Napa Kucing Ora Bisa Mangan Coklat?

Coklat mbebayani tumrap kucing

Kucing penasaran banget, mula sampeyan kudu nonton sing akeh ing cangkeme. Dadi, ana pirang-pirang panganan sing beracun iku penting supaya kita mung menehi panganan sing bisa dipanganyen ora, sampeyan bisa duwe masalah serius.

Salah sawijining keraguan sing asring diduweni nalika urip kanthi wulu yaiku kenapa kucing ora bisa mangan coklat. Yen sampeyan pengin ngerti, terus maca amarga dina iki kita bakal ngrampungake misteri kasebut.

Apa sing diarani theobromide lan kenapa kucingku ora bisa mangan coklat?

Coklat mbebayani tumrap kucing lan segawon

Coklat mbebayani tumrap kucing lan segawon.

Coklat ngemot kafein, theobromine lan isi lemak sing akeh. Wangun kucing sing paling beracun yaiku bubuk coklat lan bar coklat kanggo masak.

Theobromine bebarengan karo kafein kalebu klompok kimia alkaloid methylxanthines.

La theobromine minangka komponen beracun utama coklat lan panyebab utama keracunan kanthi ngonsumsi coklat ing kucing lan segawon.

Kucing sampeyan ora bisa mangan coklat amarga ukurane cilik lan ati iku karnivora sing ketat. Iki nggawe dheweke ora duwe enzim tartamtu sing mbantu metabolisme sawetara zat beracun, kalebu theobromine. Dadi yen jumlah sing diombe wis akeh banget, senyawa iki bakal nglumpukake ing getih kucing. Kajaba iku, kandungan lemak sing dhuwur bisa nyebabake pankreatitis.

Minangka akibat saka faktor kasebut, Yen kucing sampeyan mabuk, tahap pemulihan bakal luwih alon tinimbang segawon.

Coklat nduwe risiko kesehatan serius kanggo kucing lan segawon. Ing Keracunan iki bakal gumantung karo dosis, yaiku, ing rasio coklat sing dipangan lan bobote kucing, saliyane persentase kemurnian coklat. Dadi coklat susu iku ora duwe keracunan.

Mula, yen anak kucing sampeyan malah mangan sepotong panganan iki, uripe bisa uga bahaya.

Kepiye aku ngerti yen kucingku wis diracun amarga mangan coklat?

Gejala kasebut beda-beda, kaya ing ngisor iki:

  • Hyperactivity
  • Agitasi.
  • Tremors
  • Tambah tekanan getih.
  • Muntah
  • Drooling sing gedhe banget
  • Diare
  • Polydipsia (kudu ngombe banyu akeh).
  • Coma.
  • Pati.

Apa sing kudu aku lakoni yen kucingku wis mangan coklat?

Flan bisa mbebayani tumrap kucing

Ing kasus sing serius banget, yaiku, yen asupan wis akeh banget, kewan kasebut bisa mati mung 24 jam. Dadi yen kucing sampeyan wis mangan coklat, Penting banget sampeyan nggawa dheweke menyang pusat veterinary sanalika bisa supaya ora tekan kahanan kasebut.

Kaping kabeh Telpon dokter kewan sampeyan lan critakake yen sampeyan arep menyang kamar darurat, sampeyan kudu nemtokake manawa wis ngonsumsi coklat.

Aja nyoba nggawe dheweke muntah ing omah, amarga karo kucing iku cukup rumit lan kita bisa nyebabake karusakan luwih akeh.

Yen kita duwe karbon aktif ing omah kita bisa menehi kucing 5 pil. Karbon aktif tanggung jawab kanggo nyuda reabsorsi teobromine lan kafein, supaya panyerepan ora rampung.

Yen sampeyan ora duwe areng ing omah, luwih becik diwenehi banyu utawa panganan kanggo nyuda penyerapan ing weteng lan nyuda gejala.

Yen sampeyan ngira yen kucing sampeyan wis bisa mangan coklat, nanging sampeyan ora yakin, nyaranake sampeyan diamati sajrone 24 jam sabanjure supaya bisa ndeteksi gejala.

Apa perawatan keracunan coklat?

Pangobatan sing dianggep dokter hewan cocog bakal gumantung karo kahanane kucing ing pusat kedokteran hewan lan gejala sing ana ing klinik veterinari.

Yen pancen wis ngerti manawa apa sing wis dipangan yaiku coklat, sing kudu ditindakake ing pusat veterinari yaiku muntah lan ngobong lambung. Banjur sampeyan bakal diwenehi areng aktif sing dicampur karo banyu liwat jarum suntik.

Yen ora yakin, bisa uga, sing pertama ditindakake yaiku tes sinar-x lan tes getih.

Kanggo nyegah dehidrasi lan ngrangsang produksi urine, sampeyan bakal diwenehi terapi cairan. Pungkasane, sampeyan bakal diwenehi obat kanggo nyuda deg-degan lan tekanan getih. Lan obat penenang kanggo nenangake anak kucing lan anticonvulsant.

Minangka langkah tambahan, kucing sampeyan bisa uga duwe kateter kanggo nyegah kafein ora diserep liwat kandung kemih.

Kucing ora bisa mangan coklat utawa permen

Kajaba iku, yen kucing sampeyan kudu dirawat ing rumah sakit sawetara dina maneh lan ngalami pankreatitis, bisa uga dipasang tabung jejunostomi. Kanthi probe kasebut, bisa ditindakake yen pancreas ora bisa digunakake sajrone periode pemulihan. Nanging, iki minangka prosedur sing angel banget sing ditindakake kanthi operasi lan anestesi.

Minangka kesimpulan, simpen permen lan coklat ing komplong sing ditutup lan adoh saka kucing sampeyan, amarga ana kesalahan sing bisa nyebabake dokter hewan lan tragedi.

Kita kudu luwih becik supaya kanca sing wulu paling apik, nanging ana pirang-pirang panganan sing kudu kitailangi saka dhaptar kasebut. Biasane sampeyan mung kudu menehi Aku mikir lan panganan udan khusus kanggo kucing. PNanging yen sampeyan pengin menehi panganan alami, saliyane coklat, ana panganan liyane sing ora bisa diwenehake, kayata: balung, bawang, tuna kaleng (kajaba dituduhake kanggo kucing), papak.

Muga-muga sampeyan seneng karo kiriman iki lan migunani. Lan sampeyan ngerti, kanggo menehi hadiah, aku nyaranake sampeyan tuku perawatan khusus kanggo kucing. Kanthi cara iki, kesehatan kanca ora bakal bahaya, lan sampeyan bakal tenang.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.