Napa sikil mburi kucingku gagal?

Yen sikil mburi kucing gagal, nggawa menyang dokter kewan

Napa sikil mburi kucingku gagal? Kasunyatane yaiku malah kepengin weruh sing kuwatir banget, amarga tegese ana salah kanca sing wulune paling apik lan dheweke butuh pitulung sanalika bisa.

Kanthi dipikirake, kita bakal ngandhani apa sebab lan perawatan sing bisa ditindakake, kanthi cara iki, sampeyan ngerti carane mbantu kucing.

Apa sebabé?

Yen kucing mlaku kanthi aneh, sampeyan kudu kuwatir

Ndeleng kucing sampeyan kanthi masalah mlaku-mlaku ora nyenengake. Nalika tekan kahanan iki, dheweke sedina muput ing sudhut, ora duwe dhaptar. Kanggo mbantu sampeyan dadi luwih apik, sing pertama kudu nemokake sababe kahanan sampeyan:

Kardiomiopati hipertrofik

Ana nalika otot jantung kenthel, saengga nyebabake masalah kardiovaskular. Dadi, nalika macem-macem bagean awak, kalebu sikil mburi lan buntut, mandheg ora nampa getih, mula saya lemes.

diabetes

Yen kucing duwe tingkat gula getih dhuwur, tingkat kalium bakal mudhun amarga luwih kerep kencing. Potasi kali iki mudhun nyebabake neuropati sing bisa nyebabake masalah lumampah.

Displasia pinggul

Sanajan umume asring ditemokake ing segawon, displasia pinggul uga bisa dialami kucing; sanajan ing kucing biasane turun temurun. Muncul nalika balung pinggul lan paha ora tuwuh kanthi bener, nyebabake dheweke lara, sikil mburi sing pincang, alangan mlayu utawa mlumpat, lan crunching.

Sembelit kronis

Konstipasi kronis disebabake utamane dening Gagal ginjel bisa nyebabake gejala kayata gojegan sikil mburi lan angel mlaku kanthi apik. Kajaba iku, wong liya cenderung kedadeyan kayata ngilangi napsu lan / utawa bobote lan mutah.

Trombosis

Iki minangka pembekuan getih sing tetep ana ing sawetara bagean awak. Yen ana ing sisih mburi, getih ora bakal tekan sikile kanthi apik, saengga bakal adhem lan ora bisa gerak.

Penyebab liyane

Kita wis ndeleng sing paling umum, nanging ana wong liya sing ora bisa dilalekake:

  • Kanker
  • Fraktur kacilakan
  • Leukemia
  • FIV, utawa virus imunodefisiensi kucing
  • FIP, utawa peritonitis infeksi kucing

Apa sing kudu ditindakake kanggo mbantu sampeyan?

Mesthi wae nggawa dheweke menyang dokter hewan. Sawise tekan kana, dheweke bakal menehi ujian fisik, lan bisa uga pesen sinar-X utawa tes pencitraan liyane kanggo ngerteni apa sing salah karo sampeyan.

Banjur, dheweke bakal terus menehi obat sing bakal ngatasi (utawa ngobati, gumantung saka kedadeyan) gejala kasebut. Yen sampeyan duwe fraktur, sampeyan bisa milih operasi kanggo ndandani, lan bandage sikil.

Lan uga ing omah sampeyan kudu menehi akeh katresnan, priksa manawa dheweke mangan lan ngombe kanthi apik, lan dheweke rumangsa kepenak.

Kucingku kok mlaku aneh

Kucing bisa nandhang penyakit

Mbok wis ngerti yen kucing mlaku kanthi aneh, bisa uga ora sikil mburi dheweke gagal, nanging yen sampeyan ndeleng dheweke mlaku sampeyan ngerti manawa ana sing salah.

Banjur Kita bakal ngobrol karo sampeyan babagan sawetara penyakit sing paling umum sing bisa nyebabake kucing mlaku-mlaku. Iki minangka penyakit sing bisa dideleng kanthi mripat wuda, bisa uga sikil punggung gagal, dheweke kesandhung, dheweke duwe masalah ...

Yen kedadeyan kasebut, sampeyan kudu nggawa kucing menyang dokter kewan, nanging sampeyan uga kudu ngerti apa sing kedadeyan.

Ataxia: sindrom stagger

Yen kedadeyan ing kucing sampeyan, sampeyan bisa nggawa dheweke menyang dokter kewan kuatir yen kucing bakal ngelu. Ataxia minangka penyakit sing mengaruhi koordinasi gerakan normal kucing. Iki dudu penyakit, nanging minangka gejala sawetara kerusakan utawa malformasi ing otak sing ana gandhengane langsung karo gerakan. Bisa dadi kongenital.

Mula ana kelainan sistem saraf lan kucing nuwuhake perubahan koordinasi otot, utamane ing ekstremitas. Ana macem-macem jinis ataxia:

  • Ataxia cerebellar. Kucing kasebut komplikasi ing cerebellum (wilayah sing dikontrol keseimbangan lan koordinasi gerakan).
  • Ataxia Vestibular. Ana masalah ing kuping njero utawa ing saraf sing pindhah saka kuping menyang otak. Kucing bisa ngiringake sirahe lan mripat kanthi aneh. Dheweke bisa pindhah ing bunder utawa menyang sisih. Dheweke malah bisa ngrasakake meter lan mutah.
  • Ataxia sensorik. Ana nalika ana masalah ing otak, sumsum tulang belakang lan / utawa saraf periferal sing tanggung jawab kanggo nyambungake ekstremitas karo otak. Kucing bisa mlaku kanthi sikile nyebar.

Claudication: Lameness utawa lemes

Iki minangka kelainan nalika mlaku ing kucing lan uga wujud nalika kucing ora bisa mlumpat ing dhuwur. Kondisi sing paling umum yaiku sing dibahas ing ngisor iki.

  • Cedera pad sikil. Sampeyan bisa uga kena cilaka ing bantalan kasebut.
  • Cedera balung. Bisa disebabake dening masalah kalsifikasi.
  • Cedera bebarengan. Dheweke biasane natoni.
  • Variasi otot utawa perubahan.
  • Pangowahan nutrisi minangka keluwihan vitamin A

Apa sing kudu ditindakake yen kucingku mlaku aneh?

Jupuk kucing sampeyan menyang dokter hewan

Sabanjure, kita bakal menehi komentar babagan sawetara poin sing bisa sampeyan lakoni yen kucing mlaku kanthi aneh lan sampeyan ora ngerti apa sing bakal kedadeyan.

  • Konsultasi karo dokter hewan. Babagan sing kudu ditindakake yaiku ngobrol karo dokter hewan sampeyan lan nerangake apa sing kedadeyan karo kucing sampeyan.
  • Watch kanggo gejala apa wae. Mirsani postur, gaya urip, utawa cara kucing sampeyan kanggo ndeteksi ora ana kelainan.
  • Kontrol kuku. Nyingkirake bantalan ing bantalan amarga kuku sampeyan bisa tuwuh ora becik lan digali ing bantalan kasebut.
  • Aja ciloko pad sikil. Penting banget kanggo ngrawat kucing lan nyegah trauma ing bantalan. Saliyane ngindhari kacilakan apa wae. Kucing luwih becik metu ing njaba omah sakecep mungkin.

Cara liya, manawa sampeyan mikir yen kucing mlaku kanthi aneh utawa duwe masalah sikil mburi, sampeyan kudu takon karo dokter hewan supaya bisa ngevaluasi kesehatan. Dheweke bakal menehi ujian kanthi tliti babagan kedadeyan sampeyan.

Ing sawetara kasus, deteksi dini penting banget kanggo nyegah masalah neurologis lan pembuluh darah, utawa uga masalah balung.


Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.