Napa kucing kula mbuwang getih

Kucing sedhih

Wutah mbuwang getih nalika mbuwang getih iku ora nyenengake. Iki minangka pratandha sing jelas yen ana kedadeyan utawa kedadeyan sing kudu dirampungake. Ing sawetara kasus, utamane yen kucing sehat, mula bisa urip normal, bisa uga sembelit tartamtu, nanging yen ora nambah ... kita bakal kudu kuwatir.

Yen sampeyan mikir napa kucing kula mbuwang getihIng artikel iki, kita ora mung bakal ngatasi keraguan sampeyan, nanging uga bakal menehi katrangan babagan penyakit apa sing bisa diduweni.

Penyebab anané getih ing bangku kucing

Kucing putih

Yen ing sawijining dina sampeyan ndeleng getih ing bangku wulu, bisa uga dheweke nggawa a diet kurang serat, sing nyebabake masalah nalika ngusir. Iki minangka kahanan sing bisa ditanggulangi kanthi menehi diet sing luwih apik, sing wis ngemot serat sing dibutuhake supaya bisa nyerna kanthi becik, mula ora krasa lara utawa rasa ora nyaman apa wae nalika mara. kothak uwuh.

Nanging apa sing kedadeyan yen rong dina utawa luwih kliwat lan ora bisa dirampungake? Yen kedadeyan kasebut, sampeyan ora sehat. Bisa duwe parasit usus, kanker usus cilik, polip, intoleransi kanggo sawetara panganan, masalah pendarahan utawa dheweke uga bisa ngombe racun tikus.

Gejala sing kudu dikepengini

Kajaba anane getih ing bangku, ana gejala liyane sing bisa nggawe kita muni weker, kayata tambah kunjungan menyang kothak sampah kanggo mbuang air besar, kasusahan serius nalika nindakake, nambah asupan banyu, lan bisa uga diwiwiti mangan kurang lan kurang sing bakal nyebabake sampeyan ngilangi bobot awak.

Yen sampeyan ndeleng manawa kucing duwe siji utawa luwih gejala, aja ragu-ragu nggawa dheweke menyang dokter hewan kanggo mriksa.

Getih ing dhingklik kucing cilik

Anak kucing asring diare. Iki normal banget amarga butuh wektu sistem pencernaan supaya bisa digunakake kanggo pangowahan (susu ibu - panganan padhet). Nyatane, amarga iki penting disapih sethithik lan mboko sithik, umpamane, ayo padha ngombe susu biyunge kapan karepe (utawa sing dikarepake 😉) lan wenehake kaleng kucing luwih akeh saben dina.

Anak kucing enom
Artikel sing gegandhengan:
Kapan lan carane nyapih kucing

Yen dheweke dadi bocah yatim piatu, mula, mula kita bakal menehi panganan teles sedina, banjur 2,… lan liya-liyane, nganti umur rong wulan, dheweke mung wis mangan panganan krasan utawa panganan, gumantung karo apa sing wis diputusake wenehi.

Nanging ati-ati: Diare, ora kira normal apa, kudu luwih kuwatir yen diiringi getih. Anak kucing minangka kewan sing rentan banget, alus banget, lan yen ora ditambani perawatan veterinary, bisa uga mati amarga dehidrasi lan / utawa kurang gizi.

Apa sababe diare ing kucing?

Yen ngomong babagan anak kucing enom, sawetara wulan, panyebab paling umum yaiku parasit gastrointestinal, intoleransi panganan, owah-owahan diet sing tiba-tiba, utawa infeksi.

Sampeyan uga bisa uga ngalami penyakit, kayata calicivirus utawa leukemia, nanging iki luwih umum ing kucing sing lair ing dalan utawa ibune durung entuk perawatan sing cukup.

Kepiye carane dianggep?

Perawatan bakal gumantung saka sababe. Sanalika ngerti yen wis diare, kita bakal nggawa dheweke menyang dokter hewan. Ora ana kahanan apa wae sing bakal ngobati awake dhewe, amarga kita ngomong babagan kewan sing isih enom, kanthi awak cilik, lan uga bisa mati amarga keracunan yen menehi obat kanggo manungsa (sampeyan kudu ngerti, contone, aspirin iku beracun kanggo kucing).

Yen duwe parasit, profesional mesthi bakal menehi sirup antiparasit, kanthi dosis tartamtu. Nanging yen infeksi, perawatan kasebut bakal kena antibiotik.

Pancen, aku mekso, lan ngapura yen mbaleni, nanging ojo mbebayani uripe kucing. Ayo dokter hewan nindakake tugas, amarga ngono kita kabeh bakal menang.

Jinis feses ing kucing

Bangku kucing sing sehat iku coklat

Iki minangka subyek sing nyenengake, lan bisa dadi cukup kasar. Nanging migunani banget kanggo kita sing urip karo kucing. Kotoran kucing kalebu macem-macem jinis, gumantung ing panganan sing ditindakake lan apa sehat utawa ora.

Bangku normal

Kompak, konsisten, nanging ora angel banget, lan sawetara warna coklat. Biasane coklat enom, rada kuning.

Bangku longgar

Iki bisa dadi gejala utawa reaksi pangowahan dadakan, parasit usus utawa penyakit kayata anorexia. Dheweke luwih kuning, lan bisa dadi keren.

Bangku putih

Dheweke kaya iki amarga dheweke konsumsi balung sing dhuwur. Yen wis kedadeyan, sampeyan kudu ngenalake luwih akeh daging (tanpa balung, sampeyan ngerti 😉).

Bangku ijo utawa kuning

Iki kedadeyan nalika pencernaan kedadeyan cepet banget amarga ana sawetara perubahan.

Bangku peteng

Bisa uga amarga ana sawetara getihen ing sistem pencernaan kucing, utawa amarga kewan sing angel banget buang air besar lan kanthi upaya sawetara pembuluh getih ing area anal wis rusak sithik.

Yen kita menehi nutrisi sing cukup lan nuruti saran sing diwenehake dokter hewan, kucing bakal bali menyang kesehatan gastrointestinal sing apik.

Napa kucing kula mutah coklat?

Apa bisa dadi kaya aku konstipasi. Ing kasus apa wae, saliyane nyedhiyakake panganan sing akeh serat lan tanpa serealia, kita kudu nggawa dheweke menyang dokter hewan kanggo ngerti apa sing kedadeyan.

Muga-muga bisa migunani kanggo sampeyan 🙂


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

26 komentar, tinggalake sampeyan

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

  1.   Valentina ngandika

    Halo, 2 dina kepungkur aku nggunakake 3 anak kucing sewengi, bengi iki kedadeyan sing aneh banget karo salah sawijine, lan wis 3 kali kaping 3 lan kaping XNUMX sadurunge meow, nanging meow banter lan kotoran dadi sethithik Werna abang, ora angel, kosok baline alus, aku ora ngerti yen warna abang saka tahi dadi kaya ngono amarga konsentrat sing abang lan kuning utawa getih, pungkasane sampeyan pooped bengi iki aku meow banter banjur wiwit iku dheweke terus meowi kaya lagi lara, ora lara weteng utawa mergo. Banjur dakjupuk, dakselehake ing dodo karo selimut banjur turu, nanging kuatir yen ana prekara serius utawa dheweke lara ...... Apa ana wong sing bisa ngomong apa sing kedadeyan lan jelasake apa sing bisa daklakoni apa saka omah? Pancen rasane kuwatir 🙁

    1.    Monica santos ngandika

      Halo Valentina.
      Dheweke bisa uga duwe parasit internal, mula aku nyaranake nggawa dheweke menyang dokter hewan kanggo mriksa lan menehi pil utawa obat liyane kanggo ngilangi.
      A Salam.

  2.   Kenya Montero ngandika

    Halo, aku pengin dilaporake. 2 dina kepungkur, kucingku nggawe polo nanging nggawa getih sithik (metu kaya salira getih). Saiki, aku kurang dhuwit lan aku ora bisa nggawa dheweke menyang dokter hewan, banjur ujar yen aku pengin ngerti apa sejatine

    1.    Monica santos ngandika

      Halo Kenya.
      Bisa uga parasit usus, nanging mung bisa dikonfirmasi dening dokter hewan 🙁.
      Mungkin yen sampeyan nerangake kahanan sampeyan marang dheweke, dheweke bakal menehi rega istimewa, aku ora ngerti.
      A Salam.

  3.   Kayla ngandika

    Apa sing diwenehake dokter hewan? Apa sampeyan bisa mati yen mbuwang getih?

    1.    Monica santos ngandika

      Hai Kayla.
      Pangobatan bakal gumantung karo apa sing diduweni kucing. Kanggo ngerteni, kudu dipriksa dening profesional.
      A Salam.

  4.   gerardo ngandika

    Halo, aku duwe kucing umur wolung taun, rong jam kepungkur dheweke wiwit ngrayu, lan dheweke ora mandheg ... lan gumunku, nalika dumadakan aku weruh ing jedhing dheweke wis lara, nanging wektu iki nggawa getih .... nanging iki adoh saka tahi, lan kotoran rada abang ... bakal dadi apa? Kadhangkala dheweke telek getih, mula aku ora ngerti yen dheweke mangan balung pitik lan mulane dheweke telek getih ... apa sing kudu aku lakoni? ...

    1.    Monica santos ngandika

      Hi, Gerardo.
      Nalika kucing mbuwang getih, sampeyan kudu nggawa menyang dokter kewan kanggo ndeleng apa lan carane ngobati. Iki sing paling disaranake.
      A Salam.

  5.   lujan ngandika

    Halo, aku wis menehi panganan sing enak lan obat kanggo deworm, saupama dheweke wis 2 wulan malah dheweke terus mbuwang getih

    1.    Monica santos ngandika

      Hai Lujan.
      Yen isih terus, disaranake sampeyan golek dokter hewan, lan luwih-luwih nalika isih enom.
      A Salam.

  6.   Paula Jara ngandika

    Halo, meh seminggu kepungkur, aku njupuk kucing lan dheweke nylametake dheweke, dheweke meh kurang gizi lan kita wiwit menehi panganan gratis, dheweke mangan akeh, lan sawise telung dina dheweke wiwit mangan getih, aku maca bisa uga dheweke mangan, dheweke seneng banget lan ora napsu.

    1.    Monica santos ngandika

      Halo Paula.
      Sampeyan bisa uga amarga sampeyan duwe parasit usus. Sing paling apik yaiku nggawa dheweke menyang dokter hewan kanggo sirup. Iki uga bakal mbantu mangan mung sing sejatine dibutuhake, tanpa gegayuhan.
      A Salam.

  7.   Lisa Campos ngandika

    Halo, aku duwe anak kucing udakara 3 wulan sing dakadopsi, wanita sing menehi aku durung ngandhani yen anak kucing kasebut saka dalan lan duwe masalah usus; Lan banjur seminggu sawise bareng karo aku, dheweke wiwit diare lan aku ora mikir amarga owah-owahan panganan amarga malah wanita kasebut menehi aku bocah sing dipangan bocah ing omah lan aku nggabungake supaya dheweke bisa biyen karo sing tak wenehake. Aku tuku (purine), pungkasane aku nggawa menyang dokter hewan lan dheweke kandha yen parasit, aku nambani lan dina iki sawise pirang-pirang minggu isih ana kotoran normal, aku weruh diare kanthi getih sithik (abang) apa lagi parasit? Aku wis dewormed. Aku uga duwe anak kucing liyane sing luwih cilik lan dheweke sampurna.

    1.    Monica santos ngandika

      Hai Lis.
      Ing kasus kaya ngono, disaranake nindakake rong perawatan anti-cacing. Sing nomer siji sanalika bocah kucing teka ing omah, lan sing nomer loro sawise 15 dina wiwit kaya mangkene siklus parasit pecah lan kabeh sing isih ana bakal diilangi.
      Kanggo iki, ana antiparasit sing efektif banget. Muga-muga sampeyan bisa entuk ing kana. Diarani Stronghold. Yaiku pipet (botol plastik cilik) ing njerone yaiku cairan antiparasit sing kudu dilebokake ing sisih mburi gulu (area sing nggandhengake endhas karo sisih mburi). Efek efektif tumrap obah, kutu, tungau, nanging uga tumrap cacing.

      Oalah, ora bakal lara yen dokter kewan kasebut ndeleng dheweke maneh. Ora normal yen dheweke mbuwang getih 🙁

      A Salam.

  8.   Jazmin ngandika

    Halo, aku duwe anak kucing umur 7 wulan, aku wis nggawa dheweke menyang dokter hewan lan aku menehi wormed, nanging saiki dheweke nangis nalika telek lan getih iku pisanan

    1.    Monica santos ngandika

      Hai Jazmin.
      Apa panganan sing sampeyan panganan? Yen duwe sereal, bisa uga disebabake.
      Oalah, aku nyaranake sampeyan nggawa dheweke menyang dokter hewan kanggo mriksa.
      A Salam.

  9.   Jair Shock ngandika

    Halo, aku duwe anak kucing sing ketemu ing dalan, nalika pengin menehi panganan ing piringe, dheweke ora mangan, nanging dheweke ngombe banyu. Dina sabanjure aku weruh ing kothak wedhi manawa ana cacat getih, aku pengin sampeyan menehi rekomendasi.

    1.    Monica santos ngandika

      Hai Jair.
      Sampeyan bisa uga duwe parasit usus. Aku nyaranake sampeyan nggawa dheweke menyang dokter hewan kanggo menehi perawatan supaya bisa ngilangi.
      A Salam.

  10.   Ana lopez ngandika

    Halo, aku njupuk bocah cilik saka dalan, kita wis ngombe kaping papat, kaping pungkasan dokter kewan nyuntikake lan saiki pranyata mbuwang getih abang, dheweke ora konstipasi lan uga ora sedhih, dheweke menyang perjalanan lan nggawe aku aneh yen ora peduli, saiki dadi kaya iki.

    1.    Monica santos ngandika

      Halo Ana Lopez.
      Ya, kepengin banget yen kedadeyan kasebut dheweke. Kapan sampeyan pungkasan nggawe deworm? Yen bubar, suntikan kasebut bisa uga wis nyebabake sampeyan sithik saiki.
      Ngomong-ngomong, apa panganan sing sampeyan panganan? Kadhangkala pakan (kibble) sing ngemot sereal, bisa nyebabake masalah kanggo kucing. Aku nyaranake sampeyan maca label bahan, lan yen sampeyan duwe jagung, gandum, gandum, sing ringkes, jinis sereal, sing paling apik yaiku ngganti sing liyane sing ora duwe, utawa menehi daging alami sing wis mateng.

      A Salam.

  11.   Theresa Gomez ngandika

    Halo, anak kucingku sewulan setengah lan dheweke ora gelem mangan, dheweke lemes banget lan turu akeh, kajaba iku, anus dheweke getihen lan nalika dheweke buang air besar, dheweke kaya drool lan aku wedi. Aku ndemek dheweke lan dheweke nangis lan nangis dheweke mung pengin turu lan turu

    1.    Monica santos ngandika

      Halo Teresa.
      Nyuwun ngapunten, anak kucing sampeyan ora apik, nanging dudu dokter hewan lan aku ora bisa ngandhani apa sing diduweni.
      Ing umur kasebut kemungkinan dheweke ngalami parasit usus, nanging iki mung bisa dikonfirmasi karo dokter hewan.
      Akeh semangat.

  12.   Connie ngandika

    Halo! Aku duwe kucing sing dina iki mbuwang getih, nalika dheweke teka, aku duwe kontrol hewan kanthi ultrasonik lan koproparasitologis ... asile apik banget! Aku kurang dhuwit lan nyampur panganan sing biasa karo panganan ekonomi, apa bakal dadi sebab? Aku kuwatir, dheweke wong Persia sing menehi kanca sing umure 5 wulan ... apa sampeyan bisa mikir apa sing bisa daklakoni? Matur nuwun

    1.    Monica santos ngandika

      Hai Connie.
      Ya, iku bisa uga nyebabake kucing sampeyan mbuwang getih.
      Panganan sing murah kalebu sereal lan produk liyane sing biasane ora kepenak karo kucing.
      Aku nyaranake sampeyan golek panganan sing ora duwe bahan-bahan kasebut, nanging yen sampeyan ora bisa mbayar, sampeyan bisa menehi daging (tanpa balung). Sampeyan bakal luwih cocog karo sampeyan.
      A Salam.

  13.   julissa_evelyn@hotmail.com ngandika

    Apa sing bisa aku lakoni? Kucingku mbuwang getih, nanging awake normal, rada kurus nanging dheweke mangan lan ngombe banyu normal. Menek ing atap omahku. Apa aku.

    1.    Monica santos ngandika

      Hai Julissa.
      Aku nyaranake sampeyan nggawa dheweke menyang dokter hewan sanalika bisa.
      Ora normal yen sampeyan ngalami gerakan usus getih.
      A Salam.