Kucing elegan Khao Manee

Kucing diwasa saka keturunan Khao Manee

Kucing Khao Manee minangka salah sawijining kucing paling eksklusif ing saindenging jagad. Dheweke duwe tampilan sing apik banget lan padhang ing wektu sing padha. Nyatane, iki misuwur minangka Diamond Eyes, Royal Siam Cat, lan White Jewel, amarga mripate cemlorot.

Apa sampeyan pengin ngerti luwih akeh babagan jenis sing apik iki? Banjur, aja nganti lali karo spesial iki ing endi kita bakal crita babagan sejarah, karakteristik, perawatan lan liya-liyane.

Sejarah Khao Manee

Kucing diwasa saka keturunan Khao Manee

Protagonis wulu kita asale ing Thailand, ing kana, raja lawas Rama V ngaturake awake dhewe kanggo ngunggahake. Kewan iki minangka kewan sing narik perhatian banget, mula kanthi cepet dadi jenis sing paling populer nalika pamaréntahane (1868-1910). Nalika semana, dheweke diarani Khao Plort, sing artine "putih total." Lan putih sabenere minangka salah sawijining warna paling apik sing bisa diduweni kewan. Saengga ing papan asale, dipercaya manawa wulu kasebut bisa entuk kabegjan lan kabegjan.

Nanging, jenis iki durung nilar Thailand nganti taun 1999, nalika Colleen Freymouth Amerika nganggo sing pertama lan nggawa menyang Amerika Serikat. Mula, pancen ora pati ngerti lan angel didol, lan yen dipikolehi regane larang kaya sing bakal dideleng mengko.

Ciri fisik

Khao Manee minangka kucing Siam albino sing bobote antara 3 lan 6kg, sing awake otot direksa nganggo mantel rambut putih murni cekak.. Mripat, bagean sing paling misuwur ing awake, beda-beda warna: siji warna biru lan kuning liyane utawa kuning. Wujude lonjong. Sikilé amba lan mantep, lan buntuté amba ing dhasar lan dawa.

Amarga sebab genetik, felines iki biasane lair budheg utawa budheg sebagian. Nanging kudu diarani yen budheg ing spesimen anyar saya mudhun.

Prilaku lan kepribadian

Wulu cilik iki minangka kewan sing apik banget. Seneng bareng kulawarga, nampa mancing saka dheweke, lan kenapa ora? Ngambung. Dheweke seneng banget karo wong liya, lan akur karo kabeh wong: bocah lan wong diwasa. Dheweke duwe karakter sing apik lan sregep, sing nggawe dheweke dadi kanca sing apik.

The Khao Manee iku omah banget, sing tegese ora duwe kebutuhan sing penting kanggo metu kaya kucing Bengal. Nanging, yen diajari mlaku kanthi abah, manawa sampeyan bakal seneng.

Kepiye carane ngrawat awak dhewe?

Kucing enom saka keturunan Khao Manee

Panganan

Kanggo tujuan njaga kesehatan, rambut mengkilat lan untu sing sehat, disaranake menehi panganan (garing utawa udan) sing ora ana sereal. Alternatif liyane yaiku panganan Yum utawa Barf, nanging sing terakhir kudu ditindakake kanthi menehi saran babagan veterinary.

Hygiene

Kucing iku sampeyan kudu sikat saben dina, sepisan utawa kaping pindho, kayata kertu. Kajaba iku, sampeyan bisa milih nganggo sarung tangan, kanggo njupuk kauntungan lan menehi pijet nalika nyopot kabeh rambut sing wis mati.

Kesehatan

Umumé, iki kucing sing sehat banget, nanging nimbang minangka jinis sing bisa lair budheg sampeyan kudu nggawa dheweke menyang dokter hewan kanggo tes lan pitutur marang kowe kepiye tumindak.

Kepiye carane nglatih kucing Khao Manee?

Anak kucing enom saka Khao Manee

Khao Manee minangka kucing sing tenang, kanthi watak sing seimbang, mula ora bakal angel sampeyan mulang dheweke. Kanggo kuwi, sampeyan kudu sabar, lan sing paling penting aja nganti ngurmati dheweke. Sajrone muda, dheweke bisa uga ora sopan, mula sampeyan kudu ngulang kaping pirang-pirang.

Contone, kanggo mulang supaya ora cokotan, trik sing gampang nanging efektif (sanajan mbutuhake wektu kanggo sinau) yaiku:

  1. Yen sampeyan ndeleng manawa bakal nyakot sampeyan, langsung tunjuk tali, kewan boneka, apa wae sing bisa nyakot.
  2. Lan muter sawetara wektu.

Yen wis cokotan sampeyan, tangan utawa sikil sampeyan tetep wae. Dadi dheweke bakal ngeculake. Banjur, jupuken dheweke saka kursi lan ora digatekake nganti tenang.

Dheweke bakal enggal nggandhengake gigitan karo 'ora nindakake apa-apa', sawijining perkara sing bakal ora nyenengake dheweke lan dheweke bakal nyoba ngindhari kanthi tepat kanthi ora nyengsarakke sampeyan.

Ya Penting banget yen nalika sesambungan karo dheweke, sampeyan ora nindakake gerakan dadakan. Dadi subtle. Aja meksa dheweke nindakake perkara sing ora dikarepake amarga yen ora bakal dadi kucing seneng, nanging kosok baline.

Rega 

Khao Manee minangka jinis larang, salah sawijining jinis paling larang. Mula, sampeyan aja gumun yen ana kennel profesional njaluk sampeyan sawetara Euros 6000 kanggo kirik.

Foto

Yen sampeyan pengin ndeleng foto liyane saka kewan sing apik iki, nikmati gambar sing bakal ditinggalake ing ngisor iki:


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Komentar, ninggalake sampeyan

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

  1.   Adrian mancera ngandika

    disorot banget nanging aku mikir yen sawetara kucing Khao Manee duwe warna mripat sing rada ijo, nanging kanthi apik.
    Aku ngira yen perawatane wis dituduhake kanthi apik lan uga foto-fotone apik banget
    nanging aku pengin ngerti kepiye ngerti yen murni banget, kanthi tembung kasebut minangka silsilah sing sejatine, aku uga prelu menehi sawetara saran supaya bisa tuku kucing.