Penyebabe mati kanthi tiba-tiba ing kucing

Akeh kucing sing nyebabake tiba-tiba kucing

Kabeh wong sing tresna marang wulune pengin urip kanthi luwih dawa. Masalah kasebut katon nalika kita ora ngerti yen dheweke lara, utawa kita yakin manawa bakal mari dhewe sawise sawetara dina. Yaiku nalika penyakit iki mundhak lan, terkadang, saya parah mula yen nggawa menyang dokter kewan biasane wis telat.

Nanging iki uga kudu nambahake manawa kewan iki ahli nalika ndhelikake rasa sakit. Dadi Kepiye kita bisa nyegah kucing kanthi tiba-tiba?

Apa mati dadakan?

Tiba-tiba pati ing kucing kadang ora bisa dihindari

Ya jenenge kabeh: yaiku mati kewan sing tiba-tiba (ora preduli manungsa, segawon, kucing ...). Ing kasus kucing, kanthi naluri kaslametané dhewe, mula saya suwe saya maju mula ngerti kepiye cara ndhelikake rasa sakit; nyatane, mung bakal nuduhake tandha-tandha kekirangan yen sampeyan yakin karo manungsa lan yen sampeyan urip ing lingkungan sing tenang lan nyenengake.

Mula, penting banget kanggo nggatekake wulu sing ana ing omah, amarga ana gejala, pangowahan cilik ing rutinitas, bisa dadi tandha penyakit.

Apa sebabé?

Sabanjure, kita bakal critakake apa sebabe kematian kucing kanthi tiba-tiba. Nalika nimbang penyakit lan pati ing kucing, siji perkara sing penting dielingi yaiku kucing apikan banget ndhelikake penyakit kasebut minangka langkah kaslametan, saéngga kucing lara suwe sadurunge ana sing lara. Sadhar.

Iki bisa uga cocog banget kanggo wong sing saben dina nggunakake kucing lan ora weruh pangowahan sing alus kayata ngilangi bobot, rambut rontog, turu luwih akeh, utawa jas sing kurang kusam. Amarga umure kucing, kita bisa uga percaya yen gejala kayata ngilangi bobot, kurang kegiatan, lan / utawa lemes amarga saya tambah saya tuwa tinimbang nandhang penyakit.

Panyebab mati dadakan ing kucing kalebu:

  • trauma. Iki luwih umum ing kucing njaba, nanging bisa uga kewan apa wae. Contone trauma kalebu nabrak kendharaan, serangan utawa gigitan saka asu utawa kewan liyane, tatu tembak, tiba, utawa trauma acak, kayata remuk.
  • Racun. Ingesti lan / utawa kena racun lan obat-obatan asring ditemokake ing kucing ruangan, nanging uga bisa uga ana ing kucing njero ruangan. Racun-racun umum kalebu antifreeze, keracunan tanduran, asupan racun tikus, lan liya-liyane.
  • Penyakit jantung. Penyakit jantung bisa uga ora ana tandha utawa peringatan. Nalika sawetara kucing bisa uga duwe riwayat deg-degan jantung, kucing liyane bisa uga ora duwe gejala gejala utawa masalah sing ora normal. Sawetara kucing bakal nuduhake gejala sing subtle, kayata kurang muter, turu luwih, nyuda napsu, ngilangi bobot, utawa nambah ambegan. Umume kucing ora duwe kesehatan sing sampurna, mung bisa nuduhake tandha penyakit kanthi cepet lan ing kahanan sing ala. Kucing sing nandhang penyakit jantung bisa ngalami sesak ambegan utawa kangelan nggunakake sikil mburi, sing bisa nuwuhake rasa lara. Sawetara pamilik kucing mung bakal golek kucing sing mati tanpa pratandha gejala. Penyakit jantung sing paling umum ing kucing yaiku kardiomiopati hipertrofik (HCM) (kaya sing wis dibahas ing ndhuwur).
  • Gagal jantung. Nalika gagal jantung, tegese jantung ora bisa memenuhi tuntutan normal lan fungsi awak maneh. Iki umume nyebabake tumpukan cairan ing paru-paru sing diarani edema paru. Penyebab utama kegagalan jantung sing asring ditemokake yaiku kardiomiopati hipertrofik. Tandha gagal jantung asring kalebu nyuda napsu sing sithik, nyuda partisipasi aktivitas normal, lan nambah ambegan. Sawetara kucing bakal ambegan sithik banget nganti katon kesap kanthi cangkeme mbukak, lan kucing kanthi ati-ati bakal nutup tandha nganti ana ing kahanan gagal jantung lan ngancam nyawa.
  • Infark miokard. "Serangan jantung" minangka istilah sing umum ditrapake kanggo wong sing ngalami infark miokard (MI), asring disebabake dening penyakit arteri koroner. Miokardium minangka jaringan otot jantung sing nampa nutrisi lan oksigen saka arteri koroner. Arteri koroner yaiku pembuluh getih cilik ing otot jantung sing nggawa getih saka aorta, yaiku arteri utama ing awak. Nalika otot ora nampa pasokan getih normal, serangan jantung bakal kedadeyan.
  • Gumpalan getih. Gumpalan getih, uga diarani tromboembolisme, bisa disebabake dening macem-macem masalah kesehatan, kalebu penyakit jantung ing kucing. Gumpalan getih bisa nyedhaki otak, paru-paru, utawa pembuluh getih ing sikil mburi, nyebabake kucing mati kanthi tiba-tiba.
  • Penyakit ginjel kronis. Gagal ginjel kronis (CKD) minangka masalah umum ing kucing. Nalika ginjel gagal, mula ora bisa mbusak produk sampah sing nyebabake akumulasi racun ing getih. Iki ngasilake tandha klinis penyakit ginjel kalebu nyuda bobot, nyuda napsu, mutah, lan lemes amarga penyakit ginjel saya suwe. Sawetara kucing sing kena penyakit ginjel uga bakal nambah rasa ngelak lan kencing. Iki luwih umum kanggo kucing sing luwih tuwa, nanging bisa uga ana ing umur apa wae.
  • Alangan urin kucing. Alangan urin kucing minangka alangan saluran kemih sing akut, lan sanajan penyakit iki bisa mengaruhi kucing apa wae, biasane ditemokake ing pria. Tandhane khas yaiku nguyuh lan nangis. Yen ora ditangani, umume kucing bakal mati sajrone 72 jam.
  • Stroke ing Kucing. "Stroke" minangka istilah sing umum ditrapake kanggo wong sing nandhang kacilakan serebrovaskular (CVA) sing disebabake dening penyakit serebrovaskular. Stroke disebabake dening gangguan pasokan getih menyang otak, sing nyebabake kegagalan impuls saraf sing ditularake saka otak menyang awak liyane. Gejala bisa katon kanthi cepet lan nyebabake mati kucing dadakan. Tandha stroke kalebu kesulitan mlaku, lemes, tiba ing sisih siji, lumpuh ing sisih awak, lan / utawa kejang.
  • KawontenanInfeksi serius, sing biasane dikenal minangka sepsis, bisa nyebabake klompok gejala sing progresif kalebu lemes, anorexia, penurunan bobot awak, dehidrasi, demam, lan mati sacara tiba-tiba ing kucing.
  • Kejut. Shock ditemtokake minangka sindrom sing ngancam nyawa sing nyebabake tekanan darah rendah lan bisa nyebabake pati. Iki bisa disebabake reaksi alergi, kerusakan jantung, infeksi parah (sepsis), trauma, ilang getih, racun, cairan, lan trauma sumsum tulang belakang. Kucing sing kaget bisa mati kanthi cepet, sing bisa uga mati kanthi tiba-tiba.
  • Gula getih dhuwur ing kucing. Gejala serius sing disebabake amarga diabetes sing ora bisa dikendhaleni bisa nyebabake kelemahan, lemes, mutah, koma, lan mati.
  • Gulung ing gula getih. Gula getih sithik, uga dikenal minangka hypoglycemia, bisa nyebabake lemes, lemes, kejang, lan mati mendadak. Iki bisa dadi akibat saka diabetes, trauma, lan / utawa macem-macem penyakit infeksi.
  • Kardiomiopati hipertrofik- Jantung dadi kenthel lan kenceng, nyebabake bisa mompa getih kanthi normal. Gejala kasebut yaiku: gangguan napas, irama jantung sing ora normal, mutah, lan napsu ilang.
  • Cacing jantung (filariasis): yaiku penyakit parasit sing mengaruhi jantung. Kucing lara duwe watuk, mutah, gagal jantung, lan bobote.
  • Virus imunodefisiensi kucing: uga dikenal minangka alat bantu kucingIki minangka penyakit virus sing bisa nyebabake diare, malaise, kurang napsu lan bobote, gingivitis, lan liya-liyane; nanging, kucing ora biasane nuduhake gejala nganti penyakit iki maju banget.
  • Peritonitis infeksi kucing (FIP): iki minangka penyakit liyane sing nyebabake kematian paling gedhe ing kucing. Iki nyebabake dehidrasi, kurang napsu lan bobote, ngeculake mripat lan rasa ora nyaman.

Kepiye carane bisa dihindari?

Akeh kucing sing nyebabake tiba-tiba kucing

Sing kudu sampeyan ngerteni yaiku siji-sijine cara kanggo nyingkirake pati ing kucing yaiku priksa manawa dheweke sehat. Dheweke kudu diwenehi panganan sing berkualitas (tanpa sereal utawa produk sampingan), lan uga penting pangobatan antiparasit saengga bisa dilindhungi saka parasit, njaba lan internal. Ana krah antiparasit sing bisa mbantu sampeyan ing bagean iki.

Kajaba iku, kita kudu nggawa dheweke menyang dokter hewan saben-saben kita curiga yen ana kedadeyan, nanging uga kanggo vaksin, lan dibuwang sadurunge digawe panas.

Komprèsi Pati Tiba ing Kucing

Salah sawijining perkara sing paling ala sing bisa ditresnani yaiku kewan kucing sing sampeyan tresnani. Nyoba ngerti pati kucing dadakan banget nglarani. Sampeyan pengin ngerti apa sing kedadeyan, nimbang apa sing bisa sampeyan lakoni kanthi beda, lan nemtokake manawa ana masalah kesehatan sing sampeyan durung ngerti. Pati kucing sing tiba-tiba luwih angel dingerteni nalika kedadeyan kewan enom.

Pangarep-arep urip kucing vs. resiko mati dadakan

Umur kucing sing umure bisa 14 nganti 22 taun. Ana prabédan penting ing pangarep-arep urip gumantung saka gaya urip saben kucing. Pangarep-arep urip bisa beda-beda gumantung yen kucing ing njero omah, ing njero omah lan ing njobo, utawa ing njobo.

Kucing mung njero ruangan duwe umur sing paling dawa, banjur kucing njero ruangan lan ruangan ruangan. Kucing sing urip ing njobo duwe umur paling cendhak, amarga kena racun, trauma, serangan kewan, lan penyakit infeksi. Sanajan gaya iki minangka generalisasi, ana kucing mung njaba sing duwe gen sing apik sing bisa nampa panganan bergizi lan perawatan veterinary sing umure dawa banget.

Tiba ing kucing kanthi tiba-tiba nyebabake kulawarga lara banget

Sanajan angel banget ngerti kelangan kucing sing ditresnani, utamane nalika isih cilik, kedadeyan kasebut pancen nyata. Pati sing tiba-tiba bisa uga ditrapake ing kucing, sing bisa ngrusak banget lan ora ana artine. Siji-sijine panglipur sing bisa sampeyan lakoni saka kahanan iki yaiku ngerti manawa sampeyan nindakake sing paling apik lan menehi kucing urip sing nyenengake.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

29 komentar, tinggalake sampeyan

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

  1.   H ngandika

    Kucingku ora ngalami gejala kasebut lan tilar donya 3 dina kepungkur, sehat banget lan ora ana gejala sing ora ana sing kedadeyan

    Dina sadurunge, dheweke normal, amarga dheweke nyedhaki aku ngelus-elus, dheweke mangan kaya biasane, lsp.

    Dina dheweke tilar donya nalika aku tangi turu, aku wenehi panganan teles kaya saben dinane lan dheweke ora dhewekan, siji liyane ngenteni dheweke menehi panganan, ana sing ora umum amarga dheweke sing ndhisik lan uga kudu priksa manawa Dheweke ora bakal njupuk panganan saka liyane, mula yen wis rampung, dheweke kudu nyisihake yen nyoba mangan panganan liyane, mung ngerti yen dheweke ora ana ing kana, aku duwe intuisi ana kedadeyan serius amarga dheweke ora normal yen dheweke ora teka, aku nyeluk dheweke, aku nggoleki dheweke lan nemokake dheweke ing sisih ndhuwur loteng ing amben sing wis seda karo drool ing cangkeme lan murid kanthi lengkap Aku terus ndeleng apa sing kedadeyan dheweke, dheweke ganti papan, dheweke turu, dheweke napas kanthi angel, lan ora butuh wektu suwe aku mati amarga aku nemokake dheweke kaya ngono, nyatane aku mung turu kaya 3 utawa 4 kaping kanthi kangelan banjur dakrasakake kaya tangisan lara lan mandheg ambegan lan dheweke tetep wae

    Aku ora duwe wektu kanggo bereaksi amarga aku ora nyangka apa-apa

    Nalika aku ndeleng dheweke kaya iki karo murid sing saya gedhe lan mbuktekake manawa ana kedadeyan sing ora apik lan drooling, sing pisanan dadi pikirane dheweke ngalami stroke panas, nanging amarga swasanane asik banget amarga ing kana yen udan, aku uga mikir apa keracunan nanging ora mungkin amarga dheweke ora bisa mangan panganan anyar sing wis pirang-pirang taun dheweke ora mangan, utawa sanajan dheweke digigit laba-laba sing uga dakdeleng ora mungkin paling ora ana siji racun sing bisa dipateni Kanggo kucing ..

    Aku ora ngerti apa sing bisa kedadeyan dheweke, aku kaget banget lan saiki ora nindakake apa-apa, nanging terus ngawasi liyane lan ngerti yen dheweke apik

    Kaya sing dakkandhakake, gejala sing dakalami ora cocog banget karo apa wae sing wis dakgoleki ing internet amarga tiwas tiba-tiba, yen ana dokter hewan utawa ana sing maca iki lan bisa menehi katrangan babagan apa sing dikira wis kedadeyan .. .

    1.    Monica santos ngandika

      Halo, nuwun sewu babagan kedadeyan kucing sampeyan 🙁

      Mungkin dheweke ngalami masalah jantung, utawa parasit. Kadhangkala, sayangé, siji-sijine gejala yaiku konsekuensi, ing kasus iki mati kewan kasebut. Kadhangkala uga kedadeyan ing wong. Dheweke sehat-sehat, jebule sehat, nanging ing sawijining dina, ora suwe, dheweke tiba ing lemah, tanpa nyawa. Ngopo Sampeyan ora bisa ngerti, tanpa nindakake otopsi, lan saiki… sanajan mangkono, kadang misteri kasebut tetep durung bisa diselesaikan.

      Akeh semangat.

  2.   Adrian Martin ngandika

    Halo, tanggal 13 Desember, anak kucing jenenge Lola tilar donya.
    Diwiwiti karo diare. Aku nggawa dheweke menyang dokter hewan lan aku njupuk suhu ing bokong, dheweke dipasang thermometer
    Lan ujug-ujug dheweke tilar donya ...... Kayane panganan kasebut .... Ibuku pengin tuku panganan wong diwasa kanthi kabeh biaya ...…… .. Dokter adol panganan murah kanggo merek nomer loro sing isih durung dak percaya, wis 3 wulan. Mula dheweke seda

    1.    Monica santos ngandika

      Halo Adrian.

      Nuwun sewu, nanging ora bisa nulungi sampeyan, dudu dokter hewan.
      Anak kucing rentan banget, lan ing umur kasebut biasane duwe akeh masalah karo parasit usus, luwih-luwih yen lair ing dalan utawa bocah kasebut ora duwe kucing sing ilang.

      Ing kasus apa wae, kita menehi akeh semangat.

  3.   Leonard Sanchez ngandika

    Hello, dina apik
    Kita duwe kucing umur 1 taun, dheweke ana ing omah, dheweke mesthi dirawat kanthi cara sing paling apik, kita ora nate weruh gejala sing bakal nandhang lara, sawetara dina kepungkur dheweke turu akeh.
    Dina Minggu aku turu sedina muput lan tanpa mangan aku nggawa dheweke menyang dokter hewan ing dina Senin lan dheweke didiagnosis kena leukemia, kayane getih banget cair, dhokter ngandhani yen bisa uga lara amarga dheweke lara. ana sethitik. Ing dina sing padha, dheweke nyuntik antibiotik lan vitamin. Nanging, dheweke ora nuduhake perbaikan nalika dina Selasa, aku nggawa dheweke menyang dokter hewan lan dheweke tilar donya.

    Aku ora ngerti sebabe yen ora nate lara, kepiye bisa mati kanthi tiba-tiba?
    Matur suwun kawigatosan

    1.    Monica santos ngandika

      Hai Leonard.

      Nuwun sewu banget amarga kelangan kucing sampeyan. Pancen angel banget nalika dheweke budhal.

      Nanging yen sejatine dheweke ngalami leukemia wiwit isih bocah, ana kucing sing katon apik ... nganti mandheg.

      Greetings.

  4.   Annette Castillo ngandika

    Kita nggunakake sawetara bocah kucing 1 wulan kepungkur, lan dheweke ngandhani manawa kurang bobot, kita tuku panganan garing lan udan sing seimbang, padha pulih nanging ora akeh, dheweke duwe 5 dosis deworming lan durung rampung mbuwang masalah, dina Minggu bengi salah sawijine. Dheweke tangi saka pangkonku lan nalika ngerti yen dheweke ora mlaku kanthi apik karo sikil mburi, dheweke obah kaya kelinci, esuk kita nggawa dheweke menyang Vet, dheweke nggawe piring, dheweke ora ana ana cedera, kita bali menyang omah lan saiki sikil ngarep tampco. Dheweke mindhah kanthi apik, kita bali menyang dokter hewan, aku kira bisa dadi neurologis, dheweke menehi obat anti-inflamasi, lan vitamin, dheweke luwe, nalika semana dheweke napas banget, dheweke mbukak cangkeme, lan ora ngetokake swara, bali menyang dokter hewan, dheweke tes kanggo dheweke. nolak AIDS lan leukemia kucing, pungkasane dheweke menehi kamar oksigen, nalika jam 11 wengi dheweke tiwas amarga ditahan . Aku isih ora ngerti apa sing bisa kedadeyan, mung saiki dheweke bakal ngetung getih kanggo ngilangi mikoplasmosis. Dheweke tilar donya kurang saka 24 jam, dheweke lagi wae durung rampung rong wulan. Adhine kayane normal, pancen nglarani yen kelangan sithik

    1.    Monica santos ngandika

      Hai Annette.

      Ya, lara banget. Sumangga.

  5.   julia ngandika

    Dina iki Ringo, bocah sing umurku umur 9 taun, tangi turu ing kasur tanpa urip, aku ora ngerti dheweke ora nate lara lan nganti wingi polah dheweke normal, dheweke ana ing amben karo sikil ngarep sing dawa, sirahe cilik digantung amben lan irunge sing cilik, mula saya sedhih lan kepingin weruh apa sing kedadeyan.

    1.    Monica santos ngandika

      Halo Julia.

      Nuwun sewu amarga kelangan Ringo. Pancen angel banget, nalika turu ing salawas-lawase ...

      Nanging kanggo ngerteni apa sing bisa kedadeyan, disaranake konsultasi karo dokter hewan, amarga dheweke mung bisa nemokake wangsulan saka pitakon kasebut.

      Akeh semangat.

  6.   Claudia ngandika

    Ana kedadeyan sing aneh banget karo pussycatku 3 dina kepungkur, dheweke umure 16 lan setengah taun .. ing wayah wengi aku menehi obat kanggo tekanan tipe 3, aku pamitan, dheweke normal lan kaya biasane, aku turu .. bapakku tangi aku jam 8 esuk ujar manawa anak kucingku mati ing karpet ruang tamu, dheweke wis ngalami rawat mortis .. Aku wis tes kabeh udakara rong wulan kepungkur lan kondhang kanthi apik, aku uga nindakake ultrasonik ing jantung, ginjel, lan ati .. dheweke mung duwe rada gagal ginjel amarga umur lan hipertensi sing lagi dirawat saiki .. dadi sedhih banget, aku ora bakal ngerti apa sing nyebabake kematian mendadak, yaiku mati sing ora bisa dingerteni .. dheweke bakal operasi gingivitis ing wulan liyane amarga dheweke pancen wis sehat .. Aku sedih banget karo bayiku, aku isih ora mikir kaya ngono

  7.   zeydi ngandika

    Aku pengin ngerti apa sing mati anak kucingku, dheweke nemokake dheweke ora kuwat kaya dheweke semaput, sedulurku ngrangkul dheweke, nanging ora suwe sawise dheweke reget lan sawetara menit dheweke wis seda, ana wong sing bisa menehi pitakon marang aku kedaden kanggo dheweke

  8.   yuli ngandika

    Halo, kucingku suwene 3 wulan lan jebule wis mati dadakan.
    Dina Jumuah, kita menyang dokter hewan lan dheweke divaksinasi karo vaksin trivalen nomer loro, esuk lan awan iki dheweke sehat, lan sawetara jam kepungkur kita mulih bocah cilik kaku ...
    Kita ora ngerti apa sing bisa kedadeyan, nanging kita ora percaya.
    Apa ana sing ngerti apa sing bisa kedadeyan dheweke?

  9.   marcosmx ngandika

    Aku Marcos, umur 52 taun. Maca sumbangan sing migunani banget kasebut kanthi tliti, aku nyimpulake ing ngisor iki: Saka pengalaman, cukup ora nggatekake kewan lan nalika sampeyan seneng banget karo kucing, nanging kita uga pengin nggunakake, kita kudu nimbang kabeh kasus kesehatan pus padha utawa beda. Kesehatan anak kucing dadi perhatian utama. Luwih-luwih yen cilik, amarga dicabut saka susu ibu. Tema utama yaiku "Deworming", apa wae asal usul. Minangka langkah pancegahan kanggo ngreksa nyawane bocah cilik. Iki bakal nyingkiri persentase sing dhuwur, gambar sentimental sing nglarani amarga kelangan kanca urip sing hebat lan sejatine.

    1.    Monica santos ngandika

      Hai marcos.

      Yaiku: kucing deworming minangka masalah sing penting banget, sing kudu ditindakake sajrone urip kewan kasebut, bisa metu saka omah kasebut.

      Matur nuwun kanthi sanget kanggo komentar sampeyan.

  10.   Alejandra ngandika

    Halo, kita duwe telung anak kucing, sing pertama njupuk saka dalan, dheweke lara lan tiba-tiba ditemokake setengah mati, lan dheweke digawa menyang rumah sakit hewan lan dheweke ora ngerti kepiye menehi penjelasan, kaya kaping pindho nganti pungkasane dheweke seda. Loro liyane sing dijupuk saka sampah sing kudune sehat. Salah sawijining wong kejut nalika esuke lan kita kudu nggawa dheweke menyang rumah sakit amarga dheweke wis seda. Nganti dumadakan perkara sing padha mati. Iki duwe gejala kayata goyangan nalika mlaku-mlaku, napsu sing kurang, lan turu akeh. Nanging sing pungkasan sehat, dheweke main, mangan, mlayu saka kene tekan kana, nganti wingi aku tekan omah lan nemokake dheweke wis entek. Aku ora nuduhake gejala lan sadurunge aku lunga, aku padha kaya biasane. Kabeh padha setengah wulan lan prekara sing padha kedadeyan ing kabeh. Lan ora ana sing menehi wangsulan.

    1.    Monica santos ngandika

      Hai Alejandra.

      Nyuwun pangapunten tumrap kedadeyan kasebut, nanging dudu dokter hewan.
      Mungkin dheweke ngombe utawa mangan sing ala, utawa duwe parasit. Aku ora ngerti.

      Kajaba iku, akeh semangat.

  11.   Madhavi ngandika

    Sadurunge wingi Bean Kitt tresnaku seda, dheweke sehat banget, dheweke urip dhewe ing njero omah, dheweke mangan sehat, dheweke wis resik, aku weruh dheweke 5 menit sadurunge lan dheweke normal banget, aku menyang kamar mandhi lan ing ngisor undhak-undhakan kaya biasane, ora njupuk luwih saka 2 menit lan nalika aku mbukak lawang kamar mandhi dheweke lagi turu ing lantai tanpa ambegan utawa ngantem, dheweke tilar donya lan aku ora bisa nindakake apa-apa kanggo dheweke, aku rumangsa yen dheweke ngowahi dimensi, aku isih bisa ' ora ngerti apa sing kedadeyan… lara banget!

    1.    Monica santos ngandika

      Halo Madhavi.

      Nyeri banget yen ilang wong sing dikasihi ... aku mung bisa menehi panjurung.
      Lan aku ora ngerti apa bakal mbantu sampeyan, nanging pirang-pirang taun kepungkur nalika salah sawijining kucingku mati (amarga kecelakaan lalu lintas) aku motret, lungguh ing kursi, nutup mripatku lan foto ing sandi Aku tak critakake kabeh, rasane nalika semana. Iki minangka prekara paling angel sing daklakoni ing uripku, nanging ing wektu sing padha minangka sing paling ngawula marang aku. Mungkin uga mbantu sampeyan.

  12.   Paola ngandika

    Aku nylametake 2 anak kucing tanggal 15 Juni lan bayi wingi mati lan bayi wingi mati. Loro-lorone sehat lan dewormed, minggu iki saiki dadi giliran kanggo marani dokter hewan. Kanthi bayi, aku bisa ndeleng ambegan pungkasan. Karo bayi, ora amarga turu, lan nalika dak priksa 30 menit sawise turu, bayi wis adhem lan nggedhekake. Bayi iku dheweke lunga sedhela nalika dheweke teka, aku weruh dheweke lagi turu lan aku nyoba menehi cpr amarga dheweke rumangsa rada pulsa nanging dheweke ora ambegan. Nalika aku menehi cpr, dheweke nuli ambegan ambune panganan pungkasan lan aku ora ngrasakake pulsa maneh. Aku terus 5 menit utawa luwih, nanging ora ana sing nutup mripat lan ngeculake eluhe sing pungkasan.

    1.    Paola ngandika

      Dheweke mung duwe 1 wulan 2 minggu udakara.

    2.    Monica santos ngandika

      Eh, sedhih tenan. Akeh semangat Paola. Paling ora, dheweke ngerti tresno lan kehangatan omah, lan dheweke positif banget.

  13.   Harun ngandika

    hello,

    Anak kucingku uga seda, nanging aku ngalami gejala sing aneh, yaiku, dheweke lair ing "kahanan normal" lan nganti dheweke mandheg nyusoni karo sedulur-sedulure, dumadakan dheweke muncul kanthi "punggung lumpuh" utawa ora bisa nggunakake loro sikil mburi . lan buntut, mula dheweke ngalami masalah buang air besar lan reresik, mung sedina dheweke mandheg mangan lan esuk aku ketemu dheweke wis mati lan kringet. Anehe kedadeyan ing sewulan, tanpa ngrasakake nalika ana owah-owahan. Yen ora, iku anak kucing sing tetep ing omah, ora ing njero omah.

  14.   Sandra ngandika

    Aku pancen rusak banget amarga wingi aku kudu ngubur anak kucing (aku ngarani Mandarina) saka koloni kucing sing dak jaga ing urbanisasi.

    Wengi sadurunge pancen sampurna, dolanan karo aku lan mlaku-mlaku kaya biasane, uga mangan kaya biasane.

    Nanging ing wayah awan aku metu tuku lan nalika aku metu saka mobil aku ketemu dheweke kaku ing trotoar. Dheweke umure udakara 3-4 wulan lan prigel lan umur. Dheweke ora cilaka.

    Kayane konyol amarga dheweke ora urip karo aku, nanging sajrone aku ngrawat dheweke kanthi menehi panganan, aku dadi seneng banget karo dheweke lan aku ora bisa nahan nangis. Sing paling angel yaiku aku ora ngerti kedadeyan kasebut. Aku mung pengin mikir paling ora ana pati sing tiba-tiba, lan sing mlarat ora ngerti.

    1.    Monica santos ngandika

      Halo Sandra.

      Nuwun sewu. Sumangga.

  15.   Gerty ngandika

    Dina iki Wulanku seda, dheweke ora tekan ulang tahune sing kaping pindho, kanthi priksa lan vaksinasi nganti saiki, aku ora ngerti sedane. Minangka saben esuk dheweke ngancani aku nalika aku siyap-siyap mangkat kerja, dina iki aku kaya-kaya wedi karo apa-apa lan tiba ing lantai, aku nyedhaki kanggo ndeleng apa sing kedadeyan, ora luwih saka sawetara detik. sing njupuk kula lan wis mati, padha ora bisa nindakake apa-apa kanggo dheweke. Aku rumangsa rusak, dheweke dadi prawanku, kekasihku, seneng banget, nakal.

    1.    Monica santos ngandika

      Hi Gerty.

      Nuwun sewu 🙁
      Nalika padha lunga, kaya ngono, lara banget ...

      Akeh semangat.

  16.   Miriam Larraga ngandika

    Aku duwe Sonic, kucing ayu 1 taun 8 sasi, oranye karo rambute medium, pachoncito lan mbrontak, aku lunga preian lan nginep ing kost biasanipun, padha mung nglaporake yen dheweke ngantuk banget, nanging mangan biasane. Dheweke menyang jedhing biasane, dheweke main biasane nanging kurang wektu, dheweke mbuwang banyu lan panganan kaya biasane… 10 dina kaya iki. Kita bali lan aku njupuk dheweke dina Minggu awan lan dheweke padha, kabeh katon normal, dina Selasa dheweke tangi padha, esuk mangan sithik nanging apik amarga mangan jatah lan rampung sadurunge srengenge. , jam 3:30 dheweke lunga menyang lawang kanggo nampa anakku nalika dheweke bali saka kerja kaya biasane, jam 5 sore dheweke ngombe banyu minangka cara sing disenengi: langsung saka kran ... Jam 7 aku weruh. soko aneh, looking menyang sudhut, mengko padha ing pojok liyane, banjur lying ing ngleboke kamar putri, banget isih ... Aku ngangkat munggah lan nggawa dheweke menyang kamar, tanpa wong protes utawa sambat lan sing ana rada ora biasa amarga yen dheweke ora pengin dheweke ora bakal ninggalake utawa ngganti papan maneh nalika aku ninggalake dheweke ing lantai utawa amben, wektu iki dheweke tetep meneng, aku nyelehake dheweke ing papan sing paling disenengi ing jendelaku lan dheweke ora. Aku uga ora obah ... Aku nyelehake dheweke ing ambenku lan dheweke ngidini dheweke pindhah kaya sing dikarepake kaya-kaya dheweke kain, iku uga ora normal amarga dheweke ora seneng dimanipulasi, dheweke mesthi mlaku adoh utawa njupuk cokotan kanggo mbebasake. dhewe lan lunga,dheweke anget normal lan sikile kadhemen… Aku nelpon dhokter lan dheweke mung nyaranake hydrating dheweke lan menehi dheweke panas, suhu 38°c sing jarene normal… Wengi liyane aku mriksa dheweke maneh lan dheweke mung weruh yen dheweke lagi panas. isih lesu, adinamis, muride ana ing sisih kiwa rada gedhe tinimbang liyane, ambegane lemes lan cethek nanging kanthi irama sing apik, detak jantunge normal nanging rada sithik, katon amarga tekanan sing sithik, wetenge alus lan gampang depresi. ora ana pratandha sing ora normal nanging ora ana aktivitas peristaltik, ora muntah utawa diare. ngangkat dheweke nyoba, aku mikir yen usahane mudhun yaiku menyang kothak wedhi kanggo nguyuh lan kekirangane ora ngidini dheweke nindakake, ing wayah wengi dheweke metu saka amben kaping pirang-pirang lan mudhun saka iku. ... Dheweke mbalekake lan mengko dheweke nindakake maneh. Esuke aku nggawa dheweke menyang klinik karo dokter hewan liyane sing disaranake dening wong sing menehi pensiun nalika lelungan, supaya dheweke ngudhunake dheweke lan nindakake tes lan ing kana aku rumangsa dadi perawat sing paling awon, amarga dheweke nyusup. akeh lan ora bisa njupuk sampel amarga tekanan darah rendah. , resistensi lemah uga reaksi ... Dheweke ngeluh babagan tusukan lan mulane aku krasa ala, dheweke tetep hidrasi subkutan lan telung jam sabanjure dheweke nimbali aku, dheweke koma lan tilar donya jam 3 sore mung 20 jam mengko carane kabeh diwiwiti… Aku pengin jawaban kanggo ambruk sing nggawe dheweke catatonic ing rong jam lan dheweke ora metu mati 20 jam sawise miwiti karo ora normal. pratandha ... Aku kangen sampeyan, Sonic!

    1.    Monica santos ngandika

      Halo Miriam.
      Aja rumangsa salah, amarga iku dudu salahmu.
      Sampeyan nindakake kabeh sing bisa, sing akeh banget.

      Kita ora ngerti carane kanggo pitutur marang kowe apa kedaden kanggo wong amarga kita dudu dokter kewan utawa kita ana (kita saka Spanyol), nanging aku pitutur marang kowe sing, ora tenan nyalahke dhewe. Tetep karo kenangan apik sing wis karo dheweke, lan pracaya kula nalika aku pitutur marang kowe sing kasusahan, sing emptiness aran nalika ilang wong supaya dear, mboko sithik calms mudhun.

      Akeh semangat.