Obat ngarep kanggo kucing deworm

Pangobatan ing omah kanggo nyuda kucing

Kanthi paningkatan suhu, ing parasit pesky sepira sethithik kita seneng karo dheweke. Kutu, obah lan serangga liyane sing ora dikarepake sing bisa nyebabake alergi, kayata. Kanggo ngindhari hama kasebut, internal lan eksternal, kudu cepet ngrawat kanca kanthi cepet. Sanajan ing pasar, sampeyan bakal nemokake tablet insektisida, pipet lan semprotan kanggo digunakake ing kucing, sampeyan uga bisa milih nggawe insektisida dhewe ing omah.

Dina iki kita bakal nemokake apa kasebut obat ngarep kanggo kucing deworm, tanpa mbebayani kesehatan kewan kasebut.

Kanggo njupuk akun

Kucing dilindhungi nganggo antiparasit alami

Sadurunge melu topik, penting sampeyan ngerti manawa obat alami efektif, nanging kudu ditrapake luwih asring tinimbang antiparasit sing bisa dituku ing toko hewan peliharaan utawa klinik hewan. Kajaba iku, obat ing omah biasane digunakake luwih kanggo nyegah tinimbang kanggo pertempuran, wiwit efektif pungkasan. Amarga alasan iki, yen kanca sampeyan duwe masalah serius karo parasit, usus lan eksternal, luwih becik njupuk dheweke menyang profesional kanggo ngandhani insektisida sing bakal digunakake.

Mesthi wae, ora kaya bahan kimia, kanthi krasan risiko keracunan sacoro prakteke nil, mula disaranake banget nalika kita percaya utawa ngerti manawa wulu duwe alergi marang komponen antiparasitika kimia.

Ngandika, ayo maju, saiki ya, yaiku apa obat omah sing bisa diwenehake kucing kita kanggo njaga supaya ora adoh saka parasit.

Parasit eksternal

Kucing tanpa parasit

Ayo diwiwiti karo bug sing sampeyan deleng pisanan: kutu, kutu, lan kutu. Insektisida krasan sing efektif banget kanggo ngusir kaya ing ngisor iki:

Obat kutu

  • Siram kucing karo minyak lavender utawa sitrella (utawa sampeyan bisa nggawe campuran kalorone). Yen sampeyan wedi karo banyu, oles minyak sing diencerke langsung menyang kain banjur usap kabeh ing awak.
  • Tambah sendok saka ragi gawe bir kanggo dhaharan sampeyan. Sugih banget karo vitamin B1, sing ngusir kabeh parasit.
  • Semprot utawa pijet kucing karo lenga Wit teh. Lebokake ing banyu sadurunge digunakake, amarga jumlah sing akeh bisa beracun. Baleni perawatan saben wulan.
  • Siapke a Infus chamomileAyo banyu dadi anget lan lebokake alon-alon ing kabeh awak.

Obat centhang

Kucing dilindhungi saka obah

  • Cut a ngiris lemon banjur digodhog menyang gelas isi banyu. Ayo turu sewengi lan, esuke, nyemprotake kucing sampeyan utawa "adus" (sejatine, sing paling cocog yaiku njupuk kain lap, adhem, lan gosok kabeh ing awake).
  • Campur sepuluh tetes thyme, lavender lan minyak sitrella ing 150 ml banyu, lan lebokake kanthi pijet ing awak.
  • Tambahake 250 sendok cuka sari apel nganti XNUMX ml banyu, lan semprotake kucing sampeyan. Yen sampeyan wedi karo swara semprotan, sampeyan bisa milih, kaya sing sadurunge, ditrapake langsung nganggo tangan.
  • kanthi jumlah ongko 80 tetes minyak kayu manis ing banyu 1l, banjur jempolake kucing utawa yen sampeyan seneng, pijet sing apik.

Obat kutu

Kutu minangka parasit sing, ora kaya kutu lan kutu, ora ninggalake 'host', ing kucing iki. Nanging, ana sing bisa sampeyan lakoni lan yaiku adus saben telung dina nganggo banyu sing bakal ditambahake cairan rong lemon.

Aja lali ngumbah kasur, kemul, sprei, lan liya-liyane sing biasa dienggo kewan kasebut. Yen ora apik, nggawa dheweke menyang dokter hewan supaya ngerti apa sing kudu sampeyan lakoni kanggo ngilangi kutu kanthi permanen.

Parasit internal

Kucing tanpa parasit

Kanggo nglawan lan ngusir parasit internal, sampeyan bisa menehi wulu kaya ing ngisor iki:

  • Campur lemah garing thyme karo panganan biasane.
  • Sajrone seminggu, sampeyan bisa menehi sendhok wiji waluh. Campur karo panganan udan lan sampeyan bakal mangan tanpa masalah. Kajaba iku, dheweke bakal nglayani sampeyan, ora mung kanggo ngusir lan nyegah parasit usus, nanging uga minangka obat pencahar.
  • Ninggalake kucing diwasa sampeyan (aja nganti umure kurang saka 1 taun) siyam sedina muput, utawa paling ora 12 jam, ngidini sampeyan mung ngombe banyu nganggo sendok cuka sari apel. Dina sabanjure, campur bawang putih liyane karo panganan sampeyan.
    Kayane tumindak kejem, nanging awak sampeyan bisa ngaso sedina utawa 12 jam supaya sistem pencernaan bisa ngresiki awake kanthi banyu sing sampeyan ngombe, bakal mbantu ngilangi kutu, salah siji ing kucing, segawon utawa manungsa.
    Minangka kanggo papak, jarene minangka panganan sing beracun banget kanggo kewan ingon-ingon, nanging nganti saiki durung ditemokake panaliten sing serius kanggo nuduhake prekara sing kaya ngono; malah kosok baline: panganan iki minangka insektisida alami sing, ing jumlah sing sithik banget, ternyata mupangate banget kanggo kucing (kanthi cara, uga kanggo manungsa 🙂).
    Sanajan dadi obat sing efektif banget, sampeyan ora kudu pasa sajrone sedina utawa 12 jam luwih akeh tinimbang obat-obatan liyane sing ora ana efek sing diarepake.

Apa sampeyan ngerti trik liyane kanggo nyingkirake hama?


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

39 komentar, tinggalake sampeyan

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

  1.   Panganan segawon ngandika

    Kebersihan kucing iku penting banget, kanggo nyegah penyakit. Sajrone kebersihan kasebut, deworming kewan laut minangka salah sawijining prioritas sing kudu dipikirake. Diet sampeyan uga penting kanggo kesehatan.

  2.   Marina ngandika

    Anak kucingku kebak parasit, padha kaya cacing putih cilik, sing bisa dakparingake supaya lunga .. Matur nuwun

    1.    Monica santos ngandika

      Halo, Marina.
      Yen anak kucing sampeyan rong wulan utawa luwih, sampeyan bisa nyelehake pipet kanggo kucing sing isih enom, nanging yen luwih cilik, luwih becik nyopot siji-siji nganggo pinset.

      Saiki, yen sampeyan duwe suhu 30ºC utawa luwih, coba adus nganggo banyu anget. Sampeyan mung kudu adus - mung karo banyu, kajaba yen wis umur 8 minggu, sing banjur bisa nggunakake sampo kanggo kucing - yen suhu anget, amarga beda karo awake, suhu awak 36-38ºC lan yen wis ana diwenehi adus, umpamane ing musim adhem, dheweke bakal adhem banget lan bisa lara.

      Lan, yen dheweke isih duwe, luwih becik nggawa dheweke menyang dokter hewan kanggo nemokake apa sing salah.

      Muga-muga sukses, lan semangat!

  3.   sonia rodriguez ngandika

    Halo: kucingku umure wis 8 wulan lan lara weteng nalika nindakake usahane, dheweke mung entuk banyu sing bisa dakwenehake, aku ngenteni wangsulanmu, matur

    1.    Monica santos ngandika

      Halo Sonia.
      Sampeyan wis dewormed? Yen ora, sing pertama sing dakkarepake yaiku menehi pil kanggo parasit internal sing didol ing klinik-klinik hewan.
      Yen wis diwenehi embun-embun, para ahli nyaranake supaya siyam sawijining dina (nanging kudu ati-ati, mung 24 jam, ora luwih), lan menehi banyu sajrone iku. Miwiti dina sabanjure, sampeyan bakal diwenehi duduh kaldu pitik karo sega rebus.
      Yen sampeyan ora weruh asil dandan sajrone pirang-pirang dina, utawa yen saya parah, bukak dokter hewan kanggo mriksa.
      A Salam.

      1.    Jhoan Urueta ngandika

        Halo!… Hei, kucingku duwe parasit, turu sedina muput, mangan sethithik, ora semangat lan uga ora bisa ngunyah banget!… Apa sing bisa menehi saran kanggo anak kucingku?

        1.    Monica santos ngandika

          Hai Jhoan.
          Sing paling apik sing kudu ditindakake yaiku nggawa dheweke menyang dokter kewan kanggo perawatan antiparasit, lan mriksa cangkeme kanggo ndeleng apa sing ana lan kepiye cara ngobati.
          A Salam.

  4.   Laura ngandika

    Halo, aku duwe kucing umur telung wulan lan dheweke diwenehi pil kanggo nyopot kutu. Pitakonku suwene aku kudu ngenteni nuli menehi pipet

    1.    Monica santos ngandika

      Halo Laura.
      Yen sampeyan diwenehi pil kutu, aja nganti luwih becik ngenteni sewulan banjur pasang kutu lan pipet.
      A Salam.

  5.   Valentina ngandika

    Halo, aku duwe loro anak kucing umur 30 dina lan ibune nyapih awal, dheweke mangan panganan kucing lan susu skim. Intine, dheweke duwe weteng abuh lan hard banget. Apa bisa dadi parasit? Lan yen mangkono, apa aku bisa menehi lapangan lemah sanajan sithik banget?

    1.    Monica santos ngandika

      Halo Valentina.
      Kanthi 30 dina luwih becik dheweke wiwit ngombe banyu, amarga susu sapi utawa wedhus bisa nggawe dheweke ora enak.
      Weteng bengkak biasane dadi gejala parasit usus. Yen sampeyan bisa, coba golek sirup sing diarani Telmin Unidia, turuti pandhuane banjur wenehake 5 dina. Sampeyan bakal bisa ndeleng cara nambah. Dheweke adol ing klinik-klinik hewan.
      A Salam.

  6.   rumer ngandika

    Halo, aku duwe anak kucing Siam umur 8 wulan lan dina kepungkur dheweke mangan suket ing kebon lan wiwit muntah, dheweke asem lan wiwit aku mutah, dheweke ora kepengin mangan, dheweke mangan sethithik banget lan kadang-kadang aku kudu mangan. meksa dheweke karo injektor kanggo njupuk serum oral, apa sing bisa aku lakoni, apa sing kudu aku lakoni? disaranake apa?

    1.    Monica santos ngandika

      Halo Riumer.
      Gulma sing sampeyan wis mangan bisa uga ora apik utawa bisa diobati kanthi insektisida utawa herbisida, mula saranku kanggo nggawa menyang dokter kewan. Karo anak kirik sampeyan kudu tumindak sanalika bisa, amarga sampeyan ora bisa ngerti kapan bisa dadi ala, dadi luwih ala, lan luwih cepet ditambani, amarga iki ngalangi ora bakal saya parah.
      Sumangga.

  7.   Monica santos ngandika

    Hai Kamulyan.
    Apa sampeyan wis diwenehi dewormers kanthi cangkem? Yen ora diwenehake, aku nyaranake amarga tumindak luwih saka njero, ngilangi parasit.
    A Salam.

  8.   ing pundi ngandika

    Halo, aku duwe 3 kucing, loro bakal ngancik umur rong taun lan sing liyane wis meh setaun, bojoku lan aku kuwatir amarga kurang luwih ing wulan Januari salah sawijining kucing diwiwiti kanthi paracitos lan nggawa nganti setaun malah kena infeksi rong taun maneh, kita tuku obat lan ngresiki kabeh omah, ganti seprei, sprei, kabeh sing bisa ndeleng endhog, nanging sawise 3 minggu utawa sewulan dheweke kena infeksi lan kita ganti dadi liyane pil oral lan kaya ngono nganti saiki, lan Dheweke dadi kucing omah 100% amarga ora metu, dheweke duwe kothak, banyu lan banyu, lan sing paling penting!

    1.    Monica santos ngandika

      Hai Nere.
      Yen sampeyan bisa, golek kucing Kuwat. Iki minangka pipet antiparasit sing ditrapake ing sisih mburi gulu kewan, lan ngilangi parasit internal lan eksternal. Efek sak suwene sebulan.
      Pil sing didol ing dokter hewan uga biasane suwene sewulan, dadi sampeyan kudu menehi kucing saben wulan supaya ora kena parasit maneh.
      A Salam.

  9.   ramirez cahya ngandika

    Sugeng siang, anak kucing kula umure 3 wulan lan suwene rong dina dheweke durung mangan lan muntah kaping pindho, nalika nggawa panganan sing disambat lan mung ngombe banyu. aku kudu kepiye? "

    1.    Monica santos ngandika

      Halo, Luz.
      Saran kula yaiku nggawa dheweke menyang dokter hewan. Umume, sampeyan duwe parasit usus sing nyebabake rasa ora nyaman.
      A Salam.

  10.   Victoria ngandika

    Sugeng dalu, aku duwe 4 kucing, loro umur 4 wulan lan loro liyane bakal ngancik umur setaun, nalika lagi golek lawet, bakal entuk cacing sing katon kaya pari, dewormer alami apa sing bisa dakwenehake menehi banyu papak, nanging aku ora ngerti yen dadi ide sing apik. Dheweke nggatekake rekomendasi sampeyan, matur nuwun

    1.    Monica santos ngandika

      Halo Victoria.
      Sampeyan bisa menehi thyme sing wis garing, nanging yen cilik, luwih becik menehi antiparasit sing disaranake dening dokter hewan supaya kewan bisa dadi sehat kanthi luwih cepet.
      A Salam.

  11.   Blanca ngandika

    Halo, aku duwe bocah cilik. Aku ora ngerti wektu apa amarga dheweke njupuk saka dalan. Dheweke nggali lan nemplek bokonge lan dheweke keren lan aku wis weruh cacing. Kayane udakara 2 wulan. Aku kudu kepiye?
    Aku uga duwe asu loro yen dheweke mangan, dheweke bakal mangan najise, uga bakal kena infeksi x cacing

    1.    Monica santos ngandika

      Halo Blanca.
      Aku nyaranake sampeyan nggawa dheweke menyang dokter hewan kanggo menehi deworm. Yen sampeyan saka Spanyol, kemungkinan dheweke bakal ngobati sirup sing diarani Telmin Unidia, sing kudu diwenehake limang dina suwene.
      Asu bisa diwenehi pipet antiparasit Stronghold, sing ngilangi cacing uga parasit eksternal.
      A Salam.

  12.   iweth ngandika

    Halo, aku duwe anak kucing umur 4 wulan lan ing kotoran dheweke njupuk cacing kanthi bentuk beras sing bisa dakparingake supaya ilang

    1.    Monica santos ngandika

      Hai Iveth.
      Cilik banget, aku nyaranake sampeyan nggawa dheweke menyang dokter hewan kanggo menehi sirup utawa pil kanggo cacing. Parasit iki mbebayani banget ing bocah cilik sing isih enom, lan luwih becik ora menehi resiko.
      A Salam.

  13.   Isabel ngandika

    Halo, aku duwe anak kucing umur 3 wulan, dina iki aku ngerti yen cacing metu saka kotane sing bisa dakwenehake

    1.    Monica santos ngandika

      Halo isbael.
      Duwe telung wulan, luwih becik menehi sirup antiparasit, disaranake dening dokter hewan.
      A Salam.

  14.   Luis Castro ngandika

    Kucingku lara banget lan veteran ndeleng dheweke lan aku menehi injeksi marang infeksi nanging aku ora ngerti apa-apa. Sampeyan bisa ngalih dhewe yen bisa menehi pitulung, matur nuwun

    1.    Monica santos ngandika

      Hi Luis.
      Nuwun sewu kucing sampeyan ora apik, nanging dudu dokter hewan.
      Aku nyaranake sampeyan njaluk pendapat profesional liyane yen sampeyan ora yakin karo dokter hewan iki.
      Salam lan semangat.

  15.   Monica santos ngandika

    Hai Aleja.
    Sing paling apik yaiku nggawa dheweke menyang dokter hewan. Yen ana bocah cilik sing luwih enom, luwih becik ora menehi resiko.
    A Salam.

  16.   kanggo ngandika

    Kucingku umur 8 wulan lan 2 wulan kepungkur dheweke ngilang, nanging wingi aku nemokake cacing kanthi bentuk beras ing dubur maneh, apa aku bisa ngilangi kanthi alami?

    1.    Monica santos ngandika

      Hai Aby.
      Sing paling disaranake ing kasus iki yaiku menehi sirup antiparasit sing diwenehake dening dokter hewan. Sampeyan uga bisa nyelehake pipet antiparasit saka Stronghold utawa Advocate kanggo kucing (botol plastik sing cilik banget, udakara 3cm, ing njero cairan antiparasit), mula ora mung bakal ngilangi cacing, nanging uga kutu kutu lan / utawa tungku sampeyan bisa uga duwe.
      A Salam.

  17.   vivian ngandika

    Sugeng ndalu, kucing kula yuswa 5 taun lan saiki dheweke wiwit nangis sadurunge buang air besar, nalika dheweke ndeleng kursi, dheweke duwe getih lendir abang lan bangkune rada empuk.
    Aku pengin ngerti apa sing bisa dakwenehake, amarga aku nyoba nyuda lan mesthi muntah tempel utawa cairan sing dakwenehake.
    Matur suwun lan aku tetep nggatekake.

    1.    Monica santos ngandika

      Hai Viviana.
      Nuwun sewu, yen kucing kasebut salah, nanging dudu dokter hewan.
      Sing paling disaranake yaiku nggawa menyang profesional, sing bakal mriksa lan menehi katrangan babagan apa, amarga ora normal yen mbuwang getih.
      Akeh semangat.

  18.   Mary Luz Carmona ngandika

    Halo, aku duwe? lanang wis 5 sasi suwene rong dina Aku ndeleng iku minangka sedih ngendi aku manggon dina iki iklim wis mawarni-warni siji dina kadhemen Nilai liyane wis katahan lying mudhun mangan sethitik banget lan ngombe banget sethitik banyu kang banget utomo lan aku kuwatir amarga iku ora Yen aku pengin, dheweke ora metu utawa mlumpat menyang jendhela kanggo metu, apa bakal, tulung aku, aku ngrungokake saran, matur nuwun

    1.    Monica santos ngandika

      Halo Maria cahya.
      Aku menehi saran supaya sampeyan njupuk dheweke supaya bisa dikunci yen durung neuter. Kanthi cara iki sampeyan bakal luwih tenang amarga ora prelu metu ing njaba.

      Oalah, yen sampeyan ndeleng, aku menehi saran supaya sampeyan priksa manawa ana prekara liya.

      Sumangga.

  19.   krishna ngandika

    hello, aku duwe anak kucing umur 2 utawa 3 wulan sing diwenehake lan nggawe es iki dijestin lan vichitos putih lan wis mutah umpluk karo vilis lan ora pengin mangan apa sing bisa daklakoni :( Aku ora bakal seneng mati.

    1.    Monica santos ngandika

      Halo Krishna.
      Aku nyaranake sampeyan nggawa dheweke menyang dokter hewan. Aku dudu lan aku ora bisa ngandhani.
      Amarga cilik banget, paling becik sampeyan bisa ndeleng kanthi cepet dening profesional.
      A Salam.

  20.   schirley ngandika

    Aku duwe anak kucing sing umure meh rong wulan lan duwe parasit usus. Kita menehi pil kanggo ngusir, nanging dheweke muter maneh lan mantul kaya busa,;. Salajengipun, dheweke ora mangan utawa ngombe banyu, dheweke ora duwe hak lan ing ndhuwur kabeh dheweke ora mandheg pengalaman iki ing amben. Aku ngrusak atiku. Ndeleng dheweke kaya iki .. apa sing bisa aku lakoni, dokter hewan saben 15 dina teka .. Tulung tulung aku

    1.    Monica santos ngandika

      Hai Schirley.
      Aku nyaranake sampeyan konsultasi karo dokter hewan ing barkibu.es Aku dudu dokter hewan.
      Muga-muga sampeyan enggal mari.
      Sumangga.