Kepiye carane nyekel kucing sing wedi?

Yen kucing wedi, aja repot

Yen sampeyan ngaturake sampeyan kanggo ngurus koloni kucing, utawa yen sampeyan salah sawijine wong sing nalika ndeleng wulu sing butuh pitulung karo mobil lan golek supaya menehi perhatian sing dibutuhake, mesthine sampeyan wis takon dhewe luwih saka sapisan carane nyekel kucing wedi, bebener?

Pancen ora gampang, nanging uga ora mokal. Mesthi wae, kudu dieling-eling kapan wae manawa kesusu dudu kanca sing apik, lan luwih sithik nalika entuk kucing sing rumangsa tegang mlebu kandhang utawa operator. Ayo ndeleng kepiye carane bisa nggayuh.

Kepiye carane nyekel kucing sing wedi?

Kucing sing wedi bisa mlayu

Wangsulan: Bab ingkang pisanan sing kudu kita lakoni yaiku ngawasi kucing, deleng prilaku apa sing ana ing wektu kasebut. Kita ngerti yen sampeyan wedi, nanging apa sampeyan bakal ngidini supaya luwih cedhak? Yen kita menehi hadiah, apa dheweke bakal ngupayakake? Iki minangka prekara-prekara sing kudu ditemokake sadurunge mutusake kepiye carane bisa nyekel, kanggo keamanan kita lan uga wulune.

Nyekel kucing sing jinise

Yen kewan sing tenang lan kurang luwih, apa sing kudu ditindakake yaiku entuk kapercayan. Kepiye carane sampeyan nindakake ing limang menit? Sejatine, sampeyan ora bisa nglakoni sedhela 🙂, nanging kita bisa nggawe sampeyan ngerti sajrone wektu sing sithik yen ora pengin gawe piala, mung kanggo mbantu sampeyan.

Kanggo nindakake iki, kita bakal lungguh karo mburi, jarak udakara 2-3 meter (apa wae sing diidini), lan kita bakal menehi sampeyan kucing. Yen dheweke luwe, ora preduli wedi, dheweke bisa uga golek, nanging yen kita ngerti yen dheweke ragu, kita bakal menehi dheweke supaya dheweke cedhak banget. Kita bakal nindakake kaping pirang-pirang maneh, mbuwang nganggo gaya luwih sithik saben-saben supaya luwih cedhak karo kita.

Saiki, kita bakal pindhah menyang langkah sabanjure: coba ngelus-elus. Kanggo iki, kita bakal nuduhake tangan sampeyan supaya bisa mambu. Yen kepengin weruh, kita bisa nyukur irunge luwih dhisik banjur sirahe. Yen dheweke gugup, kita bakal mudhun alon-alon.

Banjur, kita tangi, tanpa cepet-cepet lan tanpa gerakan dadakan, lan kita sijine ing operator. Sawise iku, kita pindhah rada adoh (ora kakehan, amarga kita kudu tumindak cepet), lan nalika mlebu, kita nutup lawang, nutupi andhuk lan nggawa dheweke menyang endi sing kudu digawa.

Nyekel »kucing liar»

Kandang jebakan kucing

Kandang jebakan kucing

Nalika njupuk kucing "liar" sing butuh perhatian dokter hewan, cara sing paling efektif yaiku nyetel kandhang jebakan kaya sing bisa dideleng ing gambar ing ndhuwur, didhelikake ing antarane jamu, alas utawa kayu. Banjur, bakal dadi masalah mlaku-mlaku lan ngenteni apa ana kabegjan lan wulune mlebu. Yen wis rampung, kita bakal nutupi kandhang nganggo andhuk, amarga iki bakal tetep tenang.

Sangkar iki dirancang supaya kucing, yen mlebu, ora bisa lunga yen lawange ora dibukak. Kajaba iku, dokter hewan bakal bisa menehi injeksi sing dibutuhake kanthi aman.

Kepiye carane bisa dipercaya saka kucing sing wedi

Yen sampeyan pengin entuk kapercayan kucing, ora preduli kepribadiane, sampeyan kudu saling percaya. Apa kucing iku kucing isin, wedi, agresif ... sampeyan kudu percaya. Luwih gampang nggawe kepercayaan kucing saka awal tinimbang nyoba mbangun maneh sawise sampeyan ngrusak..

Nanging, kucing asring ngapura makhluk lan ora nesu (lan dheweke ora nate tumindak dendam utawa ora mesthi - kucing ora mikir kaya ngono). Suwe-suwe, sampeyan bisa nambah (utawa ndandani) hubungan sampeyan karo kucing kanthi nyaman, gampang, lan prediksi.. Ing ngisor iki sawetara perkara sing kudu dieling-eling nalika nyoba nggawe kapercayan kucing.

Ngormati papane kucing

Kucing mbutuhake sawetara wektu kanggo nyetel yen anyar ing omah; sawetara luwih suwe tinimbang liyane kanggo nindakake iki. Ayo kucing golek papan sing nyaman kanggo nongkrong lan aja nyerang papan kasebut. Aturan umum iki bakal terus sanajan sampeyan wis kepenak ing omah. Kucing seneng mandhiri lan bakal menehi ngerti nalika dheweke kepengin menehi perhatian (utawa menehi pitunjuk nalika dheweke ora pengin, yen sampeyan dadi penjajah luar angkasa).

Mirsani basa awak

Kucing bakal komunikasi utamane karo basa awak. Ngormati apa sing dikandhani. Apa dheweke mbungkem saka awakmu utawa awake ngadhepi sampeyan? Apa sampeyan nggegerake buntut kanthi nesu utawa santai? Coba wenuhi posisi kupinge, sepira mripat lan posisi awak ... Kucing sing wedi nyritakake babagan rasane nganggo basa awake.

Ayo kucing marani sampeyan

Aja meksa percaya yen dipercaya yen wedi. Ayo kucing mutusake kepiye rasane penake lan kapan pengin sesambungan karo sampeyan. Kucing sinau akeh mung liwat pengamatan, dadi sampeyan bisa uga ora langsung sesambungan karo dheweke, nanging dheweke akeh ngerti babagan sampeyan yen dheweke mung ndeleng sampeyan saka jendhela utawa kursi. Ayo dheweke ngamati lan sinau babagan gerakan, bau lan swara sampeyan!

Beda watesan kucing nalika ndemek dheweke

Yen kucing sampeyan curiga, wenehi papan

Tindakake pendekatan bertahap kanggo sinau ing endi lan carane sampeyan pengin dikepengini. Aja nganti meksa utawa nggodha nalika nyoba nutul utawa ngrawat kucing. Tansah nggunakake gerakan sing bisa ditebak. Ati-ati karo basa awak sampeyan, supaya sampeyan ngerti kucing lan kucing ing endi lan kepiye. Yen kucing agresif nganggo petting, coba matesi sesi petting ing endi wae sampeyan pet lan suwene sampeyan.

Menehi pilihan kucing

Apa papan turu utawa lenggah, utawa kesempatan kanggo main (utawa ora), kucing sampeyan milih apa sing pengin ditindakake bakal nggawe kapercayan lan mbantu ngerti yen sampeyan ora bakal meksa nindakake apa-apa. Kucing dadi stres nalika ora bisa ngontrol lingkungane (iku sebab kenapa papan perlindungan kewan angel banget) lan dheweke seneng duwe pilihan kapan, apa, ing endi, kepiye, lan karo sapa sing bisa komunikasi. Ora lucu yen ana wong sing terus nyoba ngontrol apa sing sampeyan lakoni, mula kucing sampeyan seneng ngapa?

Dadi katebak

Coba obah lan ngomong supaya ora kaget utawa medeni kucing. Aja dumadakan kesusu utawa mlaku ing lemah, lan coba njaga supaya swara tetep tetep tenang. Iki ditrapake ing kabeh wektu, ora mung nalika sampeyan sesambungan langsung karo kucing..

Sampeyan bakal angel yen sampeyan duwe anak utawa kewan ingon-ingon liyane (DOGS) ing omah, nanging yen sampeyan duwe anak kucing sing isin, iki bisa uga penting. Sawetara kucing tenang banget lan ora peduli apa sing ana ing sekitare lan bisa turu nalika ana kedadeyan. Nanging kanthi kucing sing luwih sensitif, iki minangka kesempatan sing apik kanggo mulang bocah babagan empati lan kabutuhane wong liya.

Interaksi positif karo kucing

Sampeyan duwe kontrol apa interaksi sing sampeyan lakoni karo kucing bakal positif utawa negatif. Playtime bisa nyenengake banget kanggo sampeyan, kayata, nanging dielingake: sing sampeyan pikirake muter bisa ditafsirake minangka nyindir utawa nggoda kucing sampeyan. Tansah nggunakake dolanan kanggo dolanan lan supaya dheweke njupuk dolanan kasebut saben-saben. 

Sadurunge sesambungan karo kucing sing sensitif, coba coba pikirake apa sing bisa sampeyan lakoni supaya interaksi kasebut dadi positif saengga bisa nggawe kapercayan kucing sampeyan. Manfaatake saben kesempatan sing bisa kanggo nggawe asosiasi positif karo sampeyan dhewe!

Gunakake penguatan positif kanggo menehi hadiah interaksi positif

Sampeyan bisa nggunakake panganan, swara sing nyenengake, kanggo muter utawa malah petting (yen dheweke seneng) kanggo menehi prilaku sing apik. Sampeyan uga bisa nggunakake samubarang kanggo nyengkuyung kucing supaya bisa nindakake (kayata, umpamane ora ndhelik) ... nanging ngormati keputusan sing ora bakal nindakake uga (aja menehi hadiah). 

Penguatan positif, kanthi teratur, bisa dadi cara sing apik kanggo nambah kapercayan kucing lan komunikasi yen sampeyan wis nindakake perkara sing apik. Iki uga cara sing apik kanggo ngajari dheweke nindakake apa wae, kalebu trik ... Anak kucing bakal seneng stimulasi mental lan bakal menehi sampeyan cara liya kanggo ikatan karo dheweke.

Elinga yen kucing wedi lan proses kapercayan ora cepet, butuh sawetara dina utawa malah minggu supaya kucing wis biasa karo sampeyan lan dipercaya maksud sampeyan. Sawise dheweke rumangsa yen sampeyan bisa dipercaya, kabeh bakal lancar lan sampeyan bisa nggawe ikatan sing kuat ing antarane sampeyan.

Jaga kucing sampeyan lan ajeni supaya ora medeni

Muga-muga bisa migunani tumrap sampeyan.


Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.