Kucingku duwe kukul, ana apa?

Kucing kudung

Kucing kasebut duwe keanehan amarga dheweke ngerti carane ndhelikake rasa lara, amarga iki, kadang nalika kita ngerti manawa ana kedadeyan, penyakit utawa cilaka kasebut wis cukup suwe saya ala kanggo kewan kasebut kanggo sambat. A) Ya, Keluhan kucing kudu dipikirake kanthi sinyal alarm, amarga nalika ngrungokake, amarga wulune wis ora bisa nahan rasa lara utawa rasa ora nyaman.

Kanthi lesi kulit, mula saya rumit, amarga ing wiwitan lan nalika wulu cilik ora katon. Mula, sampeyan kudu mriksa maneh saka wektu ke wektu. Coba deleng kenapa kucingku duwe kukul.

Napa kudung katon?

Kucing putih rentan kena kanker sel squamous

Ana macem-macem panyebab kethokan, lan ing ngisor iki:

  • Sawise gelut karo kucing liyane.
  • Kanggo duwe tungau, infeksi bakteri utawa jamur (jamur).
  • Penyakit sistem kekebalan, kayata alergi.
  • Nyokot kutu
  • Tumors

Kucing kasebut bisa uga duwe kudung ing gulu, endhas, lan / utawa mburi. Nanging, ora salah yen dipriksa kanthi becik kanggo kabeh perkara.

Kucingku lara ing kulit

Nalika ndeleng manawa kucing sing ditresnani nduwe luka ing kulit, biasane kita mikir yen kucing liyane wis ngatasi (yen dheweke metu), utawa bisa uga luwih serius. Nanging nyatane ana sawetara panyebab munculé lesi dermatologis:

  • Alahan: dadi panganan utawa minangka reaksi sing ora apik kanggo sawetara produk. Gejala, kajaba luka, batuk, wahing lan / utawa konjungtivitis.
  • Kanker: kayata karsinoma sel skuamosa, sing paling mbebayani. Kunyit bisa katon ing irung, kuping utawa kelopak mata, lan umume umume kucing kanthi rambut putih (utawa sing duwe wilayah putih) wiwit umur 7 taun, sanajan bisa katon ing umur apa wae.
  • Kawontenan: kukul o kurap. Sing nomer pisanan minangka titik ireng ing pasuryan, lan sing nomer loro minangka lesi bunder lan alopecia. Sing terakhir nular kanggo manungsa.
  • Nyokot: disebabake kewan liya nalika gelut utawa dolanan.
  • Parasit: dadi kutu, ticks utawa mites. Nalika cokotan, dheweke gatel, lan mesthine kewan kasebut menehi reaksi kanthi ngeruk. Kajaba yen diobati kanggo nyuda deworming, lan nimbang cakar kucing sing landhep, iku normal yen kena cilaka.

Kucingku duwe kudung ireng ing irunge

Yen kucing duwe kukul, kudu digawa menyang dokter kewan

Gambar - Flickr / Ryan McGilchrist

Penyebab kucing duwe kudung ing irung bisa kalebu:

  • Penyakit ambegan: kaya adhem sederhana sing diiringi sekresi irung. Yen kucing ora bisa ngresiki irung kanthi apik, lan yen ora kakehan nggatekake, snot kasebut bisa dadi ireng, kaya kudung.
    Kanthi kain kasa utawa kain sing dibasahi banyu anget, gampang dicopot.
  • Kanker: Ing tahap kaping pisanan, iki mung katon kanthi tatu sing meh sepele, nanging nalika tuwuh, kita bakal bisa ndeleng yen kaya tumor "mangan" irung, diwiwiti saka permukaane. Biasane diiringi gejala liyane: ambegan ora enak (halitosis), kurang napsu, ulkus utawa lara ing njero cangkem, bobote, ora lara.
    Pangobatan sing paling efektif yaiku nyegah: ngindhari kewan mbuwang wektu akeh banget ing srengenge, nglamar sunscreen kanggo kucing, lan nggawa menyang dokter kewan sapisan saben taun kanggo mriksa lengkap.

Kucingku duwe bintik botak ing ndhuwur mripat

Kucing yen duwe bintik botak biasane dadi kuwatir, nanging yen ana ndhuwur mripat ... luwih-luwih. Penyebabe yaiku:

  • Kudis utawa kurap: rong penyakit parasit sing nular banget, sing ana ing kudung lan wilayah sing ora rambut, uga gatel sing kuat.
  • Sebab alami: saka ndhuwur mripat nganti kuping kewan iki kurang rambut, lan ana sing luwih katon tinimbang liyane.

Kucingku akeh goresan lan lara

Sampeyan bisa uga kena infeksi parasit. Supaya dheweke tenang maneh, nggawa dheweke menyang dokter hewan kanggo mriksa. Mula, dheweke bakal ngandhani persis apa sing diduweni lan, yen parasit, dheweke bakal menehi antiparasit lan menehi krim sing bisa mbantu dheweke ngobati tatune.

Gejala apa sing bisa diduweni kucing?

Gejala bisa beda-beda gumantung karo kucing lan penyebabe, nanging Sing utama yaiku:

  • Dilat akeh banget amarga gatel.
  • Masalah napas kanthi apik ing tumor ing irung.
  • Sampeyan bisa uga cokotan nyebabake cedera.
  • Kelangan napsu lan bobote.
  • Dheweke gelisah, gugup, lan ora gampang santai.
  • Diare lan / utawa mutah.

Kepiye carane dianggep?

Perawatan kasebut bakal beda-beda gumantung saka sebab sing nyebabake munculé kudung, mula prelu, yen kucing katon ana, ayo digawa menyang dokter hewan kanggo mriksa lan perawatan, sing bisa sampeyan lakoni kanthi nggunakake dewormer yen sampeyan duwe kutu lan / utawa tungau, utawa sampeyan bisa milih ngilangi tumor yen kena kanker.

Kudung ing kucing

Apa dermatitis miliary kucing?

Iki minangka pola klinis sing ditondoi kanthi anané papula erythematous kanthi kerak coklat utawa ireng sing muncul amarga reaksi alergi. Dheweke katon ing area lumbosacral dorsal, ing paha ing njero lan ing gulu, sanajan bisa uga katon ing wilayah liyane.

Nimbulaké

Ana sawetara:

  • Alergi panganan
  • Nyamuk
  • Infeksi ragi
  • Parasit: kutu, kutu
  • Kepiting

Perawatan

Iku bakal gumantung ing sabab. Contone, yen amarga alergi panganan, dokter hewan bakal menehi saran supaya ganti feed; yen parasit utawa kudis, bakal menehi pangobatan antiparasit lan sawetara krim kanggo ngobati kulit sing rusak; yen jamur, dheweke bakal menehi antibiotik; lan yen amarga lemut, kita bisa ngobati sitrella kanggo kucing.

Kucing sing dirawat kanthi apik ora kudu duwe kukul

Scab bisa disebabake amarga ciloko cilik, nanging kudu dipriksa dening profesional kanggo ngindhari masalah.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

10 komentar, tinggalake sampeyan

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

  1.   valentin ngandika

    Halo, aku nemokake anak kucing ing dalan, aku nggawa omahku, dak lebokake ing kothak lan dakparingi susu, cilik lan ora ngerti yen kudis, kupinge ora wulu banget, nanging ora ngeruk, apa sing bakal kedadeyan?

    1.    Monica santos ngandika

      Hai Valentin.
      Luwih becik sampeyan nggawa dheweke menyang dokter hewan (aku dudu). Dheweke bisa ngomong apa sing kudu ditindakake.
      Muga-muga sampeyan bisa enggal sehat.
      A Salam.

  2.   Andrea ngandika

    Halo, ana kucing teka ing omah mau bengi, wis akeh ambune tembakau ing rambut lan kudung sing wis rada getihen. dheweke alergi utawa mergo ... Aku ngerti yen bisa nggawa dheweke menyang dokter kewan esuk; yen ora bali; Klinik sing dakenggo ora mbukak ing dina Minggu. Dheweke ora kekurangan gizi mula aku kira dheweke kudu duwe omah utawa papan dununge. Nanging dheweke wengi suwi suwi lan ngerik mripate.

    1.    Monica santos ngandika

      Halo Andrea.
      Eh, yen ambune kaya tembakau, bisa uga amarga padha ngrokok ing omah. Lan rokok bisa mateni sampeyan kanthi cepet.
      Muga-muga sampeyan bisa nggawa dheweke menyang dokter hewan amarga ora minangka tandha manawa dheweke uga goresan lan duwe kukul.
      A Salam.

  3.   Valeria ngandika

    Kucingku duwe kukul ireng sing ireng ing gulune, wis suwe ora metu.

    1.    Monica santos ngandika

      Hai valeria.
      Sampeyan bisa uga mung ciloko, nanging aku nyaranake nggawa menyang dokter kewan yen ana sing luwih serius.
      Sumangga.

  4.   José Carlos ngandika

    Sugeng enjing kabeh, aku crita babagan pengalaman (Granada)
    Kita prihatin banget. Kucingku sing anyar duwe jinis kudung ireng-ireng ing sikil siji, ing ndhuwur pucuk. Kita nggawa dheweke menyang dokter hewan ing dina Jumuah lan dheweke ngandhani supaya ati-ati, bisa uga jamur (saiki nggambarake dheweke ora tanggung jawab, nanging hei)
    Iki minangka prekara sing khas, sampeyan miwiti investigasi kanthi online lan sampeyan lara, kanggo ngerteni manawa bisa uga penyakit fatal, malah bisa ditularake menyang kucing lan manungsa liyane. Singkat, kita ora bakal melu profesionalisme sapa wae. Sesuk dina Senin, mesthine kita bakal nggawa dheweke menyang dokter hewan liyane sing peduli lan mriksa apa sing kedadeyan, kajaba ngisi biaya.
    Yen ana wong sing duwe pengalaman sing padha karo bocah cilik, apa sampeyan bisa menehi katrangan, aku ora ngerti, orientasi, lsp. matur nuwun sanget kanggo maca, salam

  5.   Vic ngandika

    Kucingku duwe kudung ing irung lan rasane katon mandheg sadurunge bisa mari lan sawise maca iki yen medeni banget lan dheweke putih kajaba kupinge lan dheweke wis suwe kaya iki lan katon sehat banget kajaba bab kudung
    Sawetara saran supaya tenang amarga dokter hewan ing Meksiko rada larang lan aku kudu golek dhuwit kanggo konsultasi lan perawatan

  6.   Elvira ngandika

    Halo, aku sengaja ngerti yen kucing duwe (aku ora ngerti cara netepake) lara utawa kahanan kulit ing sangisore sisih ngisor cangkem. Aku ora ngerti yen bisa ngirim foto, iku ora teratur nanging nutupi kabeh bagean saka sisih liyane.

    1.    Monica santos ngandika

      Halo Elvira.

      Disaranake sampeyan hubungi dokter hewan liwat telpon. Kita dudu dokter hewan lan ora bisa mbantu sampeyan kanthi becik.

      Muga-muga ora ana apa-apa. Sumangga.