Mange kucing bisa nularake manungsa

Kucing ing dokter hewan

Ana pirang-pirang penyakit sing kena pengaruh kucing, nanging sing biasane nyebabake wong-wong sing urip kaping pisanan yaiku penyakit sing nular kayata kudune. Nanging, tungau sing nyebabake kanca ora bisa urip suwe ing awak manungsa, mula gejala kasebut beda.

Sanajan ngono, langkah-langkah sing dibutuhake kudu ditindakake kanggo nyegah kucing lan pengasuh supaya ora kena infeksi, amarga loro-lorone kanggo penyakit liyane yaiku penyakit sing bisa banget ora nyaman lan angel diatasi.

Apa kudis?

Kucing kanthi gejala kudis

Sampeyan bisa uga wis krungu babagan kudis. Nyatane, mung kanthi ngrungokake tembung iki, kita bisa langsung ngrasakake rasa aneh ing sikil lan / utawa tangan. Amarga iku, aku seneng ngarani 'penyakit gatal', sanajan dudu jeneng sing populer. Gatel sing diproduksi dening parasit Dheweke kalebu kulawarga sing padha karo laba-laba. Dheweke bolongan ing sangisore kulit, ing endi digali trowongan cilik. Biasane, dheweke ora bisa dideleng karo mripat.

Ing manungsa, ditularake kanthi kontak langsung utawa ora langsung saben dina, yaiku kanthi nutul sandhangan lan / utawa wong utawa kewan sing kena infeksi. Kudis nyebar kanthi gampang, mula penting yen ana sedulur (lan / utawa kewan) sing wis didiagnosis kena penyakit iki, kabeh bisa ditindakake supaya ora kena infeksi maneh.

Jinis mange sing mengaruhi kucing

Kudis ing kucing

Mange ing manungsa pancen ora beda banget karo kucing, amarga gejala kasebut padha kaya sing bakal dideleng ing ngisor iki. Nanging, gumantung saka jinis kudis sing ditrapake kanca, kita kudu njupuk sawetara langkah utawa liya-liyane.

Dadi, kotoran sing paling nyebabake kucing yaiku sing diasilake Cati notoedrestelpon kudis notohedral. Parasit iki mung bisa urip ing awak kucing, mula ora prelu urip ing awak manungsa ... ora bakal ngrusak utawa gatel.

La mange demodectic, diproduksi dening parasit sing diarani demodex canis sing biasane mengaruhi segawon, nanging uga bisa mengaruhi kucing. Aku kudu ngandhani yen salah sawijining segawon asu iku kalebu kirik, lan kanthi perawatan sing diwenehake dening dokter kewan kasebut langsung mari. Jenis kudis iki ora nular kanggo manungsa.

Sampeyan kudu ati-ati karo cheiletiellosis lan karo kudis kuping, amarga bisa uga katon sawetara sarang ing tangan lan sikil.

Gejala sing paling asring

Kucing lara kudis

Ing manungsa

Ing manungsa, gejala kasebut yaiku:

  • Gatel sing kuat: Apamaneh bengi. Ora ana wong sing seneng krasa gatel, mula reaksi pisanan bakal ora bisa ngganggu awake dhewe. Iki minangka prekara sing kudu dihindari amarga yen sensasi bisa nambah ... mula dipangan siklus jahat sing bisa diatasi kanthi tatu sing kena infeksi.
  • Letusan cilik: Kanggo ngobati, ora kaya masang krim lan ngombe obat sing resep karo dhokter. Nanging yen sampeyan butuh perawatan kanthi cepet, usap area sing kena pengaruh nganggo katun sing dibasahi cairan saka kutu, lan sampeyan bakal bisa ngerteni sithik-sithik sampeyan bakal krasa seger.

Ing kucing

Ing kanca wulu, gejala kasebut beda-beda:

  • Gatel: sampeyan bakal bisa ndeleng manawa wilayah sing kena pengaruh terus-terusan goresan, sing bakal rontog rambut utawa katon abang lan / utawa radhang.
  • Tatu: kuku kucing bisa ngrusak akeh, mula amarga kena goresan, tatu minangka salah sawijining gejala sing paling umum.
  • Keluwihan earwax peteng: yen kena ing kuping, lilin sing berlebihan bisa nyebabake otitis.

Pangobatan kudis ing kucing

Kucing kanthi tatu kudis ing endhas

Kudis minangka penyakit sing gampang diobati, nanging kanthi perawatan sing bisa dawa. Supaya umume dianjurake kanggo nggabungake rong perawatan supaya kualitas kewan bisa urip maneh. Lan, nalisir karo sing bisa dideleng, meh kabeh obat sing digunakake kanggo ngobati kudis digunakake kanthi rutin kanggo nyegah kutu, kutu lan parasit internal.

Dadi, ana pipet iku, saliyane ngusir rong hama sing paling umum, uga bakal mateni tungau kudis. Ana sawetara merek, dadi dokter hewan bakal menehi sing paling apik kanggo kucing sampeyan. Nanging ora mung pipet, nanging kemungkinan sampeyan bakal menehi kanca sampeyan tablet kanggo nglawan penyakit saka njero awake kewan. Pilihan liyane yaiku menehi obat liwat pembuluh getih, luwih-luwih yen sampeyan gugup banget utawa ora bisa nguntal pil.

Kanggo njupuk akun

Kucing bermata ijo

Kaya sing wis dingerteni, ana macem-macem jinis kurik sing mengaruhi kucing. Amarga alasan keamanan, disaranake supaya kewan kasebut tetep ana ing kamar nganti pulih.Nanging ati-ati, iki ora ateges kita kudu mandheg ngrawat dheweke: dheweke lara, lan saiki luwih saka sadurunge dheweke kudu ngrasakake ditresnani.

Lan, kepiye cara menehi katresnan supaya ora kena infeksi? Ya gampang banget. Bakal cukup kanggo nyandhang sarung tangan lan ngumbah sandhangan saben dina, nanging ora mung sing nganggo, nanging uga sing ana ing amben, kayata kemul lan sprei. Yen ana bocah cilik lan / utawa kewan liya ing omah, mula bakal kepenak dijaga supaya pisah karo kucing sing lara. Kanthi cara iki, luwih akeh anggota kulawarga sing bakal dicegah kena infeksi.

Sampeyan kudu sabar banget amarga, kaya sing wis dakkandhakake, kudis minangka penyakit sing bisa mbutuhake wektu kanggo ngobatiMula, instruksi spesialis kudu ditindakake supaya kahanan bisa normalake sanalika bisa.

Kita ngerti luwih gampang (utawa ditulis) luwih gampang tinimbang rampung, nanging pancen ora putus asa. Mange sing mengaruhi kucing minangka penyakit sing, sing dideteksi awal, bisa diobati sawetara dina utawa, paling suwene, pirang-pirang minggu. Sajrone dina iki penting yen wulune sampeyan ngerti manawa sampeyan tresna marang dheweke dadi sampeyan duwe tenaga sing dibutuhake kanggo bisa bali dadi sejatine sampeyan.

Ayo bungah!


86 komentar, tinggalake sampeyan

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

  1.   irma fernandez arreola ngandika

    Aku duwe 12 kucing lan lima yaiku bayi sing umur rong wulan, nanging dheweke isi kudis lan aku nggawa dheweke divaksinasi kanggo ndeleng manawa dicopot, mung aku duwe piketizas ing awak lan aku mikir sebabe.

  2.   Luis ngandika

    Halo, aku turu ing amben ing endi kucinge kakangku turu lan sawise sawetara dina, awakku saya gatel. Aku wis nyoba Ivermectin ing 2 kesempatan lan krim sing diarani Detebencil lan gatel ora bakal ilang, sing aneh yaiku aku ora duwe bintik-bintik utawa abrasi. Ana saran? Matur suwun dhisik. Salam.

    1.    emilio yesus ngandika

      Kucingku mikir yen duwe kudis, aku nggawa dheweke menyang dokter kewan lan dheweke negesake, saiki aku krasa gatel ing kabeh awak, apa sing kudu daklakoni?

      1.    Monica santos ngandika

        Hai Emilio.
        Sampeyan bisa menyang dokter kanggo mriksa lan menehi resep krim. Oalah, kadang - aku ora ujar manawa kedadeyan kasebut - badan kita kakehan reaksi ing kahanan kaya ngono. Ayo dakjlentrehake: yen duwe kucing karo kudis, bisa uga amarga amarga kuwatir banget yen kena infeksi, mula bakal gatel tanpa penyakit kasebut. Nanging, kaya sing dakkandhakake, ora rugi yen dikunjungi dokter, yen ngono.
        A Salam.

  3.   katherine ngandika

    Hola
    Aku nggunakake bocah cilik umur 3 wulan lan duwe kudis, angel diwujudake amarga diwiwiti ing praupane, lan aku maca ing pirang-pirang artikel sing ora nggepok pasuryan lan nggawe aku sangsi, nanging yen kena infeksi pasuryan, ing tangan siji, ing sisih mburi sethitik lan ing tangan biasane, sing paling apik yaiku sampeyan ora ngeruk ing endi wae, saya gatel, nanging yen sampeyan ngeruk, sampeyan bakal tuwuh kaya wabah,
    Diwiwiti minangka gatel normal, sawise ana goresan kaya yen pecah ing kulit lan ing kono ana bug, ana jerawat cilik sing metu nganggo nanah utawa banyu, nalika ana goresan sing pecah lan banyu utawa nanah yaiku sing ngembang menyang papan liya lan mbentuk granit anyar lan liya-liyane, mula ora goresan, kadang ora mungkin nanging coba dicopot, pisanan sampeyan menehi resep sabun belerang asepxia, saben-saben sampeyan kontak karo kewan kasebut, ngumbah langsung , sampeyan uga bisa adus nganggo sabun iki, nanging ora ing bagean sing intim, aku uga nggunakake krim sing diarani Crotamiton, sing kudu adus nganggo banyu panas banjur ditrapake saben 24 jam ing kabeh awak kanthi rata wiwit gulu nganti sikil lan sampeyan kudu ditrapake nganggo gerakan bunder nganti krim menetes ing awak, krim nggawe jerawat pop lan garing, sampeyan kudu ati-ati karo cairan sing metu saka jerawat amarga iku sing nginfeksi pasangan liyane tes awak, uga dokter hewan menehi siram nganggo launol utawa sampo kutu, aku oleske ing kamar mandhi sabun, aku tinggalake 5 menit lan dibilas, sing sejatine aku njupuk pirang-pirang jam. gatel , Aku isih duwe kudis, nanging meh kabeh tatune luwih garing sanajan isih gatel.
    Saliyane kabeh sing ditindakake ing awak, sampeyan kudu ngganti seprei, sprei lan sandhangan saben dina, klambi kasebut kudu digodhog utawa dicuci nganggo banyu panas, ana klambi warna antibakteri klorin (yen bisa digunakake luwih apik ), mula yen dheweke duwe pengering luwih apik, yen ora duwe, cobanen nyetrika sandhangan, mula bakal mateni tungau, dheweke kudu ngosongake omah kanthi apik lan nggawe lisoform ing lingkungan lan ing macem-macem papan omah.
    Muga-muga pengalamanku bakal mbantu sampeyan

    1.    Marvin ngandika

      Matur nuwun kanthi sanget, kabeh pengalaman sampeyan wis nulungi aku

      1.    Monica santos ngandika

        Apik, aku seneng wis ngladeni sampeyan 🙂

  4.   Angelica Lizana Mayta ngandika

    Kucingku duwe kudis, lan nalika goresan, rambut akeh sing dibuwang, aku pengin ngerti yen kurang amarga aku duwe bayi ing omah, tulung tulung aku.

    1.    Victoria ngandika

      Halo! Rong dina kepungkur aku njupuk bocah cilik saka dalan, umure udakara rong wulan. Dheweke duwe kudung lan kurang rambut ing kelek sikil loro ing ngarep, ing sisih antarane sikil lan awak. Nanging dheweke ora ngeruk ing kana utawa katon nesu, bisa uga kudis? Utawa mungkin ana kedadeyan sing nyengsarakke dheweke ing kana?

      1.    Monica santos ngandika

        Halo Victoria.
        Nuwun sewu, nanging aku dudu dokter hewan. Aku nyaranake sampeyan njupuk menyang profesional, supaya sampeyan bisa ndeleng lan supaya luwih tenang.
        Matur suwun!

  5.   Bonnie ngandika

    Jaga bayi sampeyan saka kucing kasebut, dheweke bakal nyekel. Aku pitutur marang kowe saka pengalaman yen aku duwe kudis lan dicopot nganggo minyak mobil sing dibakar, swarane aneh nanging nanging aku dicopot lan ora nglarani kulitku utawa apa-apa. Salam.

  6.   Laura ngandika

    Halo, aku duwe kucing tuwa sing dakpethik saka dalan 5 taun kepungkur lan tiba-tiba wiwit lara diare, dheweke menehi obat lan dheweke dadi sehat, nanging dina Setu kepungkur aku nggawa dheweke menyang dhokter lan aku nemokake kucing. HIV utawa AIDS, dheweke pancen wis cedhak karo aku, nanging aku kepengin ngerti yen aku duwe risiko penyakit iki, sejatine bisa uga aku ora ngerti nanging aku medeni. Matur nuwun

  7.   Monica santos ngandika

    Wigati

    Angelica: Kucing sing duwe kudis kudu dijaga saka bayi, lan sampeyan kudu ngumbah tangan nalika nutul.
    Laura: AIDS kucing ora nular kanggo manungsa. Ing pangertene iki, kaya HIV sing nandhang wong: sampeyan bisa kanthi kucing kanthi tenang supaya ora ana sing kedadeyan 🙂.

    Salam!

  8.   Jagad Ternak ngandika

    Artikel sing apik banget kanggo kita sing seneng kucing. Aku seneng karo blogmu, mengko dak waca

    1.    J! M € N @ ngandika

      Ponakanku duwe kudis lan aku wedi yen nggawa kucing. Apa bisa?
      Uga, kepiye aku ngerti yen keluwihan lilin ireng amarga aku nuduhake yen kucing bisa duwe kudis ...…

      1.    Monica santos ngandika

        Wigati

        World Livestock: kita seneng yen sampeyan seneng karo blog.

        J! M € N @: Ya, kudis bisa disebar saka kucing menyang manungsa lan saka manungsa menyang kucing. Kanggo kepentingan kalorone, luwih becik dipisahake nganti mari kabeh.
        Yen kucing sampeyan wiwit ngeruk luwih saka biasane, bisa uga dheweke kena infeksi.

        Salam 🙂.

  9.   Monica ngandika

    Halo Aku pengin nampa informasi kucing. Aku duwe kucing umur 4 wulan lan buntute gundhul nanging ora ana enteke. Apa aku kudu takon karo dokter hewan? Aku seneng yen sampeyan mangsuli

  10.   Monica santos ngandika

    Halo Monica.
    Yen ngono, luwih becik nggawa dheweke menyang dokter hewan. Sampeyan bisa uga ora serius, nanging luwih cepet kanggo perawatan, luwih cepet sampeyan bakal mari.
    Salam, lan semangat.

  11.   Stephanie ngandika

    Halo Sugeng dalu
    Wingi aku nylametake bocah cilik saka dalan lan aku ngerti yen duwe zarna, isih ana 1 wulan lan aku pengin ngerti kepiye aku ngerti yen zarna amarga peladito nanging dheweke mung nyusup ing sisih siji lan ora ana liyane .

  12.   cam ngandika

    Kepriye kontradiktif, mula ana sing nyebutake ora nular tumrap manungsa lan pungkasane ujar "kepiye kita bisa menehi katresnan nalika ngindhari panularan?" Temenan iku nular, sing dibutuhake parasit yaiku jaringan urip, ora preduli yen saka kucing, segawon utawa manungsa, mula aja ngapusi wong kanthi nggawe parasit mbebayani iki katon ora bahaya tumrap masarakat. Parasit iki angel banget diilangi amarga ora nganggo sandhangan, kasur, lan uga sabun utawa banyu sing ora dicabut. Iki ora mung bisa nyebabake iritasi ing manungsa, nanging uga nginfeksi getih kanthi serius lan bisa uga nyebabake gejala serius ing wong sing kurang pertahanan. Tulung ngerti yen sampeyan seneng banget karo kéwan ingon, nanging ora salah informasi. Isolasi kewan kasebut, rawat lan bersihake lan disinfeksi kabeh sandhangan, perabotan, kasur ing endi kewan ingon, yen kuman bakal nyebar maneh.

    1.    Monica santos ngandika

      Cam, ing artikel kasebut ditemtokake manawa kudis minangka penyakit sing nular banget lan butuh wektu suwe kanggo ngobati. Dadi penting ngresiki kemul, klambi, sing ringkes, kabeh omah supaya kulawarga ora kena infeksi. Kajaba iku, disaranake (nyatane, meh wajib yen kita pengin kewan sing kena pengaruh lan liyane bisa bali menyang urip normal) supaya wong sing kena infeksi kasebut ana ing ruangan sing terpencil.

      Nanging dheweke uga butuh tresno. Dheweke ora bisa diisolasi saka kabeh kulawarga 24 jam saben dina, utawa rasa sedhih sing bakal dirasa bakal ndadekake kahanan dadi luwih parah. Mesthine, kita kudu direksa kanthi apik, lan ngalangi, utamane bocah-bocah, supaya ora nyedhaki kucing nganti mari.

      A Salam.

  13.   Silvana ngandika

    Hai piye kabare? Aku bubar nggunakake bocah kucing sing bisa uga katon kudis (aku ora duwe kucing maneh) lan sing paling ala yaiku nemplek tungku ... lan awak saya gatel, nganti saiki aku ora duwe gatal-gatal lan minggu sing nesu banget .. Aku ngerti yen jinis kudis sing dialami yaiku cheiletiellosis amarga bocah kucing seneng ketombe ing wulune ... lan aku dhewe weruh tungau ing awake lan awakku ... pitakon serius ing kana apa ora ana omah perawatan kanggo nambani aku tanpa kudu menyang dhokter?

    1.    Monica santos ngandika

      Hai Silvana.
      Sampeyan bisa nggunakake gel Aloe vera sing bakal sampeyan adol ing ahli herbal, bisa uga ing hypermarket utawa apotek.
      Oalah, yen gejalane ora enggal sirna, golek dhokter.
      A Salam.

  14.   Silvana ngandika

    Ah ok matur nuwun sanget…. Aku bakal nyoba .. sing dak coba yaiku ngusap kabeh awak kalebu rambut nganggo cuka alkohol ... iku aplikasi pertama lan tetep gatel… cuka iku apik kanggo iki jinis kudis? Miturut aku maca ing sawijining artikel, ujar yen mung tungku sing ilang, nanging artikel liyane ujar ora ... Aku ora ngerti sapa sing bakal dipercaya

    1.    Monica santos ngandika

      Ya, bisa efektif. Nanging gumantung ing saben kasus: ana wong sing bisa nulungi, lan ana wong liya sing ora bisa.
      Gel utawa krim lidah buaya bisa mbantu sampeyan.

  15.   Xavier Chavarria ngandika

    Kula remen pinanggih. Artikel sampeyan wis mbiyantu banget lan uga luwih kuwatir karo kulawarga ... 2 wulan kepungkur, kita nggunakake bocah kucing sing turu ing omah kita. Telung minggu kepungkur, dheweke wiwit ngalami lesi kaya ketombe parah amarga rambut rontog. Dheweke goresan kanthi teratur nanging kayane ora mengaruhi dheweke banget. Mung kaping pirang-pirang dheweke lara. Wiwitane lesi cilik banget, dina iki nutugake sisih wolu. Tandhane wernane putih semu pethak, cenderung ngeculake sing padha karo ketombe, ora ana bau sing ora enak. Kucing kasebut kayane wis biasa, nanging ukurane saya cepet, lan kita wis weruh lesi anyar ing gulu lan kuping.

    Akeh wong sing ngandhani yen kudis lan liya-liyane bisa uga jamur. Ing kutha kita, kita ora duwe dokter hewan, sing paling cedhak adoh saka sawetara rolas kilometer, lan kucing ora ngidini awake digawa menyang njaba omah.

    Aku pengin ngerti manawa tandha-tandha kasebut cukup kanggo ngenali masalah kasebut utawa manawa kita bisa ngirim foto ciloko supaya sampeyan bisa nuntun babagan perawatan apa wae. Aku bakal ngucapake matur nuwun banget kanggo pitulung sampeyan, amarga kita seneng banget karo kewan cilik kasebut; dheweke wis duwe amben, sampah, malah panci favorit dheweke turu ing hawa panas.

    Matur nuwun banget.

    1.    Monica santos ngandika

      Hai Xavier.
      Apa ana anggota kulawarga (manungsa) sing gatel? Yen jawabane negatif, bisa uga jamur. Sampeyan bisa nggunakake gel aloe vera alami ing kabeh awak; Kanthi cara iki sampeyan bakal ngrasakake lega lan bakal nambah sethithik kanthi sethithik.
      A Salam.

  16.   Xavier Chavarria ngandika

    Matur nuwun kanthi sanget kanggo balesan. Ya, ora ana manungsa sing krasa gatel utawa liya-liyane. Mung dina iki dheweke duwe 3 ciloko cilik. Loro ing siji kuping lan siji ing ndhuwur kelopak mata. Iki menehi kesan yen murri nyebar.

    Kanthi lidah buaya, apa bakal nambah lan apa kita bakal nyegah luwih cilaka?

    Nuwun sewu amarga repot lan keluwihane, nanging kita kuwatir banget.

    Matur nuwun sanget.

    1.    Monica santos ngandika

      Hai Xavier.
      Sing paling disaranake yaiku golek dokter hewan, amarga jamur kanthi obat alami bisa ditambani, nanging butuh luwih suwe.
      Sanajan mangkono, kanthi sabar lan kanthi Aloe vera, bisa nambah. 🙂
      Salam lan panglipur.

  17.   cecilia ngandika

    Sugeng dalu, rong minggu kepungkur, kita adopsi rong anak kucing (umure lagi setengah wulan) banjur sawise rong minggu, kupinge weruh kupinge ora rambut, padha nggaru lan ilang akeh rambut, sekaligus 9 taun putra tuwa Aureole burik katon ing dhadhane sing rada gatel. Kanggo kabeh iki, aku nggawa anak kucing menyang dokter hewan lan menehi injeksi yen kudune kudis, salep kanggo kurap, cephalexin, ah! lan uga. salah sawijine kena otitis.
    Sejatine aku kuwatir, amarga aku wedi yen kabeh bakal nyekel. Sejatine aku ora ngerti yen duwe kudis utawa ora.
    Pancegahan kebersihan apa sing kudu aku lakoni?
    Aku nggawe playpen kanggo anak kucing, nanging cedhak karo potongan, apa tungku kudis bisa mlebu?
    Aku ora ngerti apa sing kudu ditindakake!

    muchas gracias

    1.    Monica santos ngandika

      Halo cecilia.
      Sampeyan kudu njaga omah lan barang-barang sing ana ing kono supaya tetep resik, lan bocah-bocah dijaga supaya ora mari.
      Mites iku cilik, lan sayangé bisa tekan endi wae.
      Kanthi perawatan sing diwenehake dokter hewan, kahanan iki mesthi bakal bisa diatasi luwih cepet tinimbang sing sampeyan kira.
      Akeh semangat 🙂.

  18.   Raul ngandika

    Halo, sugeng ndalu, kucing kula, kudune kudis amarga bagean saka jas ora duwe, nanging aku pengin ngerti apa ana cara ing omah sing bisa digunakake kanggo ngatasi kucing. Aku wis maca kanthi sabun belerang bakal adus kaping pindho saben minggu ana liyane.

    1.    Monica santos ngandika

      Halo Raul.
      Sulfur bisa mbebayani banget kanggo kucing sampeyan. Aku nyaranake siram nggunakake gel Aloe vera, nanging luwih becik dokter hewan bisa ngobati dheweke supaya cepet banget.
      Salam. 🙂

  19.   Raul ngandika

    Halo, sugeng sonten, nuwun sewu maneh, nanging riset babagan aplikasi minyak violet lan auto burn sing bisa ditrapake kanggo ngobati, produk kasebut uga bakal ngrusak kucing lan matur nuwun lan salam :)

    1.    Monica santos ngandika

      Halo Raul.
      Violet bisa uga trik, nanging minyak mobil sing ngobong bisa mbebayani banget kanggo kucing sampeyan.
      Salam 🙂

  20.   Verito Espinoza Yevenes ngandika

    Halo, aku duwe kucing sing kebak kudung ing kabeh awake, dheweke ora ilang rambut mung ing bagean-bagean saka kudung sing lara amarga dheweke goresan, wis suwe banget, Aku ngerteni yaiku yen aku duwe kucing kucing sadurunge lan sawise disterilisasi, kedadeyan sing padha karo dheweke lan aku disterilake bocah-bocah saiki lan prekara sing sampeyan saranake supaya dheweke kedadeyan?

    1.    Monica santos ngandika

      Hai Verito.
      Aku nyaranake aplikasi gel Aloe vera alami. Bakal ngilangi rasa gatel, lan sampeyan bakal luwih apik.
      Oalah, yen ora apik, luwih becik sampeyan nggawa menyang dokter hewan.
      A Salam.

  21.   Andrea Perez ngandika

    Halo 1 minggu kepungkur aku nggawa bocah wadon menyang omahku sing dak kira wis umure 2 utawa 3 wulan, mula akeh goresan sirahe lan kupinge lan nalika njupuk barang putih, bisa uga njupuk getih lan aku ora weruh kutu meh ora ana rambut ing kupinge, buntute kebak husk: rasps putih katon ing kulit lan rambut ora katon. Aku kuwatir yen kudis amarga ujug-ujug nginfeksi aku utawa kucing liyane sing kala-kala padha nggaru sikilku lan aku duwe kukul. Aku pengin nggawa menyang dokter hewan nanging aku ora duwe dhuwit ... tulung aku matur nuwun, matur nuwun sanget.

    1.    Monica santos ngandika

      Halo Andrea.
      Sampeyan bisa ngumbah nganggo gel Aloe vera alami, kanthi ati-ati supaya ora ana ing mripat, irung, cangkem utawa kuping. Nanging iki solusi sing bisa uga ora final. Yen saya parah, luwih becik sampeyan golek dokter hewan.
      A Salam.

  22.   moral stefy ngandika

    Kucingku duwe bal cilik lan nalika dak gawa metu, aku entuk bug kaya lan coret akeh, bisa nulungi aku yen kudis amarga aku mlebu

    1.    Monica santos ngandika

      Hai Stefy.
      Bisa uga kutu. Apa sampeyan wis ngerti yen bal kasebut ireng? Yen ora, ya bisa uga kudis. Oalah, nyaranake sampeyan nyelehake pipet sing ngilangi kutu, kutu lan tungau. Ngono, sampeyan ora kudu kuwatir lan bakal mandheg ngeruk.
      A Salam.

  23.   Flavia boglione ngandika

    Halo, aku ora ngerti apa sing kudu dilakoni ... kucingku Luna, jebule dheweke duwe jamur, dheweke duwe rambut akeh ing gulu, sirahe lan saiki dheweke wiwit punggung. Dokter hewan menehi pil nanging aku ora ngerti yen nambah kosok baline. Sing paling ala yaiku aku manggon ing apartemen cilik karo 2 anakku lan kucing liyane sing nganti saiki durung duwe gejala. Aku ora ngerti apa sing kudu dilakoni ... cedhak banget angel diindhari lan siji-sijine pilihanku yaiku supaya potongan-potongan ditutup lan dijaluk dheweke mangan lan ndhelik ing papan sing wis ditindakake ... Aku kepengin banget lan aku ora ngerti ora pengin anakku dicekel ...

    1.    Monica santos ngandika

      Hai Flavia.
      Yen sampeyan bisa, coba golek pipet sing nglawan parasit internal lan eksternal (kalebu tungau). Dheweke luwih larang tinimbang liyane, nanging efektif banget. Sampeyan uga bisa nyelehake krim Aloe vera ing saindenging awak, kajaba praupane, sedina sepisan.
      Yen bisa, terus ing kamar siji nganti dandan.
      Lan yen dadi luwih parah, coba baleni menyang dokter kewan.
      Sumangga.

  24.   Monica santos ngandika

    Hai Devorah.
    Sampeyan bisa nyelehake gel Aloe vera utawa krim alami, nanging butuh wektu luwih suwe kanggo mari.
    A Salam.

  25.   Sabrina flynn ngandika

    Dina iki ing wayah sore aku mlaku-mlaku lan weruh segawon, aku wiwit ngelus kurang saka sak menit. Banjur aku ngerti yen asune duwe kudis. Aku mulih lan ngumbah tangan, aku ora ngerti wis cukup amarga aku duwe kucing lan mengko dakeling-eling. Lan aku ora ngerti apa bisa uga kena infeksi kaya ngono.

    1.    Monica santos ngandika

      Hai Sabrina.
      Intine, cukup kanggo ngumbah tangan kanthi apik.
      Ing kasus apa wae, aku nyaranake nyelehake pipet menyang kucing yen, kajaba kanggo nglindhungi kutu lan kutu, uga nglindhungi tungau.
      A Salam.

  26.   Pamela ngandika

    Halo, aku nggunakake bocah cilik lan aku kudune kudis, aku ora ngerti, bayiku kabeh wabah lan sawetara welts sing ana ing omah, aku duwe krim VITACORTIL.

    1.    Monica santos ngandika

      Hai Pamela.
      Bisa uga kudis. Apa sampeyan wis ndeleng "critter" sing obah lan mlumpat? Apa kucing sampeyan ngeruk banget?
      Yen mangkono, aku nyaranake nyelehake pipet anti-kutu, anti-obah lan anti-mite. Regane luwih larang tinimbang sing liyane, nanging efektif banget.
      Lan yen isih durung apik, bukak dokter hewan.
      A Salam.

  27.   geisha lopez ngandika

    Siji pitakon, anak wedok wedokku 3 WULAN TUA lan metu karo SCARIES Sithik lan dheweke duwe bayi yen bayi ora ndemek lan kucing ana ing kurungan, tetep kaya sing dikarepake lan obat wis dilebokake iku. njupuk menyang gambar

    1.    Monica santos ngandika

      Halo Geysha.
      Kudis butuh perawatan, alami karo gel Aloe vera, utawa ing kasus sing abot, kanthi obat-obatan veterinary.
      Sampeyan kudu ati-ati banget, luwih-luwih nalika ana bayi, amarga bisa kena infeksi.
      Penting banget kanggo njaga omah kanthi bersih, lan ngumbah tangan lan sandhangan kanthi apik.
      A Salam.

  28.   stephy ngandika

    Halo, Wengi Wengi, kucingku kayane duwe kudis, goresan banget ing mburi kupinge lan aku wis ngerteni yen ana blunder lan kudis cilik, bisa dadi wiwitan penyakit? Aku yakin aku wis kena infeksi tanpa sadhar, saiki apa sing kudu daklakoni kanggo ngatasi gatal sing kuat, aku ngerti aku kudu menehi injeksi kanggo kutu lan tungau, nanging aku ora ngerti cara ngetrapake, dheweke Ora bakal nglilani, kucingku sengit menyang dokter kewan lan mlayu. Dadi angel kanggo njupuk, nanging yen ora ana alangan, aku kudu njupuk kanthi paksa nanging apa sing bakal kedadeyan yen terus kaya iki tanpa perawatan , kucingku bisa mati? Kepiye cara ngrawat kudis ing omah, apa solusi sing sampeyan saranake? Lan uga kanggo kula, amarga aku ngira nular amarga awak saya gatel 🙁

    1.    Monica santos ngandika

      Hai Stephy.
      Aku ora turu saka kudis, nanging dakkarepake nalika ora dirawat, ya. Lecet lan kudung minangka tandha penyakit.
      Aku nyaranake gel utawa krim Aloe vera kanggo gatel. Bisa digunakake kanthi apik kanggo kéwan lan kéwan. Oalah, yen sampeyan gatel, aja ragu-ragu golek dhokter.
      Salam lan semangat.

  29.   Maria Ayala ngandika

    Halo, sampeyan bisa ngandhani yen dheweke minangka «pipet» amarga aku ngerti manawa dheweke akeh nyebutake ...

    1.    Monica santos ngandika

      Halo Maria.
      Pipet antiparasit kaya "botol" plastik bening sing rata kira-kira 4-5cm sing ngemot cairan sing digunakake kanggo mateni parasit. Biasane, didol ing kothak 3 utawa 4 unit, sanajan ing klinik hewan sampeyan uga bisa tuku mung siji.
      A Salam.

  30.   DAVID ngandika

    HELLO kucingku, kudune dheweke duwe kudis
    Nanging ing wektu sing padha aku mikir permen karet gelembung utawa barang sing macet
    Tulung aku tresna banget marang kucingku
    Apa sampeyan menehi saran

    1.    Monica santos ngandika

      Halo david.
      Apa sampeyan wis ngerteni yen ana "spek" putih sing obah, kaya ketombe?
      Sampeyan bisa nyelehake gel Aloe vera alami, nanging sing paling penting yaiku nggawa menyang dokter hewan.
      A Salam.

  31.   Jack ngandika

    Halo, sugeng siang, delengen kasusku, yaiku sabanjure aku lunga menyang pasar lan aku weruh bocah wadon sing ayu lan ps aku nggawa dheweke mulih, dheweke duwe kudis lan aku kenek, aku lara banget ing kabeh awak lan saiki, kucingku duwe tungau iki nular banget. Aku tuku vencilio vensoate lan antibiotik plus krim gamma benzene penyakit iki ala banget lan saiki kucing lan kucing ing kupinge dakgawe pasta lan liyane, nanging ala

    1.    Monica santos ngandika

      Hai Jack.
      Aku nyaranake nggawa dheweke menyang dokter hewan kanggo mriksa. Sing paling disaranake ing kasus kasebut.
      Mange sarcoptic nular banget.
      A Salam.

  32.   carolina laverde ngandika

    Halo, kucingku duwe kudis ing mburine, ing kupinge, kajaba aloe, apa obat liya sing bisa digunakake, aku wis nggunakake cuka, sedulur duwe kudis lan ditambani belerang, iku ala banget yen aku nindakake belerang kanggo kucingku, apa sing bisa kedadeyane? Salam saka Venezuela

    1.    Monica santos ngandika

      Hai Yohana.
      Sulfur bisa nyebabake kucing. Aja nganti digunakake kanggo ngrawat kewan.
      Minangka obat omah sing efektif, aku mung bisa mikir karo Aloe, nuwun sewu 🙁. Nanging kanggo ndeleng asil sampeyan kudu sabar banget lan tetep.
      Ing kasus apa wae, yen sampeyan ora bisa nambah, luwih becik nggawa menyang dokter hewan.
      A Salam.

  33.   carolina laverde ngandika

    Matur suwun kanthi cepet nanggepi, matur nuwun sanget, muga-muga bisa nambani kucing, aku bakal nggunakake aloe lan takon marang dokter hewan apa obat sing disaranake, matur nuwun; )

    1.    Monica santos ngandika

      Pancen nambah 🙂

  34.   Paola ngandika

    Halo, aku duwe kucing. Dheweke duwe rambut ing dodo, malture gulu, brunette lan abang lan kaya pirang.
    Aku wis ngandhani dheweke lan aku ngatasi bubuk krim lan jamur. Wektu iki padha nanging luwih akeh.
    Aku duwe bocah wadon umur 5 taun lan bocah lanang umur 13 taun. Kucing mau bareng karo kita. Karo uga.
    Bojoku ngeyel supaya ditinggal ing njero omah. Dadi kowe aja nganti lara.
    Saiki aku kuwatir karo anak-anakku lan kita. Wis lelungan 20 dina banjur kuatir
    Miturut panularan kucing

    1.    Monica santos ngandika

      Halo paola.
      Yen kucing ora apik, dokter hewan kudu enggal nemoni dheweke, luwih-luwih yen ana bocah.
      Aku nyaranake menehi krim lidah buaya, nanging aku wedi manawa dheweke ora duwe efek cepet sing diarepake 🙁.
      Akeh semangat.

  35.   Jo Maret ngandika

    Halo, matur nuwun kanthi sanget kanggo informasi! Aku duwe 3 kucing, ibu lan bocah umur 5 wulan. Dheweke duwe area sing jambon ing ndhuwur mripat sing nyebar ing gulu. Dheweke gatel banget lan rambute ditipis ing bagean kasebut. Aku nggunakake solusi klorheksidin lan cetrimide sing diwenehake kanggo ngresiki luka sterilisasi ibu. Aku wiwit ngetrapake cairan kasebut amarga aku maca ing indikasi manawa digunakake kanggo kudis, sing ala yaiku aku ora ngerti yen nyuda gatel. Kejabi lidah buaya, apa madu bakal dadi apik? Lan oatmeal? Aku maca manawa kalorone apik kanggo resep, nanging aku ora ngerti yen bisa nggarap kucing utawa bisa uga lara yen didilat.

    Ana liyane, kucing telu mau turu ing kamarku, ing kasur lan saiki aku ora bisa nyelehake. Apa bakal efektif disinfeksi ruangan lan kemul nganggo banyu panas lan pemutih? Salam!

    1.    Monica santos ngandika

      Hai Jo Maret.
      Luwih becik ora madu, amarga akeh gula lan yen didilat bisa mbebayani.
      Oatmeal, Nanging, sampeyan bisa nggunakake saka wektu kanggo wektu.
      Babagan ngresiki kamar, aku ora nyaranake nggunakake pemutih, amarga bebaya tumrap kewan iku mbebayani. Sampeyan bisa nggunakake pembersih lantai konvensional.
      A Salam.

  36.   Jo Maret ngandika

    Aku ora ngerti apa komentarku teka: /. Kajaba lidah buaya, apa madu utawa gandum digunakake kanggo ngatasi gatel?

  37.   Dariana perez ngandika

    Sing bisa digunakake kanggo kudis kucing ,,, dakkira wong Siamku, pisanan ana bintik putih ing jas lan banjur duwe rambut kanthi kulit sing katon.
    ..

    1.    Monica santos ngandika

      Hai Dariana.
      Sampeyan bisa nyelehake gel Aloe vera ing kana, nanging luwih ditemokake dening dokter hewan.
      Sumangga.

  38.   Laura ngandika

    Halo lan kabeh kabeh matur nuwun kanggo informasi iki !! Aku duwe kucing umur 1 setengah taun sing dakadopsi, rong wulan sawise teka, dheweke ngetokake kueling ing sangisore gulu lan nyebar ing sisih endhas, uga ing endhas, ing endi kupinge lair. Dheweke kulit sing resik, ora entek, nanging kulite katon rada abu-abu lan loro dokter hewan sing nggawa dheweke ngandhani macem-macem: sing kaping pisanan sing duwe jamur lan menehi ivermectin sing suntik lan krim Dermomax, suwene 1 wulan lan setengah lan ora aku weruh pangowahan, kosok baline dikupas luwih akeh. Kaping 1 sing dikandhani yaiku alergi panganan, aku kudu tuku panganan sing larang banget lan dheweke menehi injeksi kortikosteroid saben 2 dina, sewulan setengah liwati lan ora mung dheweke durung apik, dheweke terus kanggo pil !!! AKU KEPUNCI, ORA NGERTI SING NGGOLEKI LAN KUDU BANTU TULUNGGUNG, ORA KOWE AKU TERUS NGANGGUL KABEH, PITULUNG !!! Matur Nuwun !!! (Aku duwe foto yen butuh)

    1.    Monica santos ngandika

      Halo Laura.
      Nyuwun ngapunten kucing sampeyan elek 🙁
      Nanging aku dudu dokter hewan.
      Pangobatan kadang-kadang bisa dawa banget. Oalah, sampeyan bisa nyelehake krim lidah buaya kanggo hydrate kulit.
      Apa sampeyan wis ngalami tes getih? Yen durung, bisa uga mbantu sampeyan ngerteni apa sejatine sampeyan sing salah.
      Akeh semangat.

      1.    Laura ngandika

        Moni, aku ngira sampeyan minangka dokter hewan, aku bakal nggawa dheweke menyang dokter kulit kaping telu, kekasih!

        1.    Monica santos ngandika

          Enggal mari !! Rangkulan.

  39.   cah ayu ngandika

    Zafira anak kucingku gugup banget, ing swara paling cilik dheweke mlayu lan ngungsi, dheweke ora seneng metu saka kamar turu, lan dheweke meh asring mandheg, dheweke menehi awake ing pasar, kanthi kekuwatan banget, dheweke wis ngrampungake bisa didilat, aku nyelehake kerucut amarga aku ora ngerti telek lan dheweke wiwit nandhang sungkowo, nanging yen dheweke pulih rambut, aku nyopot lan mung ana rambut sing ditinggalake, aku kuwatir banget, dheweke turu karo aku lan ora lara gatel !!! Apa sing kudu tak lakoni? Matur suwun

    1.    Laura ngandika

      Telusuri ing KULIT Google ING KATIK KANGGO LICKING, dakkira iku mung kedadeyan kucing, kayane reaksi gugup amarga wateke. Aja mandheg neliti apa sing dakkandhani !!!

    2.    Monica santos ngandika

      Halo cah cilik.
      Aku rumangsa padha karo Laura, nanging aku arep takon: apa kucing sampeyan ngentekake akeh wektu? Aku takon sampeyan amarga bosen lan stres bisa nyebabake awakku lara.
      Punapa mawon, nyaranake sampeyan takon karo dokter hewan kanggo ndeleng apa liyane.
      A Salam.

  40.   Roberto ngandika

    Halo, kepiye aku bisa ngobati awakku lan kucing saka kudis rong minggu kepungkur. Aku duwe bocah ing dalan lan dheweke duwe ceruk cilik ing sirah kanthi rambut sing sithik mula-mula aku ora nggatekake dheweke, nanging aku ngerti sebabe aku ngrangkul dheweke lan dakselehake ing sikilku lan turu sawise rong minggu iki, aku ngerti yen sikilku gatel ing wayah wengi, aku ora bisa turu amarga ngeruk banget, aku jengkel, getihen nanging cilik lan sawetara kukul cilik sing metu lan Kucingku, aku ngerti yen dheweke wis luwih akeh mlebu ing gulu tanpa rambut lan aku miwiti nyelidiki lan dheweke duwe kudis lan aku kena infeksi kepiye aku bisa ngobati kudis lan kucingku uga ngalami krisis ing endi dhuwit ora cocog akeh gaweyan, aku tuku panganan kucing, muga-muga perawatan sing luwih murah

    1.    Monica santos ngandika

      Hi, Roberto.
      Sampeyan bisa nyoba gel Aloe vera. Sampeyan bisa tuku kucing antiparasit sing ngilangake tungau (ing Spanyol ana sing efektif banget, diarani Advocate, aku ora ngerti yen bakal ana ing omah sampeyan, muga-muga).
      Sampeyan uga penting kanggo ngresiki omah lan kabeh sing ana ing kene kanthi apik kanggo nyegah tungau saka terus berkembang.
      Sumangga.

  41.   Olivia ngandika

    Halo, kucingku Orion kena scabies, saiki dheweke lagi dirawat, nanging aku kudu nggawa dheweke menyang rong dokter hewan, amarga sing pertama mung nyelehake pipet lan salep sing ora bisa digunakake. Ngerteni manawa Orion ngupas luwih akeh saka awake luwih saka rong dina, aku nggawa dheweke menyang dokter hewan liyane, dheweke njupuk sampel kulit lan ngandhani jinis kudis sing ana, aku siram lan ngirim antibiotik lan vitamin, aku wis diisolasi ing kamarku, amarga aku duwe anak kucing liyane sing sehat. Pitakonanku yaiku: yen Orion bisa nginfeksi aku? Amarga wis turu ing sikilku seminggu lan aku ora gatel utawa apa-apa.

    1.    Monica santos ngandika

      Hai Olivia.
      Gumantung saka jinis kudis sing ana. Yen sampeyan duwe cheiletiellosis utawa kudis kuping bisa nginfeksi sampeyan, nanging yen kudis demodectic utawa notohedral sampeyan ora kudu kuwatir.
      A Salam.

  42.   Veronica Gaete Mondaca ngandika

    Manungsa sing duwe kurap bisa nginfeksi segawon utawa kucing.
    regards

    1.    Monica santos ngandika

      Halo Veronica.
      Ya, nular banget.
      A Salam.

  43.   Nicole ngandika

    Halo, aku duwe anak kucing sing 3 wulan kepungkur wiwit kuping saka gulu saka mburi lan udakara sewulan kepungkur dheweke wiwit ngethok sisih gedhe gulu lan praupane, dudu amarga dheweke dikupas, nanging dheweke duwe kudung amarga dheweke goresan. Aku mangu-mangu yen aku turu karo dheweke ing sisih pinggir kasur lan jebule aku ora ngerti yen psikosis utawa ora, nanging sirahku krasa lara nalika krasa kringet kringet lan nalika ngeruk, aku rasane bakal ngilangi aku kaya ketombe utawa padha lan aku kuwatir yen bisa dadi rumit yen aku duwe kudis.
    Minangka kanggo kucing, kita wiwit ngobati lidah buaya lan minggu iki kita bakal nggawa dheweke menyang dokter hewan.

    Salam, matur nuwun rumiyin.

    1.    Monica santos ngandika

      Hai nicole.
      Kanggo ngilangi keraguan, luwih becik nggawa dheweke menyang dokter hewan, amarga apa sing sampeyan alami gumantung saka apa sing dialami kucing.
      Nuwun sewu, aku ora bisa menehi pitulung luwih akeh.
      A Salam.

  44.   Kembang ngandika

    Aku nylametake bocah kucing dina Jumuah kepungkur, aku ora ngerti yen dheweke duwe kudis, dheweke menehi resep obat lan sampo. Ing dina sing padha ing wayah wengi, aku weruh akeh jerawat ing dodo lan dodo lan uga wetengku. Ana pirang-pirang jam sing kedadeyan amarga aku nggawa dheweke menyang dokter hewan lan aku tetep dheweke kebungkus ing sheet ing dodo. Dina iku aku adus karo dermapet, yaiku sing disaranake dokter hewan. Aku saiki duwe ruam ing kabeh awak. Apa bisa dadi kaya ngono?

    1.    Monica santos ngandika

      Hai Kembang.
      Kayane kudis. Aja ragu-ragu menyang dhokter.
      Greetings.