Kapan kucing bisa mangan?

Anak kucing disapih sethithik

Apa sampeyan ngrawat bocah sing wis yatim piatu utawa ora bisa dipangan ibune? Yen mangkono, sampeyan mesthi kepengin weruh kapan bisa miwiti menehi luwih utawa kurang panganan padhet, bener? Panganan botol minangka pengalaman sing apik banget, sing ngidini sampeyan nggawe ikatan sing istimewa karo wulu, nanging uga angel banget. Sampeyan kudu ngerti banget, lan menehi panganan saben 3-4 jam gumantung saka minggu sing wis diduweni (yen kurang, mula asring ngombe susu).

Dheweke apik banget lan cuddly, nanging bakal teka nalika dheweke kudu rada turu lan kudu paling ora otonom supaya bisa ngurus kebutuhan fisiologis. Dadi ayo dideleng kapan anak kucing bisa miwiti mangan?.

Apa sing kudu dipangan anak kucing sing anyar?

Anak kucing diwenehi susu nalika bayi

Anak kucing, wiwit lair nganti umur telung minggu, mung kudu diwenehi susu ibu. Yen ora bisa, amarga ibune ora utawa kurang sehat, mula kudu diwenehi adol ing klinik-klinik hewan lan toko-toko hewan peliharaan utamane kanggo kucing. Sampeyan ora kudu menehi susu sapi, amarga ngemot laktosa, yaiku gula sing biasane nyebabake masalah gastrointestinal.

Yen ora bisa nemokake susu anak kucing, kita bakal nyiyapake campuran iki kanggo sampeyan:

  • 250 ml susu utuh tanpa laktosa.
  • Kuning telur mentah (tanpa ana putih)
  • Sendhok krim abot

Yen ora bisa entuk susu utuh tanpa laktosa, kita bisa nyampur ing ngisor iki:

  • 150 ml susu sakabehane.
  • 50 ml banyu
  • 50 ml yoghurt alami
  • Kuning endhog mentah (tanpa ana putih)
  • Sendhok krim abot

Kita aduk kabeh kanthi apik supaya wis dicampur, awake dhewe adhem sithik dadi anget (udakara 37ºC) lan kirik diwenehake.

Saka weaning nganti dipakani padhet ing kucing

Nalika anak kucing disapih yaiku nalika susu saka susu ibu dadi panganan padhet lan dadi tonggak sejarah kanggo anak kucing amarga dadi bagean dhasar pangembangane. Biasane ibune anak kucing tanggung jawabe nyapih, nanging nalika ibu duwe masalah ngasilake susu utawa yen uwuh anak kucing ditinggalake tanpa ibu, mula kudu campur tangan saengga bocah cilik duwe pangembangan sing apik. Tips ing ngisor iki minangka tips sing kudu dielingi supaya proses kasebut bener.

Sadurunge nyapih

Sadurunge miwiti proses nyapih, penting supaya anak kucing duwe akses menyang susu ibu utawa kolostrum sing duwe antibodi penting kanggo tuwuh. Yen kucing ora bisa ngasilake susu cukup saben bocah kucing kudu nampa susu, luwih becik nampa sethithik tinimbang ora nampa babar pisan. Yen ibu duwe mastitis sampeyan bisa nggoleki kucing lactating liyane sampeyan bisa menehi panganan anak kucing sanajan dudu duweke sampeyan.

Yen ora ana ibu sing dadi ibu sing nyusoni, mula rumus anak kucing kudu nganggo botol utawa jarum suntik. Dheweke bisa dipakani telung utawa patang minggu nganggo botol (saben permintaan) kanthi botol karo banyu panas lan sampeyan kudu nyoba sadurunge ngombe susu ing lengen supaya ora kobong lan ing suhu sing kepenak yen nyoba luwih becik priksa manawa durung asem. Yen sampeyan nggunakake formula bubuk, simpen bubuk sing ora dicampur ing kulkas. Dheweke mangan miturut panjaluk rina wengi.

Nyapih

Kurang luwih suwene patang minggu urip nalika nyapih wis rampung. Dheweke bakal miwiti nyoba mangan panganan kasebut. Nalika wiwit nyakot lan ngunyah botol, dheweke wis siyap miwiti mangan panganan sing padhet ing wiwitan luwih becik semi padhet.

Anak kucing
Artikel sing gegandhengan:
Ing umur umume anak kucing mangan dhewe

Cara nyapih kucing

Ibu kucing ngerti carane nyapih kucing

Kanggo miwiti nyapih kucing, campuran panganan kucing kanthi formula pangenalan rasa. Lebokake campuran ing cangkeme nganggo driji lan jupuken nyedhot. Sawise wis ngrasakake rasa, dheweke bakal nggoleki ing panggon liya kanggo menehi panganan.

Banjur, wenehake ing mangkuk lan tliti kanthi apik supaya ora cepet mangan lan aja nyurung sirahe cilik menyang mangkuk, wenehake kanggo awake dhewe. Bakal antara minggu kaping lima lan jamur nalika bisa transisi kanthi bertahap menyang panganan garing. Panganan kasebut luwih dhisik kudu dibasahi banyu lan ing minggu kaping pitu lan kaping wolu wis padha mangan panganan sing mateng.

Luwih akeh babagan kucing sing nyapih

Yen sampeyan nyapih kucing kanthi panganan padhet, panganan sing dikonsumsi kudu khusus kanggo kucing. Jenis diet iki duwe kabeh protein, vitamin lan kabeh sing dibutuhake supaya tuwuh kuwat lan sehat.

Anak kucing sing nembe disapih kudu anget, mula sampeyan kudu nyelehake kemul ing turu lan luwih penting yen ora ana ibu. Bantalan pemanas utawa botol banyu panas ing sangisore kemul utawa andhuk minangka pilihan sing apik. Iki bakal menehi bocah-bocah akeh anget sing dibutuhake.

Recuerda que sampeyan ora meksa proses nyapih kanggo mangan panganan padhet. Minangka proses bertahap lan kudu ngurmati iramae. Dheweke mung butuh sabar banget, nanging uga kudu tresna banget.

Kapan sampeyan bisa mangan panganan?

Sawise anak kucing umur 3-4 minggu, bakal miwiti nibble ing botol, tangan, lan obyek sing ana ing jalur kasebut. Iki bakal dadi sinyal yen kita ngenteni wiwit menehi jinis diet liyane, amarga untu susu bakal diwiwiti lan, mula, sampeyan saiki bisa ngunyah panganan sing empuk banget, kayata kaleng kucing (panganan teles).

Amarga umume sampeyan ora pengin mangan dhewe, kita bakal njupuk sethithik panganan nganggo driji, kita bakal mbukak cangkeme lan bakal ngenalake. Banjur, kita bakal nutup kanthi kuwat nanging tanpa kekuwatan (ora ana alane) nganti telat. Sawise, kita bakal nggawa dheweke ing piring nggawa panganan, lan kanthi naluri, dheweke bakal bisa mangan dhewe. Yen ora, kita bisa nggawe dheweke jinis bubur karo panganan udan sing dicampur karo susu kanggo anak kucing, lan diwenehi botol karo sawetara dina.

Kanthi umur rong wulan, sampeyan bisa menehi panganan kanggo anak kucingNanging amarga dheweke durung duwe untu sing kuwat banget, mula kudu dicampur karo susu anak kucing utawa banyu.

Tips mangan kanggo anak kucing

Anak kucing kudu diwenehi susu dhisik

Supaya bocah cilik duwe tuwuh tuwuh lan pangembangan sing luwih apik, Dheweke kudu diwenehi panganan sing berkualitas, tanpa sereal (jagung, gandum, gandum, beras) utawa produk sampinganAmarga awak sampeyan ora butuh bahan kasebut, lan kasunyatane bisa nyebabake sampeyan ngalami macem-macem masalah kesehatan jangka pendek lan medium, kayata alergi utawa infeksi urin. Kesehatan anak kucing minangka masalah sing serius. Kahanan kasebut bakal gumantung banget karo jinis panganan sing ditindakake, saliyane kanggo perawatan sing ditampa.

Kita, minangka pengasuh sampeyan, Kita kudu waspada banget marang dheweke lan menehi kabeh perhatian sing dibutuhake. Iku bakal gumantung marang kita apa bocah cilik tuwuh seneng lan sehat, utawa ... kosok baline. Yen kita ora bisa ngurus dheweke, luwih becik golek omah anyar, yen bisa kanthi pitulung pelindung kewan, sing bakal tanggung jawab golek kulawarga sing bisa tanggung jawab marang bocah cilik kasebut nganti pungkasan dinane.


Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.