Kepiye cara mulang kucing supaya ora munggah ing dipan

Kucing ing sofa

Mulang kucing minangka tugas sing angel banget, luwih-luwih yen kewan kasebut umure luwih saka setaun. Kucing, ora kaya segawon, ora nindakake perkara sing nyenengake, nanging amarga kepengin.

Kanggo ngyakinake manawa dheweke bakal luwih apik ing pojokan lan ora ana ing ndhuwur perabotan, kita kudu yakin manawa pojok iki kepenak banget kanggo dheweke, saupama kita bisa uga ora nggayuh tujuan. Ayo ngerti kepiye cara mulang kucing supaya ora munggah ing dipan.

Aja nganti dheweke munggah ing kursi

Yen sampeyan ora pengin munggah, penting banget supaya ora nglilani dheweke nindakake, malah ora suwe nalika sore. Sampeyan kudu ngindhari kebingungan kewan kasebut, amarga yen sampeyan nglalekake munggah ing sawijining dina, umume kemungkinan kucing kasebut kepengin bali ing sofa nalika esuk.

Uga, nalika sampeyan ndeleng manawa dheweke pengin ngunggah, sampeyan kudu ngomong »ORA», tegas nanging ora mbengok. Yen dheweke ganti pikir lan mlaku adoh saka perabotan, wenehi kucing.

Nyedhiyakake papan sing apik

Sofa kanggo kucing

Nalika pengin mulang kucing, kudu eling yen alternatif sing diwenehake kudu nyenengake. Dadi, Supaya ora munggah ing sofa, sampeyan bisa tuku sofa kanggo kucing, utawa wit sing ora ana garu sing empuk amben.

Menehi akeh memanjakan lan hadiah nalika sampeyan ing papan sampeyan supaya sampeyan bisa ndeleng manawa sampeyan bisa ana ing kana lan ngrasakake kepenak, malah luwih apik tinimbang kursi ing sofa.

Sabar lan tetep konsisten

Sampeyan bisa uga paling penting. Kasabaran lan tetep karo kucing bakal ngidini sampeyan ngerti yen dheweke ora bisa munggah ing kursi. Ngerti manawa butuh wektu kurang luwih, nanging pungkasane sampeyan bakal nggawe kanca ngerti apa sing sampeyan takon.

Kanthi tips iki, wulu sampeyan ora mung bakal mandheg ing perabotan, nanging uga bakal luwih tenang ing pojoke 🙂.


Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.