Kutu kanggo kucing

Kutu kanggo kucing

Saka kabeh parasit sing bisa ngganggu kucing kita, iku mesthi kutu. Mungsuh cilik kewan wulunen iki gampang reproduksi kanthi gampang lan cepet, mula yen ora bisa dikendhaleni wektu, kita bakal kena wabah, ora mung marang kewan, nanging uga ing omah.

Kanggo kucing sampeyan, lan uga kanggo sampeyan, salah sawijining perkara sing kudu ditindakake, utamane ing wulan sing luwih anget, yaiku deworm iku nglamar semprotan pipet utawa insektisida kanggo nglindhungi. Lan kutu ing kucing bisa nyebabake kita akeh masalah sing bisa dirampungake nganggo trik sing bakal dakwenehake ing pandhuan iki. Opo maneh, sampeyan bakal sinau nggawe serangga alami, sing bakal migunani banget yen wulune alergi karo pipet kimia lan semprotan.

Apa kutu?

Bagéan saka kutu

Kanggo luwih becik nglawan wabah kasebut, dianjurake supaya ngerti kanthi luwih lengkap. Kanthi cara iki, kita bakal luwih gampang ndeteksi poin sing ringkih, lan kita bisa terus nindakake perawatan pencegahan kucing ing wektu sing paling pas. Ngandika, Apa kita ngerti tenan apa kutu?

Fitur

Kutu yaiku serangga cilik (dawane 3mm), tanpa swiwi, kalebu urutan Siphonaptera. Dheweke mangan getih mamalia amarga mekanisme lisan sing dirancang kanggo nyerep getih hoste, lan kaya ora cukup, meh 2000 spesies sing dikenal ing saindenging jagad. Kanggo nambah penghinaan, sawetara sing nularake penyakit sing medeni banget kayata wabah bubonic, typhus utawa cacing pita. Werna peteng, contone sing ngganggu kucing wernane abang.

Sikil dawa, siyap kanggo nggawe lompatan gedhe (nganti 34cm ing arah horisontal, lan 18cm ing arah vertikal). Saiki, kewan sing bisa lelungan paling dawa sajrone mlumpat gegayutan karo ukurane. Lan amarga awak dikompres kanthi lateral, bisa mlaku ora katon liwat wulu tuan rumah.

Siklus urip

Kutu yaiku serangga sing siklus urip beda-beda, lan produktif banget. Wiwit endhog nganti diwasa, butuh rong minggu sajrone wulan sing luwih panas, nganti wolung wulan yen hawa adhem. Badhak wadon endhog 20 endhog saben dina sawise dipangan; ing salawase urip, dheweke bakal udakara 600 wong, sing bakal netes udakara 10 dina sawise diletak.

Nalika lagi larva, dheweke ora nyebabake rasa ora nyamanamarga ora nyedhot getih. Dheweke mung panganan rambut lan kulit sing mati, tinja kutu diwasa, lan lebu liyane. Nanging ing sawetara dina, dheweke bakal dadi pupae, lan bakal dilindhungi ing kepompong nalika tekan tahap diwasa mung 14 dina yen cuaca apik; yen ora, yaiku, yen musim salju lan suhu tetep kurang saka 10ºC, dheweke bakal digunakake minangka larva utawa pupae, lan ing musim semi dheweke bakal ngrampungake ngembangake.

Penyakit sing bisa nyebabake

Ndeteksi kutu ing kucing

Ing manungsa

Kutu biasane ora nuwuhake rasa nesu kanggo tamu, nanging kudu dipikirake yen bisa nularake penyakit, kayata wabah bubonic utawa typhus. Kutu kucing, sing jenenge ilmiah yaiku Felisecephalides felisKajaba iku, bisa ngirim wis.

Ing kucing

Dheweke uga bisa nyebabake luwih saka siji rasa ora seneng karo kanca. Penyakit sing bisa ditularake kutu menyang kucing yaiku:

  • Filariasis: yaiku nematoda sing nginfeksi jaringan subkutan lan jantung; nyatane dikenal kanthi jeneng 'penyakit heartworm'. Gejala kasebut yaiku: batuk kronis, masalah napas sing normal, napsu sing kurang sehat, lan rasa ora sabar. Yen ora diobati kanthi tepat wektu, mula kudu campur tangan.
  • Hemoplasmosis: yaiku bakteri sing mengaruhi sistem pembuluh darah. Kucing sing kena infeksi bakal dadi listless, ngilangi bobot, demam, lan ing kasus sing abot bisa uga ngalami anorexia.
  • Dipylidiosis: yaiku parasit usus sing dikenal kanthi jeneng cacing pita. Iki mlebu ing usus kucing lan mangan apa sing dikonsumsi. Ora ana gejala sing signifikan, kajaba gatal anal sing bakal meksa sampeyan lungguh lan nyusup ing lantai.
  • Dermatitis Alergi Gigit Kutu (FAD): Iki minangka penyakit sing paling ora serius kanggo papat, nanging sing paling umum. Reaksi kasebut kedadeyan nalika kutu nyedhot getih kucing, sing bakal wiwit gatel lan area sing kena pengaruh bakal diobong, kanthi warna abang. Kajaba iku, sampeyan bakal bisa ndeleng cara lick kaping pirang-pirang lan goresan nyoba ngilangi gatal. Yen ngalami wabah modern, kita bakal weruh manawa ana area tanpa rambut ing awake kewan kasebut.

Kepiye aku bisa ngerti yen kucing duwe kutu?

Kucing sing duwe kutu bakal malih dadi kewan sing bisa gugup, gelisah, lan uga agresif nalika serangan kasebut saya maju. Nanging pratandha pisanan sing bakal menehi tandha yen wis ana bakal nglampahi wektu ngeruk. Sampeyan bisa nindakake kanthi kekuwatan banget, sing bisa nyebabake luka kadang-kadang ing wilayah sing kena pengaruh.

Cara sing efektif lan cepet banget kanggo ngerti yaiku nggunakake sisir kanthi ngangkat rambut. Yen sampeyan ndeleng bintik-bintik ireng mengkilap ing punggung, ing mburi kuping, ing dhasar buntut utawa ing weteng, mula ora bakal bisa dipilih maneh..

Nyegah Kutu ing Kucing

Kucing ing halaman

Amarga ora ana sing pengin duwe kutu ing omah lan kucing ora kudu nandhang lara, sing paling apik yaiku nyegah. Piye carane Ya, ana rong cara: kanthi kimia y naturalmente.

Insektisida kimia kanggo nglawan kutu ing kucing

Ing toko-toko pet lan klinik-klinik hewan sampeyan bakal bisa didol pipet antiparasit, krah, pil lan semprotan. Saben wong duwe kaluwihan dhewe lan uga kekurangane, mula kita bakal bisa ndeleng kanthi rinci:

Pipet

Pancen gampang ditrapake, angger kucing ora wedi 🙂. Kewan kasebut dicekel kanthi tliti nanging kenceng, rambut dipisahake saka gulu (ing sisih mburi), lan produk ditrapake. Dheweke duwe efektivitas siji wulan, lan sejatine padha banget migunani, apamaneh yen metu.

Nanging, ati-ati banget supaya ora dilebokake ing papan sing bisa digayuh, amarga yen ora, sampeyan bisa mabuk.

Kalung

Kerah luwih murah tinimbang pipet, lan disaranake banget yen kita pengin manawa kucing ora bisa nyekel saben-saben metu menyang teras. Dheweke uga efektif sajrone wulan, mula paling ora 4 minggu kita bisa tenang.

Masalah bakal katon yen kita nglilani metu. Asring kalung kasebut ora duwe kunci keamanan, lan yen sampeyan kecanthol ... Aku bakal nemoni akeh masalah. Dadi, yen sampeyan ngeculake, coba tuku kalung nganggo clasp jinis iki.

Tablet

Pil umume digunakake minangka 'resor pungkasan'. Nalika kutu ing kucing iku penting, utawa yen biasane duwe, pil bakal mbantu sampeyan urip sing luwih tentrem, tanpa kudu kuwatir luwih akeh babagan parasit kasebut. Efek bisa tahan saka 1 nganti 3 utawa 6 wulan, gumantung karo sing sampeyan wenehi.

Ya aja nganti menehi siji menyang kancamu tanpa idin saka dokter kewanamarga bisa nyebabake reaksi alergi lan ngancam nyawa.

Semprotan antiparasit

Digunakake sacara wiyar ing hatcheries, papan perlindungan kewan lan Protector kanggo efisiensi lan biaya murah. Iki minangka pilihan sing apik banget nalika kita kepengin ngirit dhuwit sithik, lan kutu tetep bebas.

Nanging ... (kabeh duwe nanging), ati-ati banget karo mripat, irung, cangkem lan kupingYen ora, kita kudu nggawa dheweke menyang dokter hewan kanggo mriksa.

Kutu ing kucing

Insektisida alami

Wis sawetara wektu, saya asring nemokake insektisida alami sing ora nyebabake kewan kasebut. Kalung, pipet, semprotan ... sing ditrapake kanthi cara sing padha karo bahan kimia, nanging beda karo sing alami, yaiku, Sanajan kucing sampeyan nyelehake cairan saka pipet alami, ora bakal kedadeyan.

Iki minangka alternatif sing paling apik kanggo kucing sing alergi, lan uga sing nginep ing omah sedina muput. Siji-sijine kekurangan yaiku efektifitas luwih kurang, mula perawatan kasebut kudu dibaleni luwih asring (biasane, saben 15 dina), lan yen wulune metu ing njaba, biasane ora migunani banget. Nanging larang regane larang, lan sejatine pancen nyoba.

Nanging, yen sampeyan ora pengin mbuwang dhuwit lan luwih seneng nggawe insektisida alami ing omah, ing kene sampeyan duwe obat kutu sing beda-beda.

Obat ngarep kanggo kutu ing kucing

Lemon

Parasit iki ora seneng mambu lemon apa-apa. Cut lemon dadi irisan banjur godhok ing pot. Ayo padha lungguh sewengi, lan esuke, nganggo gombal utawa spons, adus kucing sampeyan.

Ragi bir

Sugih karo vitamin B1, bakal njaga kutu saka kucing sampeyan. Tambahake sendok cilik lan dicampur karo panganan sing biasa saben dina, lan sampeyan bisa pamitan kanggo parasit sing nyenengake kasebut ing salawas-lawase.

Minyak esensial wit teh

Iki minangka salah sawijining obat alami sing paling efektif tumrap kutu ing kucing, lan luwih gampang ditrapake. Entuk semprotan minyak wit teh, lan sampeyan mung kudu nyemprotake kucing supaya ora kena mripat, irung, cangkem lan kuping.

Chamomile

Apa sampeyan ngerti yen teh chamomile ngusir kutu? Mboten? Gawe infus lan, yen banyune wis anget, adhem spons utawa lawon ing njero banjur usap karo awake kewan kasebut.

Gampang kan?

Pengalamanku

Nyegah kutu ing kucing

Kutu yaiku parasit sing kudu daklakoni taun-taun. Aku ora mung kudu nglindhungi kucing, nanging uga segawonku. Aku kelingan setaun, ing taun 2010 utawa luwih, kita nandhang wabah ing omah. Iki minangka salah sawijining pengalaman paling ala ing uripku. Kita kudu ngumbah kabeh sprei, taplak meja, sandhangan…, gosok lantai nganggo insektisida saben dina. Oalah, untunge ora prelu nelpon layanan pengendalian hama, nanging pipet sing dak pasang menyang kucing durung efektif nalika semana.

Ing video iki sampeyan bakal ngerti cara ngilangi kutu sing bisa ana ing omah nggunakake obat ing omah:

Aku ora bisa ngomong manawa insektisida alami utawa kimia luwih becik kanggo nglawan kutu ing kucing. Iku gumantung banget ing endi kewan iki urip lan apa ora diidini metu. Ing kasusku, aku ora duwe pilihan liyane nanging mung pipet kimia, amarga nalika mlebu ing njaba, sing alami ora nulungi dheweke nalika lagi ana ing lapangan. Nanging yen wulu sampeyan bakal mesthi ana ing omah, saranku yaiku nggawe alamKanthi cara iki, sampeyan bakal ngindhari risiko sing ora perlu.

Preduli produk sing sampeyan pilih, iku penting takon karo dokter hewan sampeyan Amarga dheweke ngerti riwayat kesehatan kucing sampeyan lan bakal bisa menehi pitutur marang sampeyan sing paling cocog kanggo dheweke.

Ora ana sing pengin ndeleng kutu ing kucing, nanging kita ora bisa milih wenehana sing paling apik, kanthi insektisida kimia, utawa nyiapake obat ing omah.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Komentar, ninggalake sampeyan

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

  1.   dulce ngandika

    Aku tresna marang dheweke, umure meh rong taun. Aku wis nyelehake sampo kutu lan semprotan kutu. Aku ora duwe adus, mula aku menehi campuran panganan meox.