Apa indra kucing?

kucing iku pinter

Awake kucing dumadi saka luwih saka 230 balung lan luwih saka 500 otot sing ngidini dheweke bisa nindakake akeh perkara, kayata mlumpat nganti kaping lima luwih dhuwur tinimbang dhuwure dhewe, ngrungokake swara tikus sing adohe pitung meter, utawa ngenteni. kanggo sampeyan konco lawang nalika sampeyan lagi metu saka mobil supaya sampeyan bisa menehi wong bisa tuku dheweke.

Lima panca indera wis makarya kanthi kapasitas penuh wiwit cilik.. Ayo ndeleng apa sing khusus.

Vista

Kanggo manungsa, pandeleng minangka indera sing paling penting, kanggo kucing ... ora akeh. Spektrum warna sing bisa dideleng luwih mlarat tinimbang sing kita deleng. Nyatane, kanggo menehi ide, ing wayah awan dheweke katon kaya wong sing ilang kacamata, yaiku burem. Apa maneh, meh ora mbedakake werna, mung ijo, kuning lan biru.

Kosok baline, sesanti wengi sing 8 kaping luwih saka kita. Iki amarga mripate duwe apa sing dikenal minangka Tapetum lucidum, sejenis 'kristal' sing nggambarake cahya, saengga kewan bisa mbedakake rincian sing mung bisa ditindakake manungsa lan nggawe mripate sumunar. iku sawetara sumber cahya, dadi rembulan, lampu kilat kamera, senter, lsp).

Kuping

Indera pangrungu kucing minangka karya alam. Iku banget dikembangaké. Kupinge loro dumunung ana ing sadhuwure sirahe, lan dheweke bisa ngowahi rada kaya sing dikarepake yen dheweke nemokake swara sing bisa narik kawigatene, kayata manuk utawa rodent.

Sensitivitas kanggo swara kaya apa kanggo manungsa volume musik kurang (umpamane siji utawa rong titik ing radio), kanggo dheweke kaya-kaya luwih banter. Amarga, dheweke ora butuh sampeyan mbukak lawang kanggo ngerti sampeyan cedhak karo dheweke: sikilmu ngidak-idak, kringet kuncimu, rame-rame tasmu yen digendhong... kabeh mau tak wenehi.

Balance

Kucing minangka pejalan tali sing apik banget. Bisa mlaku ing dalan sing sempit banget tanpa goyang sikil siji. Nanging kenapa? Rahasia kasebut ana ing njero kuping, utamane ing njero. Ing kana duwe limang tabung sing diisi cairan sing ditutupi rambut sing sensitif banget kanggo gerakan.

Mulane, nalika ndeteksi yen kewan dadi aneh, dheweke ngirim sinyal menyang otak supaya awak dadi ing posisi sing cocog. Kanthi cara iki, nalika kucing mbutuhake, pisanan nguripake sirahe, banjur mburi lan sikil ngarep, lan pungkasane mburi.

Rasa

Apa sing dipangan kucing? Iku misale jek kaya jawaban prasaja, nanging ing jaman saiki akeh keraguan sing muncul. Bener, cukup takon kewan apa iku, lan ndeleng apa sing dipangan anggota kulawarga liyane. Ing tembung liyane: dadi feline, lan diwenehi sing Cougars, panthers, singa, etc., uga felines lan mangan daging, iku logis kanggo mikir sing. kucing uga karnivora.

Miturut kabutuhan, kanthi naluri. Bisa mangan gandum utawa suket, nanging mung yen panganan kasebut wis dipangan sadurunge mangsa. Nanging yen sampeyan ora mangan daging, sampeyan bakal mati, amarga sampeyan butuh protein kewan kanggo fungsi awak, lan nutrisi sing diarani taurine kanggo kesehatan mata.

Ambune

Semangat ing kucing pancen apik banget

Kucing uga duwe rasa mambu, luwih sensitif tinimbang kita. Nyatane, punika 14 kaping luwih saka kita duwe. Iki amarga ana 20 yuta sel reseptor ing irung, nalika wong mung duwe 5 yuta. Nanging saliyane iku, organ irunge luwih gedhe tinimbang kita.

Kaya-kaya ora cukup, ing sisih ndhuwur langit-langit ana organ sing diarani vomeronasal utawa Organ Jacobson, sing digunakake kanggo 'ngrasakake' ambune. Iki sebabe mbukak cangkeme kanthi cara sing rada aneh nalika ndeteksi aroma sing pengin dingerteni, umpamane, sapa sing duwe lan kepiye.

Tutul

Kanggo kewan, tutul penting supaya bisa urip normal. Wiwit lairé, reseptor tactile sing duwe kulit, nepaki fungsi penting: ngirim sinyal sing cocok supaya kucing bisa reaksi, yen perlu, lan kanthi mangkono tetep aman, saka kadhemen utawa panas, utawa saka udan yen ora seneng.

Lan carane njaluk iku? Thanks kanggo bantalan lan kumis, utamane. Iki minangka bagean awak sing paling sampeyan gunakake nalika ngerti (utawa ngerteni) lingkungan sing sampeyan manggon. Ing tangan siji, paw pads sing banget sensitif getaran, saengga mbantu sampeyan nggunakake postur sing bener nalika mlaku utawa mlaku.

Ing kasus khusus mustaches, iki sensitif marang arus udara, supaya padha migunani kanggo ndeteksi mangsa bisa; Mangkono uga, menarik kanggo ngerti yen migunani kanggo dheweke ngerti apa dheweke bisa ngliwati dalan sing ciut utawa ora, amarga dawane saka pucuk kumis ing sisih siji raine nganti pucuk sing ngelawan pas karo jembaré awak kucing.

Kaya sing sampeyan ngerteni, kucing minangka kewan sing apik banget, ing njero lan njaba.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.