Pangobatan ing omah kanggo kucing sing kurang banyu

Kucing luwih seneng ngombe banyu saka keran utawa banyu mancur

Kucing dudu kewan sing seneng ngombe banyu saka sumber sing ngombe. Nanging dheweke duwe sebab sing apik amarga kaya iki: dheweke mesthi entuk akeh unsur larang regane sing digoleki. Nalika mangan pakan, lan uga garing, dehidrasi dadi salah sawijining masalah utama kewan iki.

Apa sing bisa ditindakake kanggo mbantu dheweke? Gampang banget: menehi obat ing omah ing ngisor iki kanggo kucing sing kurang banyu.

Kepiye aku ngerti yen kucingku dehidrasi?

Kucing kudu ngombe banyu saben dina

Kucing sing kurang banyu yaiku kewan sing bakal duwe tingkat energi sing sithik banget, apa sing bakal katon sedhih lan sedhihlan sampeyan ora pengin mindhah amben. Sampeyan uga ora bakal seneng karo panganan, lan permen karet bakal garing. Ing kasus sing parah, mripatmu bakal kresek, kulit bakal kelenturan, lan organ bakal mandheg kanthi normal.

Mula, yen kita curiga yen wulune duwe masalah iki, kita kudu enggal nggawa dheweke menyang dokter hewan.

Apa sing kudu ditindakake kanggo mbantu sampeyan?

Wenehi banyu sithik

Kaping pisanan aku bakal menehi pitutur marang kowe apa sing ora kudu sampeyan lakoni: wenehi akeh banyu kanthi cepet. Yen sampeyan nindakake iki, kewan bakal mutah, saluran pencernaan bakal dadi jengkel lan kondhisi bakal nambah parah. Mula, penting banget kanggo ngisi sing ngombe kanthi banyu sithik dadi ngonsumsi sithik-sithik.

Kripik es

Liyane sing bisa ditawakake yaiku Kripik es batu. Kanggo nyiyapake, cukup isi wadhah sing tahan es karo banyu mineral, lebokake ing mesin pembeku lan ngenteni es bakal digawe. Mengko kanthi sendok, kita bakal ngikis kotak lan nawakake konten kasebut menyang kucing. Sampeyan ora nate menehi kabeh kiub es amarga yen nyawiji bakal nyebabake mutah, kaya sing wis kasebut sadurunge.

Serum kucing dehidrasi krasan

Kanggo nyiyapake butuh:

  • 1 liter banyu mineral
  • Uyah 1 sendhok teh
  • 1/2 sendok teh baking soda
  • 3 sendok gula
  • 1/2 jus lemon

Saiki, kita kudu ngetutake langkah iki:

  1. Banyu kasebut digodhog.
  2. Kita mateni geni, lan nambah bahan liyane.
  3. Kita ngeculake nganti tekan suhu kamar.
  4. Pungkasan, ditawakake kanggo kucing kanthi dosis cilik.

Serum iki kadaluwarsa sajrone 24 jam, lan kudu disimpen ing kulkas, ing botol.

Oalah, yen ora apik, utawa yen saya parah, kita kudu nggawa menyang dokter hewan.

Apa sing Sebab Dehidrasi ing Kucing?

Dehidrasi nalika cairan mudhun luwih normal. Iki amarga nyuda asupan banyu utawa nambah cairan. Panas banget ing cuaca panas, kegiatan tambah utawa episode mutah utawa diare bisa nyebabake ngilangi cairan ing kucing.

Akeh pamilik ora weruh kucinge ngombe banyu lan nganggep ora sensitif marang banyu ilang, nanging bisa uga ora ngombe cairan nganti ilang nganti wolung persen toko banyu ing awake. Mula penting banget menehi kucing menyang banyu seger saben wektu kanggo njaga hidrasi sing cukup.

Kucingku butuh pira banyu?

Kucing sampeyan butuh banyu supaya bisa urip

Amarga kucing sampeyan luwih akeh ngonsumsi kalori lan ngasilake sampah metabolisme, mula butuh banyu luwih akeh kanggo njaga suhu awak. Umume, kucing diwasa kudu ngombe udakara banyu sing padha (ing mililiter) kaya jumlah kilokalori sing dikonsumsi saben dina.

Panganan kucing garing yaiku banyu 7 nganti 12 persendene panganan kaleng bisa nganti 80 persen banyu. Kucing sing mung mangan panganan garing ora entuk akeh banyu saka panganan kaya panganan sing dikemas kaleng, lan dheweke kudu gampang entuk banyu ngombe sing resik kanggo nambah asupan.

Banyu ngombe banyu
Artikel sing gegandhengan:
Sepira banyu kudu ngombe kucing

Apa gejala umum dehidrasi ing kucing?

Sabanjure, kita bakal ngandhani apa gejala sing ditrapake kucing nalika wiwit ngalami dehidrasi. Gejala kasebut cukup mbebayani amarga yen kucing ora rehidrasi sanalika bisa uga mbebayani nyawane. Gejala sing paling penting yaiku:

  • Mripat kothong
  • Lethargy
  • Kelangan napsu
  • Tutuk garing
  • Depresi
  • Detak jantung sing mundhak
  • Ngurangi elastisitas kulit
  • Kathik

Apa Kucing Tertamtu Rawan Dehidrasi?

Kucing sing paling beresiko dehidrasi yaiku sing ngalami macem-macem penyakit, kayata kelainan ginjel, kanker, lan hipertiroidisme. Kucing sing wis tuwa lan nyusoni bisa gampang ngalami dehidrasi, uga kucing diabetes sing kondhisi ora diawasi kanthi rutin.

Kepiye perawatan dehidrasi parah?

Ing kasus sing paling serius nalika rehidrasi ing omah ora duwe efek sing dikarepake, dokter hewan bakal menehi cairan intravena utawa subkutan lan nindakake tes tambahan, yen perlu, kanggo nemtokake panyebab utama kondisi kasebut.

Kepiye cara nyegah dehidrasi?

Supaya iki ora kedadeyan maneh karo kucing sampeyan, sampeyan kudu ngerti carane nyegah dehidrasi ing kucing sampeyan. Sabanjure, kita bakal menehi tips supaya sampeyan bisa ngleksanakake lan kesehatan kucing sampeyan kudu dijaga saben-saben. Tips kanggo ngetutake ing ngisor iki:

  • Nyedhiyakake banyu resik kanggo kucing sampeyan sawayah-wayah lan ganti kanthi asring kanggo njamin seger. Kajaba iku, aja lali ngumbah wadhah banyu kewan ingon-ingon saben dina kanggo nyegah bakteri terbentuk.
  • Mirsani kucing sampeyan kanggo milih pilihan kanggo golek banyu. Sawetara kucing seneng cacah tartamtu, dene sing liyane seneng banyu keran utawa banyu kemasan. Kucing liyane seneng sumber banyu sing bisa ditemokake ing toko-toko hewan peliharaan. Coba pasang pirang-pirang mangkuk banyu ing omah supaya gampang diakses.
  • Yen kucing sampeyan pulih saka episode diare utawa mutah, wenehi kotak es supaya didilat dhisik lan nyediakake banyu sithik kanthi interval biasa supaya ora terlalu cepet banget.
  • Ing plancongan karo kucing sampeyan? Umume, lelungan iku stres kanggo kucing. Elinga yen sanajan gerakan obah bisa nyebabake mual utawa mutah ing sawetara kucing, kudu duwe akses rutin menyang banyuapamaneh sawise mabur. Sampeyan bisa uga nggawa banyu ekstra yen sampeyan nganggep yen akses menyang banyu bisa dadi masalah.
  • Pantau asupan banyu kucing sampeyan. Yen sampeyan ngerti yen dheweke ngombe luwih utawa kurang saka biasane, janjian kanggo tindak lanjut medis karo dokter hewan.

Tansah njaga hidrasi

Yen kucing sampeyan mutah utawa diare, dheweke kemungkinan bakal kelangan cairan lan bisa uga ngalami dehidrasi. Yen bisa ngombe, lebokake ing papan sing adhem lan adhem kanthi banyu adhem. Yen dheweke ora bisa ngombe, bukak dokter hewan amarga dheweke butuh netes supaya ora ngalami dehidrasi parah.

Sanajan kucing sampeyan sehat, dheweke bisa uga ngalami dehidrasi yen sampeyan ora ati-ati. Sampeyan kudu nggawe manawa ana banyu sing seger lan resik kanggo kucing sampeyan, lan kaya sing wis diandharake sadurunge, cuci mangkuk saben dina. Luwih becik, pasang macem-macem sumber banyu ing omah sampeyan.

Sawetara kucing duwe kumis sensitif, mula coba diwenehi mangkuk utawa banyu mancur kucing sing luwih jembar. Akeh kucing seneng banyu kosong tinimbang banyu ing mangkuk, mula banyu mancur bisa dadi ide sing apik yen ora gelem ngombe.

Pungkasan, yen sampeyan ngombe sethithik lan mangan panganan pet garing, sing ora akeh banyu lan ora bisa menehi hidrasi sing dibutuhake awak, sampeyan kudu yakin yen sampeyan tetep terhidrasi, luwih-luwih nalika panas nalika awak akeh banyu . Tansah wadhah banyu seger miturut sampeyan. Lan yen kucing sampeyan katon ora hidrasi kanthi bener, Sampeyan bisa menehi motivasi marang dheweke kanthi nambah jus daging ing saus menyang banyu supaya luwih nyenengake..

Wenehi wedang marang kucing supaya tetep hidrasi

Sampeyan kudu njaga kucing kanthi hidrasi lan njaga kesehatan. Kucing sampeyan ora bisa ngandhani apa sing salah, nanging sampeyan bisa ndeleng dheweke kanggo ndeleng apa sing salah lan yen butuh saran medis. Ing pangertèn iki, Yen sampeyan duwe pitakon babagan kesehatan kucing, ide sing paling apik yaiku golek dokter hewan lan takon.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.