Apa kucing ngalami kasusahan?

Depresi ing kucing iku umume

Sungkowo iku raos banget manungsa, nganti saiki isih umum banget kanggo mikir yen kucing ora liwati, utawa sing padha. Yen sampeyan tresna marang kewan, nganti sampeyan nganggep minangka bagian saka kulawarga, pamitan nyebabake rasa lara, lan akeh sedhih. Nanging yen kucing kelangan wong sing ditresnani, apa sing kedadeyan? ora apa-apa?

Bebener iki dheweke uga ngalami nyeri emosional. Ing YouTube ana pirang-pirang video ing ngendi kucing katon nandhang lara sawise mati sanak keluarga. Ana ing pikiran, ing ngendi ana wong sing dikubur lan kucing ora pengin ninggalake kuburane, nalika wong liya nyoba nyingkirake dheweke; utawa liyane, kang kucing katon nonton manungsa favorit kang wis almarhum liwat tablet.

Apa gejala sedhih ing kucing?

Kucing sing manggon ing omah asring ora ngerti apa sing kedadeyan, kajaba dheweke wis ndeleng kanthi mripate dhewe. Nanging dheweke ora ngerteni ora ana wong kasebut (utawa kewan), lan kulawargane sedhih. Kanggo dheweke, nggandhengake ora ana manungsa (utawa kewan) karo rasa sedhih kulawarga minangka perkara sing ora suwe.

Yen dheweke uga ngrasa tresna banget marang dheweke, mula ora kaget yen dheweke ngalami proses adaptasi karo normalitas anyar. Normal anyar sing ora ana wong sing sampeyan tresnani.

Proses iki bisa uga diarani sedhih, utawa mung sedhih. Jeneng, miturut pendapatku, ora masalah. Gejala kasebut jelas: bisa uga kurang napsu (utawa malah ilang), apathy lan isolasi uga reaksi umum, lan umume meow nyoba nelpon dheweke..

Apa sing kudu ditindakake kanggo mbantu dheweke ngatasi?

Anak kucing

Saka pengalaman dhewe, aku nyaranake terus karo urip, nyoba ora kanggo ngganti tumindake kakehan, lan tetep perusahaan kucing nanging supaya wong arep yen dheweke kepengin nyenggol ing jejere sampeyan utawa dielus-elus, iku obat paling apik sing bisa diwenehake ing wektu kasebut.

Yen dheweke mandheg mangan, penting kanggo ngubungi dokter hewan, utamane yen wis liwati luwih saka rong dina. Sing becik yaiku supaya ora tekan kahanan iki, menehi panganan udan yen perlu (iki, luwih wangi, bisa ngrangsang napsu kucing).

Ing sisih liyane, yen sampeyan mandheg ngombe, konsultasi karo profesional bakal dadi penting, supaya ing tandha slightest saka mundhut saka kapentingan ing banyu, spesialis kudu takon. Siji bab sampeyan bisa nindakake supaya wong saka mandeg ngombé, utawa kanggo njaluk ngombe liyane, tuku a fuente. Kucing biasane ora seneng ngombe banyu saka banyu mancur umum; Ing tangan liyane, yen cairan larang regane obah, rasane luwih kepincut.

Iki minangka proses sing kudu ditindakake kucing. Dheweke kudu sinau urip tanpa wong sing ditresnani. Sampeyan, kaya kulawargane, sampeyan kudu ngormati papan sing, lan ora meksa dheweke nindakake perkara-perkara sing, saiki utawa bisa uga ing salawas-lawase, ora narik minat dheweke.

Menehi wektu. Sampeyan bakal weruh carane sethitik mbalek maneh. Akeh dorongan.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.