Gas ing kucing: sebab lan solusi

Gas banget ngganggu kucing

ing gas ing kucing Dheweke biasane dadi masalah sing ora penting banget nganti wiwit mambu banget. Biasane kalebu bagean alami saka proses pencernaan, nanging yen ana gejala liyane, kesehatan wulunen bakal mulai mbutuhake perhatian.

Ayo deleng apa sebab, gejala lan solusi gas ing kucing.

Panyebab gas ing kucing

Kadhangkala sampeyan kudu nggawa kucing menyang dokter kewan yen duwe gas

Umume gas asale saka udhara, mula salah siji sebab utamane yaiku kucing mangan cepet bangetsalah siji amarga dheweke saingan karo kucing liyane kanggo njupuk utawa malah kanggo kaku (informasi luwih lengkap Kene). Alasan liyane yaiku amarga sampeyan wiwit mangan sawise mlayu lan olahraga sawetara wektu. Nanging dheweke ora mung siji-sijine sebab.

Diet sing akeh gandum, jagung utawa turunan bisa nyebabake gas berlebihan. Ing babagan iki, kudu diarani yen kucing iku karnivora, lan sistem pencernaan sampeyan ora bisa nyerna panganan kasebut kanthi becik. Kajaba iku, yen diwenehi susu utawa produk susu, bisa uga bisa ngasilake gas. Dadi, sampeyan kudu ngindhari sampah, amarga bisa mangan panganan sing ala lan nggawe sampeyan rumangsa ora enak. Sampeyan uga kudu rerumput saben dinane, yen ora ana risiko sing bisa ditrapake bal wulu, lan asile, sampeyan bisa duwe bensin.

ing parasit usus lan penyakit gastrointestinal Dheweke uga bisa dadi penyebab kucing ngalami masalah iki.

Gejala gas ing kucing

99% gas usus ora ana ambu, dadi manawa kucing ngerti masalah pencernaan ora gampang. Nanging aja padha sumelang, Iki dhaptar gejala sing paling asring:

  • Muntah
  • diare
  • Kurang napsu
  • Mundhak bobot
  • Weteng abuh
  • Gangguan ing saluran gastrointestinal

Pangobatan omah kanggo gas ing kucing

Yen gas kucing sampeyan wis dadi masalah, lan apike yen sampeyan ngira penyakit iki, mula sampeyan kudu nggawa dheweke menyang dokter hewan kanggo sampeyan mriksa. Nanging ing omah sampeyan uga bisa nindakake sawetara perkara, kayata ing ngisor iki:

Aja menehi susu

Susu sapi duwe laktosa, yaiku gula sing ora bisa dicerna kucing amarga ora ngasilake enzim sing dibutuhake, laktase. Sampeyan kudu ora menehi susu lan produk susu liyane sing asale saka kewan, kajaba sing ora duwe laktosa.

Menehi diet sing kurang saka serat lan sereal

Umume panganan kucing akeh serat lan sereal, sanajan sumber protein, kewan iki ora bisa dicerna kanthi becik. Kanggo nyegah kucing sampeyan ora entuk gas, Disaranake menehi panganan sing akeh protein sing asale saka kewan lan miskin sereal lan turunan.

Luwih akeh obat kanggo ngobati gas ing kucing

Sampeyan bisa ngobati kucing kanthi sawetara obat

Saliyane ing ndhuwur, kita bakal ngandhani babagan obat liya sing uga bisa dingerteni ... kanthi cara iki sampeyan bakal ngerti carane mbantu kucing supaya ora ngalami gas (amarga bisa uga lara banget ing sawetara kasus).

Ing tangan siji, luwih becik nulis apa sing dipangan kucing sajrone 24 jam kanthi tujuan supaya bisa ngetutake kanthi apik lan saengga bisa nemokake panganan apa sing bisa nyebabake gas kasebut.

Kajaba iku, kanggo mbantu kucing ngilangake gas-gas kasebut, luwih becik sampeyan kudu mikir babagan ing ngisor iki:

  • Ganti panganan kanthi rutin dadi serat sing sithik lan duwe panganan sing gampang dicerna. Dokter hewan sampeyan bisa menehi rekomendasi sing paling apik kanggo kucing sampeyan.
  • Pakani panganan cilik kanggo kucing nanging luwih asring awan.
  • Yen sampeyan duwe luwih saka siji kucing ing omah, mula sampeyan kudu menehi feed kanthi kapisah supaya dheweke ora gelut karo panganan.
  • Nyegah kucing sampeyan supaya ora mangan panganan sing rusak (contone, sing ana ing sampah).
  • Sampeyan kudu nggawe manawa olahraga kucing sampeyan ajeg

Yen sampeyan ngira manawa gas-gas kasebut abot banget ing kucing sampeyan sampeyan kudu ngobrol karo dokter hewan kanggo menehi saran babagan obat sing cocog kanggo kucing lan bisa mbantu sampeyan ngusir gas kanthi luwih apik.

Ana sawetara solusi kanggo masalah gas ing kucing, kayata:

  • Seng asetat
  • Suplemen enzim pankreas
  • Salisilat bisma

Aja menehi obat utawa solusi gas kanggo kucing sampeyan tanpa mbahas dhisik karo dokter hewan., sanajan sampeyan nganggep iku obat alami lan ora bakal ngrugekake sampeyan. Profesional kudu netepke sawetara faktor penting kayata jenis, umur utawa bobot saka kewan ingon.

Apa ana masalah kesehatan?

Kanggo akeh pamilik kucing gas, dheweke kuwatir banget amarga mikir yen gas sing ngganggu bisa dadi masalah kesehatan sing serius. Sejatine, gas spontan ora kudu tumindak ala, nanging yen wis gedhe banget, mula sampeyan butuh perhatian medis amarga dadi masalah sing luwih serius tinimbang sing wis dipikirake sadurunge. Sawetara masalah sing sampeyan alami yaiku.

  • Penyakit usus peradangan
  • Virus usus
  • Kanker weteng
  • Cacing
  • Parasit (informasi liyane)
  • Masalah pankreas
  • Alangan usus
  • Lelembut weteng

Ing kasus apa wae, yen sampeyan mikir yen kucing bisa nandhang penyakit, kalebu sing kasebut ing ndhuwur utawa liyane, penting banget sampeyan menyang dokter hewan kanggo tes sing relevan. Kanthi cara iki, sampeyan bakal bisa ngerti persis apa sing kedadeyan ing kucing sampeyan lan kanthi mangkono nemokake perawatan sing cocog karo dheweke.

Kapan menyang dokter hewan?

Jupuk kucing sampeyan menyang dokter hewan yen dheweke duwe masalah bensin

Kaya sing wis dakkandhani ing ndhuwur, penting golek dokter hewan kapan sampeyan mikir yen kucing sampeyan duwe penyakit, nanging ing kasus apa wae, penting kanggo ndeleng profesional yen ana gas lan sawetara gejala kasebut, amarga bisa nuduhake masalah kesehatan sing serius:

  • Wis lara ing weteng nalika sampeyan tutul
  • Ndhuweni weteng abuh
  • Ora nindakake diare
  • Wis mutah
  • Drool
  • Sampeyan duwe getih ing bangku sampeyan
  • Muntah getih

Pungkasane, lan minangka langkah pencegahan, penting banget sampeyan kudu menehi perhatian ing endi kewan ingon duwe akses menyang panganan. Contone, ing omah, tutup rak sampah kanthi aman lan aja nganti kewan kewan sampeyan ngubengi utawa mbukak teras-tanggane, utawa aja nganti ngubengi papan-papan sing disimpen sampah.

Kajaba iku, yen kewan sampeyan mangan panganan (kalebu dhewe uga kewan liyane) amarga kurang nutrisi ing pola makan, sampeyan kudu ngobati lan ngobrol karo dokter hewan babagan kedadeyan kasebut.

Gas ing kucing bisa dadi masalah sing ora nyaman, nanging kanthi trik kasebut sampeyan bakal bisa ngatasi.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

4 komentar, tinggalake sampeyan

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

  1.   Lissette ivonne castillo zambrano ngandika

    Kucingku duwe weteng kebak gas, nanging dheweke ora mangan lan ceking lan mudhun, aku bisa menehi kembung amarga swarane kaya drum

    1.    Monica santos ngandika

      Hai Lissette.
      Nuwun sewu yen kucing sampeyan ora apik, nanging aku ora bisa nulungi sampeyan amarga dudu dokter hewan.
      Aku nyaranake sampeyan njupuk menyang profesional.
      A Salam.

  2.   Ana ngandika

    Anak kucingku umure wis 10 dina, ibune nilar dheweke lan aku lagi ngopeni, nanging kabeh susu dadi gedhe ing wetenge lan dheweke duwe akeh colic lan gas, apa sing bisa dak lakoni?

    1.    Monica santos ngandika

      Halo Ana.
      Aku nyaranake sampeyan nggawa dheweke menyang dokter hewan (aku ora).
      Sampeyan uga bisa uga duwe cacing. Ing umur iki, dheweke gampang banget.
      A Salam.