Kucingku kok ora meong

Kucing meong

Ing sawijining dina sampeyan tangi turu lan sok dong mirsani kepiye kedadeyan kucing. Dheweke nyoba ngandhani, nanging dheweke ora bisa menehi swara. Apa sampeyan bakal ngalami masalah tenggorokan? Mesthi ana kemungkinan, nanging ana liyane sing kudu dielingi.

Dadi ayo ngerti napa kucing kula mboten meong, lan apa sing bisa ditindakake supaya sampeyan bisa cepet banget.

Kapan kucing meong?

Kucing wiwit meong wiwit bayi

Meong minangka swara khas kucing, nanging sanajan kita angel percaya, iki minangka salah sawijining katrampilan sing paling ora digunakake. Dheweke wiwit meow nalika isih cilik, mula wis lair, sanajan sejatine nalika isih cilik, luwih saka meow minangka bengok supaya ibune nyedhaki dheweke supaya bisa nyedhot lan / utawa ora bisa dilindhungi saka hawa adhem.

Nganti pirang-pirang dina lan utamane pirang-pirang minggu, jeritane, tangisan sing nekat banget, bakal dadi "meong" sing luwih maju. Lan nalika bocah cilik saya gedhe, dheweke bakal nggunakake basa lisan nalika pengin / ngupayakake / butuh sesuatu.

Meong kucing, apa tegese?

Kanthi cara sing padha karo manungsa nggunakake tembung sing beda kanggo nyebutake awake dhewe, kucing nggunakake nada swara sing beda. Contone, kita ngerti manawa:

  • Meow dawa dawa, kaya tangisan: Iki minangka swara ancaman, kanggo nyoba supaya ora ana konflik (gelut) sing bisa pungkasan rampung.
  • Nggrundel: dadi cekak utawa dawa. Dheweke nindakake kanthi alesan sing padha karo sing sadurunge, nanging ing kasus iki, umume kucing sing paling wedi nate nindakake.
  • Jerit lara: iku jeritan sing dhuwur banget, dadakan, lan banter banget. Dheweke nindakake nalika ngrasakake rasa lara (contone, nalika manungsa sengaja ora sengaja) utawa sawise kawin.
  • »Miaou» kanggo garing: swara cendhak, swara normal (ora dhuwur utawa jero). Ora duwe makna siji-sijine: bisa uga ucapan sing sederhana, utawa sampeyan pengin perhatian wong liya, utawa sampeyan meow amarga wis ndeleng prekara.
  • Meong cekak nanging terus: Sawetara bisa uga rada suwe, nanging nada swarane nyenengake, rada dhuwur. Apa sing ditokake nalika ngerti yen kita bakal menehi panganan khusus (umpamane bisa kanggo udan basah), utawa nalika dheweke seneng banget bisa ndeleng kita.

Kucingku mbesok nalika dhewekan, kenapa?

Nalika kucing meows nalika sepi, dheweke nindakake kanthi tepat supaya ora dadi. Meong kasebut dadi panggilan tangi, "teka ing sisihku" utawa "aja nganti aku ditinggal dhewe." Yen umure luwih tuwa, yaiku yen umure wis sepuluh taun utawa luwih, mesthine wis umure pikun senile.

Kucingku ora bakal mandheg aku ing ngarep lawang, kudu kepiye?

Kucing sing meong ing ngarep lawang amarga kepengin budhal

Yen lawang ngarep omah ...

Yen kewan sing ing sawijining wektu uripe wis ana ing luar negeri, rasane kebebasan ora bakal lali. Mula, nalika dheweke meow ing ngarep lawang, umume amarga dheweke kepengin budhal. Banjur, Supaya ora frustasi, sing kudu sampeyan lakoni yaiku wenehi wektu kanthi kualitas karo dheweke, dolanan karo dheweke paling ora sakjam saben dina, ayo dijaluk dheweke menyang sofa nalika nonton televisi utawa istirahat,… Singkatnya, ayo urip bareng.

Yen ana lawang liyane ing omah ...

Ora ana kucing seneng lawang sing ditutup, wiwit kudu ngontrol »wilayah», kanthi lengkap. Iki menehi keamanan. Dadi, yen dheweke mbukak lawang ing njero omah, lan ora ana barang sing mbebayani ing kamar tertutup, bukak 😉.

Kucingku lemes nalika mlebu ing pasir, napa sebabipun?

Masalah wedhi lan baki luwih rumit tinimbang ora katon. Sampeyan kudu ngerti yen kucing ora seneng jamban pribadi sing ana ing jejere wadhah sampah, panganan, utawa ing ruangan sing rame utawa rame.

Kajaba iku, pasir sing luwih alami lan ora ana bledug sing dibuwang, luwih becik. Ayo supaya ora nganggo wangi lan bermutu. Luwih becik ngentekake luwih akeh tinimbang tuku sing ora nyedhot urin utawa ambu sing ora enak. Ana sawetara jinis, lan kudu dielingi manawa saben kucing duwe pilihan, mula supaya ora kakehan mbayar dhuwit, aku saranake sampeyan ndeleng tawaran sing biasane diwenehake, utamane ing toko produk kewan online supaya sampeyan bisa nyoba.

Lan kanthi cara kasebut aja lali mbuwang urin lan tinja saben dinane, lan ngresiki nampan seminggu utawa luwih.

Nanging yen kabeh apik lan dheweke isih isih cilik, aja ragu-ragu nggawa dheweke menyang dokter kewan amarga bisa uga ngobrol babagan sawetara cystitis utawa infeksi.

Napa kucing meow ing wayah wengi? Lan kepiye cara supaya ora?

Ana rong sebab sing bisa ditindakake:

  • Wayahe kawin, kucing sing ora ana ing komputer bakal dadi panas lan kucing bakal nyoba golek.
  • utawa iku sing dheweke rumangsa kesepian.

Yen mantan, bisa dibuwang (yaiku kelenjar reproduksi dibuwang) mula ora bakal duwe pacar maneh. Nanging yen iki sing terakhir, sampeyan kudu nindakake apa sing wis dakkandhakake sadurunge: nglampahi wektu kanthi kualitas kanggo dheweke.

Napa kucing kula mboten meong?

Kucing diwasa

Ana sawetara sebab:

Dheweke lara

Kucing lan manungsa nuduhake sawetara penyakit, lan salah sijine yaiku laringitis, sing nyebabake radhang tenggorokan. Yen sampeyan mangan utawa ngombe sing adhem banget, luwih-luwih yen sampeyan nindakake ing musim gugur utawa mangsa, risiko yen sampeyan bakal ngalami aphonia akeh banget. Saiki, perkara sing normal kedadeyan ing sawetara dina.

Ngalami stres

Alasan liyane bisa uga ditekan. Ya, kayane kayane rada aneh, nanging stres sing saya dhuwur bakal nyebabake kancamu kenceng swarane. Yen sampeyan ngrungokake swara serak, iki bisa uga cara kanggo nanggepi pangowahan rutin lan / utawa lingkungane. Contone, yen ana anggota kulawarga sing anyar, utawa yen sampeyan pindhah, bisa uga nuduhake gejala penyakit ... sanajan sehat. Iki tegese, saliyane aphonia, sampeyan bisa uga mutah, diare, lan / utawa napsu.

Tekanan ing kucing
Artikel sing gegandhengan:
Kepiye supaya ora stres ing kucing?

Nanging, kadhang kala aphonia kucing ora mandheg. Banjur bakal kuwatir, mula sampeyan bisa uga kena penyakit sing kudu diobati. Salah sawijining penyebab infeksi pernafasan serius yaiku nyedhot gas iritasi, mula kudu ditrapake menyang dokter hewan kanggo mriksa lan perawatan sing cocog.

Ora preduli sampeyan bakal ngobati awake dhewe, amarga obat kanggo manungsa bisa nyebabake dheweke. Elinga, yen luwih saka 5-6 dina, luwih becik dipriksa dening spesialis.

Kucing sing ora meong

Ana kucing sing ora meong, utawa nindakake, nanging kanthi swara utawa sithik banget, utawa ora bisa omong. Iki ora ateges dheweke lara. Lan, sanajan ana wulu sing akeh meong, ana wong liya sing bisa dadi isin utawa wis biasa ora meong.

Dadi, yen kita nganggo kucing sing, sanajan wis urip karo kulawarga, kucing ora nggatekake banget, utawa yen kewan wis ana ing dalan, iku normal yen ora meong utawa nindakake sok-sok. Aku uga bakal ngandhani yen kucingku, Sasha lan Keisha, sampeyan mung bakal ngrungokake ngrungokake kanthi swara kaya sing keprungu nalika keprungu tembung "latita"; lan kucingku Bug nalika dheweke pancen kepengin main (lan bebek sing diiseni). Dina liyane, ora ana apa-apa. Sampeyan wis bisa nelpon kanthi cara sing nekat, ora bakal mudhun. Luwih saka sepisan, aku njupuk ponsel kanggo ngerti apa sejatine ana ing omah utawa ora (kucing nggawa Kalung GPS).

Meong kucing kasebut nduweni teges akeh

Dadi ora ono. Aja padha sumelang. Yen kucing sing mesthi saya lemah lan tiba-tiba mandheg, utawa wiwit serak, utawa sampeyan curiga yen lara, banjur nggawa menyang dokter kewan; nanging yen sampeyan durung nate nindakake lan urip normal, ora ana kedadeyan apa-apa.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

33 komentar, tinggalake sampeyan

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

  1.   Jessica ngandika

    Halo, dheweke menehi anak kucing ulang taun lan amarga aku ora nate menehi meow, mula wiwit cilik lan ora ngasilake swara, kita nganggep bisu 🙁 nanging aku ora ngerti bisa duwe masalah, akhir minggu kita bakal nggawa menyang dokter hewan kanggo vaksinasi sing kaping pisanan, muga-muga kabeh apik well

    1.    Monica santos ngandika

      Hai Jessica.
      Aja kuwatir yen dheweke ora meong - ora kabeh kucing ngerti.
      Yen dheweke urip normal lan katon apik, dakkira dheweke ora duwe apa-apa 🙂
      A Salam.

  2.   Leo ngandika

    Kucingku ora ngerti nanging meow nalika ndeleng ing jendhela lan yen ana lawang tertutup yen ora, dheweke babar pisan meh umure setaun

    1.    Monica santos ngandika

      Hai leo.
      Ana kucing sing ora meong utawa arang banget.
      Yen sampeyan urip normal lan apik, mula ora prelu kuatir.
      A Salam.

  3.   Silvina ngandika

    Kucingku wiwit nggawe swara weteng, ora meong, aku ngerti, aku ngerti manawa ana gaweyan kanggo meong lan medhot metu. Mangan lan tindakake kaya biasane

    1.    Monica santos ngandika

      Hai Silvina.
      Sampeyan bisa uga nguntal barang sing sampeyan ora duwe, utawa sampeyan uga lara ing endi wae ing awak sampeyan. Yen nganti saiki durung apik, disaranake sampeyan golek dokter hewan.
      A Salam.

  4.   Paula Castillo ngandika

    Halo, rong wulan kepungkur dheweke menehi anak kucing, saiki umure wis 6 wulan lan durung nate mbubuh kaya kucing normal, wiwitane kita nganggep bisu, nalika kepengin ana sing ngetutake kita ing endi wae lan mbukak moncong kaya padha meong. . . Dheweke pancen lucu banget lan nindakake perkara sing ora ditindakake kucing
    Dheweke seneng numpak mobil, ing rangkulane lan nganggo klambi. . . Nanging aku isih kuwatir yen dheweke ora meong

    1.    Monica santos ngandika

      Halo Paula.
      Ana kucing sing ora meong. Yen sampeyan urip normal lan seneng, sampeyan bisa uga sehat.
      A Salam.

  5.   Magali ngandika

    Halo! Patang wulan kepungkur, kita duwe anak kucing sing meh padha lair, dheweke ora nate mudhun, dheweke mung nggawe swara usus ... sisane sampurna ... Apa sing kudu kita lakoni?

    1.    Monica santos ngandika

      Hai Magali.
      Ana kucing sing meh ora meong. Ora ateges dheweke lara, nanging padha kaya ngono 🙂.
      Siji kucing ora empan kaya kucing liyane.
      A Salam.

  6.   Paula Andrea Ruiz Serna ngandika

    Halo, sugeng enjing, aku duwe kucing lan dheweke wis mutah pirang-pirang dina, aku akun lan wiwit ngerti yen aku hamil 4 wulan kepungkur lan saiki aku mandheg. ... ora ngerti yen aku bakal nggawa dheweke bali menyang dokter hewan

    1.    Monica santos ngandika

      Halo Paula.
      Ya paling apik. Dadi sampeyan bisa ngerti apa sing salah.
      Sugeng meteng 🙂

  7.   font rosa ester sibulca ngandika

    Halo, aku duwe anak kucing yen bayi umur 3 dina umure wis 4 wulan nanging dheweke durung nate mboseni, dheweke mung nggrundel, dheweke crita amarga dheweke ora duwe ibu sing mulang, aku ora. ngerti apa sing kudu dilakoni amarga nalika aku ora bisa nemokake dheweke, aku wiwit nyeluk dheweke mlaku lan Dheweke ngadeg dhuwur utawa mlaku, supaya aku bisa ndeleng dheweke, dheweke nganggo lonceng kanggo ngerti dununge, nanging aku ngerti iku ala, aku ora ngerti apa sing kudu aku lakoni, yen ana sing ngerti mergo, matur nuwun.

    1.    Monica santos ngandika

      Halo Rosa Ester.
      Ana kucing sing ora nate meong, ora preduli digedhakake karo ibune apa ora. Ora ateges dheweke ora sehat, nanging ora meong 🙂.
      Raos ya, ala. Ing jangka medium bisa nyebabake rasa ora nyaman sacara. Elinga yen kucing bisa ngrungokake swara mouse saka jarak 7m; duwe lonceng ora bakal migunani apa-apa.
      A Salam.

  8.   Isabella Hernandez ngandika

    Aku nemokake bocah cilik umur 2 wulan ing dalan, nanging dheweke mlaku nanging dheweke mbegegeg nanging nalika dheweke umur 4 wulan, aku ngidini dheweke lemah lan karismatik lan yen mlaku normal, aku ora ngerti apa kudu nggawa dheweke menyang dokter hewan utawa apa sing kedadeyan sejatine dheweke urip karo kucing luwih akeh yaiku 4 aku ora ngerti apa sebabe utawa apa sebabe.

  9.   Carlos ngandika

    Halo, mung seminggu kepungkur aku lan kulawarga wis nggawa anak kucing sing lagi dhewekan ing dalan. Kita mesthi krungu dheweke meow ing keputusane lan ibune ora menehi panganan, lan kita njaga lan ngrawat dheweke.
    Kasunyatane yaiku wiwit dheweke teka, kita durung nate krungu dheweke meow sanajan sepisan lan pengin ngerti apa ana masalah sing kudu dikonsultasi dokter hewan.
    Kucing kasebut umure udakara sewulan lan nganti dheweke nggawa dheweke, dheweke wis suwene pirang-pirang minggu ing dalan kanthi mandhiri, meh ora mangan lan bisa uga adhem.
    Kita pengin ngerti apa sampeyan duwe masalah utawa bakal ilang sawetara dina.

    1.    Monica santos ngandika

      Hello Carlos.
      Ora, dudu masalah yen dheweke mandheg. Nyatane, kucing sing rumangsa aman lan seneng mung arang banget (kanggo menehi salam, nalika sampeyan menehi kaleng, ...).
      Aja kuwatir 🙂
      A Salam.

  10.   Karen cecilia ngandika

    Anak kucingku duwe kucing lan udakara 4 dina mengko dheweke njerit utawa meong nanging dheweke ora keprungu lan dheweke wis rampung rong dina lan dheweke ora keprungu maneh

    Aku ora ngerti apa sing kudu ditindakake, apa dheweke ora lara utawa apa sing diduweni lan sejatine aku wedi yen dheweke bakal mati?

    1.    Monica santos ngandika

      Halo Karen.
      Ana kucing sing meow wiwit cilik, wong liya ora nate nindakake, lan liyane ora mandheg.
      Yen, saliyane mandheg banget, sampeyan ngerti yen dheweke wis napsu utawa dheweke katon sedhih, aja ragu-ragu nggawa dheweke menyang dokter hewan.
      A Salam.

  11.   khaleesi ngandika

    Aku wis dadi bocah kucing suwene 2 wulan. Wektu dheweke karo ibune lan sedulur saya saya akeh. Kasunyatane, dheweke minangka wong sing paling cedhak karo ibune. Saiki dheweke ing kene mung karo aku lan dina-dina pisanan dheweke meow, nanging dheweke wis pirang-pirang dina ora ana. Dheweke mbukak cangkeme kanggo meow lan swarane metu alus banget kaya dheweke serak. Mungkin dheweke luwih aktif karo kulawarga sadurunge. Saiki ana wayah sedina aku ninggalake dheweke ... bisa uga dheweke wis biasa. Iku normal? utawa aku nggawa dheweke menyang dokter hewan? Matur nuwun

    1.    Monica santos ngandika

      Halo Khaleesi.
      Sampeyan bisa uga ora ana apa-apa, nanging yen sampeyan nyaranake sampeyan njupuk. Luwih becik nyegah tinimbang ngobati.
      A Salam.

  12.   neyla ngandika

    Halo, aku nggunakake bocah cilik lan kabeh normal ana ing sawijining dina, mula dheweke ngalami akeh piala lan dheweke bersin, aku nggawa dheweke menyang dokter hewan lan dheweke kandha yen aku ngresiki klorin, dheweke bakal ngilangi lan ngrampungake masalah saiki dheweke wis ora ana maneh wahing nanging dheweke isih bisa ngganggu kabeh mripat. Lan kadang dheweke ora bisa mbukak, aku ngresiki kanggo dheweke lan saya apik, nanging wiwit sore dheweke kesed, dheweke mung turu lan turu lan ora meong, dheweke pura-pura dheweke pengin nanging meong ora metu aku kuwatir amarga dheweke malah ora suwene rong wulan lan aku ora pengin dheweke mati amarga anak-anakku sungkem dheweke lan dheweke manut banget, kepiye?

    1.    Monica santos ngandika

      Hai Neyla.
      Sampeyan bisa uga kena parasit usus (cacing). Ing umur kasebut dheweke wis umum banget. Sampeyan kudu nggawa dheweke menyang dokter hewan kanggo mriksa lengkap, lan menehi perawatan.
      A Salam.

  13.   Erik hernandez ngandika

    Kucingku ora meong
    Aku ngobahake cangkeme nanging ora ana swara sing metu, aku ora ngerti amarga ana 2 anak kucing sing nembe tekan omah
    Dheweke mlaku, mangan biasane nanging aku wedi yen mengko bakal tambah parah yen dakrungokake saiki

    1.    Monica santos ngandika

      Hai Erik.
      Ana kucing sing ora meong, utawa males banget nganti meh ora keprungu.
      Yen dheweke urip normal, aja kuwatir 🙂
      A Salam.

  14.   Andre ngandika

    Halo, aku duwe kucing sing dakketik wiwit umur rong wulan ... saiki umure wis 7 wulan, durung nate mudhun.

    1.    Monica santos ngandika

      Halo Andre.
      Ya lumrah. Ana kucing sing ora meong.
      A Salam.

  15.   Nancy Mireya Cetina Santamaria ngandika

    Halo dina apik; Aku duwe anak kucing sing umur 3 taun karo aku, aku njupuk dheweke wiwit bayi lan dheweke seneng banget dolanan lan turu, nanging wis rong dina ora krama, dheweke ora turu karo turu lan turu luwih saka biasane; Aku meteng 3 wulan lan kucing anyar teka ing omah rong wulan kepungkur, sing wis ditampa; Aku kuwatir karo Lolita, sanajan dheweke mangan, menyang kamar mandhi lan ngurus awake dhewe, dheweke ora padha karo sadurunge. Apa sing bisa diduweni ????

    1.    Monica santos ngandika

      Halo Nancy.
      Nuwun sewu aku ora bisa nulungi sampeyan, nanging aku ora ngerti apa sejatine Dheweke bisa uga mung duwe wektu "ala", nanging yen ngono aku nyaranake nggawa dheweke menyang dokter kewan.
      A Salam.

  16.   Ana ngandika

    Dheweke menehi anak kucing udakara 2-3 wulan seminggu kepungkur lan ora sithik, cangkeme mbukak lan ngasilake swara serak sing asor banget. Bakal bisu? Dheweke sehat banget, dheweke mangan, turu lan muter lan dheweke katon kepenak. Apa sing kudu aku lakoni, matur nuwun!

    1.    Monica santos ngandika

      Halo Ana.
      Ana kucing sing ora meong, utawa nindakake kanthi alus nganti ora bisa dirungokake. Nanging iku normal.
      Yen sampeyan mangan, turu, lan kabeh apik, mula ora ana sing kudu kuatir.
      Salam lan sugeng 🙂

  17.   Damaris ngandika

    Halo, anak kucingku wiwit lair nyoba meong nanging swarane ora keprungu lan nalika dirungokake meh wae, aku ora bakal mengaruhi, nanging saiki aku ora weruh dheweke lagi dolanan (dheweke wis umur 3 wulan), dheweke ora muter maneh karo adhine, dheweke mung turu.

    1.    Monica santos ngandika

      Halo Damaris.
      Ana kucing sing ora meong lan liya-liyane sing wis pirang-pirang taun ilang swarane.
      Apa sing kedadeyan karo bocah kucing sampeyan, aku nyaranake sampeyan takon karo dokter hewan, amarga ora normal yen dheweke ora pengin main nalika umur 3 wulan.
      Salam, muga-muga bisa ditambah.