Kucing alas Norwegia

Kucing alas Norwegia

Apa sampeyan seneng karo kucing wulu gedhe? Banjur sampeyan bakal tresna marang kucing alas norwegia. Kanthi rambut separo dawa lan pandangane sing apik banget, bisa uga kita mikir yen lagi ngobrol karo boneka teddy; ya kewan boneka sing ora mung urip nanging uga seneng diubengi karo wong sing ditresnani.

Minangka salah sawijining lomba "murni", yaiku, sing durung dimodifikasi karo manungsa, sing ana. Dheweke gedhe, sayang lan sosial. Apa maneh sing dikarepake? Ayo ngerti luwih lengkap babagan kucing sing ayu iki.

Sejarah kucing alas Norwegia

Kucing Norwegia

Jenis kucing Hutan Norwegia endemik kanggo negara-negara Skandinavia. Saiki wis dadi populer banget, nganti akeh wong pengin urip karo kewan sing endah banget. Mesthine, asale asale isih durung jelas, sanajan Dipercaya minangka asil campuran antara kucing shorthair prasejarah saka Eropa kidul sing pindah menyang Skandinavia lan kucing dawa rambut liyane saka Timur Tengah..

Sing dingerteni yaiku a balapan kuna, amarga dheweke wis kasebut ing mitologi Norse. Ana dongeng populer sing ujar manawa kreta dewi Freya (sing makili kaendahan lan katresnan) ditarik dening kucing putih saka jenis iki, lan dewa Thor (uga diarani dewa gludhug, sing makili kekuwatan) sing sing paling kuat kabeh, dheweke ora bisa ngangkat.

Kanggo nemokake sumber sejarah sing luwih masuk akal, kita bisa mbukak dokumen sing ditinggalake dening pandhita Denmark sing manggon ing Norwegia sing jenenge Peter Friis. Wong iki ing taun 1599 ngelasake lynx Norwegia dadi telung jinis: lolf-lynx, fox-lynx, lan kucing-lynx, sing saiki kita kenal yaiku kucing Hutan Norwegia.

Ing jaman saiki, ing taun 1979, FIFe (Federasi Feline Internasional) pungkasane ngakoni minangka jinis, lan nalika Raja Olav saka Norwegia ngarani "maskot nasional", popularitas dheweke mung tambah.

Karakteristik kucing alas Norwegia

Alas Norwegia

Kucing kasebut ukurane gedhe, kanthi bobote maksimal 9kg. Dheweke duwe awak sing kuwat, dawa lan kuwat, kanthi sikil mburi luwih dawa tinimbang sisih ngarep. Sirahé segitiga, lan mripaté amba, rada miring, warna almond. Buntute dawa lan wulune, wulune wujude 🙂. Jas kasebut semi-panjang, dilapis kaping pindho, ana warna kajaba coklat, lilac, kayu manis, warna, lan fawn.

Kewan kasebut digawe urip tanpa ana masalah ing lingkungan sing adhem banget, amarga ing Norwegia salju salju minangka fenomena umum nalika musim salju. Sanajan mangkono, iki ora ateges kudu urip ing iklim sing adhem, kosok baline: dheweke bisa ing papan sing anget, anggere diwenehi perawatan tartamtu sing bakal kita waca mengko.

Prilaku kucing alas Norwegia

Kucing norwegia abu-abu

Kucing Norwegia minangka kanca sing cocog kanggo wong sing pengin dadi wulu sing mesra, nanging ora ngerti banget. Kucing Hutan Norwegia yaiku a kucing mandiri, lan uga cerdas banget, sing ora bakal mikir mbuwang wektu dhewe yen isih ditinggalake - lan iki penting banget - kanthi barang sing bisa dihibur, kayata tali sing digantung ing lawang lan / utawa dolanan kucing sing diisi hadiah -kanggo kucing- utawa sosis . Nanging sampeyan uga bakal nyawiji ing tangan sampeyan nalika sampeyan stroke 🙂.

Kajaba iku, kudu dielingi manawa kucing iku, tanpa dadi hiperaktif, ya seneng obah. Mlaku, mlayu, mlumpat. Yen sampeyan duwe kebon utawa teras, luwih disaranake sampeyan ngidini sampeyan njelajah, mesthine sadurunge wis menehi alangan paling ora 2m kanggo nyegah kucing metu.

Yen sampeyan ora seneng karo ide iki, utawa yen sampeyan ora pengin njupuk risiko, sampeyan bisa nggawe omah kanthi omah kanggo kucing. Kanggo iku, sampeyan bisa masang sawetara rak-scraper (papan kayu sing bisa dibungkus nganggo tali raffia utawa kain karpet), njaluk sawetara goresan -wong sing dhuwur, sing ndemek plafon-, lebokake trowongan kanggo kucing… Oalah. Ayo bayangan sampeyan mabur, lan kucing Hutan Norwegia mesthi bakal seneng banget ing omah, papan sing luwih aman tinimbang njaba.

Perawatan kucing alas Norwegia

Kucing Norwegia nalika ngeruk

Kucing Hutan Norwegia butuh seri perawatan supaya bisa dadi ayu lan sehat. Saliyane jatah memanjakan saben dinane, sampeyan kudu nyikat sapisan utawa kaping pindho saben dina, utamane nalika musim panas sing, yen panas banget, bisa uga meksa kita supaya luwih asring rerumput. Yen sampeyan manggon ing papan sing panas banget, usap nganggo gombal sing adhem lan lembab supaya luwih tahan karo suhu dhuwur.

Sampeyan uga penting banget supaya kita tetep ninggalake banyu sing resik lan seger ing driji, lan menehi panganan sing berkualitas, uga ing Diet BARF utawa nganggo pakan sing ora ngemot sereal (jagung, gandum, utawa glepung). Sereal lan turunan minangka salah sawijining penyebab utama alergi panganan ing kucing, amarga kewan kasebut minangka karnivora lan ora bisa nyerna kanthi apik. Dadi, yen sampeyan arep menehi panganan, waca label bahan-bahan kasebut, sing bakal diturut saka paling dhuwur nganti paling endhek, miturut jumlahe. Contone: 60% daging sapi, 30% salmon, 10% kentang.

Dadi, Kita kudu nggawa dheweke menyang dokter hewan kanggo njaluk vaksinasi wajib, kalebu leukemia kucing lan distemper, lan saben-saben kita curiga yen ana kedadeyan sing salah, amarga dheweke ora duwe penyakit saka keturunane dhewe, kadang-kadang kesehatane bisa lemes sithik nyebabake flu utawa flu.

Kanggo liyane, yen sampeyan nggoleki kewan sing maha tresnani, nanging tanpa ekstrim, sing independen lan cerdas, Kucing Hutan Norwegia mesthi bakal dadi kanca paling anyar. Dadi, Apa sampeyan pengin ngerti regane?

Regane kucing alas Norwegia

Kucing alas Norwegia

Kucing Hutan Norwegia pancen dikarepake, lan iku pancen sing dingerteni peternak. Milih papan sing bakal tuku kanca ora tugas sing gampang, nanging ana sawetara perkara sing bisa mbantu:

  • Fasilitas situs kudu resik.
  • Kucing kudu dijaga kanthi apik, kanthi rambut tanpa knot. Kajaba iku, anak kucing bakal aktif, penasaran.
  • Manajer ora kudu kesusu kanggo adol sampeyan, lan dheweke ora bakal menehi sampeyan kanthi umur kurang saka rong wulan.
  • Nalika dina pungkasane teka dheweke bakal menehi kertas, kalorone keturunan uga vaksin pertama.

Nanging, regane udakara Euros 700. Sampeyan bisa nemokake kanthi rega 300 euro, nanging bakal dikirim menyang sampeyan tanpa kertas silsilah.

Dadi, yen sampeyan pungkasane mutusake urip karo salah sawijining kewan mulia iki, muga-muga sugeng diwenehake Aja lali kamera kudu siyap, amarga kurang saka sing sampeyan kira, Kucing Hutan Norwegia bakal dadi Lord Cat 😉.


Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.