Alergi panganan ing kucing

Panganan mangan kucing

Sanajan kucing umume sehat, lan biasane ora masalah nyerna panganan sing diwenehake, sejatine bisa nemokake luwih saka siji lan luwih saka loro sing kudu ngowahi pola mangan supaya bisa mangan kanthi normal.

Alergi minangka reaksi berlebihan saka sistem kekebalan nalika ngidentifikasi, ing kasus iki minangka komponen panganan, minangka "serangan." Yen sampeyan nganggep wulu sampeyan, mula bakal dijelasake kabeh babagan alergi panganan ing kucing.

Kucing, kewan karnivora

Kucing mangan daging

Kucing kasebut minangka kewan karnivora, kaya singa, macan, lan sisa kucing. Kita wulu cilik, kaya seduluré, iku predator ing wayah wengi sing mburu mangsane nalika wengi. Memangsan apa?

Sejatine mamalia cilik, kayata tikus, terwelu, bisa uga manuk kelinci, lan manuk cilik. Iki tegese kucing daging kewan iki dipangan supaya bisa urip. Yaiku sing diarani kéwan karnivora sing ketat.

Nganti sadurunge Perang Dunia II, lan malah sawise iku, kucing kasebut diwenehi panganan sing isih turah. Lan ora apa-apa. Nanging, kanthi boom feed, sing ngrawat kucing golek panganan sing dikandhani duwe kabeh nutrisi sing dibutuhake kanggo kewan kasebut, lan mung kudu dibukak lan dilayani. Nganti apa sing bener?

Kowe kudu mangan apa?

Kucing mangan

Sampeyan bisa nyelehake sepatu, balung, beras, lan sayuran ing shredder, lan manawa sampeyan nganalisa sampeyan bakal weruh, ya, ana protein, mineral, lan liya-liyane, nanging iki ora bakal dipangan sapa wae. Mripat, Aku ora ujar manawa kabeh feed ora apik.

Saiki kita bisa nemokake seri merek sing peduli karo kucing lan nggawe kroket karo panganan alami. Ing kanthong sampeyan ora bakal weruh gandum, jagung, utawa jinis sereal, uga pewarna. Regane luwih larang, nanging daging sing dituku ing toko daging iku.

Oalah, ora ana sing kaya panganan alami. Kucing kasebut minangka karnivora. Ayo wenehi daging. Ayo tuku terwelu, daging pitik lan daging organ ing supermarket utawa ing toko daging desa lan sampeyan mesthi bakal nikmati, kajaba sampeyan wis biasa karo pakan, mesthine (saka pengalaman, aku bisa menehi saran yen angel banget digawe kucing ganti pikirane).

Nanging ya. Yen kita menehi feed sing paling murah, kita bakal duwe alergi panganan. Miturut panliten dening Petcare Affinity, udakara 6% masalah dermatologis kronis ing kucing amarga alergi panganan. Alergi sing disebabake dening panganan sing ora ngormati awak kewan kanthi sumber protein minangka panganan (biasane sereal) sing ora bisa dicerna.

Kepiye aku ngerti yen kucing saya alergi?

Nalika kucing duwe alergi panganan, kita bakal bisa nuduhake gejala ing ngisor iki:

  • Masalah dermatologis: alopecia, flaking, crusting, redness.
  • Kelainan pencernaan: mutah, diare, kembung, mundhak frekuensi bangku.
  • Pangowahan swasana: apathy, malaise umum.

Nyegah lan ngobati alergi panganan

Panganan mangan kucing

Cara paling apik kanggo nyegah lan ngobati alergi panganan yaiku nyediakake kewan kasebut, wiwit dina kapisan tekan omah, panganan sing berkualitas. Salah siji BARF utawa aku mikir, sing ora duwe sereal utawa alergen liyane kayata susu, kedele, daging sapi utawa endhog.

Kajaba iku, yen kita milih menehi, dakkira kita kudu ngerti yen duwe kalkun utawa bebek, sing minangka sumber protein kewan sing gampang dicerna, sing artine awak bisa nggunakake nutrisi sing luwih apik, supaya ora alergi.

Nalika kita pengin menehi hadiah kanthi permen, uga kita kudu mriksa dhaptar bahan, sing bakal dipesen saka jumlah sing paling dhuwur nganti paling endhek. Yen duwe persentase daging sing akeh (minimal 70%), kita bisa yakin manawa iki panganan sing cocog kanggo kucing.

Muga-muga artikel iki migunani kanggo sampeyan 🙂.


Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.