Kapan peternakan kucing diwiwiti?

Kucing tabby klawu

Kucing sing ana ing omah saiki wis duwe leluhur sing kudu ngupayakake supaya bisa diwenehi. Dheweke wiwit ing ara-ara samun sing panas banget menyang papan sing aman lan sepi karo makhluk sing ora ana kepenginan wong liya sing cedhak: manungsa.

Mangkono, ing smartphone catus Kewan kasebut minangka kewan sing paling sukses, amarga nalika manungsa saya akeh, saya akeh omah sing didhelikake wulu sing dipakani kanthi bertahap. Nanging, Kapan peternakan kucing diwiwiti?

Kucing ing amben

Domestikasi kucing diwiwiti ing Mesir udakara 4500 taun kepungkur. Nalika semana, wong Mesir kuno nandur gandum lan jagung lan disimpen ing lumbung, ing papan sing ditandhingake tikus, sing dadi korban kucing liar Afrika. Wong seneng banget mula bisa ngontrol wabah kasebut lan kucing duwe "panganan gratis" kanthi alon-alon nanging kanthi bertahap, hubungan antara rasa hormat lan kapercayan digawe ing antarane rong spesies kasebut.

Nanging ora ana sing kedadeyan iki yen kucing liar Afrika ora wani nyedhaki kewan sing luwih dhuwur lan ora bisa ditebak kayata manungsa.

Kucing ing pangkone wong

Thanks kanggo kapal lan sudagar, kucing bisa tekan Yunani luwih saka 3600 taun kepungkur, liyane ing Mediterania udakara 3000 taun kepungkur, lan ing saindenging jagad. Tansah ngancani manungsa, nindakake apa sing paling ditindakake kewan kasebut: mburu tikus lan mamalia cilik. Naluri predatory sing, nganti saiki, isih urip.

Kucing. Kewan sing, sanajan kita bisa mulang prekara-prekara, iku bakal dadi kewan liyane sing diwulangake, kepiye cara urip saiki. Akeh sing kudu nandhang sangsara nganti tekan saiki, utamane sajrone Jaman Medieval. Nanging bathi saiki kita ngerti manawa kanthi rasa hormat lan tresno, kita bisa duwe kanca sing apik banget ing omah.


2 komentar, tinggalake sampeyan

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

  1.   Clara ngandika

    Monica sing daktresnani! Ya, aku bakal nemoni sampeyan nalika aku duwe pitakon babagan anak kucing, sampeyan bakal ngelingi, tabu oranye sing apik sing katon ing ruang tamu…. Dadi, dakkandhani, dina iki aku njupuk dheweke kanggo disteril, nanging aku ragu, amarga dheweke isih metu ing dalan, (minggu kepungkur dheweke budhal 2 dina) lan dheweke bali dipukul, dina iki aku mutusake arep operasi dheweke, sampeyan bakal menehi katrangan kenapa ora, aku wis rampung, lan aku ora ngerti apa-apa, nanging aku wedi yen metu aku ora duwe cukup hormon kanggo menehi tandha wilayah lan ora bisa mbela aku saka kucing liyane! Aku isih nuwun sewu, nanging aku mutusake amarga aku mikir ana kemungkinan dheweke bakal tetep ing omah lan ora metu, amarga saka sing dakwaca, dheweke duwe risiko lara, kacilakan, pukulun, apa sampeyan bisa nulungi aku supaya aku bisa tenang, utawa ngelingi kekurangan lan kaluwihan kucing stray neutering? Kanthi tembung liya, ana akeh wong rumah tangga, nanging sing kita adopsi wis dadi wong-wong dalan lan isih tetep bisa dituku ... ora, lan aku pancen ora ngerti apa aku njupuk keputusan paling apik!
    Matur nuwun

    1.    Monica santos ngandika

      Hai Clara.
      Neutering mesthi dadi keputusan sing apik. Operasi iki bisa nggawe kucing tenang, nanging yen kudu mbela awake dhewe, mula bisa ditindakake.
      Kanggo ngontrol wilayahe, kucing menehi tandha nganggo kukune, nanging uga nganggo urin. Tandha ora mung ninggalake tapak utawa tandha, nanging uga ninggalake feromone, yaiku "pesen" sing "diwaca" kucing liyane lan tumindak sing cocog. On artikel iki sampeyan duwe informasi luwih lengkap.
      Yen sampeyan duwe pitakon luwih lanjut, aja ragu-ragu takon 🙂
      A Salam.