Tingkah lakune remaja

Kucing remaja bisa uga rada mbrontak

Kayane wingi kucing kita sing dak tresnani mulih. Nanging ora, nem wulan wis kliwat lan dheweke wiwit nuduhake prilaku sing beda. Sithik mbaka sethithik dadi kirik. Sanajan nuwun sewu, kita kudu "pamit" menyang tahap sing paling lembut ing pasangan, lan nyatane kita kabeh ngerti manawa ora bakal nate nindakake lan kita bakal terus ndeleng bayi kasebut (utawa aku salah? kucing kudu ngliwati tahap sing paling angel ing uripe dadi Lord Cat.

Mesthi wae, aku ngomong babagan remaja, sing bisa diwiwiti wiwit nem wulan, nanging kanggo kucing sing luwih gedhe kayata Maine Coon, mengko bisa diwiwiti. Bakal rampung udakara setaun taun, lan sawayah-wayah apa sing kudu ditindakake yaiku sabar banget, amarga ing tahap iki kita bakal weruh, kanthi harfiah: nindakake apa sing dikarepake lan kapan sing dikarepake.

 

Kucing remaja butuh perhatian lan tresno sampeyan Anak kucing ing umur iki duwe kepinginan banget pengin njelajah jagad kasebut. Mula disaranake sampeyan wis biasa mlaku karo abah awit dheweke iku kirik. Yen sampeyan ora bisa mlaku-mlaku, luwih disaranake adaptasi omah karo kucing; tegese: nyelehake goresan ing macem-macem titik omah, landasan, lan dolanan.

A taruna butuh rangsangan mental saben dina, amarga bosen langsung. Untunge, ana solusi kanggo iki: kanthi cangkir yogurt sing resik, kita bisa mulang golek panganan. Kita bakal njupuk udakara 10 lembar (dipotong dadi blok cilik), contone, York ham, lan nutupi gelas yogurt. Kaping pisanan, kita bakal nutupi kabeh, nanging nalika kucing ngerti, kita bakal nggunakake potongan sing kurang lan kurang.

Yen kancane dadi memberontak, paling apik yaiku tetep ayem. Paling penting, yen sampeyan duwe kewan luwih akeh ing omah, sampeyan ora kudu mandheg "njaga" papan sing diduweni saben wong. Umume kucing enom pengin njupuk papan (amben, kursi, ... apa wae) kanggo kucing diwasa, lan sing pungkasan ngentekake sedina muput dheweke ngomong nganggo basa kucing "meneng", "aja nganti sing ", lsp.

Sanajan kucing diwasa minangka referensi kanggo bocah cilik, kita ora kudu nglelehake pendhidhikan remaja ing "tangane." Kita minangka wong sing kudu mulang manawa ana wektu main lan ana uga wektu sing tenang. Kanthi sabar lan tresno bakal bisa digayuh, tenan.

Kucing remaja sampeyan lan polah tingkah

Sampeyan kudu ngerti prilaku anyar sing bakal diduweni kucing, kenapa tumindak kaya iki lan apa sing bisa ditindakake supaya kabeh bisa lancar.

Tingkah laku anyar

Malaikat sampeyan bakal nyoba pirang-pirang tindak tanduk anyar, lan sampeyan uga ora seneng kabeh. Kucing remaja bisa dadi luwih percaya diri lan nuntut: coba buru-buru metu, tangi jam 4 esuk, utawa munggah meja kanggo nuduhake nedha bengi karo sampeyan. Utawa bisa luwih ati-ati utawa kurang sabar: nolak potongan kuku utawa mlayu saka operator. Kabeh iki ana gandhengane karo otak sampeyan sing diwasa lan wiwit takon apa sing aman, apa sing bisa digunakake, lan apa sing ora.

Bayi kucing wis ora ana

Pancen normal yen kucing remaja tumindak luwih ala tinimbang nalika kucing. Dheweke meksa nindakake perkara watesan lan nyoba cara interaksi anyar karo jagad iki. Apa sing wis disinaoni lan sing dialami minangka anak kucing lagi mabur ing jendhela (saiki).

Kanca dadi mungsuh

Konflik ing antarane kucing penduduk asring saya mundhak nalika kucing diwasa. Kucing remaja nyoba nemokake ing endi omah sing cocog kanggo dheweke diwasa, nanging bisa uga ora njupuk keputusan sing paling apik. Iki bisa nyebabake konflik anyar babagan sumber daya (kayata titik turu khusus), dolanan sing ora cocog, utawa intimidasi langsung. Sampeyan uga kudu eling yen kucing apa wae sing bisa nuwuhake semangat, dudu mung para remaja.

Energi, energi lan energi liyane

Kucing remaja sampeyan kebak energi lan dheweke ora ngerti apa sing kudu ditindakake lan kepengin golek papane ing jagad iki, saenane ing sisih ndhuwur, nyoba wates karo sampeyan lan kucing liyane ing omah. Iki tegese nggosok perabotan supaya ora ana tandha aroma sing bisa ngidentifikasi obyek kasebut minangka duweke, prabotan kanggo menehi tandha cipratan utawa barang liya amarga padha, lan gelut karo kucing liyane.

Paling ora, dheweke bakal nuduhake kehebohan fisik kanthi mlumpat menyang titik paling dhuwur ing ruangan kasebut lan kadang kikuk sawetara aksesoris dekorasi. Kucing remaja sampeyan lagi ing tahap penting lan sampeyan kudu mbantu ngerteni prilaku sing bener saka tumindak sing ora cocog, kaya sing wis kasebut ing ndhuwur, sampeyan kudu nindakake kanthi sabar lan katresnan.

Salurake energi kanthi cocog

Sabar kanggo ngrawat kucing remaja sampeyan Supaya sampeyan lan anak kucing bisa slamet saka remaja, penting kanggo nyalurake energi liwat dolanan kucing, latihan trik, lan dolanan saben dina. Kucing sampeyan kudu nglampahi wektu, sinau saka sampeyan lan kabeh, sanajan dheweke duwe tumindak sing rada mbrontak, dheweke butuh rasa tresna lan katresnan sampeyan sing tetep.

Yen dheweke nyoba nggunakake bagean awak minangka dolanan, wara-wara nganggo jet banyu utawa udhara, utawa wisel banjur lunga, kaya adhine kucing yen ora cocog. Priksa manawa dheweke duwe akeh dolanan interaktif sing bakal melu otak lan menehi kesempatan kanggo mburu, gagang, lan ngoyak. Scratcher kucing sing dhuwur bakal menehi outlet kanggo menek lan ngeruk.

Latihan trik lan game mulang ngontrol awake dhewe lan uga bisa mbantu ngarahake prilaku sing sampeyan ora seneng. Latihan ora mung kanggo segawon. Akeh kucing seneng latihan otak trik sinau, lan sawetara kucing malah bisa njupuk!

Sampeyan kudu sabar lan tetep duwe humor. Iki uga bakal kliwat, lan ing sawijining dina sampeyan bakal siyap lan golek dhewe urip karo kucing diwasa sing tenang lan alus. Nanging aja nggetuni dheweke, utawa aja nubruk dheweke amarga tumindak sing ala. Yen sampeyan kudu mbenerake prilaku, aja nindakake kanthi hormat lan tresno, kucing sampeyan kudu sinau saka sampeyan, aja wedi karo sampeyan.

Ngontrol tumindak sing ala

Sawetara dina koyone gelut, nanging kucing sampeyan ora salah kabeh! Sampeyan kudu waspada kanggo tumindak sing disenengi lan menehi pahala. Kucing sampeyan sinau apa sing bisa digunakake lan apa sing ora, priksa manawa dheweke sinau pelajaran sing dikarepake kanthi nguatake apa sing pengin terus ditindakake. Kewan nalika dheweke kepengin dileleh utawa menehi panganan sing kasebar ing wit kucing sing bakal ditemokake. Yen loket ora duwe panganan, nanging wit kucing kadang-kadang ngruwat, kucing sampeyan bakal cepet milih ing ngendi dheweke pengin nongkrong.

Aja lali babagan spaying utawa neutering

Kucing remaja bakal rada rambutan

Umur remaja uga wayah nalika kucing sampeyan diwasa kanthi seksual. Pancen angel dibayangake, nanging kucing cilik sampeyan bisa uga duwe anak kucing utawa nyumbang kanggo proses breeding nalika umure isih 5 utawa 6 wulan.

Yen anak kucing wadon sampeyan ujug-ujug njerit lan muter kanthi semangat, dheweke nembe mlebu panas. Penyiksaan sing nglarani ati iki minangka salah sawijining fase, biasane udakara seminggu, sajrone sampeyan kudu ngencengi dheweke kanthi aman kaya ana ing Alcatraz supaya ora ana kucing lanang sing bisa ngrungokake panggilan sirine.

Sawise iku, sampeyan bisa nggawe dheweke disterilisasi, supaya ora ana sing kudu ngalamake maneh. Kanggo ngilangi kemungkinan kucing sampeyan mlebu semangat lan nyuda prilaku seksual sing ora dikarepake, kayata tandha urin (sing bisa ditindakake pria lan wanita), nggawe kucing sampeyan disterilake sanalika dokter kewan nyaranake, Aku malah menehi saran marang sampeyan nalika bocah kucing isih umur 4 wulan.

Kayane katon luwih awal, nanging iki operasi sing gampang nalika lanang. Kucing cepet pulih, luwih saka kucing tuwa sing ngalami prosedur spay / neuter. Kucing wadon sampeyan ora bakal ngrasakake frustasi amarga panas sing ora bisa dibalekake maneh, lan Kucing lanang enom sampeyan bakal ora bisa nyebut prilaku kucing sing kurang ajar ing wilayah sing nelukake.

Sing penting kabeh yaiku sampeyan ngrasakake panggung sing apik iki, ing endi kucing sinau, nanging uga ngiyatake ikatan karo sampeyan.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.