Maine Coon

Yen sampeyan ngupaya kucing domestik sing apik banget lan uga tresnani sing uga luwih gedhe tinimbang Eropa umum lan katon kaya singa miniatur, sampeyan ora njaluk sing mokal 🙂. Ana jinis sing cocog karo kabeh sing sampeyan takon, lan kucing kasebut Maine Coon.

Kanthi bobote nganti 11kg (sing lanang), wulu sing larang regane iki nduweni tampilan sing bakal nggawe kabeh kulawarga tresna, bocah utawa wong tuwa, utawa wong diwasa.

Asal lan sejarah Maine Coon

Maine Coon, buta kucing, Iki minangka jinis sing asli saka Amerika Serikat, khusus saka Maine. Nanging sejatine dheweke ora ngerti apa sejatine critane, amarga ana akeh teori babagan kasebut, sawetara luwih logis tinimbang liyane:

  • Ana legenda sing bali ing taun 1793, sing nyritakake babagan Kapten Samuel Clough, asli Wiscasset (Maine), sing ngeterake koper Ratu Marie Antoinette ing Sally, ing endi kucing ditemokake.
  • Ana crita sing diarani manawa Viking minangka sing pertama teka ing Amerika, lan dheweke diiringi kucing sing ora ngerti tikus.
  • Teori sing paling logis ujar manawa nyatane nyebrang antarane kucing rambut dawa (kayata angora) lan kucing liar Amerika.

Biasane, ing taun 1953 Central Maine Coon Cat Club digawe ing Maine, sing bakal menehi popularitas kanggo salah sawijining kucing ingon sing paling apik ing donya.

Ciri fisik

Miturut Federasi Feline Internasional, protagonis kita kudu duwe:

  • Bobot: antawisipun 6,8 lan 11kg kanggo pria lan antawisipun 4,5 lan 6,8kg kangge wanita
  • Awak: memanjang lan otot ditutupi nganggo rambut cekak ing endhas nanging suwe saya cedhak karo buntute.
  • Kepala: medium, kanthi tulang pipi sing misuwur.
  • Ears: dawa lan mancung.
  • Eyes- Gedhe lan oval, warna apa wae kajaba biru kajaba Maine Coon putih.

Werna lomba

Sanajan kabeh warna ditampa (kajaba warna, coklat, kayu manis, lilac lan fawn) ing pirang-pirang taun kepungkur, luwih akeh panjaluk kanggo sawetara wong. Lan ora kurang: warna wulu iku ayu banget. Iki yaiku:

Koin ireng ireng

Gambar - InspirationSeek.com

Yen sampeyan pengin duwe panther ireng kanthi rambut separo, mesthine bisa dadi kanca paling anyar wulu.

Putih maine coon

Gambar - InspirationSeek.com

Yen sampeyan pengin duwe wulu putih salju, iki wulu sampeyan 🙂.

Maine Coon klawu

Abu-abu minangka warna sing elegan banget, sing menehi kucing katon misterius lan misterius.

Brindle maine coon

Brindle minangka pola sing paling tuwa. Bisa dadi abu-abu utawa brindle oranye.

Watake apa?

Kucing iki dikenal seneng banget lan tresno banget. Dheweke seneng bareng karo kulawargane manungsa, bisa uga nonton TV utawa muter-muter. Ing pangertene iki, biasane kucing sing tenang banget, sanajan bisa duwe, kaya kucing liyane, "wektu kegilaan" nalika wiwit mlayu ngubengi omah utawa dolanan banyu.

Iki uga, srawung banget, dadi gampang banget supaya dheweke bisa akur karo kewan liyane, kayata segawon. Nanging supaya dheweke seneng, dheweke kudu diwulang terus lan abah-abah, amarga dheweke seneng mlaku-mlaku (ya, mesthi ana ing papan sing sepi). On artikel iki Kita nerangake carane entuk.

Perawatan apa sing dibutuhake?

Maine Coon kudu nampa seri perawatan saben dinane supaya kesehatan lan rasa seneng bisa dijamin. Ing ngisor iki:

Panganan

Sing paling disaranake yaiku menehi salah siji feed kualitas dhuwur utawa milih panganan sing luwih alami kayata Yum, Summum utawa Barf Diet. Yen sampeyan milih sing terakhir, disaranake sampeyan njaluk tulung marang ahli nutrisi sing duwe spesialisasi nutrisi kucing, amarga yen tumindak salah, risiko kesehatan kewan kasebut bakal dilebokake.

Hygiene

Rambut

Maine coon kucing

Rambute dikumbah kaping pindho saben dina sajrone musim rontog, lan saben dina suwene setaun. Sikat rambut sing kaku bisa digunakake kanggo iki, lan Furminator, sing bakal ngilangi kabeh rambut sing wis mati.

Ears

Sawise seminggu kuping kudu diresiki nganggo kasa sing resik (siji kanggo saben kuping) sing dibasahi banyu anget, tanpa jero.

Eyes

Kaloro utawa kaping telu seminggu, mripat kudu diresiki nganggo kasa sing resik (siji kanggo saben mripat), dibasahi infus chamomile. Kanthi cara iki, saliyane kanggo ngresiki, risiko infeksi bakal dikurangi.

Olahraga

Sanajan sampeyan turu sajrone 16 lan 18 jam, nalika sampeyan siyap, sampeyan pengin main, pindah, mlayu. Sampeyan ora mung kudu sehat, nanging uga penting kanggo nyuda resiko depresi.

Kanggo alasan iki, saben dina sampeyan kudu nglampahi wektu saben dina lan muter, nggunakake sembarang dolanan kucing sing bisa didol ing toko ingon, kayata kewan boneka, bal utawa rod.

Dhuh

Kayane logis, nanging aku kira luwih becik ora nambah amarga kadhang kala kewan sing dipikolehi, ing kucing iki banjur ora digatekake. Iki penting banget sadurunge mutusake nggawa omah sing wulunen, guneman karo kulawarga supaya ora ana masalah mengko, yen ora, koeksistensi ora bakal nyenengake wong, paling ora kanggo kucing.

Topik liyane sing pengin dakkandhakake yaiku kunjungan. Yen kucing kasebut dikunci ing kamar nalika ana wong sing bakal nemoni kita, siji-sijine sing bakal ditindakake yaiku ora percaya karo wong liya. Mangkono, sampeyan kudu bebarengan karo kita satemah sampeyan mesthi ngrasakake semangat lan seneng.

Dokter Hewan

Maine Coon umume kalebu jinis kesehatan. Nanging, luwih becik nggawa dheweke menyang dokter hewan kanggo nyelehake vaksinasi sing dibutuhake, neutering utawa spaying wong ing umur 5-6 wulan, lan njupuk supaya dipriksa kanthi rutin amarga bisa dadi jinis displasia pinggul.

Pira regane Maine Coon?

Apa sampeyan pengin urip karo Maine Coon? 'Raksasa' sing nengsemake iki minangka kewan sing mesthi bakal nggawe sampeyan duwe momen lucu, lan liyane seneng. Nanging sampeyan kudu eling yen regane kira-kira Euros 900 yen sampeyan rencana entuk ing hatchery.

Foto 

Yen sampeyan pengin ndeleng foto Maine Coon liyane, mangga menyang ngisor:


Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.