sing luwih sehat lan luwih cemlorot.

      Sumangga.

  11.   Vale ngandika

    Halo, aku duwe 2 bocah cilik, sedulur lanang udakara 4 wulan kepungkur, lanang lan wadon beda ukuran nalika awake dhewe adopsi cilik, umure lagi 4 wulan, nanging saiki wis akeh, bocah lanang gedhe banget lan cah wadon cilik banget., kita kuwatir, ora ngerti yen bocah lanang saya gedhe utawa yen bocah wadon durung tuwuh

    1.    Monica santos ngandika

      Hai Ok.

      Kucing lanang cenderung luwih gedhe tinimbang wanita. Sejatine ora ana sing kudu kuatir yen sehat.

      Greetings.