Kelainan Pica ing kucing

Kucing ing panase mbutuhake perawatan khusus

La gatel ing kucing Iki minangka kelainan sing ora umum diomongake. Sanajan gejala kasebut wis dingerteni lan panyebabe bisa dingerteni, mula ora gampang dideteksi. Asring bingung karo kaku, utawa minangka soko disebabake lack of rangsangan, nanging bebener iku masalah luwih serius saka kabeh. Nyatane, yen ora ditindakake bisa nyebabake nyawane.

Nalika sampeyan curiga yen kucing sing ditresnani nandhang lara? Ngelingi yen iku penyakit sing serius banget, penting kanggo takon dhewe pitakonan iki. Dadi ing ngisor iki aku ngarep-arep bisa ngrampungake kanggo sampeyan.

Apa pica ing kucing?

Pica minangka kelainan sing ditondoi dening kewan cokotan, chews lan malah bisa mangan barang sing ora bisa ditonton: plastik, kardus, kain,… apa wae sing sampeyan temokake ing dalan. Iki bisa mbebayani banget, amarga kita kabeh ngerti, ora ana bahan kasebut (kertas, karton, lsp) sing bisa ditonton.

Punapa malih: manawi dipun lêbêti, têmtu badhe kasumêrêpan ing sawatawis badanipun, dene manawi kedadosan punika, kewan wau botên sagêd ambegan, rêmên, tuwin sêsakit lan/utawa lara.

Apa sebabé?

Ana sawetara panyebab pica ing kucing. Ngerti kabeh iku penting kanggo ngerti kelainan lan, uga, kucing sing ditresnani:

Pisahan awal saka ibu lan sedulur

Anak kucing kudu karo kulawarga biologis paling sethithik telung sasi pisanan. Ibune yaiku wong sing ngajari dheweke kanggo ngatur kekuwatan cokotan, carane nindakake, lan uga njaga dheweke saka mungsuh sing bisa ditindakake.. Nalika dheweke main karo dheweke lan / utawa karo sedulur-sedulure, dheweke sinau kanggo ngormati watesan sing ditindakake, kanggo nyekel "mangsane", lan nemokake sapa sing bisa dipercaya utawa ora bisa dipercaya.

Yen sampeyan pisah sadurunge umur kasebut, feline mandheg duwe tokoh kaya kucing saka ngendi aku kudu sinau kabeh apa tegese dadi kucing.

Nutrisi sing ala

Ala utawa ora seimbang. Kucing minangka kewan karnivora sing butuh protein sing asale saka kewan. Perlu diwenehi panganan sing ngurmati sifat karnivora, naluri predatory sawijining, awit yen ora, kita bisa mbukak risiko sing ends munggah gadhah sting.

Sampeyan kudu mikir yen murah asring larang, lan luwih akeh yen kita ngomong babagan panganan kucing. Mulane, yen sampeyan arep menehi feed, aku menehi saran supaya maca komposisi kasebut, lan tetep karo sing ora duwe sereal, produk sampingan utawa glepung apa wae.

Kurang stimulus

Kucing bisa nandhang penyakit

Bosen uga nyebabake pica ing kucing. Kurang aktifitas ndadekake dheweke golek hiburan, lan kadhangkala dheweke ngunyah barang-barang sing ora kudu ditindakake. Lan iku sing Senajan kewan sing sedina muput turu, iki ora ateges yen ing wektu liyane dheweke ora pengin nindakake apa-apa..

Yen manggon ing lingkungan sing ana kulawarga sing ora dolanan, ora ana apa-apa, rasa bosen, frustasi, lan keputusasaan. Mangkono, ora mung bisa nyebabake pica, nanging kita ora bisa ngilangi owah-owahan ing prilaku kayata nyerang sikil, urinating lan / utawa defecating ing panggonan sing ora cocog, utawa ngeruk lan / utawa nresep wong nalika ora nindakake sadurunge. .

Stress

Kaku dadi masalah nalika ngganggu urip saben dina, nyegah kita ngetutake rutinitas kanthi normal. Sayange, kucing banget rawan kanggo, lagi perlu, wani aku ngomong luwih saka kita, kanggo tindakake tumindake. Tansah nindakake perkara sing padha lan luwih utawa kurang bebarengan nyedhiyakake keamanan, lan ngidini dheweke bisa ngontrol apa sing ana ing saubengé.

Nanging yen kita pindhah terus-terusan, utawa kita nindakake pakaryan ing omah lan nganti pirang-pirang wulan, utawa yen kita tundhuk marang kahanan tension gedhe, resiko sing bakal duwe pica bakal ana.

Carane nambani pica ing kucing?

Pica minangka penyakit sing kudu diobati kanthi cara sing beda-beda, yaiku:

Kita bakal menehi panganan sing berkualitas

Tampilan feed applaws kanggo kucing

Sampeyan kudu sugih ing protein kewan lan tanpa sereal utawa produk sampingan. Contone, yen kita arep kanggo Feed wong, Aku nyaranake merek iki: Applaws, True Instinct High Meat, Orijin, Cat's Health Gourmet, Acana, Sanabelle Grain free utawa Rasa alam bébas.

Yen kita milih menehi panganan krasan, penting kanggo takon karo ahli nutrisi kucing, utawa dokter hewan sing ngerti panganan kucing.

Kita bakal ngaturake wektu saben dina kanggo muter karo dheweke

Nanging ati-ati: sampeyan ora kudu tuku dolanan apa wae. Supaya kucing karo pica bisa nyenengake dhewe kanthi aman, pilih dolanan ukuran medium., kaya kewan sing isine mung sepotong dadi ora bisa pecah. Apa wae sing ora gampang rusak utawa dicerna bakal bisa digunakake.

Kita ora bakal beban sampeyan

Penting kanggo ngerti basa awak kucing kanggo ngerti. Iki minangka perkara sing kudu ditindakake wiwit dina pisanan, yen ora, kita bisa njupuk prekara sing ora bener.

Uga, kita kudu ngerti nalika padha arep kita kanggo pet lan nalika padha ora, lan apa padha nyoba marang kita ing kabeh wektu supaya coexistence apik.

Kita bakal menehi sampeyan insentif

Aku ora mung ngomong babagan muter karo dheweke, nanging uga babagan nyoba menehi rangsangan visual kucing. Yen kita ndeleng koloni kucing sing manggon ing dalan utawa ing taman, dheweke nglampahi akeh wektu mung kanggo mirsani lanskap. Kita bisa entuk iki ing omah kanthi masang YouTube lan nggoleki "video kucing". Aku njamin sampeyan bakal duwe wong nonton video sing sijine ing dheweke kanggo sawetara wektu.

Uga, kita ora bisa lali bab rangsangan mental. Dolanan interaktif, kaya CatIt's, bakal mbantu ngganggu dheweke kanthi meksa dheweke mikir supaya bisa nambani.

Kita bakal ndhelikake kabeh sing bisa dicerna

Iki tegese sampeyan kudu nyimpen tas, tali, pita, dolanan cilik, bal, ... Kabeh sing mbebayani kudu didhelikake, kanggo safety dhewe.

Lan yen kita ora entuk asil dandan sawise sawetara sasi, utawa yen kita duwe mamang, becik kanggo hubungi spesialis ing prilaku feline. Oalah, elinga yen iki minangka penyakit sing bisa njupuk wektu suwe lan suwe kanggo waras. Mulane, penting kanggo sabar lan, ing ndhuwur kabeh, kanggo nindakake kabeh supaya kucing sehat lan aman.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.