Kesalahan nalika ngunggahake kucing ing omah

Kucing mentheleng

Kita seneng kucing lan kita tresna marang wong sing manggon karo kita, nanging kadhangkala kita nggawe kesalahan sing bisa nyegah kewan kasebut seneng. Lan iku kanggo dangu wis pitados bilih padha banget surly, mardika, sepi, utawa malah nalika padha nindakake soko salah iku amarga padha arep nyinggung manungsa.

Untunge, sithik-sithik kita ngerti yen ana cara sing luwih apik kanggo nambani. Isih, aku mikir isih penting banget kanggo ngerti apa kesalahane nalika ngunggahake kucing ing omah. Kanthi cara iki, sampeyan bakal bisa supaya ora nindakake.

Pisahan karo ibune nalika isih cilik

Aku ngerti. Kucing bayi minangka bal wulu sing larang regane. Nanging sing "wulu werni" perlu ibu lan sadulur kanggo rong sasi pisanan urip (lan luwih apik yen telung). Ing wektu kasebut, dheweke bakal sinau tumindak kaya kucing, dolanan, lan uga mangan lan ngombe saka pakan / ngombe kanthi nonton wong tuwa.

Yen sampeyan bubar banget, sampeyan bisa uga duwe masalah prilaku.. Contone, yen kita ngeterake dheweke mulih karo sasi utawa kurang, dheweke ora bakal ngerti carane dadi kucing amarga dheweke ora bakal karo sapa wae sing mulang. Kasunyatane, kanggo alasan iki, luwih becik kanggo ngadopsi sedulur loro tinimbang mung siji, nanging mung yen umur rong wulan utawa luwih.

Ing acara sing kita ketemu a anak kucing yatim piatu, becik bakal katon ing njupuk wong ibu angkat, nanging wiwit iki asring banget angel, kita bakal tansah duwe pilihan saka njupuk ing liyane kanggo njaga saben liyane perusahaan.

Aja nganti dheweke dadi kucing

Ailurofilia ora bakal bingung karo sindrom Nuh

Nalika digawa mulih, kita kudu jelas banget babagan kabutuhane. Tegese, kita kudu ngerti sing kucing goresan, cokotan, mlumpat, meows, lan iku duwe karakter dhewe. Kesalahan paling gedhe kanggo aku yaiku nyoba ngowahi prilaku supaya cocog karo kita.

Yen kita ora pengin dheweke ngrusak perabotan, contone, sing bisa ditindakake yaiku menehi goresan utawa barang sing bisa digores. Kita kudu menehi alternatif supaya dheweke bisa dadi lan berkembang kaya dheweke: kucing. Ora luwih ora kurang.

Humanize wong

Iki ana hubungane karo titik sadurunge, nanging ayo ngomong babagan iki. Kita tresna kucing, lan kita pengin nglindhungi. Nalika dheweke dadi kirik, mesthine kudu dipikirake yen dheweke bayi, kanthi rai manis lan gerakane sing nyentuh. Lan nalika dheweke tuwuh, kita terus ndeleng dheweke minangka "anak kita." lan iku ok nanging iku dadi kesalahan sanalika kita nganggo, utawa sanalika kita mikir iku nindakake soko kanggo nggawe kita duka. Kucing ora butuh sandhangan (kajaba kucing tanpa rambut sing manggon ing wilayah sing adhem, mesthi).

Yen dheweke kadhemen, sing paling apik sing bisa kita lakoni yaiku supaya dheweke snuggle munggah ing jejere kita, utawa ngapusi ing tutup. Nanging nganggo ora ana gunane, amarga uga bakal nggawe sampeyan ora kepenak. Ing sisih liya, kucing ora bisa nindakake apa-apa kanggo nglarani kita. Yen contone, dheweke nguyuh ing amben, utawa cokotan kita, dadi kewajiban kita kanggo ngerteni sebabe. El kaku, kuatir, lan depresi, uga khas kucing, utamane sing manggon ing panggonan sing ora diwenehi perawatan sing dibutuhake.

Ora menehi perawatan sing sampeyan butuhake

Saka wayahe pisanan nampa sampeyan, kita setya ngrawat sampeyan ing saindhenging gesang panjenengan. Iki tegese kita kudu nggawa dheweke menyang dokter kewan saben-saben perlu kanggo vaksinasi, deworm, castrate lan saben-saben kita curiga yen dheweke lara utawa ana sing lara. Kajaba iku, kita kudu menehi panganan kucing sing berkualitas, uga menehi banyu resik saben dinane. Nanging iki ora kabeh.

Kucing sing seneng ora mung kudu nyukupi kabutuhan fisik, nanging uga mental. lan kanggo sing Kita kudu nglampahi wektu kanggo kenal karo dheweke. ngerti kapan lan kepriye dheweke kepengin dielus-elus, apa dolanan sing disenengi, ing ngendi lan karo sapa dheweke kepengin turu ... Kabeh rincian kasebut bakal dadi bantuan gedhe kanggo mbangun hubungan sing sehat lan larang karo kucing sing ditresnani.

welcome wong ing whim

Wong sing ngalami ailurofilia biasane ora sadhar

Pungkasan, nanging paling ora, kesalahan sing serius yaiku nalika kita nampa kucing kanthi sedhih. »Anakku pengin siji», »Aku pengin duwe salah siji saka jenis iki», »Aku arep menehi adhine kanggo ulang tahune»,... Mesthi sawetara iki muni menowo kanggo sampeyan. Iku banget sedih, nanging akeh iki "kucing hadiah" utawa "kucing whim" mungkasi munggah ing dalan sanalika padha ora ana maneh bal cilik wulu manis.

Iku apik yen sampeyan menehi siji kanggo wong sing ngerti bakal njupuk care saka iku lan padha sumelang ing bab iku kanggo liyane urip, nanging supaya tenan supaya iki. Ayo padha mungkasi nilar kewan. Yen sampeyan pengin urip karo kucing, nimbang kaluwihan lan kekurangane, amarga ana tanggung jawab lan komitmen sing bakal ngganti urip sampeyan.. Aku mung ngarep-arep iki kanggo sing paling apik.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.