Suwene kucing bisa tuwuh?

Kucing tuwuh rong taun

Tingkat tuwuhing kucing yaiku muy rápido, luwih-luwih yen kita bandhingake karo manungsa. Wong wulu nalika umur setaun wis dianggep diwasa, ing pihak liya, wong sing umure isih bayi. Sejatine, kewan sing larang regane iki duwe bocah sing luwih cekak tinimbang manungsa, nanging iki ora ateges mandheg tumindak kaya kirik nalika wis umur setaun. Nyatane, yen sampeyan urip karo kulawarga, mesthine sampeyan bakal terus tumindak kaya ngono sajrone urip sampeyan.

Nanging, Apa kita ngerti suwene kucing bisa tuwuh? 

Kucing tuwuh cepet

Anak kucing tuwuh kanthi tingkat sing luar biasa wiwit wayahe wiwitan ovum wis dibuahi. Sawise lair, ibu menehi susu sing cukup kanggo entuk udakara 10 gram saben dina, lan mung sajrone sewulan sampeyan bakal nambah tikel telu (utawa kaping papat) bobot awak, udakara 100 nganti 300-400 gram.

Kanthi umur sing enom iki, wulu kudu diwenehi panganan sing paling apik, susu ibu, lan uga turu akeh. Mula dheweke prakteke turu sedina muput. Nanging kahanan iki mboko sithik. Dadi luwih kanthi sewulan urip, dheweke bakal nggunakake sawetara wektu kanggo muter lan njelajah.

Kanthi umur lima nganti nem wulan, kucing bakal wis diwasa seksual, lan bakal wiwit panas kajaba dibuwang. Saka kene, tingkat pertumbuhan saya akselerasi, nanging ora bakal luwih cepet wiwit antara 0 lan 2 wulan. Kaya biasane, nganti taun kapindho urip bakal terus tuwuh, nanging balung rampung dibentuk kanthi setaun.

Supaya aku bisa tuwuh kanthi bener, panganan sing berkualitas penting banget. Sing paling apik yaiku menehi daging mentah amarga pungkasane iku sing paling alami kanggo dheweke, nanging yen sampeyan ora bisa utawa yen sampeyan luwih seneng menehi panganan, disaranake menehi panganan sing ora duwe sereal utawa produk sampingan.

Lan omongane, apa sampeyan ngerti pirang-pirang taun manungsa padha karo 1 kucing? Sanajan, sanajan ora kabeh ahli setuju, amarga gumantung banget karo balapan, umume kita bisa ngucapake 1 taun manungsa padha karo 4 kucing yen wis umure setaun. Penasaran, ta?

Kapan kucing mandheg tuwuh?

Pancen ana kucing sing luwih gedhe lan liyane luwih cilik nalika diwasa, nanging kenapa kedadeyan kasebut? Napa kucing sing gedhe banget lan liyane luwih cilik?

Kucing duwe macem-macem ukuran, wujud, lan warna, lan iku sing nggawe dheweke istimewa! Kabeh kucing, preduli saka jinis utawa konstitusi, kanthi nutrisi sing cukup, bisa dadi wong diwasa sing sehat kanthi kepribadian lan keanehan dhewe-dhewe. Nanging kapan kucing mandheg? Kita bakal ngandhani!

Kucing tuwuh kanthi cepet nganti 6 wulan lan umure antara 6 nganti 12 wulan nalika mandheg saya gedhe lan nganti tekan ukuran sing bakal ditindakake sajrone sisa urip. Iki ora ateges manawa kucing luwih saka setaun bakal mandheg tuwuh kabeh. Kucing sing biasane ora mangan lan ora duwe panganan sing kurang, utawa bisa entuk panganan sing akeh banget sajrone awan, bisa terus nglumpukake lemak. Nalika kucing lemu bisa uga katon lucu sanajan luwih abot tinimbang sadurunge, obesitas, nyatane, kondhisi sing paling ora sehat kanggo kucing apa wae.

Sepira ukurane kucingku miturut tuwuhane?

Rata-rata kucing omah udakara 4 kilo utawa luwih. Lanang jinis kucing paling gedhe, yaiku Maine Coon, bobote udakara 8/9 kilo. Kucing ora kaya segawon ing pirang-pirang aspek, lan ora ana gathukane antarane ukuran pakan kucing lan dhuwur lan bobote. Cakar sing luwih gedhe ora ateges kucing sing luwih gedhe. Genetika bakal nemtokake ukuran kucing sampeyan. Ana 19 pasang kromosom sing ngontrol kabeh wiwit saka dawa rambut, warna jas, lan ukuran!

Nalika wong tuwane kucing minangka indikator paling apik babagan ukuran kucing, jender uga bisa dadi faktor. Lanang biasane luwih gedhe tinimbang wanita, lan durasine bisa tahan luwih suwe.

Ukuran lengkap lan gambar cilik

Kucing enom tuwuh kanthi cepet

Nanging, nalika ditakoni: Kapan kucingku bakal mandheg? Miturut dheweke Maine Coon Fancy, jenis kucing iki mbutuhake wektu nganti limang taun kanggo nggayuh ukuran. Lan ukurane apik banget: kucing Maine Coon jenenge Stewie Dheweke nyekel Guinness Book of World Record kanggo kucing sing paling dawa. Sedih, Stewie tilar donya ing 2013, nanging tandha ing jagad iki tetep ana.

Ing sisih liya spektrum kucing kanthi dwarfisme bisa uga ora normal. Kucing kerdil minangka wong Lilliputian ing jagad kucing (ana rong sebab sing beda: mutasi genetik lan kelainan kelenjar hipofisis). Kucing jenis Munchkin sing jenenge Lilieput nyekel Guinness Book of World Record kanggo kucing sing paling cilik. Anak kucing kanthi dwarfisme bakal tuwuh luwih alon tinimbang kucing sing sehat.

Wutah kucing

Anak kucing teka ing jagad iki kanthi siji tujuan: dadi diwasa! Lan cepet! Kucing sing nembe lahir butuh panganan 24 jam, lan paku kanggo nambah bobot nggambarake kabeh rezeki sing nutrisi. Anak kucing biasane tuwuh wolung tikel ukurane udakara wolung minggu:

  • Umure kurang saka 1 minggu: anak kucing bobote kurang saka 4 ons.
  • Umur 7 nganti 10 dina: anak kucing bobote 100 nganti 170 gram.
  • Umur 10-14 dina: anak kucing bobote 170 nganti 230 gram.
  • Umur 14 nganti 21 dina: anak kucing bobote 230 nganti 340 gram.
  • 4 nganti 5 minggu: anak kucing bobote saka 340 gram nganti 450 gram.
  • 6 nganti 7 minggu: anak kucing bobote 450 nganti 800 gram.
  • 8 minggu: anak kucing bobote antara 800 gram nganti 900 gram.
  • 12 minggu: anak kucing bobote antara 1 nganti 5 kilo.
  • 16 minggu: anak kucing bobote udakara 2 nganti 3 kilo.
  • Umur 6 wulan nganti 1 taun: udakara 3 nganti 6 kilo.

Sanajan bener yen kucing mandheg yen umure lagi setaun, nyatane, yen umure wis 6 wulan, bisa mandheg tuwuh. Yen sampeyan pengin kucing nggunakake, luwih becik sampeyan fokus karo kucing sajrone nem wulan kanggo ngerteni ukurane. Akeh wong sing seneng kucing bayi nanging ora mesthi ngerti cara mulang kanthi bener utawa mengko, dheweke gumun yen tuwuh akeh utawa sithik, mula yen sampeyan milih luwih saka 6 wulan sampeyan bakal ngerti luwih kurang apa ukuran asline kasebut.

Kaya sing wis diandharake ing ndhuwur, ana kucing sing bisa tuwuh kurang luwih, lan sawetara jinis duwe ciri khas kasebut, mula sing paling becik yaiku menehi informasi babagan kucing babagan ukuran.

Mesthine, sing kudu sampeyan elinga lan aja lali yaiku kucing, sing penting yaiku panganan sing sehat sajrone urip, ora kekurangan sumber banyu sing bisa hydrate sajrone sampeyan butuh. Sampeyan uga butuh papan kanggo ngeruk kuku, papan kanggo ndaki lan dolanan, lan area kanggo olahraga.

Kanthi cara iki, kucing sampeyan bisa tuwuh kanthi seneng lan sehat ing kabeh wektu. Sing penting, sanajan kucing sampeyan ukurane luwih gedhe utawa luwih cilik, iku sehat sawayah-wayah. Kanggo iku, Aja lali lunga menyang janjian rutin karo dokter hewan supaya bisa mriksa kesehatane lan ngerti yen dheweke sehat.

Yen sampeyan ngira kucing wis mandheg kanthi drastis, nggawa menyang dokter kewan

Yen sampeyan ngira yen kucing sampeyan ujug-ujug mandheg lan wong tuwa lan seduluré ukurane normal, mula kudu nggawa kucing menyang dokter kewan yen ana kesehatan.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

2 komentar, tinggalake sampeyan

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

  1.   Louisiana ngandika

    Anak kucingku umur 8 wulan, aku ora ngerti yen dheweke lagi ngandut, nanging wetenge ora katon.

    1.    Monica santos ngandika

      Halo Louisiana.
      Yen sampeyan wis metu, ing umur kasebut sampeyan bisa ngandheg.
      Nanging, sampeyan mung bisa ngerti yen ora nganggo ultrasonik, lan bisa uga kanthi tes getih sing ditindakake dening dokter hewan.
      A Salam.