Napa kucing kula nyerang nalika turu

Ana sawetara sebab kenapa kucing bisa nyerang sampeyan

Turu kanthi wulu minangka salah sawijining pengalaman paling apik sing bisa diduweni, karo kanca sikil papat sing ditresnani. Nalika mripate ditutup lan ambegan kanthi tenang, ora bisa ngindhari mesem, lan angel banget yen ora ngelus-elus. Nanging, kadang turu sing tentrem bisa dadi momen sing bisa kaku banget.

Iki kewan sing, kaya sing wis dingerteni, biasane turu awan, nanging mung turu ing wayah wengi yen kesel banget. Yen ora, bisa uga ana masalah. Yen iki kedadeyan sampeyan, lan sampeyan pengin ngerti kenapa kucingku nyerang aku nalika turu lan apa sing kudu daklakoni kanggo ngrampungake, aja ragu-ragu nuruti saran kita supaya kabeh bali dadi normal 🙂.

Napa kucing nyerang?

Kucing bisa nyerang amarga macem-macem sebab

Kucing, malah paling ayem, sampeyan bisa nyerang kapan wae yen sampeyan rumangsa ngancam, yen krasa stres utawa kuwatir banget, utawa yen lara utawa lara. Nanging sampeyan uga bisa nindakake kanggo narik kawigatene kita, contone, nalika manungsa ora nyawisake wektu sing cocog.

Kadhangkala kedadeyan sing wulune turu sajrone pirang-pirang jam, amarga dheweke ora duwe apa-apa liyane. Nalika kulawarga teka sawise kerja, dheweke langsung turu ing sofa kanggo ngaso lan sing wulu tetep ana, ing sisih siji, ngenteni dheweke dolanan karo dheweke. Nanging ora bakal kedadeyan, lan nalika bengi teka, kucing ora bisa njupuk maneh lan muter karo wong liya. Ora kanthi cara sing paling cocog, nanging dheweke mung sing ngerti yen bakal nggugah dheweke. Mesthine, sawise digawa metu saka fase REM, umume bakal nggawa dheweke metu saka kamar lan nutup lawang supaya dheweke ora bisa mlebu, yaiku kesalahan.

Kepiye cara nyegah supaya ora nindakake?

Wangsulane nyata: sampeyan kudu ngaturake wektu lan nyetel watesan. Kanthi cara sing padha mbuwang wektu kanggo mulang bocah, sampeyan kudu nindakake perkara sing padha karo kucing, wiwit dina kapisan mulih. Sampeyan kudu menehi ngerti dheweke ora bisa ngeruk utawa cokotan, nanging dheweke bisa uga seneng main saben dina karo bal, duster bulu, tali utawa kothak karton sing sederhana.

Yen kita mampu bisa uga urip karo kucing loro iku apike. Loro-lorone bakal tetep ora ana ing perusahaan, lan mesthi luwih saka sepisan, dheweke bakal nggawe kita ngguyu kanthi telusuran. Nanging, iki minangka keputusan sing kudu dipikirake kanthi apik: kucing liya bisa dadi kabungahan, nanging yen kucing sing wis ana ing omah iki ora srawung banget, mesthine dheweke ora bakal nampani. Sadurunge nganggo siji, Bakal luwih disaranake tumindak minangka omah asuh kanggo ndeleng cara adaptasi.

Apa sampeyan ngidini kucing sampeyan turu karo sampeyan?

Kanthi ngelingake kabeh perkara ing ndhuwur, apa apike kucing sampeyan turu karo sampeyan? Kucing bisa nyusup ing ati, nggawa rasa seneng lan seneng karo sapa wae sing dipilih. Iki kalebu nyusup ing amben ing wayah wengi ... sanajan sampeyan angel dhisik nyerang sampeyan.

Sanajan sawetara kucing bisa uga ora minat, wong liya pengin dadi wong sing paling cedhak. Lan akeh manungsa kaya sing seneng ngono. Ana akeh pamilik kucing sing seneng turu karo pet kucing. Ing kasunyatan, ana prekara sing apik, kayata, dheweke bakal ngrasakake keamanan, emosional lan fisik. Iki nggawe sampeyan tenang lan mbantu sampeyan turu kanthi luwih cepet, mula ana sihir sajrone turu!

Sanajan mesthine, yen nyokot sampeyan utawa yen kucing ora tenang ing wayah wengi, sampeyan bisa uga nemoni masalah turu sing sampeyan ora seneng.

Kepiye pengaruh ing turu?

Kucing bisa mbantu turu luwih apik

Umumé nyenengake lan nyenengake, biasane, kucing sampeyan turu karo sampeyan. Sawetara ing sirah utawa sikilmu. Yen kucing sampeyan tenang ing wayah wengi sampeyan bakal turu luwih apik, nanging yen ora? Kekurangane yaiku kucing minangka kewan nokturnal. Turu manungsa bisa turu sampeyan diganggu nalika wayah wengi utawa diwangun banget. Turu karo kucing bisa dadi ora mbebayani tumrap pola turu turu sing khas.

Akeh kucing seneng dolanan lan ngeruk utawa malah ngunyah sikil manungsa sing obah ing sangisore tutup. Uga bisa uga ana masalah liyane kayata alergi marang kucing kucing utawa, yen kutu ora bisa dikendhaleni, manungsa bisa digigit dening parasit kasebut. Kajaba iku, yen ana bayi ing kamar sampeyan, luwih becik kucing ora ana ing wayah wengi, amarga bisa mbebayani, luwih-luwih yen kucing nyerang dolanan utawa mutusake turu ing cedhak sirah bayi ... iki bisa nyedhot dheweke.

Kajaba iku, yen kucing wedi, bisa nyakot, ngeruk utawa ngidak bayi nalika mlaku utawa mlumpat. Goresan kucing lan cokotan minangka cara umum kucing bisa nularake penyakit marang bayi.

Banjur ana pitakonan manawa kucing sampeyan nuduhake amben karo kewan liyane kajaba manungsa. Sawetara kucing ora bakal preduli, nanging sing liyane bisa uga nganggep ancaman lan bisa nggawe huru-hara sing ora dikarepake ing kamar turu ... nyerang sampeyan yen dheweke kaancam. Yen kucing ing amben sampeyan uga bisa ningkatake penguasaan kewan kasebut. Dheweke mulai rumangsa minangka wilayahe lan bisa dadi gelisah yen ana wong liya sing kasur.

Kucing njero ruangan ruangan ruangan

Nalika sawetara kucing seneng banget ora bakal metu lan mrentah ing kerajaan batin, kucing liyane adu ing njero omah lan njobo. Iki bisa nyebabake ancaman sing beda. Kucing ing njaba ruangane luwih akeh nggawa operator penyakit. Iki kalebu kucing ruangan liyane, kucing liar, mangsa, cacing, kutu, ticks, lemut, lan serangga liyane.

Kabeh operator kasebut duweni potensi nularake penyakit kayata virus, bakteri, parasit, lan akeh infeksi liyane.. Sampeyan uga prelu dicathet manawa kothak uwuh kucing ing njero ruangan uga bisa nyebabake risiko penyakit tumrap manungsa ing omah.

Apa jinis penyakit? Cacing gastrointestinal, giardiasis, kurap, toksoplasmosis, wabah, ya, wabah kasebut, lan infeksi hantavirus… Iki minangka tambahan kanggo alergen khas sing bisa digawe dander pet. Sajrone musim panas, nalika ticks lan parasit liyane paling aktif, para profesional kewan nyaranake mriksa wulu lan kulit kucing kanthi rutin. kanggo ndeteksi ancaman sing bisa nyebarake penyakit. Iki apik kanggo kesehatan manungsa lan kucing ...

Cara paling apik kanggo nyuda risiko ngatasi risiko kesehatan kasebut yaiku supaya para pemilik kewan ingon-ingon terus nggawa kucing menyang dokter hewan supaya bisa nganyari vaksin. Kanthi cara iki, uga ora bakal mbebayani yen turu karo kucing sampeyan.

Temtokake ing endi kucing sampeyan bakal turu

Kanthi sabar lan katresnan, kabeh bakal sukses ing pungkasan.


Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.