Kucingku ora duwe susu kanggo kucinge, aku kudu kepiye?

Kucing karo kucing

Nonton Hatch Kittens minangka pengalaman sing nyenengake, nanging kadhang kala bisa uga ana masalah. Lan iku, sanajan ora biasane, kucing kasebut bisa uga ora duwe susu kanggo menehi panganan kanggo bocah cilik, supaya dheweke ora sengaja mbebayani nyawane.

Nanging bathi yen dheweke wis cukup bejo karo wong sing apik mula ora bakal kuwatir: ibu utawa bocah uga ora duwe kuwatir. Dadi yen sampeyan ragu-ragu, Sabanjure kita bakal mangsuli pitakon sampeyan babagan kucingku ora duwe susu kanggo kucinge, apa sing kudu tak lakoni?

Napa kucing ora duwe susu?

Anak kucing kanthi alami ora tenang

Ana akeh sebab kenapa kucing sawise nglairake utawa sawise sawetara dina ora duwe susu kanggo bocah cilik. Iki dudu masalah serius, yaiku, wulu kasebut ora ana bebaya apa wae, nanging kudu nonton kucing lan uga ngerti kenapa kedadeyan kasebut kedadeyan:

  • Iki pisanan sampeyan ngandheg- Minangka wong anyar, awak sampeyan bisa uga durung siyap 100%. Yen kucing ora sehat, ora ana sing kudu kuatir, nanging kunjungan menyang dokter kewan ora lara.
  • Wis enom banget: Lan sanajan mateng seksual tekan umur umure 6 lan 10 wulan, bisa uga kedadeyan nganti 5 lan 4 wulan (ora, aja edan: kucing siji karo papat lan setengah wulan wis panas, lan kita kudu mbuwang dheweke nalika umur kasebut). Lan mesthine, yen dheweke lagi panas bisa duwe anak kirik, nanging kanthi 4 utawa 5 wulan ana risiko komplikasi amarga durung rampung tuwuh.
  • Masalah kesehatan: Yen sampeyan lara, lan / utawa yen duwe mastitis (kelenjar susu sing bengkak), sampeyan bisa uga ngalami masalah ngasilake susu.
  • Nutrisi sing ala: Yen sampeyan wis diwenehi panganan sing murah, umume kedadeyan kejutan. Kanggo ngindhari iki, sampeyan kudu menehi paling ora panganan sing apik, khusus kanggo kucing lan kucing sing nyusoni lan ora duwe sereal.
  • Wis kakehan anak kirik: Kadhangkala kedadeyan yen kucing ibu duwe kucing luwih akeh tinimbang sing bisa didhukung awak. Kanggo nulungi dheweke, sampeyan kudu tetep menehi feeder kebak lan priksa manawa dheweke ngombe banyu sak karepe.

Apa sing kudu ditindakake yen kucingku ora duwe susu?

Saiki sampeyan ngerti sebabe dheweke wis ora duwe susu, saiki wayahe bisnis golek anak kucing. Sing pertama sampeyan kudu stimulasi produksi susuamarga ora ana panganan sing luwih becik kanggo bocah-bocah tinimbang sing diparingi ibune. Kanggo iki, sampeyan kudu nindakake ing ngisor iki:

  • wenehi panganan sing berkualitas,
  • wenehi malt,
  • lebokake kain kanthi lembab karo banyu anget ing dodo supaya susu mudhun luwih cepet,
  • nggawa dheweke menyang dokter hewan. Dheweke bisa menehi saran supaya menehi obat sing bisa mbantu dheweke nggawe susu.

Sauntara sampeyan ngenteni apa kahanane wis apik utawa ora, anak kucing kudu diwenehi susu pengganti sing bakal sampeyan bisa didol ing toko pet karo botol. Pilihan liyane yaiku campuran:

  • 250 ml susu tanpa laktosa lan non-sapi
  • Kuning endhog (tanpa ana putih)
  • Setitik gula (sing cocog karo pucuk piso, ora ana maneh)

Sampeyan kudu menehi saben 3 utawa 4 jam, ing posisi sing bisa dideleng ing gambar ing ngisor iki, lan priksa manawa anget (udakara 37ºC).

Sasha mangan

Anak kucingku Sasha ngombe susu, tanggal 3 September 2016.

Nanging aku negesake, sampeyan kudu ngati-ati kucing lan anak-anake kanggo ngerti apa sing ditindakake mbantu dheweke ngasilake susu. Yen kita waca seminggu kepungkur lan ora ana cara, mula kita mung bakal terus menehi botol marang bocah cilik.

Sampeyan duwe informasi luwih lengkap babagan perawatan kucing sing wis dadi ibu Kene.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.