Masalah ambegan ing kucing

Kucing Burma apatis

Angel banget yen bisa ndeleng kucing ambegan liwat cangkeme, lan kewan iki mung bisa ambegan, ora kaya segawon utawa awake dhewe, liwat irung. Nalika ndeleng dheweke kanthi cangkeme setengah mbukak, kanthi angel ambegan, sampeyan kudu langsung menyang dokter hewan amarga uripe ana ing bebaya.

Apa masalah ambegan ing kucing lan kepiye carane dianggep?

Masalah ambegan ing kucing

Kucing bicolor diwasa

Asma

Asma utawa bronchitis alergi ing kucing minangka penyakit sing bisa muncul kapan wae, katon luwih asring yen kewan kasebut manggon ing omah sing ngrokok. Penyebabe yaiku nindhes saluran napas lan saluran napas utawa tabung bronkial., yaiku tabung sing tanggung jawab kanggo ngeterake hawa saka trakea menyang paru-paru.

Penyempitan jalur kasebut ana nalika sistem kekebalan awak ngalami reaksi alergen (serbuk sari, asap lsp).

Gejala lan Perawatan

Gejalanya yaiku: sesak ambegan (bisa ambegan luwih cepet, lan / utawa luwih rame), batuk sing terus-terusan, nguap nalika nghirup hawa.

Yen sampeyan ngira yen kucing duwe asma, sampeyan kudu nggawa dheweke menyang dokter hewan. Bisa resep obat alergi lan inhaler.

Calicivirus

Iki minangka penyakit napas sing paling umum. Mripat, irung lan tutuk minangka bagean saka virus sing akeh. Iki mengaruhi kucing, kucing sing luwih tuwa, lan sing urip ing koloni. Yen kucing sing sehat kontak karo sekresi sing lara, utawa yen wis mangan saka piring sing padha, kucing bisa kena infeksi.

Iki minangka virus sing bisa urip ing lingkungan suwene suwe, mula kewan sing ora divaksinasi diancam serius.

Gejala lan Perawatan

Gejala sing paling umum yaiku: tukak tenggorokan lan ilat, wahing, irung runny, demam, radhang paru-paru, lan metu saka mripat.

Kanggo mbantu sampeyan, sampeyan kudu nggawa dheweke menyang dokter hewan kanggo ngobati obat anti-virus. Penting, yen ing omah sampeyan ngresiki mripate kanthi gauze sing dibasahi karo chamomile supaya dheweke luwih apik.

Komplek pernapasan kucing

Kucing tabir oranye enom

Disebabake virus sing nyerang saluran pernapasan ndhuwur: tenggorokan, tutuk, ilat, irung lan mata. Sawise mlebu ing awak, mula saya akeh ing wilayah kasebut sing nyebabake iritasi lan rasa ora nyaman sacara umum, sing nyebabake kewan sing kena pengaruh nggawe saliva, tangis, wahing utawa lendir lan digunakake kanggo ngeterake wong liya.

Umum banget, utamane ing kucing, amarga isih durung duwe sistem kekebalan awak. Yen ora diobati, bisa nyebabake bejat.

Gejala lan Perawatan

Gejala kompleks pernapasan kucing yaiku: ulkus ing ilat, inflamasi ing tutuk, rinitis, konjungtivitis, aponia.

Supaya enggal mari, dokter kewan bakal ngobati penyakit kasebut kanthi antibiotik lan, yen prelu, hidrasi kucing nganggo serum.

Efusi plural

Penyakit iki ana nalika cairan mundhak ing paru-paru. Akibate, organ vital iki ora bisa bengkak amarga ora ana papan, sing bisa nyebabake kucing mati ambruk.

Kerep kedadeyan ing masalah kucing, kanker utawa leukemia kucing. Nanging, sanajan kucing sampeyan sehat, sampeyan kudu nggatekake gejala sing bisa ditrapake sajrone urip.

Gejala lan Perawatan

Gejala patologi iki yaiku: batuk, ambegan, alangan ambegan, lan ilat bisa dadi biru. Kajaba iku, dheweke bakal gugup banget.

Perawatan kanggo kasus kasebut biasane bedhah. Cairan dicabut saka paru-paru kanthi anestesi umum, banjur diwenehi perawatan karo obat-obatan sing bakal mbantu sistem pernafasan bisa digunakake.

Rhinotracheitis virus

Iki disebabake dening virus herpes kucing 1, sing utamane nyerang kucing lan kucing sing luwih tuwa, utamane irung, mripat, tenggorokan lan cangkeme nyebabake pembengkakan lan demam. Yen kucing sing hamil dikontrak, dheweke bakal menehi menyang bocah cilik utawa, ing kasus paling ala, abort alami.

Sampeyan kudu mbudidaya stres minangka elemen sing ngaktifake virusMula, kita kudu nyoba nggawe kanca supaya urip ayem lan seneng.

Gejala lan Perawatan

Gejala kasebut, saliyane kanggo gejala sing wis kasebut sadurunge, ing ngisor iki: wahing, konjungtivitis, debit saka mripat lan irung, tutuk lan lambung, lan radhang paru-paru.

Sayangé ora ana tamba kanggo rhinotracheitis, nanging kanthi antivirus kewan iki bisa urip pirang-pirang taun.

Apa bisa dicegah?

Ora 100%, nanging serangkaian prekara sing bisa ditindakake supaya wulu bisa urip kanthi sehat. Ing ngisor iki:

  • Menehi diet sing berkualitasYen kucing mangan panganan sing ora duwe biji-bijian utawa produk sampingan, nanging persentase protein kewan sing paling dhuwur (minimal 70%), ora mung tuwuh lan pangembangan optimal, nanging uga duwe sistem kekebalan sing kuat.
  • Jupuken dheweke supaya bisa nembak: Iki penting banget yen sampeyan pengin diluncurake ing njaba. Ing vaksinasi Digawe karo virus sing turu, sing digunakake kanggo awak kanggo nggawe antibodi, sing sabanjure bisa nglawan virus sing ana ing lingkungan utawa sing bisa mlebu ing awak kucing.
  • Jaga kucing sampeyanNalika sampeyan arep duwe kewan ing omah, sampeyan kudu ngurus saben dina, tegese sampeyan kudu menehi panganan lan ngombe, tetep kerja bareng, dolanan, lan nggawa menyang dokter kewan yen dicurigai lagi lara. Dadi sampeyan mesthi bisa urip dawa lan seneng.

Kucing tuxedo sing penasaran

Muga-muga artikel iki migunani kanggo sampeyan.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Komentar, ninggalake sampeyan

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

  1.   Alba liga Garcia. ngandika

    Aku seneng kucing. Aku duwe kucing lan dheweke divaksinasi lan dheweke uga dioperasikake. Dheweke lembut banget, dheweke turu ing njaba lan nalika musim salju, aku wedi dheweke bakal kena pengaruh amarga koridor katon banget lan dheweke turu ing njaba. Dheweke lucu banget lan dadi pet sing setya.